15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Saját kezünkkel elülső adaptert készítünk a mögöttük haladó traktorhoz

DIY elülső adapter járó traktorhoz A saját kezű, a hátsó traktorhoz tervezett elülső adapter megkönnyíti a személyes telek és kert feldolgozását. Egy további eszköz átalakítja a motoros kultivátort mini-traktorrá. Szükség esetén szereljen fel az átalakítóra olyan mezőgazdasági eszközöket, mint eke, ásó, vetőgép, domborító..

Az elülső adapterek típusai a hátsó traktorhoz

kész elülső adapter

Az átalakított műszaki eszközök a következő típusok:

 1. Teleszkópos vonórúddal. Ennek a résznek köszönhetően a hátsó traktor adapterének szélessége állítható.
 2. Különböző hosszúságú vonórúddal. A rövid bilincset könnyű eszközökhöz tervezték, a hosszú pedig nehéz mechanizmusokhoz.
 3. A berendezés célja az áruk szállítása. A modellek speciális testtel rendelkeznek, amely ellenáll a fokozott stressznek.
 4. Emelőkar mechanizmussal. A felfüggesztéssel felszerelt berendezések könnyen kezelhetők és mozgathatók.

Kormány típusú adapter

kormány adapterHogyan készítsünk kormányadaptert a hátralépő traktorhoz? A szerkezet típusát, amelyben a kormánykerék van, mereven rögzíteni kell. A kormánymű önálló önálló egységként működik. Elöl és hátul pár kerék és egy kormányműként szolgáló tengely van felszerelve. A rögzítési helyeket az egyéni jellemzők alapján választják ki. A kormánymű elhelyezése a pótalkatrész típusától függ. Összeszereléskor ajánlatos csak egy ilyen továbbfejlesztett modellt végrehajtani.

A kormányzott motoros kultivátornak számos pozitív tulajdonsága van:

 • a kezelő nem pazarolja az energiát, amikor az egység mögött mozog;
 • a berendezés manőverezhetősége és fokozott funkcionalitása van;
 • a vonóerő 100%-ban valósul meg;
 • sétáló traktoron további felszerelések használata nélkül juthat el a munkahelyre;
 • könnyű kezelhetőség más lehetőségekhez képest.

Időpont egyeztetés

kerti feldolgozásA technológia fő feladata az elülső adapterrel a kert feldolgozásának felgyorsítása és megkönnyítése.

Ha további eszközöket csatlakoztat az eszközhöz, bővítheti az alkalmazások körét:

 • széna eltávolítása;
 • a föld művelése – ültetés és gyűjtés;
 • tisztítsa meg a területet a havatól;
 • a talaj felszínét kiegyenlítse;
 • kis méretű rakomány átadása.

Előnyök és hátrányok

A hátsó traktor korszerűsítése után a tervezők megjegyzik az első adapter pozitív tulajdonságait:

 • egyszerű használat;
 • a vontatási erőforrás nyilvánosságra hozatala – a meglévő képességek növekednek;
 • a munkalehetőségek bővülnek – a talajművelés felgyorsul;
 • ha szükséges, az egységet szétszerelik és összeszerelik;
 • jó egyensúly a súlyban és a tengelyekben;
 • mozoghat a készüléken.

A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy mozgatható vonószerkezet jelenlétében a stabilitás romlik.elülső adapter rajza

A hátsó traktor adaptere a következő szerkezeti elemekből áll:

 1. A keret központi vagy lépcsőházas. Fémcsövek, sarkok alkalmasak anyagként. A tervezési modellnek tartalmaznia kell egy villát és perselyt, amelyek lehetővé teszik a pótkocsi szabad elfordulását. Vannak átalakított járművek, amelyekben az aggregátos berendezés és a pótkocsi együtt van. Ebben az esetben új állványt kell készítenie a sebességváltóhoz és a motorhoz..
 2. A felfüggesztési rendszerek tengelyirányúak, hídosak, elforgathatóak, portálosak. Rugalmas darabok használata nélkül készült.
 3. A testhez acéllemezt használnak..
 4. A függesztőszerkezet az átalakító fontos eleme, stabilizálja és megbízhatóan csatlakoztatja a járó traktort. A kapcsolócsomó 15 cm -es csapból készül.
 5. Ülő – vezető munkahelye.
 6. A kormányzást merev csatlakozással használják. Saját kezűleg épült, vagy egy speciális boltban vásárolt. A kézművesek egy kormányrúdot és egy sínt szerelnek fel egy VAZ vagy Volga autóból.

