15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Allium fajok: az óriásoktól a keszegfélékig

az allíum típusai Körülbelül 600 hagymafajta ismert, de közülük csak 200 tekinthető dekoratívnak. De hogy milyen típusú allínium alkalmas a kertbe, azt minden termelő eldönti. Emlékeztetni kell arra, hogy a növény minden része különleges aromát bocsát ki. Elriasztja a kártevőket és a rovarokat a virágágyástól, ami azt jelenti, hogy megvédi a többi növényt az inváziójuktól..

A kultúra csodálatos dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. Sőt, nem szeszélyes a növekedésben.

Allium fajok és változatosságuk

Mindegyik eltér a virágok alakjától, a szár magasságától, a virágzás idejétől és időtartamától. A termesztési feltételek, valamint a sok fajtára vonatkozó követelmények tisztán egyediek. Elég nehéz megérteni egy ilyen változatosságot, ezért összpontosítania kell az allíum leggyakoribb típusaira:

  1. “Illatos”. Szereti a nedvességet, de savanyú talajokban nem éli túl. Vékony, de lédús és vastag leveles tányérokkal díszített. A kultúra tulajdonát hófehér virágoknak tekintik, mámorító aromával, amely vonzza a méheket. A növény magassága 30-50 cm.
  2. Kerekfejű. Két hátránya van: a málna rügyek (méretük olyan, mint egy dió) gyorsan elhalványulnak, és a bokornak nincs lombja. A kultúrát csoportos kompozíciókhoz használják, mert szára gyakran 60 cm -ig terjed.
  3. “Nárcisz”. A 20 centis lábakon rózsaszín vagy bor színű rügyek találhatók. 35 napig virágzik, július közepétől kezdődően..
  4. Aflatunsky. A húsos szár eléri a 1,5 métert. Lila gömb alakú virágzat májusban alakul ki, de június 15 -ig a zöld tömeg elhal.

Az ilyen fényűző fajták szokatlanul díszítik az alpesi csúszda alsó részét. Némelyiküket a kert gyümölcsfái közé ültetik, hogy taszítsák a kártevőket..

A “Hagyma Oblique” sárga esernyőivel vonz, amelyek szárítva akár 2 hétig is elállnak. Mivel ezt a hibridet hagyma és fokhagyma keresztezésével tenyésztik, nem szaporítják magvak..

Óriások párhuzamban egzotikus fajokkal

Egy dekoratív íj, amely eléri az 1 méter magasságot, elhelyezhető egy épület, tégla kerítés vagy csúnya fal mentén. Az ilyen allliumokban nem csak egy gyerek, hanem egy felnőtt is elbújik. Ezért a következő három fajtára érdemes figyelmet fordítani:

  • “Magas” – növekedése 60-100 cm -en belül van (körülbelül egy hónapig virágzik);
  • “A legmagasabb” (80-170 cm) csillag alakú virágokkal csodálkozik, nagy, 15 cm átmérőjű golyókba gyűjtve;
  • Az “óriás” (1,5 cm -től) jellemzőivel hasonló az “Aflatunsky” -hoz.

Az egzotikumot a kertben a Schubert allínium teszi hozzá, amely körülbelül 2 hónapig virágzik. Luxus gömb alakú esernyői akár 20 cm keresztmetszetűek. A virágágyásban (az első sorokban) lévő VIP ülésekhez készült. De a Skoroda fajta rózsaszín bozontos keféi csodálatos társasággá teszik őt. Rendkívül fényűző határokat hoznak létre belőle. A dekoratív hagyma színes fajtái a következők:

  • “Kék”;
  • “Sárga”;
  • “Rózsaszín”.

A „Hagyma Karatavszkij” sok kertész kedvence. Sűrű levelei és nagy gömb alakú virágzata még a mag érése során sem veszíti el vonzerejét..

“The Bow of Christophe” vagy “Star of Persia” lenyűgöz nagy virágzatával (25 cm). Nagy dekoratív hatása van, mivel gömbfonatai hálószerkezetűek. Az eredeti típusú allínium a „Gor-szerető” („Ostrovsky”), a „bolgár” és a „neopolitan”. Megkülönböztetik őket szokatlan virágokkal, nem golyókkal. Igazi luxus, ha ilyen szépség van a kertben..

Previous Post
Megismerkedünk a csodálatos rudbeckia aranylabda ültetésének és gondozásának szabályaival
Next Post
Τι κρεατοελιές τρώνε στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια