15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Melyek a legjobb horgász etetők

horgászatra szolgáló etetők modelljei Horgászatkor nagyon gyakran kézi etetőt használnak. Alulról táplálkozó halak fogására vannak felszerelve. Egy ilyen horgászatra szolgáló etető kiegészítő táplálékot biztosít a halak számára, ugyanakkor elrejti a horgokat, amelyeket a hal biztosan lenyel..

Kapcsolódó cikk: DIY madáretetők.

Jellemző adatok

ponty etető A barkács horgásztető sokféle fajtát tartalmaz. A jellemző adatoktól függően fokozatosságot hoztak létre.

Az adagolók mérete szerint:

 • kicsi, kisméretű halak, például kárász, csótány, borel halászatához használják;
 • közepes;
 • nagy.

Az utolsó két variációt pontyhalászatkor dobják fel..

Ami a halászvályú súlyát illeti, az a horgászathoz választott helytől függ. Tehát, ha a halászatot az áram alatt végzik, az adagoló nehezebb lesz. A rögzítés etető- vagy pontyfelszerelésen történik.

Erősen csügged, ha árammal horgászunk, ha kerek etetőket használunk, mivel azokat lebontja..

A csali tartásának típusa szerint az etetők:

 • zárt, amelyben élő ételeket helyeznek el;
 • nyitott, zabkása vagy zöldséges étel;
 • télen, amelyből az étel a tartály aljára esik.

A horgászat helyétől függően a következők vannak:

 • tavi modellek;
 • folyó.

Formában és anyagban is elválasztás van..

Az etetők fajtái

különböző típusú halászvályúkA horgászat etetők fő előnye az a képesség, hogy saját maga készítse el, és rögtönzött eszközökből.

Hálós etetők

hálós adagolóMost a háló a legelterjedtebb anyag etetők készítéséhez. Először is, bármelyik műanyag- és fémáruházban beszerezhető. Másodszor, könnyű vele dolgozni, még horgászat közben is..

Technika:

 1. Körülbelül 4,5 * 10 cm -es töredéket vágnak ki a hálóból. A méretek attól függően változhatnak, hogy milyen típusú horgászatra használják az etetőt..
 2. Az ólomlemez darabjából 2 * 10 cm -es csíkot vágnak ki.
 3. Most a háló feltekercselve kúpot vagy hengert képez. A kötővezetéket ólomlemezzel préselik.
 4. Az utolsó simítás a halak fogására szolgáló hálóval ellátott etető gyártásában – drót segítségével rögzítőt készítenek, amelyen keresztül a horgászzsinórt az etetőhöz csatlakoztatják.

Ha probléma van a hálóval, akkor saját maga készítheti el egy műanyag palackból, amelyből egy megfelelő méretű téglalap alakú darabot kivágnak, hengerbe tekercselnek és forró szöget használva lyukakat készítenek..

Huzaladagolók

drótadagolók horgászathozEnyhe áramú vízben történő halászatra használják. Méretük eltérő lehet, mivel attól függ, hogy a huzal melyik szakaszát vették a munkához. Minél nagyobb a drót átmérője, annál nagyobb a vályú horgászathoz. A rugós modellt a legegyszerűbbnek tekintik, és úgy néz ki, mint egy spirál..

Technológia:

 1. Vegyünk kis keresztmetszetű sárgaréz és rézhuzalt. Szüksége lesz egy 1,5-2 cm átmérőjű anyára is (opcióként – acélrúd).
 2. Szerszámok segítségével huzalt tekercselnek a rúdra, a fordulatok számának 6 és 10 darab között kell változnia, és a köztük lévő távolság attól függ, hogy milyen tápot helyeznek az adagolóba.
 3. A keletkező rugót eltávolítják, és ujjak segítségével hordó alakú formát kapnak..
 4. Ezután műanyag vagy vasrudat (csövet) szerelnek a rugó belsejébe, és a spirál szélső fordulatait biztonságosan rögzítik rá.

A folyón vagy a parttól távol eső horgászathoz racionálisabb a merev acélhuzalból készült rugóadagoló használata.

Műanyag dugó a tokban

műanyag fedélű horgászadagolóRögtönzött eszközökből (közönséges műanyag palack kupak) elkészítheti a legegyszerűbb és leggyorsabb házi horgászat etetőt, amelyet füstösnek vagy mellbimbónak hívnak. Kiválóan alkalmas ponty, ponty, kárász, keszeg horgászatára.

Technika:

 1. A parafa aljával azonos átmérőjű kerek töredéket kivágnak egy ólomlemezből..
 2. Egy hurka segítségével (ennek hiányában szöget vehet) két lyukat készítenek az ólomkörben és a fedél alján.
 3. Egy puha huzalt vezetnek át a lyukakon, úgy, hogy az ólom súlya kívül legyen, és a végeket a dugó belsejében csavarják.
 4. A következő szakasz – lyukakat kell lyukasztani egy körömmel (3-4 darab elegendő) az oldalfalakon.
 5. Az egyik lyukhoz drótgyűrűt, a többihez horgokkal ellátott pórázokat rögzítenek.
 6. Az utolsó lépés egy viszkózus állagú tészta elkészítése, amelyet az előkészített mellbimbóadagolóba töltünk. Horgok vannak elrejtve a tésztában. A lényeg az, hogy a hal, kezdi beszívni a tésztát, biztosan le fogja nyelni vele a horgot, és íme, a fogás a tiéd.

Most már tudja, hogyan lehet egyszerűen, gyorsan és közönséges anyagok felhasználásával horgászadagot készíteni. De ne feledje, a halászat során elveszhetnek, ezért jobb, ha előkészíti az etetőket a későbbi használatra, hogy ne pazarolja az értékes időt.

Mit készítsünk etető horgászathoz – videó

Previous Post
Vásároljon elektromos kultivátort egy nyári lakáshoz – gyorsítsa fel a talajművelést
Next Post
Μάθετε να προετοιμάζετε κομπόστ σε σακούλες για να ταΐσετε έναν λαχανόκηπο