A cselekvések algoritmusa

adapter összeszerelési szabályaiA motor-kultivátor kiegészítő berendezéseinek összeszerelésének megkezdéséhez rajzra lesz szüksége, amely szerint a rögzítőelemek és a töredékek építése történik. Ha speciális készségekkel és tapasztalatokkal rendelkezik, akkor a hátsó traktorhoz készült adaptert és a rajzot önállóan is elkészítheti. Ha félsz hibázni, kész rajzokat kell készítened. Tervezés előtt ajánlott ellenőrizni és ellenőrizni a méretek és számok megfelelőségét..

Eszközök és fogyóeszközök:

 • fém sarkok, négyzet alakú profil;
 • a kormánykerék és az oszlop csapágyai;
 • fémlemezek;
 • egy pár kerék, lehetőleg tengelyen;
 • fúrók, elektródák, csiszolótárcsák;
 • kötőelemek;
 • különböző méretű csavarkulcsok;
 • elektromos hegesztő készülékek;
 • kenőanyagok – zsír;
 • Bolgár;
 • csavarhúzó;
 • fúró.

Az előkészítő szakaszban ki kell választani egy kinematikai sémát, amelyben a teljes szerkezet egyensúlyi mutatói vannak megadva. Túlterhelés figyelmeztetést is kell adni. Javasoljuk, hogy kész adapterek rajzait használja a kormánykerékkel a hátsó traktorhoz.

A munka előrehaladása:

 1. A munka kezdete a keret gyártása. A konstrukció a kiválasztott acél építőanyag vágott részeiből készül. A fémet daráló segítségével a kívánt hosszúságúra vágják. A töredékeket csavarokkal vagy hegesztéssel rögzítik.
 2. Az 1,8 m -es négyzet alakú fémprofilból készült termék egy darabját 60 cm hosszú fémprofilhoz hegesztik, az elemeket merőlegesen helyezik el. Ez a töredék a gumiabroncsok rögzítésére szolgál. A kerékállványnak legalább harminc centiméter magasnak kell lennie.
 3. A távtartók a fő kerethez és a kerékagyakhoz vannak hegesztve. A keret mérete 40×40 cm, az egyedi projekttől függően változhat.
 4. Egy profil van hegesztve a keret széléhez. A tengelycsövek csavarosak.
 5. A vezérlőkar hegesztéssel van rögzítve a kerethez. A teljesítményjelzők növelése a vezérlés során, a kar egy vagy több 70-80 centiméteres térddel van kialakítva. A térdtöredékek össze vannak csavarozva. A hátsó traktor adapterének méreteit ajánlott ellenőrizni a rajzokkal és diagramokkal, mert ezek segítenek a saját kezű hibamentes kialakítás létrehozásában.
 6. Az ülés alatt 30-40 cm hosszú cső szolgál támaszként, és a fő kerethez van hegesztve. A vezetőülés megkönnyíti a gép kezelését a kertészkedés során.
 7. A mechanizmus tengelykapcsoló része hegesztve van a traktor mögött. A tartó acélból vagy öntöttvasból készül. A pótalkatrészek csatlakoztatásához elektromos hegesztőgépet használnak. A rögzítőelemek fontos alkatrészek, amelyek megbízható függesztést biztosítanak. A legalkalmasabb az U alakú összekötő csomó. Ennek az alkatrésznek köszönhetően a szállítás fenntarthatóvá válik.
 8. A hátsó traktor adapteréhez tartozó kerekek két típushoz alkalmasak – gumi vagy fém. Ez utóbbi opciót használják a területen végzett munkák elvégzésére. A gumi kerék mély futófelülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a földúton való haladást, és ha szükséges, terepen való vezetést. A kerék sugara 15 – 18 hüvelyk. A hazai autóipar kerekei alkalmasak – “VAZ”, “Moskvich”.
 9. A kapott eszközt alapozóval kezelik és festik. Ez a technika megakadályozza a fémkorrózió kialakulását..

Az elülső adapter video áttekintése

Az elülső adapter készítése – videó

Previous Post
Univerzális fűtőkazán vidéki házhoz.
Next Post
Makita plane – επιλέξτε το καλύτερο