15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Körömvirág palánták termesztése

körömvirág palántái A legtöbb virágtermesztő közvetlenül a nyílt talajba veti a körömvirágot, mivel meglehetősen fagyálló, és ellenáll a hőmérséklet enyhe, 5 fok alá süllyedésének. A körömvirág termesztésének palántamódszere azonban megtalálta rajongóit is..

A palánta módszer előnyei

Ha a körömvirág magját nem a kertben, hanem először egy tartályban vetik, és hagyják, hogy beltérben növekedjen, akkor jó eredményeket érhet el, nevezetesen:

  • hogy közelebb hozza a virágzási időszakot – a kertben palántákkal ültetett körömvirág hamarabb virágzik, mint a vetett magvak nyílt terepen;
  • hogy megkapja a lehetőséget a termesztett növények és a körömvirág ültetésének kombinálására, hogy megvédje őket a kártevőktől – a kész palántákat a hagymafolyosókba ültetni sokkal kényelmesebb, mint a nem minden csírázó magot..

Hol lehet magokat szerezni?

Körömvirág magot bármely virágüzletben vásárolhat. Könnyű saját maguk is elkészíteni őket, ha az előző szezonban a virágnak helye volt a virágágyásban..

Annak ellenére, hogy a körömvirág magjai érdekes megjelenésűek és formájukban különböznek egymástól, mindegyikük meglehetősen jól csírázik: azok, amelyek egyértelmű megjelenésűek, mint egy sűrű, ívelt mag, és még szokatlan héjak is, amelyek száraz pikkelyeknek tűnnek. A magok 3-5 évig megőrzik csírázásukat..

Az egyetlen dolog, amit nem szabad használni, az éretlen, zöld körömvirág mag. Valószínűleg ők nem fognak csírázni..

Mikor és hogyan kell vetni?

A vetőmag vetési ideje attól függ, hogy melyik éghajlati övezetben termesztik a körömvirágot. Átlagosan ez az április hónap. Arra kell összpontosítania, hogy 50 nap telik el a csírázás pillanatától a virágzás kezdetéig..

A magokat mind közös tárolóedénybe vethetjük további szedéssel, mind azonnal külön csészékbe. Jó, ha a táptalajt vízzel kiöntjük és kissé tömörítjük, mivel a körömvirág meglehetősen mély (akár 2 cm mélységű) ültetést igényel. Vágja ki a magokat, és szórja meg földdel.

Fedje le a tartályt fóliával, és tegye meleg ablakpárkányra legalább 20 Celsius fokos helyiségben. A magok nagyon gyorsan kihajtanak, és egy héten belül fiatal palánták lesznek. A filmet ebben a pillanatban el kell távolítani.

Körömvirág palánta gondozása

A palánták megnyúlásának megakadályozása érdekében termesztésének hőmérsékletét fokozatosan 18-15 Celsius-fokra kell csökkenteni. Ha ez megtörténik, akkor:

  • adjunk hozzá földet a sziklevelekhez;
  • vagy merítse a palántákat, ugyanúgy mélyítve őket.

A palántákat virágágyásba ültetheti május közepén. Ha a bokroknak van idejük virágozni, akkor rendben van, a körömvirág tökéletesen tolerálja az átültetést, és új helyen gyökerezik.

Videó a körömvirág palánták termesztésének bonyolultságáról

Previous Post
Az eperfa család képviselőivel való közeli ismeretség az egész világon ismert
Next Post
Πότε να φυτέψετε τριαντάφυλλα σε ανοιχτό έδαφος ή πώς να καθορίσετε τις βέλτιστες ημερομηνίες φύτευσης