15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Επιλέγοντας θεαματικούς τύπους και ποικιλίες zinnia – ένα αριστοκρατικό λουλούδι για τον κήπο σας

είδη και ποικιλίες zinnia Ο Ζιννιάς μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ένα φυτό παλιού χρονοδιακόπτη, γιατί σε παρτέρια και σε παρτέρια θα μπορούσαν να βρεθούν πολύ πριν από τη γέννησή μας. Χάρη στην επίπονη δουλειά των κτηνοτρόφων, είδη και ποικιλίες zinnia έχουν εμφανιστεί σε τεράστιους αριθμούς. Διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Ηλός και χαμηλός, μεγάλος και μικρός, μονόχρωμος και πολύχρωμος – όλα αξίζουν προσοχή. Θέλετε να προσθέσετε ζωντανά χρώματα στην αυλή σας; Στη συνέχεια, ας εξοικειωθούμε με τις πιο δημοφιλείς και όμορφες ποικιλίες αυτού του καταπληκτικού λουλουδιού..

Ανάλογα με το σχήμα του φυτού και τη δομή των ταξιανθιών, διακρίνονται 4 ομάδες:

 • χαριτωμένη ζίννια (ποικιλίες με ισχυρούς όρθιους μίσχους και ταξιανθίες διαφόρων μεγεθών, χρωμάτων και δομών).
 • στενόφυλλο ζίννια (φυτά με στενότερη και ελαφρύτερη πλάκα φύλλων).
 • λεπτόλουθο ζίννια (θάμνοι μεσαίου μεγέθους με μικρά λουλούδια από πέταλα στριμμένα στην άκρη).
 • zinnia linearis (νάνοι zinnias με μικρές ταξιανθίες που μοιάζουν με χαμομήλι).

Το Linearis και το λεπτόφυτο zinnia κατά κάποιο τρόπο δεν ρίζωσαν στα παρτέρια των κηπουρών. Πιθανότατα, το δυσδιάκριτο μέγεθος των καλαθιών τους έπαιξε ρόλο. Αλλά οι χαριτωμένες και στενόφυλλες ποικιλίες περιλαμβάνονται σταθερά στον κατάλογο των δημοφιλών φυτών. Γιατί σας άρεσαν τόσο πολύ και ποια φυτεύονται πιο συχνά; Σας παρουσιάζουμε μια επιλογή από ποικιλίες zinnia με μια φωτογραφία και μια σύντομη περιγραφή.

Λεπτός αριστοκράτης – χαριτωμένη ζίννια

zinnia χαριτωμένο Η χαριτωμένη ζίννια διακρίνεται από όρθιους μίσχους, που δεν φοβούνται τον άνεμο. Ο θάμνος διακλαδίζεται μόνο σε νάνες ποικιλίες. Οι ισχυροί μίσχοι στην κορυφή πυκνώνουν και καταλήγουν σε όμορφες ταξιανθίες-καλάθια. Ανάλογα με την ποικιλία, η διάμετρος τους μπορεί να είναι μικρή, περίπου 3 cm, ή μάλλον πλατιά, έως 14 cm. Το ύψος των ίδιων των στελεχών κυμαίνεται επίσης από 30 cm έως σχεδόν 1 m. Σε όλο το μήκος τους, καλύπτονται με σκληρά, το ίδιο βρίσκεται στα φύλλα … Οι πλάκες με φύλλα με ωοειδή φύλλα μεγαλώνουν αντίθετα, χρωματισμένες σε σκούρο πράσινο.

Για να αποτρέψετε τα ψηλά φυτά να σκιάζουν το ένα το άλλο, θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 20 cm μεταξύ των θάμνων. Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι μια καλλιέργεια πολλαπλής επικονίασης.

Η κομψή ζίννια, όπως ονομάζεται επίσης αυτή η ποικιλία λόγω του λατινικού της ονόματος, χαρακτηρίζεται από μακρά ανθοφορία. Αρχίζει στα μέσα Ιουνίου και οι τελευταίες ταξιανθίες τελειώνουν ανθίζουν όταν χτυπήσει ο παγετός. Τα λουλούδια είναι πολύ όμορφα, τα πέταλα καλαμιού μπορούν είτε να επιμηκυνθούν είτε να τυλιχτούν σε σωλήνα. Η μέση είναι διακοσμημένη με μια συστάδα από μικρά, κίτρινα, σωληνοειδή πέταλα.

Οι σπόροι της κομψής ζίννια βλασταίνουν πολύ. Ακόμα και στα 4 χρόνια μετά τη συγκομιδή, σχεδόν όλα βλασταίνουν..

Με τη σειρά τους, οι ποικιλίες zinnia χαριτωμένες ομαδοποιούνται ανάλογα με το σχήμα και τη δομή των ταξιανθιών, καθώς και ανάλογα με το ύψος των φυτών:

 • ντάλια;
 • φαντασία zinnia?
 • pompom?
 • χρυσάνθεμο;
 • gaiardio?
 • scabiosa.

Τέτοιες ποικιλίες χαριτωμένης ζίννια φαίνονται υπέροχες..

Θάρρος Ζίννια

θάρρος ζίννιαΔιαφέρει σε άφθονη ανθοφορία και σύντομη ανάπτυξη. Το ύψος των θάμνων είναι το πολύ 35 εκ. Οι ίδιες οι ταξιανθίες είναι επίσης μικρές, κατά μέσο όρο περίπου 8 εκ., Αλλά βρίσκονται σε μεγάλο αριθμό μεταξύ των πράσινων φύλλων. Καλάθια με λουλούδια Terry, σε σχήμα ημισφαιρίου, λευκό, ροζ, πορτοκαλί ή κόκκινο.

Zinnia Mishutka

αρκούδα ζίννιαPlantsηλά φυτά (έως 90 cm) με μεγάλες πλούσιες ταξιανθίες. Η διάμετρος τους μπορεί να φτάσει τα 16 εκατοστά, ενώ τα επιμήκη πέταλα με στρογγυλεμένη άκρη βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους. Τα λουλούδια έχουν σχήμα ημισφαιρίου και μπορούν να βαφτούν σε διαφορετικά χρώματα. Ένα από τα πλουσιότερα είναι το μοβ Mishutka zinnia. Το κόκκινο χρώμα που είναι κοινό σε αυτά τα φυτά είναι βαθύτερο, με ελάχιστα αισθητή φωτεινή κηλίδα στο κέντρο του λουλουδιού. Αλλά η διάμετρος του ίδιου του καλαθιού είναι μερικά εκατοστά λιγότερο.

Zinnia A priori

zinnia a prioriTηλός, έως 90 εκατοστά, απλωμένος θάμνος με ισχυρούς μίσχους και μεγάλα καλάθια. Η διάμετρος των ταξιανθιών είναι 15 εκατοστά, βαμμένα σε πλούσιο ροζ σολομό χρώμα.

Καρναβάλι Zinnia

καρναβάλι zinniaTηλός, έως 70 cm, θάμνος, τα στελέχη είναι ισχυρά, ίσια, έντονα φυλλώδη. Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα, ωοειδή, με αιχμηρή άκρη. Διακρίνεται από ποικίλες ταξιανθίες με διάμετρο περίπου 10 εκ. Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική διπλή ζίννια. Μπορεί να είναι λευκό, ροζ ή κίτρινο, με πιο σκούρα στίγματα στο κύριο φόντο..

Καρουζέλ Ζίννια

καρουζέλ zinniaΗ ποικιλία διακρίνεται από ένα κομψό δίχρωμο χρώμα ταξιανθιών με σκούρο κέντρο και ανοιχτόχρωμα άκρα. Είναι μικρά, έως 10 εκατοστά σε διάμετρο, με φαρδιά διπλά πέταλα. Carusel Zinnia – μεσαίου μεγέθους, ύψους όχι μεγαλύτερου από 50 εκ. Τα στελέχη κρατούν σταθερά όρθια θέση. Παραδόξως, είναι σε θέση να διασχίσει ανεξάρτητα με άλλες ποικιλίες. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπα καλάθια..

Zinnia χαριτωμένη Ιταλία

zinnia χαριτωμένη ΙταλίαΕίναι αμέσως αντιληπτό στο παρτέρι λόγω των ψηλών, έως και 90 εκατοστών, στελεχών του. Ανθίζει σε πυκνά καλάθια με τη μορφή ημισφαιρίου. Ένα μείγμα λουλουδιών κόκκινου, λευκού και πράσινου χρώματος έχει μεγάλη ζήτηση..

Ρωσικό μέγεθος Zinnia

zinnia ρωσικό μέγεθοςΗ ψηλότερη ποικιλία με μίσχους ύψους έως 180 cm, ωστόσο, μόνο σε συνθήκες θερμοκηπίου. Στο παρτέρι, οι θάμνοι είναι ελαφρώς χαμηλότεροι, αλλά διατηρούν το μέγεθος των πολύ πυκνών καλαθιών διαφορετικών χρωμάτων (από 12 έως 15 εκατοστά σε διάμετρο).

Zinnia χαριτωμένη ντάλια

zinnia χαριτωμένη ντάλιαΤα φυτά αυτής της ομάδας διακρίνονται από μεγάλα, από 10 έως 15 cm σε διάμετρο, λουλούδια. Είναι πολύ παρόμοια με τα άνθη της ντάλιας, με ημισφαιρικά καλάθια, στα οποία τα εξωτερικά πέταλα είναι διπλά, και στα καλάμια, οι άκρες είναι λυγισμένες..

Τέτοιες ποικιλίες ντάλια ζίννια είναι πολύ όμορφες.:

 • Ζηλεύω;
 • Γίγαντες Καλιφόρνια?
 • Σπαθί;
 • Θεά;
 • Λεβάντα;
 • Μωβ βασίλισσα?
 • Λιλλιπούτειος;
 • Γίγαντας;
 • Cherry Queen;
 • Μονάρχης;
 • Μους μανταρινιού?
 • Πολική αρκούδα.

Zinnia Envy

ζίννια φθόνοςΑυτή είναι μια από τις πιο ασυνήθιστες ποικιλίες, η οποία συχνά αναφέρεται απλά ως πράσινη ζίνια για το αρχικό της χρώμα. Ένα άλλο όνομα είναι Zinnia Envi (από τα αγγλικά – “ζήλια”). Οι ταξιανθίες του μοιάζουν με μεγάλα καταπράσινα πομ-πομ. Η διάμετρος κάθε λουλουδιού είναι τουλάχιστον 15 cm, στρογγυλεμένα φαρδιά πέταλα, όσο πιο κοντά στο κέντρο, τόσο περισσότερο είναι τυλιγμένα στη μέση. Ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού και ανθίζουν μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου..

Αρκετά ψηλοί μίσχοι, έως 70 cm, επιτρέπουν τη χρήση πράσινου zinnia για κοπή και δημιουργία πρωτότυπων μπουκέτων.

Γίγαντες της Zinnia στην Καλιφόρνια

Γίγαντες της Zinnia στην ΚαλιφόρνιαΜία από τις ψηλές, μεγάλες ανθισμένες ποικιλίες με μεγάλες διπλές ταξιανθίες με μέση διάμετρο 15 εκ. Διαφέρει στην ταχεία ανάπτυξη και την άφθονη μακρά ανθοφορία. Το χρώμα είναι ποικίλο, από λευκό έως σκούρο κόκκινο και μοβ.

Zinnia Moonstone

Zinnia MoonstoneVarietyηλή και μεγάλη ανθισμένη ποικιλία, το ύψος του θάμνου φτάνει τα 90 εκατοστά και η διάμετρος των λουλουδιών είναι 15 εκατοστά. Οι ταξιανθίες είναι λιλά-ροζ, διπλές.

Θεά Ζίννια

Θεά ΖίννιαΑναπτύσσεται σε έναν ψηλό θάμνο, που εκτείνεται έως και 90 εκ. Οι μίσχοι είναι ισχυροί, στεφανωμένοι με μεγάλες ταξιανθίες, παρόμοιες με τις ντάλιες. Τα λουλούδια της Zinnia Η Θεά είναι επίσης θεϊκά όμορφη: πλούσιο, μονόχρωμο κόκκινο-καρμινένιο χρώμα, έως 14 εκ. Σε διάμετρο. Ανθίζει μέχρι τον παγετό.

Η ποικιλία αγαπά την υγρασία, με έλλειψη υγρασίας, οι ταξιανθίες διατηρούν την ομορφιά τους, αλλά γίνονται μικρότερες.

Λεβάντα Zinnia

Λεβάντα ZinniaΜια ισχυρή ποικιλία με ψηλούς, έως και 90 cm, μίσχους. Οι ταξιανθίες είναι μεγάλες (15 εκατοστά), σκούρες, με όμορφα στρωμένα λιλά-λεβάντα πέταλα.

Πορφυρή βασίλισσα Zinnia

Πορφυρή βασίλισσα ZinniaΈνας ψηλός θάμνος, έως 80 εκατοστά, σχηματίζει ισχυρούς στιβαρούς μίσχους που διακλαδίζονται κατευθείαν από τη βάση. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ποικιλίας είναι οι μεγάλες ταξιανθίες με διάμετρο τουλάχιστον 10 εκ. Στη φωτογραφία του Violet Queen zinnia, μπορείτε να δείτε ότι είναι βαμμένα σε λιλά-μοβ χρώμα. Για τα ζίνια, αυτός ο χρωματισμός είναι πολύ σπάνιος και γενικά δεν είναι εγγενής.

Zinnia Lilliput

Zinnia LilliputΟι πλούσιοι θάμνοι δεν μεγαλώνουν πάνω από 50 εκατοστά. Η ανθοφορία είναι άφθονη, διπλά καλάθια, μικρά (όχι περισσότερο από 5 εκατοστά σε διάμετρο), διαφορετικών χρωμάτων.

Γίγαντας Zinnia

Γίγαντας ZinniaΗ ποικιλία αντιπροσωπεύει ζίννιες με μεγάλα άνθη με ταξιανθίες μεγάλου μεγέθους, έως 15 cm, με τη μορφή λουλουδιών ντάλια. Οι μίσχοι του φυτού είναι επίσης ισχυροί, έως 90 εκατοστά σε ύψος. Το χρώμα των γιγάντων μπορεί να είναι διαφορετικό: λευκό, κίτρινο, σολομό, κατακόκκινο, κόκκινο.

Zinnia Cherry Queen

Zinnia Cherry QueenAllηλός θάμνος, ανθίζει πιο κοντά στον Ιούλιο. Μέχρι τον πρώτο παγετό, μεγάλα κόκκινα-λιλά ή μοβ καλάθια καμαρώνουν σε λεπτούς, ισχυρούς μίσχους. Η διάμετρος των ταξιανθιών είναι 13 cm, τα πέταλα από καλάμι είναι ελαφρώς ανυψωμένα, τοποθετημένα με τη μορφή τοιχοποιίας με κεραμίδια.

Με παρατεταμένη ξηρασία, η ποικιλία απαιτεί πότισμα για να διατηρηθεί το μέγεθος των ταξιανθιών..

Zinnia Monarch

Zinnia MonarchΜια ψηλή ποικιλία που χρησιμοποιείται για κοπή. Το ύψος των θάμνων είναι 90 cm, οι μίσχοι είναι ίσιοι, καταλήγοντας σε μια μεγάλη ταξιανθία κόκκινου καρμίνου. Στη φωτογραφία του zinnia Monarch, φαίνεται ότι οι ταξιανθίες του μοιάζουν πραγματικά με πλούσιες ντάλιες. Ανθίζει από το καλοκαίρι μέχρι τον παγετό.

Η ποικιλία είναι γνωστή για τη μακρά ανθοφορία της – κάθε καλάθι διαρκεί σχεδόν ένα μήνα..

Μους Mandarin Zinnia

Μους Mandarin ZinniaΈνας ψηλός θάμνος ύψους έως 90 cm διαφέρει όχι μόνο στο μέγεθός του, αλλά και στις μεγάλες ταξιανθίες. Έχουν χρώμα βαθύ πορτοκαλί και μοιάζουν πραγματικά με ένα στρογγυλό μανταρίνι. Η διάμετρος κάθε καλαθιού φτάνει τα 14 εκατοστά.

Πολική αρκούδα Zinnia

Πολική αρκούδα ZinniaΜια ψηλή ποικιλία, το μέσο ύψος του φυτού είναι 65 εκ., Αλλά μπορεί να αυξηθεί έως και 90 εκ. Ισχυροί βλαστοί διακλαδίζονται, σχηματίζοντας αρκετές ταξιανθίες στον καθένα. Επιπλέον, «στέκονται» σταθερά όρθια και δεν χρειάζονται υποστήριξη. Η φωτογραφία του zinnia Polar bear επιβεβαιώνει μόνο την ακρίβεια του ονόματος. Τα μεγάλα διπλά καλάθια του είναι βαμμένα στο λευκό χιόνι του πολικού χιονιού. Τα πλατιά πέταλα λυγίζουν ελαφρώς προς τα μέσα.

Σε μια σκιερή τοποθεσία, λευκά λουλούδια εμφανίζονται πρασινωπά στο κέντρο.

Zinnia χαριτωμένη φαντασία

Αυτή η υποομάδα είναι επίσης γνωστή ως zinnia fantasy. Συνδυάζει ποικιλίες που χαρακτηρίζονται από αρκετά μεγάλες πλούσιες ταξιανθίες. Η μέση διάμετρος τους είναι 10 εκατοστά, ενώ τα καλάθια είναι χαλαρά και «σκασμένα», σαν σγουρά. Τα πέταλα καλαμιού είναι στενά και περίεργα καμπυλωτά, και σε ορισμένα είδη ακόμη και διακλαδίζονται, όπως η γλώσσα ενός φιδιού. Οι θάμνοι έχουν σχήμα μπάλας και δεν μεγαλώνουν περισσότερο από 65 cm, αλλά τα πράσινα φύλλα είναι μεγάλα όπως για ένα φυτό αυτού του μεγέθους. κοντό προσωπικό zinniaΑλλά το “φανταστικό” zinnia Short Staff είναι γενικά ένα από τα πιο συμπαγή είδη με ύψος θάμνου όχι μεγαλύτερο από 25 εκ. Ανθίζει σε διπλά καλάθια με διάμετρο περίπου 10 εκ. Το χρώμα τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό, από λευκό έως σκούρο κόκκινο.

Zinnia χαριτωμένο πομπό

Αυτή η θαμνώδης ποικιλία λουλουδιών φαίνεται όμορφη σε παρτέρια λόγω του καμπυλόμορφου σχήματος της. Αν και οι ταξιανθίες δεν θα ευχαριστηθούν σε μέγεθος (η διάμετρος τους δεν υπερβαίνει τα 4 εκατοστά), προσελκύουν την προσοχή με το στρογγυλεμένο σχήμα τους.zinnia thumbelina Ο θάμνος φαίνεται να είναι διακοσμημένος με χρωματιστά πομπόν, για παράδειγμα, όπως το ζίνια της Thumbelina. Αυτός ο συμπαγής θάμνος με πλούσια διακλάδωση βλαστών ύψους έως 20 cm θα ευχαριστηθεί με την ανθοφορία από τα μέσα του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου. Οι ταξιανθίες είναι επίσης μικρές, μέγιστο 6 εκατοστά σε διάμετρο, γεμιστές. Μπορεί να είναι λευκό, ροζ, κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί.

Η ποικιλία χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή των λουλουδιών στις καιρικές συνθήκες. Τα καλάθια διατηρούν το σχήμα τους και δεν ξεθωριάζουν.

zinnia oklahomaΤο pompom zinnia της Οκλαχόμα δεν είναι λιγότερο όμορφο. Αυτή η ψηλή ποικιλία με ισχυρούς μίσχους και μεγάλο φύλλωμα μεγαλώνει σε 85 εκ. Σε ένα ηλιόλουστο μέρος. Ταυτόχρονα, οι ίδιες οι ταξιανθίες είναι μικρές, το πολύ 7,5 εκ. Σε διάμετρο, αλλά πλούσιες. Τα πυκνά πέταλα σχηματίζουν στρογγυλές μπάλες pom-pom διαφορετικών χρωμάτων. Μπορούν να είναι λευκά, κίτρινα ή κόκκινα ή διαφορετικές αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων..

Η ποικιλία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις περισσότερες ασθένειες. Ιδανικό και για κοπή.

Zinnia χαριτωμένο χρυσάνθεμο

μείγμα ποικιλίας BurpanΟι ποικιλίες αυτής της ομάδας χαρακτηρίζονται από μεγάλες μονοχρωματικές ταξιανθίες. Ταυτόχρονα, τα πέταλα των καλαμιών τους είναι στριμμένα σε σωλήνα ή με τη μορφή σπείρας, γεγονός που τα κάνει να μοιάζουν με λουλούδια χρυσάνθεμου. Τα φυτά είναι ως επί το πλείστον μεσαίου μεγέθους, κατά μέσο όρο περίπου 60 εκατοστά σε ύψος. Ένας από τους λαμπρότερους εκπροσώπους των χρυσάνθεμων ζιννιών είναι το μείγμα ποικιλίας Burpan. Οι πανέμορφες ταξιανθίες έχουν διάμετρο τουλάχιστον 10 cm και διαφορετικά χρώματα, από λευκό-κίτρινο έως βαθύ κόκκινο.

Zinnia χαριτωμένη ψώρα

Για το περίεργο σχήμα των ταξιανθιών, αυτές οι ζίννιες ονομάζονται επίσης ανεμώνες. Χαρακτηρίζονται από μικρά καλάθια με έντονα κατάφυτο και προεξέχον κέντρο των πετάλων καλαμιού. Γύρω του, σε μια σειρά, φυτρώνουν πλατιά πέταλα. Οι εξέχοντες εκπρόσωποι του είδους είναι:

 • zinnia Ένα νέο αξιοθέατο με μικρά λουλούδια, αλλά μάλλον ψηλά, μέχρι 60 εκατοστά, μίσχοι.zinnia Νέο αξιοθέατο
 • zinnia Barbie με ακόμη ψηλότερους μίσχους (80 εκατοστά) και ροζ λουλούδια με κόκκινα πέταλα γλώσσας στη μέση.ζίννια μπάρμπι

“Άνετη” και χαριτωμένη zinnia angustifolia

zinnia angustifoliaΣε αντίθεση με το χαριτωμένο, το στενόφυλλο zinnia μεγαλώνει με τη μορφή ενός άκρως διακλαδισμένου μικρού θάμνου. Το μέσο ύψος του φυτού είναι 30 εκ., Και το μέγιστο δεν υπερβαίνει τα 40 εκ. Πολλοί βλαστοί καλύπτονται με πυκνό φύλλωμα, που αναπτύσσονται σε ζεύγη. Τα φύλλα είναι επιμήκη, μόνο 2 εκατοστά πλάτος και 6 εκατοστά μήκος, οι άκρες είναι ελαφρώς μυτερές. Το πυκνό καπάκι του φυλλώματος δεν είναι σκοτεινό, όπως αυτό ενός χαριτωμένου ζίννια, αλλά είναι χρωματισμένο σε πιο ήρεμο και ανοιχτό πράσινο χρώμα..

Το στενόφυλλο zinnia ονομάζεται συχνά μεξικάνικο επειδή αυτό το φυτό είναι ευρέως διαδεδομένο και καλλιεργείται ενεργά στο Μεξικό..

Το Zinnia ανθίζει στα μέσα Ιουλίου, αλλά με τους πρώτους παγετούς, ο ετήσιος πεθαίνει. Τα είδη και οι ποικιλίες των στενόφυλλων zinnia δεν διαφέρουν σε μια ειδική χρωματική γκάμα, κυρίως είναι διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου και του πορτοκαλί, καθώς και του λευκού. Οι ταξιανθίες είναι μικρές, έως 4 εκατοστά σε διάμετρο, αλλά σε μεγάλο αριθμό. Στο κέντρο υπάρχει ένα κυρτό κέντρο από μικρά σωληνοειδή λουλούδια, που λαμβάνονται σε ένα σφιχτό δαχτυλίδι από πέταλα καλαμιού. Σβήνοντας, δένουν όχι πολύ ελκυστικά αχένια σε σχήμα οβάλ, έτσι οι θάμνοι συνήθως κόβονται το φθινόπωρο, όταν παγώνουν. Δεν έχει νόημα να τα αφήσουμε μέχρι την άνοιξη.

Το στενόφυλλο zinnia χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στην ξηρασία και μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς άρδευση (με περιοδικές φυσικές βροχοπτώσεις). Πρέπει να το φυτέψετε σε ένα ζεστό και καλά φωτισμένο μέρος..

Η ποικιλία των στενόφυλλων zinnia δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή ενός κομψού, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά για να διαλέξετε. Πρόκειται κυρίως για χαμηλής ανάπτυξης ποικιλίες zinnia. Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι στο χρώμα και στον βαθμό θάμνου. Επίσης, ο στόχος των κτηνοτρόφων είναι να εκτρέψουν όμορφα είδη terry και να μεγιστοποιήσουν την ανθοφορία τους..

Zinnia Sombrero

zinnia sombreroΟ πυκνά φυλλώδης συμπαγής θάμνος θα σας ευχαριστήσει με φωτεινές ταξιανθίες. Μπορούν να είναι μονόχρωμα, αλλά η πιο δημοφιλής ποικιλία είναι με χρώμα τούβλου και κίτρινο περίγραμμα γύρω από την περιφέρεια των πετάλων..

Περσικό χαλί

περσικό χαλί zinniaΑπό την περιγραφή και τη φωτογραφία του περσικού χαλιού zinnia, είναι σαφές ότι πρόκειται για μια συμπαγή αλλά αποτελεσματική ποικιλία. Το ύψος του φυτού είναι μόνο 30 cm, αλλά ολόκληρος ο θάμνος είναι πασπαλισμένος με μικρά, όχι περισσότερο από 5 cm, καλάθια. Οι ταξιανθίες είναι ποικίλες, κίτρινο-καφέ.

Hybrid Profusion

επαγγελματίας zinniaΛίγα λόγια πρέπει να ειπωθούν ξεχωριστά για το Zinnia Profusion. Είναι “ενδιάμεσο” μεταξύ των δύο ομάδων, μια υβριδική ποικιλία, οι γονείς της οποίας είναι στενόφυλλα και χαριτωμένα ζίννια. Οι θάμνοι είναι χαμηλοί (έως 45 cm), αλλά πλούσιοι, πλάτος άνω των 50 cm. Το χρώμα μπορεί να είναι διαφορετικό, από ανοιχτό έως σκούρο κόκκινο.

Είναι δυνατό να απαριθμήσετε τους τύπους και τις ποικιλίες του zinnia για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή αυτές απέχουν πολύ από όλους τους εκπροσώπους. Μεταξύ μιας τέτοιας ποικιλίας, ο καθένας μπορεί να επιλέξει ένα λουλούδι της αρεσκείας του. Κάποιος μοιάζει περισσότερο με τα μεγάλα καπέλα των γιγάντων της Καλιφόρνιας, για άλλους, τα ευαίσθητα σεμνά πομπόν της Thumbelina είναι πιο ωραία και οι ζίνιες του Burpan δεν είναι κατώτερες στην ομορφιά τους από τα φθινοπωρινά χρυσάνθεμα. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε, οπότε φυτέψτε και θαυμάστε!

Γνωριμία με τα είδη και τις ποικιλίες zinnia – βίντεο

Previous Post
Cellogin orchidea: fajták termesztése, szaporítása és gyűjtése
Next Post
Επιλέγοντας τις καλύτερες ποικιλίες μηλιών για την περιοχή της Μόσχας