15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Καλλιέργεια λούπινου από τη σπορά σπόρων έως τον έλεγχο παρασίτων

αυξάνεται το λούπινο Η καλλιέργεια λούπινου είναι το αγαπημένο χόμπι πολλών καλλιεργητών λουλουδιών. Αυτό το φυτό ευχαριστεί με τα χρώματα του όλο το καλοκαίρι. Αλλά μόνο η δημιουργία άνετων συνθηκών θα οδηγήσει στην εμφάνιση υπέροχων λουλουδιών που θα διακοσμήσουν κάθε κήπο..

Σπορόφυτο λούπινο από σπόρους

δενδρύλλιο λούπινου από σπόρο Η καλλιέργεια λούπινου μέσω σπορόφυτων πραγματοποιείται συχνότερα. Είναι αλήθεια ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Για να επιτύχετε την επιτυχία, πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες και στη συνέχεια θα ανθίσουν υπέροχα λουλούδια στον ιστότοπό σας..

Η κατάλληλη στιγμή για σπορά

σπόροι λούπινουΗ σπορά σπόρων για μελλοντικά σπορόφυτα πρέπει να είναι στα τέλη του χειμώνα – νωρίς την άνοιξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η θερμοκρασία του αέρα είναι ήδη σταθερή. Για να αποκτήσετε καλά σπορόφυτα, η φύτευση σπόρων πραγματοποιείται σε ζεστές συνθήκες..

Για την καλλιέργεια ενός λουλουδιού, ο τύπος του εδάφους παίζει καθοριστικό ρόλο. Το φυτό αισθάνεται καλύτερα στο έδαφος του χλοοτάπητα, της άμμου, της τύρφης, που λαμβάνονται στην ίδια αναλογία. Κατά τη φύτευση σπόρων, το έδαφος πρέπει να είναι μέτρια υγρό και όχι χαλαρό.

Σπορόφυτα

φυτά λούπινουΠριν από τη φύτευση σπόρων για σπορόφυτα, πρέπει να προετοιμαστούν ειδικά. Βάλτε τους σπόρους σε ένα δοχείο, γεμίστε με θεμέλιο (διάλυμα 50%), το οποίο θα αυξήσει τον βαθμό βλάστησης. Ρίξτε το χώμα στο δοχείο, στο οποίο θα κάνετε αυλακώσεις, το καθένα μέχρι 2 εκ. Θυμηθείτε ότι για την καλλιέργεια του λούπινου είναι καλύτερο να πάρετε ένα μεγάλο δοχείο έτσι ώστε τα φυτά να μην είναι στριμωγμένα. Εάν ένα μεγάλο δοχείο δεν είναι διαθέσιμο, είναι καλύτερο να σπείρετε λιγότερους σπόρους. Ρίξτε κόκκους σε αυλάκια και καλύψτε με χώμα.

Σε περίπτωση που προετοιμαστεί ένα ζεστό δωμάτιο για σπορόφυτα, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να τροφοδοτήσετε το έδαφος με τύρφη. Εάν η καλλιέργεια των φυτών θα πραγματοποιηθεί σε δροσερό μέρος, τότε πολτοποιήστε τους σπόρους. Afterδη μετά από 15 ημέρες θα αρχίσουν να φυτρώνουν.

Το πότισμα των φυτευμένων σπόρων πρέπει να γίνεται από τη στιγμή που το ανώτερο στρώμα του εδάφους στεγνώνει. Από το δεύτερο πότισμα, χαλαρώνουμε το έδαφος, αλλά το κάνουμε προσεκτικά για να μην σκάψουμε κατά λάθος τους σπόρους. Το δοχείο με σπορόφυτα μπορεί να καλυφθεί με μια σακούλα, αλλά να καθαρίζεται και να αλλάζει περιοδικά, δίνοντας στα φυτά πρόσβαση στον αέρα.

Φύτευση σπορόφυτων σε ανοιχτό έδαφος

φύτευση φυτών λούπινουΠολλοί αρχάριοι καλλιεργητές λουλουδιών ενδιαφέρονται συχνά για το πότε να φυτέψουν λούπινα σε ανοιχτό έδαφος; Συνιστάται να το κάνετε αυτό μετά από 20-25 ημέρες – κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η θερμοκρασία του αέρα θα αυξηθεί ήδη ελαφρώς. Το χώμα δενδρυλλίων πρέπει να υγραίνεται και να στραγγίζεται. Μη διστάσετε να φυτέψετε εκείνα τα δενδρύλλια που έχουν πετάξει αρκετά φύλλα. Κάθε φυτό πρέπει να τοποθετείται σε επαρκή απόσταση από το άλλο, είναι καλύτερα αν είναι 30-40 εκ. Η φύτευση πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά ώστε να μην καταστραφεί το ριζικό σύστημα κατά τη διαδικασία. Πριν από την αναφύτευση του λούπινου την άνοιξη, συνιστάται να πετάξετε τα φύτρα. Είναι καλύτερα να μην φυτέψετε τα αδύναμα και όχι αρκετά μεγάλα, καθώς είναι απίθανο να μπορούν να αναπτυχθούν σε ανοιχτές περιοχές και θα καταλαμβάνουν μόνο χώρο.

