15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A zamiokulka reprodukciója: dugványok vagy levelek

zamiokulkák reprodukciója Milyen kellemes otthon két, három vagy négy, de persze jobb öt luxus dollárfát szemlélni. Ebben a tekintetben sok virágtermesztő érdeklődik a zamiokulka megfelelő reprodukálása iránt. Az üvegházi alkalmazottak sikeresen használnak két hasonló technikát: a dugványok vagy levelek gyökereztetését. Ennek ellenére mindenféle növekedést serkentő anyagot használnak, amelyek többször felgyorsítják ezt a folyamatot..

A borostyánkősav tulajdonságai

A belőle készült oldatot öntözzük vagy virágcserepekkel permetezzük. Az eljárást havonta 2-3 alkalommal hajtják végre. Ezt a csodálatos eszközt sikeresen használták a növények gyökerezésére. A magokat beáztatják, így gyorsabban csíráznak. Ezenkívül borostyánkősav:

  • növeli a növények ellenálló képességét a különböző betegségekkel szemben;
  • felgyorsítja a növekedést;
  • elősegíti a veseképződést.

Mégsem műtrágya. Ezért a beltéri virágoknak további etetésre van szükségük. Ennek eredményeként egészséges megjelenést kapnak, zöld tömegük lédús és húsos lesz..

Egy borostyánkősav -tablettát (1 db / liter) kis mennyiségű forró vízben feloldunk. Ezután a folyadék teljes térfogatába öntjük. Tárolja az oldatot 3 napig, különben a vegyületek elkezdenek szétválni, elveszítve minden előnyös tulajdonságukat.

A zamiokulkák reprodukciója

Először az edényt fertőtlenítik. Töltse fel 2/3 -át expandált agyaggal. Félig univerzális földdel borított. Adjunk hozzá két evőkanál vermikulitot, egy kis tojáshéjat, majd keverjünk össze mindent. Az aljzat megnedvesítése után csomót ültetnek, ezáltal hosszú gyökeresedési folyamat kezdődik. Általában 2-6 hónapig tart. Ugyanakkor a zamiokulka reprodukálásakor számos finomságot kell figyelembe venni:

  • nem kell túlságosan elmélyíteni a kihajtott hajtást;
  • csak nedves talajba kell ültetni;
  • az edényt fedővel / fóliával kell lefedni, hogy üvegházhatást okozzon;
  • tartsa az ilyen palántákat meleg helyen és rendszeresen szellőztesse.

Tojáshéjat adunk az aljzathoz. Előszárítva van. Turmixgépben őröljük. Tárolja a port szövetzsákban.

Sok virágtermesztő gyakorolja, hogy azonnal hajtásokat ültet a talajkeverékbe. Más levágott ágakat vagy leveleket a vízbe küldünk. A folyadékhoz kevés aktív szenet adnak a fertőtlenítéshez. A növényt borostyánkősavba is áztathatja. Voltak esetek? amikor a szár teljesen eltűnt, de ugyanakkor egészséges hajtást sikerült kialakítani egy fiatal hajtással. Ezt a luxust ültetik a földbe, betartva a zamiokulkák reprodukciójára vonatkozó összes fent említett követelményt. Ezt követően csak a kultúra megfigyelése és a talaj időszakos nedvesítése marad..

Previous Post
Miért sárgul az aglaonema, és hogyan lehet segíteni a növénynek?
Next Post
Για την καταπολέμηση της αρκούδας χρησιμοποιούμε λαϊκές θεραπείες