15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Amaryllis hagymák ültetése: három lehetőség, hogyan lehet ezt megtenni

amaryllis hagymák ültetése A bájos amarilliszt egyedülálló virágzása miatt díjazzák, mert ez a növény az egyik legnagyobb virágzat. Gyengéd vagy gazdag hangszínei pedig a virágot az ablakpárkány igazi díszévé teszik. Kényelmes körülmények között, ha a szoba világos és meleg, az amarillisz nagyon gyorsan virágzik az ültetés után. A legfontosabb az, hogy helyesen ültesse az izzót, hogy ne sértse meg virágzásának időzítését, és válasszon megfelelő tartályt hozzá. Ezenkívül a növény további fejlődése függ az izzó minőségétől, amelynek teljesen egészségesnek kell lennie..

Olvassa el: hippeastrum – otthoni ápolás fotóval!

Hogyan válasszunk egészséges izzót?

Ha virágboltba megy az amarilliszért, izzók vásárlásakor figyelnie kell a következő pontokra:

  • az izzó külsejének száraznak kell lennie;
  • ne legyenek rajta rothadó területek.

Ha a hagyma felső pikkelye barna és száraz, nem kell aggódnia – minden hagymás kultúrára jellemző a felső szirmok fokozatos elhalása.

Hogyan válasszunk egy edényt?

Az amaryllis ültetésekor fontos, hogy megfelelő virágcserepet használjunk, amelynek mérete az egyedi hagyma méretétől függ. Az edény kiválasztásakor a következő szabályt kell követnie: a tartály átmérője legfeljebb 2-3 cm-rel haladja meg a hagyma átmérőjét.

Egy mély és széles cserépben az amaryllis nem fog hamarosan virágozni, és virágzata kisebb lesz. Ilyen körülmények között azonban a növény aktívan növeli az izzó tömegét, hajtja a leveleket és gyermekeket képez.

Hogyan lehet ültetni?

A többi beltéri növényhez hasonlóan az amarillisznek jó vízelvezetésre van szüksége, különben gyorsan elrothad. Erre a célra az expandált agyag alkalmas. De ez nem elég a virágzáshoz – még mindig helyesen kell ültetnie az izzót. Ehhez az Ön által választott módszerek egyikét használhatja:

  1. Egyszeri leszállás. A kiválasztott edénybe tegyen kellően vastag réteg expandált agyagot, öntsön tápláló és elég könnyű talajt a lefolyó tetejére. Szerelje be az izzót úgy, hogy magasságának legfeljebb 1/3 -át a földbe temesse. Enyhén megszórjuk földdel (öntözéskor leesik).
  2. Csoportos leszállás. Mivel a hagymák gyökérzete nem túl nagy, 3-4 dolgot lehet együtt ültetni egy sekély tálba. Ebben az esetben 2 cm -t vissza kell húzni az edény szélétől, hogy a hagymáknak legyen helyük növekedni. Kicsit mélyítsd is.
  3. Leszállás a vízben. Ehhez a módszerhez jó homokóra alakú (középen elkeskenyedő) üveg izzókat használni, mert az izzó alja nem lehet a vízben. De a gyökereknek csak el kell érniük a folyadékot. Ezután nedvesség áramlik a virágba, de ugyanakkor nem rothad..

Ha azt tervezi, hogy amaryllist ültet egy nagy cserépbe, hogy babákat kapjon, akkor az izzót teljesen mélyíteni kell.

Videó az amaryllis ültetéséről

Previous Post
Fotó, amely leírja az otthoni adenium típusait és fajtáit
Next Post
Πώς να προσδιορίσετε τα νιτρικά άλατα στο καρπούζι;
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org