15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan válasszuk ki a megfelelő radiátorokat a fűtéshez

radiátorok fűtésre Azok számára, akik magánházban vagy nyaralóban szeretnének fűtést végezni, bármilyen radiátor használható. A választásnak csak az esztétikai preferenciákon kell alapulnia. A sokemeletes épületek lakói számára a fűtési rendszer üzemi nyomása döntő szerepet játszik a radiátorok kiválasztásában..

A radiátorok a következők:

  • szelvény: öntöttvas, bimetál, alumínium;
  • monolit acél panel radiátorok.

Minden bemutatott típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai..

Szekcionált radiátorok

A helyiség fűtése a beépített radiátorok számától és méretétől függ. A szekcionált radiátorok egymásra vannak rakva, így az akkumulátor hossza és teljesítménye megváltoztatható a részek hozzáadásával vagy eltávolításával.

Öntöttvas radiátorok

Az öntöttvas radiátorok hátránya, hogy azokból a szakaszokból húzódnak, amelyek közé gumitömítések vannak felszerelve. Idővel a gumi elveszíti tulajdonságait, és a hűtő szivárog. Mivel a magánházakban a hűtőfolyadék szerepét a fűtési rendszerben gyakran a fagyálló játssza, a gyári tömítések nagyon gyorsan meghibásodnak, és jobbakra kell cserélni őket. A tömítések cseréjét jobb szakemberekre bízni. Ez további költségekkel jár. Öntöttvas elemeket nagyon ritka esetekben ajánlunk.

Bimetál és alumínium radiátorok

A bimetál radiátor két fémből készül: acélból és alumíniumból. A bimetál és az alumínium radiátorok közötti különbség a felső és az alsó kollektorokat összekötő csövek átmérőjében rejlik. Egy bimetál radiátorban a csatlakozás vékony acélcsövek segítségével történik. Az alumíniumba széles, ovális keresztmetszetű csövek vannak felszerelve, amelyeken keresztül nagyobb mennyiségű hűtőfolyadék halad át, ami azt jelenti, hogy az alumínium radiátor nagy hőátadással rendelkezik.

A vásárlók gyakran megijednek a fűtési rendszer vízkalapácsától, de ez nem más, mint egy mítosz. Ezért nem érdemes túlfizetni a bimetál elemekért, amelyeket a gyártó úgy állít fel, hogy ellenállnak a vízi kalapács okozta pusztulásnak..

Válasszon alumínium radiátort, a lényeg az, hogy ellenáll a több mint 12 atmoszférás rendszer nyomásának.

Acél paneles radiátorok

Az acéllemez radiátor nem választható szét, de a piacon hatalmas számú különböző méretű radiátor található. Például, ha fűtést telepít egy alacsony ablakpárkányú házba, kis magasságú és hosszabb hosszúságú radiátort választhat, így a hőteljesítmény elvesztése nélkül..

Egy emeletes épülethez felszálló fűtési rendszerrel olyan radiátorokat kell használnia, amelyek ellenállnak a 12 atmoszféra vagy annál nagyobb üzemi nyomásnak. Az acéllemez radiátort 6 atmoszféra nyomásra tervezték, ezért nem telepíthető sokemeletes épület lakásába..

Hogyan válasszuk ki a fűtőtesteket – videó

Previous Post
Ismerkedés a gabonafélékkel
Next Post
Πώς αναπαράγεται το barberry;