15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τα μυστικά της φροντίδας ενός δέντρου χρήματος στο σπίτι ή πώς να μεγαλώσετε έναν πλούσιο θάμνο

φροντίδα στο σπίτι δέντρο χρήματος Το δέντρο του χρήματος (από το λατ. Crassula) είναι επίσης γνωστό με το όνομα Crassula και Crassula. Για να αναπτυχθεί ένα δέντρο χρήματος, η φροντίδα στο σπίτι δεν είναι δύσκολη. Είναι σημαντικό να μην υγραίνεται υπερβολικά το χώμα και να επιλέξετε τη σωστή θέση. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσοχή, το φυτό θα ευχαριστηθεί με ένα όμορφο πράσινο στέμμα και, όταν φτάσει στην ηλικία των πέντε ετών, μπορεί να καλυφθεί με λεπτά λουλούδια.

Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Φενγκ Σούι, μια όμορφη, και ακόμη περισσότερο μια ανθισμένη χοντρή γυναίκα φέρνει ευημερία και ευημερία στο σπίτι.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να βάλετε ένα δέντρο για να προσελκύσετε καλή τύχη

θέση του δέντρου χρήματος Η δημοτικότητα της παχιάς γυναίκας σε δημόσιες δεξιώσεις, βιβλιοθήκες, ινστιτούτα, χώρους γραφείων, διαμερίσματα οφείλεται στην όμορφη εμφάνισή της, την ανεπιτήδευτη φροντίδα και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της. Με την ηλικία, το εσωτερικό λουλούδι με πυκνά, χοντρά φύλλα που μοιάζουν με νομίσματα παίρνει την εμφάνιση ενός πραγματικού δέντρου λόγω του γεγονότος ότι οι βλαστοί γίνονται καφέ. Σε ύψος, ένα δέντρο χρήματος στο σπίτι μπορεί να φτάσει το 1,5 – 2 m, επεκτείνοντας το πλάτος του κατά 1,2 – 1,5 m.

φροντίδα σπιτιού με μεγάλα χρήματαΗ φιλοσοφία του Φενγκ Σούι χαρίζει στον Κρασούλα μια ισχυρή δύναμη για να προσελκύσει καλή τύχη, ευημερία και ευτυχία. Μια παρόμοια πεποίθηση αναπτύχθηκε με βάση τον αρχαίο κινεζικό μύθο για ένα ηλιακό δέντρο, το στέμμα του οποίου ήταν καλυμμένο με χρυσά νομίσματα αντί για φύλλα..

Προκειμένου ένα ζωντανό σύμβολο πλούτου να φέρει ευημερία στο σπίτι, πρέπει να αποκτηθεί σωστά και να βρεθεί στο σωστό μέρος:

 1. Είναι καλύτερο να αγοράσετε μόνοι σας ένα δενδρύλλιο Crassula ή να τσιμπήσετε ήσυχα τον βλαστό από ένα ενήλικο δείγμα. Πιστεύεται ότι ο πλούτος έλκεται μόνο από ένα αυτοδημιούργητο, και όχι από ένα δωρεά δενδρύλλιο.
 2. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το δοχείο στο νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού ή του γραφείου (τομέας πλούτου Feng Shui).
 3. Ένα καλά ριζωμένο εσωτερικό λουλούδι είναι διακοσμημένο με κινέζικα νομίσματα σε μια κόκκινη κορδέλα ή μερικά νομίσματα είναι θαμμένα στο έδαφος.Διακόσμηση Crassula με νομίσματα

Δέντρο χρήματος, φροντίδα στο σπίτι

αποτέλεσμα της σωστής φροντίδαςΤο Crassula έχει από 300 έως 350 είδη, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παχύφυτα, πολυετή ποώδη φυτά. Στη διακοσμητική ανθοκομία, δύο είδη είναι δημοφιλή – δέντρο και ασήμι. Τα νεαρά σπορόφυτα διαφέρουν από τα ενήλικα φυτά στον πράσινο κορμό και τα φύλλα τους · με την ηλικία, οι βλαστοί γίνονται δύσκαμπτοι. Τα φύλλα είναι πυκνά, μεσαίου μεγέθους, έχουν διαφορετικό σχήμα ανάλογα με την ποικιλία. Η ανθοφορία σε φυσικές συνθήκες συνοδεύεται από εκτόξευση πλούσιων ταξιανθιών μικρών λευκών, ροζ ή ωχροκίτρινων λουλουδιών.

Προϋποθέσεις για ένα δέντρο χρήματος:

Ονομα Περιγραφή
Τοποθεσία Στην κρύα εποχή, η νοτιοανατολική πλευρά είναι κατάλληλη. Για την άνοιξη και το καλοκαίρι, το δέντρο μπορεί να τοποθετηθεί σε λότζες ή μπαλκόνια που βλέπουν στη βόρεια πλευρά. Στα εξοχικά σπίτια, οι γλάστρες βγαίνουν στον καθαρό αέρα για το καλοκαίρι..
Καθεστώς θερμοκρασίας Η άνετη θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι από + 22 ° C έως, με αύξηση στους + 35 ° C, το φυτό ρίχνει τα φύλλα του. Το χειμώνα, είναι επιθυμητό να μειωθεί η θερμοκρασία από + 18 ° С σε + 15 ° С.
Φωτισμός Διάχυτο έντονο φως. Οι άμεσες ακτίνες προκαλούν εγκαύματα, η έλλειψη φωτισμού προκαλεί τέντωμα και αραίωση των κλαδιών.
Πότισμα Μέτρια (με υποχρεωτική ξήρανση του εδάφους κατά 5 – 6 cm μεταξύ των ποτισμάτων).
Λιπάσματα Τα λιπάσματα δεν χρειάζεται να εφαρμόζονται συχνά – 2 φορές είναι αρκετές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
Υγρασία αέρα Τα φύλλα ανέχονται κανονικά τον ξηρό αέρα, δεν απαιτείται ψεκασμός.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ Απαιτείται για νεαρά φυτά κάθε δύο χρόνια · στα ενήλικα δείγματα, το ανώτερο στρώμα του εδάφους αντικαθίσταται την άνοιξη.
Αναπαραγωγή Πραγματοποιείται με διαίρεση του θάμνου, μοσχεύματα, ριζοβολία φύλλων, σπόρους.
Κλάδεμα Ο σχηματισμός του στέμματος είναι απαραίτητος καθώς το φυτό μεγαλώνει.
Ασθένειες Με υγρασία του εδάφους, είναι πιθανό να καταστραφεί από γκρίζα σήψη, θάνατο των ριζών, με υπερβολική ξηρότητα – επίθεση ακάρεων αράχνης, ωίδιο.

Λεπτομερής περιγραφή των συνθηκών καλλιέργειας

Για να αναπτυχθεί ένα όμορφο δέντρο χρήματος, η φροντίδα στο σπίτι πρέπει να είναι τακτική. Δεν είναι ιδιότροπη. Ωστόσο, η παραμέληση της γεωργικής καλλιέργειας οδηγεί σε απώλεια διακοσμητικής εμφάνισης και ασθενειών..

Για να αποφύγετε προβλήματα κατά τη φροντίδα, συνιστώνται τα ακόλουθα:

 • αποφύγετε την ισχυρή υγρασία του εδάφους, μια απότομη αύξηση ή μείωση της θερμοκρασίας.
 • δεν μπορείτε να αφήσετε το φυτό σε άμεσο ηλιακό φως στο περβάζι και στον καθαρό αέρα.
 • μην ταΐζετε πολύ συχνά.
 • κόψτε το στέμμα όχι συχνότερα από μία φορά το χρόνο.
 • μεταμόσχευση καθώς το ριζικό σύστημα μεγαλώνει (όχι περισσότερο από μία φορά το χρόνο).

Τοποθεσία και φωτισμός

τοποθεσία και φωτισμόςΜια ενήλικη χοντρή γυναίκα μεγαλώνει καλά σε μια γλάστρα που βρίσκεται στο πάτωμα κοντά στα παράθυρα. Το διάσπαρτο φως της αρκεί.

Μια σημαντική προϋπόθεση είναι η απομακρυσμένη τοποθεσία από τις μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης και τις συσκευές θέρμανσης κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης..

Το φυτό αντιδρά άσχημα στα ρεύματα, αλλά ακόμη και αν υπάρχει έλλειψη καθαρού αέρα, μπορεί να ρίξει τα φύλλα του. Συνιστάται να τοποθετήσετε το δοχείο σε περβάζι, κοντά σε παράθυρο ή μπαλκόνι, αλλά όχι στο διάδρομο ή σε σκοτεινό διάδρομο.

Πότισμα ενός λουλουδιού

κανόνες ποτίσματοςΤο μέτρο στο πότισμα είναι μια από τις κύριες προϋποθέσεις για την κανονική ανάπτυξη ενός οικιακού πολιτισμού. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε καθαρό, μαλακό νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνιστάται να ποτίζετε σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα:

 • το χειμώνα – 1 φορά σε 7 – 10 ημέρες.
 • από την άνοιξη έως το φθινόπωρο – μία φορά την εβδομάδα με την εισαγωγή σύνθετων λιπασμάτων στο νερό μία φορά το μήνα.
 • σε μια πολύ ζεστή καλοκαιρινή περίοδο – 2 φορές την εβδομάδα.

Εάν σχηματιστεί μια πυκνή κρούστα στην επιφάνεια του υποστρώματος μεταξύ ποτισμάτων, τότε είναι σκόπιμο να το χαλαρώσετε. Αυτό θα παρέχει αέρα για τις ρίζες..

Θερμοκρασία

καθεστώς θερμοκρασίας για crassulaΤο καθεστώς θερμοκρασίας των διαμερισμάτων και των γραφείων είναι κατάλληλο για φυσιολογική ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Για να αποφύγετε την ασθένεια του κρασούλα, συνιστάται να τηρείτε τις ακόλουθες συνθήκες:

 • μην τοποθετείτε το δοχείο την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα κοντά σε συσκευές θέρμανσης.
 • σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο δεν πρέπει να μείνει για το χειμώνα με θερμοκρασίες κάτω από + 15 ° С.
 • αποφύγετε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζέστης, μην το βάζετε κάτω από το κλιματιστικό.
 • όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στους + 30 ° C και πάνω, μπορείτε να ψεκάσετε τα φύλλα καθημερινά.

Λίπασμα επιφάνειας

γονιμοποίησηΣύνθετα σκευάσματα για παχύφυτα και κάκτους είναι κατάλληλα για γονιμοποίηση. Η υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο αυτών των προϊόντων βοηθά στη διατήρηση της πράσινης μάζας και του φωτεινού χρώματος των φύλλων..

Για να μην προκαλέσετε κάψιμο του ευαίσθητου ριζικού συστήματος, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε τη σύνθεση που αναφέρεται στις οδηγίες σε συγκέντρωση μειωμένη στο μισό. Επικάλυψη στο υγρό χώμα.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

μεταμόσχευση φροντίδας στο σπίτι δέντρο χρήματοςΤο έτοιμο χώμα για παχύφυτα είναι κατάλληλο για μεταφύτευση. Για να προετοιμάσετε ένα έδαφος παρόμοιο σε σύνθεση στο σπίτι, χρησιμοποιήστε σε ίσες αναλογίες χλοοτάπητα, τύρφη, άμμο με την προσθήκη περλίτη. Τα νεαρά φυτά μεταμοσχεύονται κάθε 1 έως 2 χρόνια. Τα ενήλικα δείγματα δεν απαιτούν συχνές μεταμοσχεύσεις. Μόλις φτάσει την ηλικία των 10 ετών, μόνο το ανώτερο στρώμα της γης αντικαθίσταται σε ένα δοχείο με ένα νέο, χωρίς να ξαναφυτευτεί.

Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, συνιστάται να τηρείτε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • το νέο δοχείο μπορεί να είναι 1 – 1,5 cm μεγαλύτερο από το προηγούμενο.
 • απαιτείται επαρκής αριθμός οπών αποστράγγισης στο κάτω μέρος του δοχείου.
 • κατά τη διαδικασία, ένα στρώμα αποστράγγισης χύνεται αναγκαστικά στον πυθμένα, μετά από ένα στρώμα νέου εδάφους, οι ρίζες του δέντρου τοποθετούνται σε αυτό, προσπαθώντας να μην καταστρέψουν το σχηματισμένο χωμάτινο εξόγκωμα κάτω από το ριζικό σύστημα, πασπαλίζουμε με χώμα από πάνω έτσι για να μην εμβαθύνει το κολάρο της ρίζας.

Μετά τη μεταφύτευση, η επιφάνεια ποτίζεται με διάλυμα ετεροαξίνης προκειμένου να μειωθεί η καταπόνηση του ριζικού συστήματος και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία προσαρμογής σε νέο χώρο..

Αναπαραγωγή

πολλαπλασιασμός δέντρου χρήματοςΓια την αναπαραγωγή ενός εσωτερικού λουλουδιού στο σπίτι, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο διαίρεσης ενός θάμνου, μοσχευμάτων, που μεγαλώνουν από ένα φύλλο. Μια σύνθετη μέθοδος καλλιέργειας από σπόρους χρησιμοποιείται από τους κτηνοτρόφους για τη δημιουργία νέων ποικιλιών καλλιεργειών, δεν χρησιμοποιείται στο σπίτι.

Προκειμένου η διαδικασία αναπαραγωγής να είναι επιτυχής, συνιστάται να παρέχετε τα ακόλουθα σημεία:

 1. Προετοιμάστε ένα δοχείο που αντιστοιχεί στο προσάρτημα. Οι μεγάλες ρίζες θα χρειαστούν πολύ καιρό για να αναπτυχθούν πριν μεγαλώσει το δενδρύλλιο.
 2. Δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε λεπτά πλαστικά ποτήρια ή μπουκάλια για ριζοβολία. Τα κεραμικά, γυάλινα δοχεία ταιριάζουν καλύτερα.
 3. Ως χώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περλίτη, δισκία τύρφης, υδάτινο έδαφος, καθαρό νερό, ατμό μείγμα γης για σπορόφυτα.

Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα

πολλαπλασιασμός μιας παχιάς γυναίκας με μοσχεύματαΟ πιο κατάλληλος χρόνος για την κοπή του φυτικού υλικού είναι η αρχή της άνοιξης. Αυτή τη στιγμή, επιλέγεται ένας ομοιόμορφος βλαστός, το μήκος του οποίου είναι τουλάχιστον 10 εκ. Κόβεται με ένα κοφτερό μαχαίρι σε γωνία 45 °. Το μαχαίρι προ-απολυμαίνεται σε φωτιά ή σκουπίζεται με διάλυμα αλκοόλης, χλωρεξιδίνη.

Για αναπαραγωγή θα χρειαστείτε:

 • ένα υγιές μίσχο, αποξηραμένο για δύο ώρες.
 • σκόνη ριζοβολίας (Kornevin, Heteroauxin).
 • δοχείο με κατάλληλο υπόστρωμα ή νερό.

Για ριζοβολία στο νερό, χρησιμοποιήστε το ακόλουθο σχήμα:

 • μισό γεμίστε το ποτήρι με καθαρό, μη χλωριωμένο νερό.
 • η σκόνη που ενεργοποιεί την ανάπτυξη της ρίζας αραιώνεται σε δοχείο με νερό.
 • τα κάτω φύλλα αφαιρούνται από την κοπή και τοποθετούνται σε ένα ποτήρι έτσι ώστε το κόψιμο να μην αγγίζει τον πάτο ή τους τοίχους.

Με την πρώτη και τη δεύτερη μέθοδο, οι ρίζες εμφανίζονται μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας..

Οδηγίες βίντεο για τον τρόπο διάδοσης ενός δέντρου χρήματος στο σπίτι:

Πολλαπλασιασμός φύλλων

μια χοντρή γυναίκα μεγαλώνει από ένα φύλλο

Ακριβώς όπως τα μοσχεύματα, τα φύλλα είναι ριζωμένα σε νερό ή υπόστρωμα. Για αυτό:

 1. Επιλέξτε ένα υγιές, ανθεκτικό φύλλο από το κάτω μέρος του δέντρου.
 2. Σπάστε το για να μην καταστρέψετε τη βάση.
 3. Αφήστε να ξαπλώσει για αρκετές ώρες για να στεγνώσει ο χυμός στη βάση.
 4. Για ριζοβολία στο νερό, διαλύστε το Kornevin σε ένα ποτήρι και τοποθετήστε ένα φύλλο εκεί μέχρι τα 2/3.
 5. Για ριζοβολία στο έδαφος, το φύλλο είναι θαμμένο στο έδαφος υπό γωνία ενός τρίτου. Η επιφάνεια ψεκάζεται με διεγερτικό διάλυμα και στη συνέχεια καλύπτεται με ένα ποτήρι για να δημιουργηθούν συνθήκες θερμοκηπίου.αναπαραγωγή παχιάς γυναίκας με φύλλα

Χωρίζοντας τον θάμνο

διαίρεση ενήλικου φυτούΗ τρίτη μέθοδος χρησιμοποιείται όταν μεταφυτεύετε μια ομάδα φυτών που αναπτύσσονται κοντά ή διαιρείτε ένα μεγάλο δέντρο σε μέρη. Εάν τα μοσχεύματα που φυτεύτηκαν σωρός μεγάλωσαν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα και σχημάτισαν ένα υφαντό ριζικό σύστημα, τότε διαχωρίζονται προσεκτικά με ένα πορτοκαλί ραβδί (μπορείτε να τραυματίσετε τις εύθραυστες ρίζες με τα δάχτυλά σας) και στη συνέχεια κάθονται σε διαφορετικά δοχεία.

Όταν κόπηκαν μεγάλα κλαδιά από μια ενήλικη παχιά γυναίκα κατά τη διάρκεια του κλαδέματος, μπορούν επίσης να ριζωθούν σαν μοσχεύματα σε νερό ή χώμα. Εάν οι βλαστοί σπάσουν κατά λάθος από την πτώση του φυτού ή υπό την επίδραση του ανέμου, μπορούν επίσης να ριζωθούν..

Για αυτό:

 • αφαιρέστε σπασμένα, κατεστραμμένα, γρατζουνισμένα φύλλα και κλαδιά.
 • η βάση είναι κομμένη με ένα αιχμηρό, καθαρό μαχαίρι.
 • αφήστε το να στεγνώσει, περιποιηθείτε το με ένα διεγερτικό και ριζώστε το.

Μέχρι να ριζώσει η χοντρή γυναίκα, είναι σκόπιμο να διατηρηθεί η υγρασία του εδάφους, εμποδίζοντας το στέγνωμα.

ανθίζω

το δέντρο του χρήματος ανθίζειΗ σωστή φροντίδα του κάθαρματος για αρκετά χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε ανθοφορία. Αυτό συμβαίνει μόνο σε ενήλικα δείγματα που έχουν ωριμάσει. Τις περισσότερες φορές, η ανθοφορία συμβαίνει την άνοιξη, εάν παρατηρήθηκε μια κοιμισμένη περίοδος κατά τη χειμερινή περίοδο σε θερμοκρασία + 12 ° C έως + 15 ° C. Ταυτόχρονα, η μείωση της θερμοκρασίας σημειώθηκε σταδιακά και δεν προκάλεσε πτώση των φύλλων. Και με την έναρξη της άνοιξης, το καθεστώς θερμοκρασίας αυξήθηκε επίσης σταδιακά σε δείκτες από + 22 ° С έως + 25 ° С. Και τα λιπάσματα ποτάσας-φωσφόρου εισήχθησαν στο έδαφος, συμβάλλοντας στο σχηματισμό ανθοφόρων οφθαλμών.

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους το δέντρο δεν ανθίζει:

 • πολύ μικρή ηλικία?
 • ακατάλληλες συνθήκες φωτισμού και θερμοκρασίας.
 • με συστηματική υγρασία του υποστρώματος.
 • με υπερβολική συσσώρευση αζώτου στο έδαφος, γεγονός που ενισχύει το σχηματισμό της κορώνας.

Για να ανθίσει το φυτό, πολλοί συμβουλεύουν να το διατηρήσουν σε σκοτεινό μέρος για δύο εβδομάδες. Ένα τέτοιο μέτρο οδηγεί συχνότερα στην απώλεια ενός πλούσιου στεφάνου και στην επιμήκυνση των βλαστών. Είναι καλύτερο να παρέχετε στην κρουσούλα έντονο, διάχυτο φως..

Σχηματισμός στέμματος

σχηματισμός στεφάνηςΔεδομένου ότι το στέμμα γίνεται παχύ με την πάροδο του χρόνου και το χειμώνα εμφανίζονται μη χαρακτηριστικοί (λεπτοί, καμπύλοι) βλαστοί, το Crassula κλαδεύεται περιοδικά. Αυτή η διαδικασία συνιστάται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, με διακοπή όχι περισσότερο από ¼ βλαστούς. Μετά την κοπή, οι περιοχές κοπής επεξεργάζονται με θρυμματισμένο ενεργό άνθρακα ή τέφρα ξύλου.

Για να σχηματίσετε την εμφάνιση ενός νεαρού δείγματος και να προκαλέσετε την αρχή της διακλάδωσης, τσιμπήστε την κορυφή. Μετά από λίγο, αναπτύσσονται δύο βλαστοί στο σημείο που πιέζουν τον άνω οφθαλμό. Μετά από 5 – 6 μήνες, όταν δυναμώνουν, οι κορυφές τους είναι επίσης τσιμπημένες, συμβάλλοντας στην περαιτέρω διακλάδωση.

Προκειμένου τα κλαδιά στο κάθαρμα να αναπτυχθούν ομοιόμορφα, πρέπει να στρέφονται περιοδικά προς το φως..

Υπάρχουν δύο ακόμη λόγοι για υγειονομικές διαδικασίες που απαιτούν άμεσο κλάδεμα, ανεξάρτητα από την εποχή:

 • ολική αναζωογόνηση ενός ενήλικου δείγματος, όταν το δέντρο κόβεται σχεδόν μέχρι τη ρίζα.
 • αφαίρεση βλαστών μολυσμένων από ιό, μύκητα ή άλλους τύπους ασθενειών.

Ασθένειες και παράσιτα

χοντρή ασθένεια της γυναίκας

Το Crassula έχει υψηλή ανοσία σε διάφορους ιούς. Η παραβίαση των συνθηκών της γεωργικής τεχνολογίας μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της εμφάνισης:

 • τα φύλλα γίνονται πολύ λήθαργα και απαλά σε περίπτωση πολύ σπάνιου ή, αντίθετα, υπερβολικού ποτίσματος (οι ρίζες είναι κορεσμένες με υγρασία, σαπίζουν και δεν μπορούν πλέον να κατευθύνουν νερό στα φύλλα).
 • η εμφάνιση αποξηραμένης κρούστας, καφέ κηλίδων στο φύλλωμα σχετίζεται με την επίδραση της καύσης του ηλιακού φωτός (σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να σκιάσετε το παράθυρο ή να αφαιρέσετε το λουλούδι σε άλλο μέρος).
 • εάν υπάρχουν λίγα πυκνά ίσια κλαδιά στο δέντρο και πιο καμπυλωτά λεπτά κλαδιά, το πρόβλημα είναι η έλλειψη φωτισμού.
 • η πτώση των φύλλων μπορεί να προκαλέσει έλλειψη υγρασίας, αλλαγές θερμοκρασίας, πολύ κρύο ή πολύ ζεστό αέρα, έκθεση σε κλιματιστικό.
 • κατά τη διάρκεια ξηρασίας, μπορεί να εμφανιστούν λεπτές κλωστές ιστού αράχνης στο στέμμα – αυτό υποδηλώνει την ήττα ακάρεων αράχνης, σε αυτή την περίπτωση, θα απαιτηθεί η χρήση εξειδικευμένων μέσων.
 • όταν εμφανίζεται μη χαρακτηριστική κηλίδωση, το στέμμα αντιμετωπίζεται επίσης με μυκητοκτόνο έναντι πιθανών ιών.

το φυτό χρειάζεται βοήθειαΜε συνεχή διαβροχή του εδάφους στην επιφάνεια, μπορείτε να παρατηρήσετε την εμφάνιση μικρών εντόμων που πηδούν. Αυτά είναι ακίνδυνα κορόιδα. Εξαφανίζονται με την έγκαιρη ξήρανση, χαλάρωση ή αντικατάσταση των ανώτερων στρωμάτων του εδάφους.

Η έγκαιρη φροντίδα του δέντρου χρήματος σας επιτρέπει να αναπτύξετε εύκολα ένα όμορφο και περιποιημένο φυτό που θα ευχαριστηθεί με πράσινο, ανθοφορία και θα φέρει καλή τύχη στο σπίτι.

Δέντρο χρήματος, φροντίδα στο σπίτι το χειμώνα – βίντεο

Previous Post
Zöld oázisok megmentése: hogyan és mit válasszunk virágot az irodába
Next Post
Απριλιακές δουλειές στα κρεβάτια του κήπου