15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Illatos yoshta likőr otthon

yoshta likőr A yosht bogyók gazdag színe és lédús pépje lehetővé teszi nemcsak kompót és lekvár készítését belőle. Otthon még mindig jó a yoshta likőr – gyönyörű színű természetes alkoholos ital. Az ital erőssége attól függ, hogyan és mit kell beadni. Az alkohol alap lehetővé teszi, hogy 25% -os italt kapjon. Ha csak bogyókat, cukrot és vizet használ, lágyabb ízű és akár 12% -os erősségű lesz. Nézzük meg mindkét lehetőséget.

Lágy yoshta likőr vodka nélkül

Jó termés esetén, amikor a bogyók bőségesek, nem nehéz természetes likőrt készíteni. Elkészítési technológiája hasonló a borhoz, és a következőkből áll:

  1. Pépesítse a bogyókat 2 kg mennyiségben 0,6 kg cukorral burgonya daráló segítségével.
  2. Adjunk hozzá 1 pohár vizet, keverjük össze.
  3. A masszát átvisszük egy üvegedénybe. Fontos, hogy ne töltse ki teljesen, a térfogat 25% -ának üresnek kell maradnia. Ellenkező esetben a hab az erjedés során kijön..
  4. A tartályt vízzáróval lezárjuk, és sötét és meleg helyre tesszük.

Vizes tömítés helyett orvosi kesztyűt használhat a nyakára téve. A gáz felszabadításához készítsen lyukat az ujjába tűvel.

A szobahőmérséklettől függően az erjedés 1-1,5 hónapig tart. Amikor a likőr abbahagyja a gázkibocsátást, leszűrjük és palackokba öntjük, egészen a fedőig töltve. Célszerű még legalább 2 hónapig állni a hűtőszekrényben vagy a pincében – akkor intenzívebb lesz az íze.

Öntés Yoshta -ból “diplomával”

Helyesebb lenne ezt az italt tinktúrának nevezni, mivel az alkoholos alap már kész. Csak meg kell adni a szükséges ízt, aromát és színt..

A házi erős likőr elkészítéséhez szükségünk van:

  • érett yoshta bogyók (valamivel több mint fél literes üveg);
  • 5 fekete ribizli levél;
  • cukor (250 g);
  • desztillátum vagy vodka (kb. 3 liter a tartály feltöltéséhez a tetejére).

A termékeket 3 literes tartályban adják. Ha nagyobb tartálya van, akkor arányosan növelnie kell az összetevők mennyiségét..

Öntsük a yoshtát egy üvegbe, tegyük bele a ribizli leveleit és adjunk hozzá cukrot. Töltsön desztillátumot egészen a nyakáig.

Annak érdekében, hogy az eredeti termék kellemesebb, világosabb, színesebb legyen, a tartási idő 1 hétre rövidíthető..

Most a munkadarabunknak “be kell érnie”. Ehhez hagyja a palackot két hétig a napon. Ez idő alatt a bogyók kiadják ízüket és színüket, a yoshta likőr pedig barnás színű lesz. Csak szűrni kell, és üvegpalackokba önteni..

Videó arról, hogyan lehet alkohol tinktúrát készíteni a yoshta -ból

Previous Post
A legjobb gyógynövényeket hozzáadjuk a malacka bankunkhoz
Next Post
Βιολογικό παρασκεύασμα Trichoderma Veride – ένα μοναδικό μέσο προστασίας των φυτών κήπου