Ο χρόνος φύτευσης ενός λουλουδιού στον ιστότοπο

το λούπινο σουτάρει στο ανοιχτό γήπεδοΣτην περίπτωση του πολλαπλασιασμού των φυτών με σπόρους, τα ενήλικα δείγματα μπορεί να διαφέρουν από το μητρικό λουλούδι. Ειδικότερα, λόγω του γεγονότος ότι χάνονται γενικά σημάδια, τα μπουμπούκια μπορεί να αποκτήσουν διαφορετική απόχρωση. Φυτεύοντας σπόρους απευθείας σε ανοιχτό έδαφος, θα περάσετε λιγότερο χρόνο από τα σπορόφυτα..

Ευνοϊκός χρόνος για σπορά σπόρων

προετοιμασία εδάφους για σπορά λούπινουΕκείνοι που θέλουν να διακοσμήσουν ένα παρτέρι με αυτό το λουλούδι συχνά ενδιαφέρονται για το πότε να φυτέψουν λούπινα, εάν η καλλιέργεια πραγματοποιείται από σπόρους. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε αυτή τη διαδικασία. Οι ποικιλίες που ζουν για αρκετά χρόνια ανέχονται καλά τον χειμώνα, αλλά με τη φύτευση είναι ακόμα καλύτερο να περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει ο ζεστός καιρός. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό στα μέσα Απριλίου. Οι έμπειροι κηπουροί λένε ότι όταν φυτεύονται λούπινα την άνοιξη τέτοια εποχή, τα λουλούδια θα ανθίσουν άφθονα και όμορφα και τα ίδια τα φυτά θα αποπνέουν ζωή και δύναμη. Τα λουλούδια που φυτεύτηκαν τον Απρίλιο θα ανθίσουν στις αρχές του καλοκαιριού ήδη από το επόμενο έτος..

Η διαδικασία σποράς σπόρων στο έδαφος

εμποτίζοντας τους σπόρους πριν από τη σποράΤο να αποφασίσεις πότε θα φυτέψεις τους σπόρους σου είναι μόνο ένα κλάσμα από αυτό που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά ένα φυτό. Η όλη διαδικασία δεν διαφέρει σε καμία περίπλοκη ενέργεια. Πριν φυτέψετε λούπινα την άνοιξη, πρέπει να προετοιμάσετε το έδαφος. Λιπάνετε με τέφρα, υπερφωσφορικό, αλεύρι δολομίτη. Πρέπει επίσης να προστεθεί άργιλος και άμμος. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε αυλακώσεις σε αυτό σε βάθος από 1,5 έως 3 cm.

Πρέπει να μουλιάσω τους σπόρους λούπινου πριν από τη φύτευση; Οι έμπειροι κηπουροί προτείνουν σίγουρα να το κάνετε αυτό. Οι κόκκοι πρέπει να αφεθούν στο διάλυμα θεμελίωσης για μια ημέρα. Αυτό θα τα προστατεύσει από ζημιές από παράσιτα και θα προωθήσει την πρώιμη βλάστηση. Η σπορά γίνεται 2,5-3 cm στη μέση του εδάφους και στην κορυφή των κόκκων καλύπτονται με υπόστρωμα. Στη συνέχεια, στρώνεται πάνω τους μια στρώση τύρφης 2 εκατοστών. Το έδαφος πρέπει να ποτίζεται περιοδικά, επιπλέον, δεν πλημμυρίζει πολύ και η συχνότητα πρέπει να προσαρμόζεται με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Περιποίηση λουλουδιών

τακτικό πότισμα του λούπινουΗ φύτευση και η φροντίδα για πολυετή λούπινα δεν είναι δύσκολη ή δαπανηρή. Για άνεση και ταχεία ανάπτυξη ενός λουλουδιού, θα πρέπει να λιπαίνεται περιοδικά, να ποτίζεται και να ξεχορταριάζεται, αφαιρώντας τα ζιζάνια.

Οι δραστηριότητες σωστής φροντίδας περιλαμβάνουν:

  1. Πότισμα. Η άρδευση πρέπει να πραγματοποιείται ανάλογα με την υγρασία του καιρού. Εάν η περίοδος είναι ξηρή και ηλιόλουστη, απαιτείται τακτικό πότισμα. Το νερό πρέπει να χορηγείται σπάνια, αλλά σε μεγάλες ποσότητες. Μπορείτε να συλλέξετε το νερό της βροχής, να το υπερασπιστείτε και να το ποτίσετε.
  2. Χαλάρωση του εδάφους. Αυτό γίνεται προκειμένου να εισέλθει περισσότερο και καλύτερο οξυγόνο στη γη. Είναι επίσης σημαντικό να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια εγκαίρως, καθώς είναι σε θέση όχι μόνο να καταλάβουν μια χρήσιμη περιοχή γης, αλλά και να πιουν όλη τη ζωτική ενέργεια του λούπινου..
  3. Λίπασμα. Τον πρώτο χρόνο, ταΐζοντας το λούπινο άσκοπα. Κατά το δεύτερο έτος, το έδαφος γονιμοποιείται με συνθέσεις που δεν περιέχουν άζωτο. Την άνοιξη, η λίπανση πραγματοποιείται με τον υπολογισμό: ανά μέτρο γης, 5 g χλωριούχου ασβεστίου και 15-20 g υπερφωσφορικού. Τα πολυετή άνθη γονιμοποιούνται μία φορά το χρόνο, την άνοιξη.
  4. Υποστήριξη. Τα λούπινα μπορούν να αναπτυχθούν ψηλά, όμορφα λουλούδια, αλλά τα στελέχη τους είναι συχνά εύθραυστα και λεπτά. Εάν στην περιοχή σας είναι συχνοί ισχυροί άνεμοι, πρέπει να κάνετε υποστήριξη για το λούπινο. Ένα ξύλινο ραβδί ή κοντάρι κήπου είναι ιδανικό για αυτό. Δέστε το λουλούδι στο στήριγμα όχι πολύ σφιχτά.
  5. ΜΕΤΑΦΟΡΑ. Κάθε 3 χρόνια, το παρτέρι λούπινου ανανεώνεται. Αυτά μπορεί να είναι νέα λουλούδια από σπορόφυτα ή σπόρους ή υπάρχοντα φυτά σε άλλα παρτέρια. Τα παλαιότερα λουλούδια ανθίζουν λιγότερο συχνά και έχουν λιγότερα λουλούδια.

Πριν από την εαρινή μεταμόσχευση λούπινου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο “μεταφόρτωση”.

Η φροντίδα των λούπινων το φθινόπωρο περιλαμβάνει την αφαίρεση των αποξηραμένων τμημάτων του φυτού. Αντιμετωπίστε το χώμα γύρω από το λουλούδι με λίπασμα που δεν αλλάζει την ισορροπία οξέος-βάσης του εδάφους. Το χημικό σάπια φύλλα θα κάνει. Καλλιέργειες με χαμηλή ανοχή στο κρύο απαιτούν πρόσθετη προστασία. Για αυτούς τους σκοπούς, θα σερβίρει ένα πανί ή μεμβράνη. Στη διαδικασία ανάπτυξης και ανάπτυξης ενός φυτού, συχνά παρατηρείται η έκθεση του ριζικού περιλαίμιου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να το γεμίσετε ξανά με χώμα. Το φυτό μπορεί να ζήσει για περίπου 5 χρόνια, μετά από το οποίο γερνάει και δεν ανθίζει. Σε αυτή την περίπτωση, το παρτέρι πρέπει να ανανεωθεί πλήρως..

Ασθένειες του λούπινου και μέτρα ελέγχου τους

καταπολέμηση ασθενειών λούπινουΣε γενικές γραμμές, το λούπινο είναι σπάνια άρρωστο και εύκολο στη φροντίδα, αλλά υπάρχουν αρκετές επικίνδυνες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν ένα λουλούδι σε οποιοδήποτε στάδιο του κύκλου ζωής του..

Οι ακόλουθες ασθένειες του λούπινου εμφανίζονται:

  1. Fusarium. Κατά την περίοδο της ωρίμανσης των οφθαλμών και της επακόλουθης ανθοφορίας, τα λουλούδια μπορεί ξαφνικά να μαραθούν. Έτσι εμφανίζεται το Fusarium, το οποίο επηρεάζει τόσο τα φύλλα όσο και τις ρίζες. Στεγνώνουν και σαπίζουν.
  2. Phomopsis. Εάν εμφανιστούν καφέ κηλίδες στους μίσχους και τους βλαστούς του φυτού, τότε αυτό είναι μια εκδήλωση της φομοψίας. Η υπερβολική υγρασία είναι ο καταλύτης της ασθένειας και ολόκληρο το φυτό επηρεάζεται σταδιακά. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να στεγνώσει εντελώς..
  3. Η κερατοφόρωση εκδηλώνεται με την εμφάνιση σκοτεινών κηλίδων σε όλο το φυτό. Οι συνέπειες είναι η έλλειψη λουλουδιών και η ξήρανση του φυτού..

Αλλά μην πανικοβληθείτε, γιατί όλες αυτές οι ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν. Το φάρμακο “Fitosporin” είναι ένας εξαιρετικός και ταχείας δράσης παράγοντας. Περιέχει ενεργά συστατικά και χαλκό, τα οποία καταπολεμούν αποτελεσματικά διάφορα προβλήματα. Οι έμπειροι κηπουροί συνιστούν συνεχώς αυτό το φάρμακο όταν μεγαλώνουν λούπινο..

Θαυμάσιο λούπινο στον κήπο – βίντεο

Previous Post
A vad lovak a természetben ritkák, de csodálatosak
Next Post
Το κλάδεμα φραγκοστάφυλων το φθινόπωρο είναι το κλειδί για μια υψηλή συγκομιδή την επόμενη σεζόν
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org