15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Λουλουδάκια αγγαρεία για την ψυχή όταν ο Ιανουάριος είναι έξω από το παράθυρο

παρτέρια τον Ιανουάριο Όταν ο χειμώνας είναι σε πλήρη εξέλιξη και είναι Ιανουάριος, μπορεί να φαίνεται μια καλή στιγμή για να κάνετε ένα διάλειμμα από το σκάψιμο. Στην πραγματικότητα, για έναν πραγματικό λάτρη των πράσινων φυτών, ο χειμώνας δεν αποτελεί εμπόδιο. Εξακολουθεί να απολαμβάνει τον κόπο να έχει φρέσκα λουλούδια..

Προβλήματα με κρεβάτια ύπνου

σάπια τριαντάφυλλα Αν και τα παρτέρια αδρανοποιούν κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, δεν πρέπει να ξεχαστούν. Σε μέρη όπου οι παγετοί επιμένουν μέχρι την άνοιξη, είναι σκόπιμο να παρακολουθείτε συνεχώς το καταφύγιο των πολυετών. Η φυσική κουβέρτα είναι, φυσικά, ένα στρώμα χιονιού, αν υπάρχει. Αρκεί να το πατήσουμε ελαφρώς ώστε να γίνει πιο πυκνό και να μην εξατμιστεί στον άνεμο..

Σε περιοχές με πιο ήπιους χειμώνες, όπου βρέχει τον Ιανουάριο και οι παγετοί είναι σπάνιοι, αλλά εύστοχα, αξίζει να προετοιμάσετε επιπλέον καταφύγιο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται πεσμένα φύλλα, από τα οποία γίνεται ένα φυσικό “κάλυμμα”. Λόγω της διαδικασίας αποσύνθεσης, η θερμοκρασία αυξάνεται στο πάχος των φύλλων, η οποία προστατεύει τα ριζώματα των πολυετών από το κρύο. Τα κωνοφόρα κλαδιά ή ανάχωμα της γης χρησιμεύουν επίσης ως ένα υπέροχο καταφύγιο..

έλεγχος των κονδύλων ντάλιαΟι εργασίες του Ιανουαρίου στα παρτέρια περιλαμβάνουν έναν λεπτομερή έλεγχο των κονδύλων των αγαπημένων σας λουλουδιών που είναι αποθηκευμένα στο υπόγειο. Μπορεί να είναι:

 • ντάλιες?
 • γλαδιόλια?
 • Κάννες;
 • φρέζια?
 • κροκοσμία.

καλοί υγιείς κόνδυλοιΠρέπει να είναι απαλλαγμένες από ορατές ζημιές, σφιχτές και ζουμερές. Όσοι δεν πληρούν αυτές τις απαιτήσεις καλύτερα να παραμεριστούν. Ένας τέτοιος έλεγχος θα βοηθήσει στην προετοιμασία για την ανοιξιάτικη φύτευση λουλουδιών σε παρτέρια και θα εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο..

Η βέλτιστη θερμοκρασία αποθήκευσης για ριζώματα ανθοφόρων φυτών κυμαίνεται από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το επίπεδο – 80%.

Τεχνολογία εξαναγκασμού λουλουδιών

χειμώνα αναγκάζει βολβώδηΜε την άφιξη του χειμώνα, το τοπίο στο δρόμο γίνεται μονότονο: θαμπά γκρίζα δέντρα, θολό ουρανό και σύντομες μέρες. Σε περιοχές όπου έχει πολύ χιόνι, η γη βάζει μια λευκή κουβέρτα, την οποία θέλετε να αραιώσετε με κάτι. Επομένως, οι πραγματικοί λάτρεις του χρώματος δημιουργούν πραγματική άνοιξη στα σπίτια τους τον Ιανουάριο. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν βολβοειδή φυτά:

 • κρόκους?
 • υάκινθοι?
 • νάρκισσους?
 • τουλίπες.

απαλή ανθοφορία τον ΙανουάριοΕίναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια μπορούν να ανθίσουν ακόμη και το χειμώνα. Το κύριο πράγμα είναι να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για αυτούς. Ο εξαναγκασμός βολβοειδών φυτών είναι ένας μοναδικός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν πραγματικό κήπο απόλαυσης στο σπίτι σας..

Για να έχετε ανθισμένα λουλούδια το χειμώνα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια βέλτιστη θερμοκρασία για το φυτό και να περιμένετε τον καθορισμένο χρόνο..

Ανάλογα με το πότε θέλετε να δείτε τους ανθισμένους οφθαλμούς των λουλουδιών, θα πρέπει να ξεκινήσετε την απόσταξη. Κατά μέσο όρο, ολόκληρη η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πάνω από 16 εβδομάδες..

Αλλά πρώτα, επιλέξτε τους σωστούς λαμπτήρες..επιλογή λαμπτήρων για εξαναγκασμό Πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • μεγάλα μεγέθη?
 • χωρίς καμία ζημιά?
 • πυκνός;
 • βαρέων βαρών.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ποικιλίες φυτών που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται..

φύτευση βολβών σε δοχείαΤο επόμενο βήμα είναι κατάλληλα δοχεία. Είναι καλύτερο να φυτέψετε τους βολβούς σε πλαστικά ή πήλινα δοχεία με τρύπες για ειδική αποστράγγιση. Ακόμα και όχι πολύ όμορφες γλάστρες μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα καλάθι ή να διακοσμηθούν με κάτι. Η κύρια απαίτηση είναι ότι πρέπει να είναι υψηλότερα για το φυτεμένο βολβό. Εάν πρέπει να φυτέψετε πολλά βολβώδη λουλούδια, χρησιμοποιήστε ειδικά ράφια ή κουτιά..

Όταν τα δοχεία είναι έτοιμα, γεμίζουν με γόνιμο χώμα, το οποίο είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Στο κάτω μέρος χύνεται μια ειδική αποστράγγιση αναμεμειγμένη με άμμο. Καλύψτε το με χώμα, ρίξτε νερό και στρώστε τα κρεμμύδια.φιλικά σουτ Για να αναπτυχθούν επιτυχώς τα φυτά, χρειάζονται τακτικό πότισμα με καθιερωμένο νερό και σίτιση. Μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στο σπίτι θα εμφανιστούν πρωτότυπα εσωτερικά λουλούδια, τα οποία θα σας υπενθυμίσουν ότι η άνοιξη είναι προ των πυλών..

Οι βολβοί των φυτών όπως ο υάκινθος και το κυκλάμινο πρέπει να φυτευτούν ακριβώς πάνω από το έδαφος. Άλλα φυτά πρέπει να εμβαθύνουν στο έδαφος..

Προμήθεια υλικού φύτευσης

προετοιμασία υλικού φύτευσηςΤα κρύα χειμωνιάτικα βράδια, όταν μια χιονοθύελλα παίζει έξω από το παράθυρο ή ο άνεμος και η βροχή μαίνονται, οι πραγματικοί αγρότες ετοιμάζονται για την άνοιξη. Ελέγχουν τις τράπεζες σπόρων τους και σχεδιάζουν να αγοράσουν φρέσκους σπόρους. Ο Ιανουάριος είναι ο καταλληλότερος μήνας για αυτό το σημαντικό θέμα..

Κάποιοι κάτοικοι του καλοκαιριού παρατήρησαν ότι η ενημέρωση του προϊόντος λαμβάνει χώρα τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Επομένως, στα μέσα του χειμώνα, μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια σπόρους λαχανικών που διατηρούν τη βλάστησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σκόπιμο να αγοράσετε σπόρους υβριδίων, οι οποίοι την άνοιξη μπορεί να είναι σε έλλειψη..αγοράζοντας καλούς σπόρους

Δεδομένου ότι ορισμένα φυτά έχουν μεγάλη περίοδο ανάπτυξης, σπέρνονται σε κουτιά στα τέλη Ιανουαρίου. Η έγκαιρη αγορά σπόρων εξοικονομεί χρόνο. Είναι καλύτερο να αγοράσετε υλικό φύτευσης σε ειδικά σημεία πώλησης που έχουν εξαιρετική φήμη. Είναι σημαντικό να θυμάστε να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης για να μην απογοητευτείτε μετά τη σπορά..

ποικιλία ντομάτας ανθεκτική στο κρύοΟι σπόροι των φυτών ανθεκτικών στο κρύο είναι κατάλληλοι για κατοίκους των περιοχών της Σιβηρίας. Και τα λαχανικά πρέπει να επιλέγονται είδη πρώιμης ωρίμανσης. Σε ένα σύντομο βόρειο καλοκαίρι, τέτοιες καλλιέργειες θα έχουν χρόνο να αναπτυχθούν και να δώσουν στους αγρότες νόστιμους καρπούς..

Συνοψίζοντας, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ιανουάριος είναι ένας κατάλληλος μήνας για εργατικούς καλοκαιρινούς κατοίκους. Θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το ύψος του χειμώνα για να παρατηρήσουν τα κρεβάτια του δρόμου, αναγκάζοντας τα λουλούδια και να αγοράσουν υλικό φύτευσης..

Φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου το χειμώνα – βίντεο

Previous Post
Megismerkedünk a csodálatos rudbeckia aranylabda ültetésének és gondozásának szabályaival
Next Post
Τι κρεατοελιές τρώνε στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια