15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να φυτέψετε λεμόνι στο σπίτι: βίντεο και συστάσεις

Φρούτο-λεμόνι στο σπίτι Χρειάζεται πολύς χρόνος για να περιμένετε να εμφανιστούν ωοθήκες στο λεμόνι που καλλιεργείται από τον σπόρο και τα καρποφόρα δέντρα που πωλούνται είναι ιδιότροπα και δύσκολο να εγκλιματιστούν. Ένα βίντεο που λέει πώς να φυτέψετε ένα λεμόνι στο σπίτι είναι μια καλή βοήθεια για τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου που δεν τους αρέσει να περιμένουν και θέλουν να απολαύσουν τους καρπούς από το περβάζι τους στο εγγύς μέλλον.

Οφέλη του εμβολιασμού της λεμονιάς

Άφθονη συγκομιδή από ένα μπολιασμένο δέντρο Δεν αποφασίζουν όλοι για μια τόσο δύσκολη διαδικασία όπως φαίνεται στους άπειρους καλλιεργητές εσπεριδοειδών, όπως ο εμβολιασμός. Πράγματι, δεν πρέπει να ξεκινήσετε μια τέτοια εργασία χωρίς κάποια εμπειρία και προσεκτική προετοιμασία του υλικού και των εργαλείων εμβολιασμού..

Αλλά αν τηρηθούν όλοι οι κανόνες, ένας καλά εμβολιασμός των εκβολών δίνει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Βοηθά να φέρουμε την πρώτη συγκομιδή σπιτικού λεμονιού πολύ πιο κοντά..
 2. Στα κλαδιά ενός σπιτιού, δένουν και ωριμάζουν υψηλής ποιότητας ποικιλίες με γνωστές ιδιότητες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω του μεγάλου αριθμού υβριδικών φυτών που δεν μεταβιβάζουν τις ιδιότητές τους σε απογόνους που καλλιεργούνται από σπόρους.
 3. Μπορείτε να φυτέψετε ένα λεμόνι σε μια καλλιεργημένη πορτοκαλιά ή άλλο φυτό εσπεριδοειδών.

Μέθοδοι εμβολιασμού λεμονιού στο σπίτι

Λεμόνι μετά τον εμβολιασμόΠώς να φυτέψετε ένα λεμόνι ώστε να καρποφορήσει; Στο σπίτι, υπάρχουν δύο αποτελεσματικές και εύχρηστες μέθοδοι διαθέσιμες:

 1. Το λεμόνι μπορεί να εμβολιαστεί με συσσώρευση χρησιμοποιώντας μια κοπή από ένα καρποφόρο δέντρο.
 2. Μόνο ένας οφθαλμός μπολιάζεται στο απόθεμα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται εκκολαπτόμενη και ισχύει επίσης για καλλιέργειες εσπεριδοειδών στο σπίτι..

Ως απλός, πάρτε ένα μπουμπούκι ή μίσχο από έναν ώριμο βλαστό ενός έτους ή δύο ετών από μια καρποφόρα λεμονιά.

Το εμβολιασμένο υλικό κόβεται αμέσως πριν από τη διαδικασία, απαιτεί εξαιρετικά προσεκτική στάση και καλύπτεται με ένα υγρό πανί και μεμβράνη μέχρι τη στιγμή του εμβολιασμού.

Το απόθεμα είναι υγιή, δυνατά λεμονιές ή πορτοκαλιές, ξεκινώντας από την ηλικία ενός έτους. Είναι σημαντικό το στέλεχος ή το κλαδί, εάν ένα λεμόνι μπολιάζεται σε ένα ενήλικο φυτό, να μην είναι λεπτότερο από 5-7 mm.

Τέλεια υποστρώματα – αυτοφυή φυτά λεμονιών και πορτοκαλιών. Αρχικά έχουν εγκλιματιστεί στις συνθήκες κράτησης, κατά κανόνα, έχουν ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα και είναι αρκετά ανθεκτικοί.

Όργανα και χρόνος εμβολιασμού λεμονιού

Επιτυχημένο αποτέλεσμα εμβολιασμούΠριν φυτέψετε ένα λεμόνι στο σπίτι, προετοιμάστε όλα όσα χρειάζεστε για τη διαδικασία:

 • κοφτερό μαχαίρι προσοφθάλμιου ή μικρό νυστέρι.
 • επίδεσμος κήπου ή κολλητική ταινία?
 • κήπος var.

Προκειμένου το μόσχευμα να προχωρήσει ομαλά και ο οφθαλμός ή το κλαδί που είναι ξένο στη λεμονιά, να ριζώσει, η διαδικασία πραγματοποιείται από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, όταν ενεργοποιούνται όλες οι ζωτικές διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή, ο φλοιός υστερεί εύκολα από το ξύλο, γεγονός που διευκολύνει την ολοκλήρωση της εργασίας. Ο δεύτερος όρος όταν μπορείτε να φυτέψετε λεμόνι στο σπίτι είναι το τέλος του καλοκαιριού..

Όλα τα όργανα πρέπει να είναι καθαρά. Πριν από τη φύτευση ενός λεμονιού, οι βλαστοί στα μέρη των μελλοντικών περικοπών σκουπίζονται προσεκτικά με ένα υγρό πανί.

Πώς να εμβολιάσετε ένα λεμόνι με μπουμπούκι ή “μάτι”?

Προετοιμασία ενός δενδρυλλίου για εμβολιασμόΟ εμβολιασμός θεωρείται ο λιγότερο τραυματικός και ασφαλέστερος τρόπος χορήγησης του εμβολίου..

Πριν από τη φύτευση ενός λεμονιού στο σπίτι, ένας πλήρως σχηματισμένος οφθαλμός κόβεται από ένα κλαδί ενός καρποφόρου δέντρου, έτσι ώστε περίπου 15 mm να παραμένουν από την κορυφή και το κάτω μέρος του μελλοντικού βλαστού. Δύο διαμήκεις τομές σε μικρή απόσταση από το νεφρό σκιαγραφούν τα όρια του προκύπτοντος κόκκου.

Νέος βλαστός μετά τον εμβολιασμόΗ κοπή γίνεται ημικυκλική, συλλαμβάνοντας όχι μόνο το φλοιό, αλλά και ένα πολύ λεπτό στρώμα ξύλου. Αυτό θα επιτρέψει στο κρεμμύδι να ριζώσει εύκολα και να προστατεύσει το νεφρό από πιθανή βλάβη. Η τελική ασπίδα με ένα “μάτι” μετά το διαχωρισμό από το κλαδί παραμένει στο μαχαίρι. Δεν πρέπει να αγγίζεται με τα δάχτυλα, διαφορετικά το ποσοστό επιτυχίας του εμβολιασμού με λεμόνι πέφτει απότομα. Μπορείτε να κρατήσετε το υλικό εμβολιασμού από το μίσχο του φύλλου που παραμένει κάτω από το μπουμπούκι. Η ίδια πλάκα φύλλου αφαιρείται.

Εάν μια νεαρή λεμονιά χρησιμοποιείται ως υποκείμενο, τότε σε απόσταση 5-7 εκατοστών από την επιφάνεια του εδάφους, μια τακτοποιημένη «Τ» κοπή στο φλοιό γίνεται στο στέλεχος, έτσι ώστε το προετοιμασμένο κρεμμύδι να πηγαίνει ελεύθερα κάτω από το παραχωρημένες γωνίες του φλοιού. Το μήκος της εγκάρσιας εγκοπής σε αυτή την περίπτωση είναι περίπου ενάμισι εκατοστό και το διαμήκης τομή θα πρέπει να είναι ένα εκατοστό μεγαλύτερο.

Όταν ένα κομμάτι ξύλου στον οφθαλμό βρίσκεται στη θέση του, καλύπτεται με τις άκρες του φλοιού που είχαν λυγίσει νωρίτερα, πιεσμένες και σφιχτά συνδεδεμένες προς την κατεύθυνση “από κάτω προς τα πάνω”, αφήνοντας την ίδια τη μύτη και το μίσχο της το φύλλο κοντά του στον αέρα.

Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να εμβολιάσετε ένα λεμόνι, αλλά όχι στον κορμό, αλλά σε ένα μεγάλο βλαστό ενός ενήλικου δέντρου άλλου είδους, για παράδειγμα, ένα πορτοκάλι. Σε αυτή την περίπτωση, αν ο οφθαλμός ριζώσει, λεμόνια και πορτοκάλια συλλέγονται από ένα φυτό..

Για καλύτερη επιβίωση, είναι χρήσιμο να βάλετε ένα μικρό δέντρο σε ένα θερμοκήπιο ή να το καλύψετε με μια σακούλα. Αυτό το μέτρο:

 • αύξηση της υγρασίας του αέρα.
 • αποκλείει τις έντονες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
 • αποτρέπει τον αρνητικό αντίκτυπο των σχεδίων.

Ο νεφρός έχει ριζώσειΤο βίντεο για το πώς να φυτέψετε ένα λεμόνι στο σπίτι αποκαλύπτει όλα τα μυστικά αυτής της ενδιαφέρουσας και όχι τόσο επίπονης διαδικασίας όσο φαίνεται. Μπορείτε να μάθετε για το αποτέλεσμα της εργασίας που έγινε σε μερικές εβδομάδες. Εάν η κοπή ενός φύλλου κάτω από το μπουμπούκι έχει μαραθεί και πρόκειται να πέσει, όλα έχουν γίνει σωστά και σύντομα μπορείτε να παρατηρήσετε την ανάπτυξη ενός νέου βλαστού. Σε αυτή την περίπτωση, μετά από μερικές εβδομάδες, ο επίδεσμος στο σημείο του εμβολιασμού του λεμονιού εξασθενεί και όταν το φυτό συνηθίσει σταδιακά τον αέρα του δωματίου, αφαιρείται εντελώς..

Ενάμιση μήνα μετά τη φύτευση του λεμονιού, κόβεται ο βλαστός της ρίζας, στον οποίο εμφυτεύεται ο οφθαλμός. Η κοπή γίνεται διαγώνια, ελαφρώς πάνω από τη θέση εμβολιασμού και στη συνέχεια αυτό το μέρος αντιμετωπίζεται με βερνίκι κήπου.

Ένας νέος βλαστός που προέρχεται από το μπουμπούκι αντικατέστησε πλήρως το στέλεχος του υποκείμενου. Επομένως, όλοι οι βλαστοί που σχηματίζονται κάτω από το μόσχευμα πρέπει να αφαιρεθούν και πρέπει να γίνει μια κατακόρυφη στήριξη για τον νεαρό κορμό..

Μπόλιασμα λεμονιού με μοσχεύματα

Νέο φυτόΌπως και στην προηγούμενη περίπτωση, το μόσχευμα γίνεται σε ύψος 5 έως 10 cm από την επιφάνεια του εδάφους, αλλά αυτή τη φορά το στέλεχος της λεμονιάς δεν κόβεται, αλλά αφαιρείται εντελώς. Από οριζόντια ακόμη και κοπή του φλοιού, γίνεται τομή μήκους έως και ενάμισι εκατοστό.

Αυτό είναι το μέρος για τη μεταμόσχευση των μοσχευμάτων του βλαστού – το κορυφαίο τμήμα του βλαστού με 2-3 κόμβους και πλήρως σχηματισμένους ισχυρούς οφθαλμούς. Το κοτσάνι κόβεται λοξά έτσι ώστε το μήκος της κοπής να είναι ίσο με το μήκος της εγκοπής του φλοιού στο υποκείμενο. Πριν φυτέψετε ένα λεμόνι, αφαιρέστε όλα τα φύλλα από την κοπή, αφήνοντας τα μοσχεύματα τους. Στη συνέχεια, ο φλοιός στο υποκείμενο αφαιρείται από τη θέση της κάθετης τομής και το βλαστό τοποθετείται σε αυτό, σφίγγοντας σφιχτά και ομοιόμορφα στο ξύλο. Ο φλοιός επιστρέφει στη θέση του, το κούτσουρο του υποστρώματος αλείφεται με βερνίκι κήπου και ο χώρος όπου μπολιάζεται το λεμόνι είναι σφιχτά επιδεδεμένος.

Μεταμόσχευση κοπήςΌπως και στην προηγούμενη περίπτωση, μετά το εμβολιασμό, το φυτό τοποθετείται σε συνθήκες θερμοκηπίου μέχρι να γίνει εμφανές το αποτέλεσμα της εργασίας που εκτελέστηκε. Όλες οι αποχρώσεις της συνεννόησης συζητούνται στο βίντεο για το πώς να φυτέψετε ένα λεμόνι στο σπίτι.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου εμβολιασμού λεμονιού μπορεί να θεωρηθεί μεγαλύτερος αριθμός οφθαλμών, οι οποίοι, μετά την επιτυχή μεταμόσχευση, θα μεγαλώσουν. Εάν ο καλλιεργητής εσπεριδοειδών αποτύχει, μπορεί να χαθεί ολόκληρο το υποκείμενο..

Σύντομα το φυτό θα αποδώσει τους πρώτους του καρπούςΤο στέγνωμα των μοσχευμάτων απευθείας στο στέλεχος υποδηλώνει αποτυχία, αλλά αν κιτρινίσουν και πέσουν, μπορείτε να περιμένετε γρήγορο εγκλιματισμό και ανάπτυξη του βλεφαριού.

Βίντεο master class για τον εμβολιασμό λεμονιού

Previous Post
Megtanulni otthon citromot termeszteni és gondozni
Next Post
Πώς να αντιμετωπίσετε το επικίνδυνο παράσιτο των αφίδων δαμάσκηνου
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org