15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Felnőtt lonc bokor helyes metszése

a lonc előkészítése a terméshez A lonc 3-4 éves koráig gyümölcsrügyeket állít az éves hajtásokra. Egy fiatal lonc bokor 1,5 m magasra nő.

A bokor termésre való előkészítésének időszakában (az ültetés utáni első 4 évben, ha kétéves csemetét tavasszal ültetnek), a lonc bokrot még egészségügyi metszésnek sem vetik alá. Ennek oka a lonc sajátossága. Ez a növény élete során többször vegetatív rügyeket képez, amelyekből új hajtások fejlődnek. Ha az ilyen formáció során levágja a lonc ágait, akkor a bokor nem képez új rügyeket, és el kell távolítania az összes csontváz ágat a gyökérnél. Az első ilyen időszak 4 év a cserje nyílt talajba ültetése után. Ebben az időben a lonc zöld tömeget és erőt nyer a további terméshez..

A lonc első metszését ősszel hajtják végre, amikor a bokor már elejtette leveleit..

Metszés a hiányos termés során

A lonc hiányos termésének időszaka a bokor ültetésétől számított 4 év után kezdődik. Akár 20 évig is eltarthat.

A függőlegesen felfelé vagy a bokorba növő ágakat eltávolítják. Ezenkívül eltávolítják az egymást metsző, törött és beteg ágakat. Egy fiatal lonc bokor nem tud tápanyagot biztosítani nagyszámú alaphajtáshoz, ezért csak 4-6 erős csontvázágat kell hagyni. A bokor növekedésével a csontvázágak száma 20 éves korára 14-16-ra nő.

A lonc jellemzője, hogy ez a kultúra gyakorlatilag nem érzékeny a vírusos és gombás betegségekre. Ezenkívül a lonc jól tolerálja a hideget, így gyakorlatilag nincs beteg vagy fagyott ág a loncban..

Metszés a teljes termés során

A teljes termés időszakában (a lonc fajtájától függően a bokor kora 20-70 év) csak egészségügyi metszést végeznek. A törött ágakat eltávolítják. 20 éves kortól ritkítják a loncot. A régi hajtásokat eltávolítják, a fiatal hajtásokat pedig normálják. Ezenkívül az ágakat eltávolítják a bokor közepéről, hozzáférést biztosítva a napfényhez minden csontváz ághoz..

A terméscsökkenés időszakában (70-ről 150 évre) a loncot 2-3 éves időközönként levágják. Ebben az időszakban a növénynek időt kell adni új hajtások és gyümölcsrügyek kialakítására, mivel a növekedési folyamatok lelassulnak.

A lonc sajátossága a termés csúcsainak és mélyedéseinek ciklusa. Körülbelül 10-12 évente, fajtától függően, a termés lelassul. Emiatt sok kertész további tavaszi metszést végez, eltávolítva az erős csontváz hajtásokat, de ezt nem szabad megtenni. Csak akkor távolítják el őket, ha a csontváz ágai teljesen megszáradtak..

Previous Post
Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?
Next Post
Πολλαπλασιασμός φραγκοστάφυλου στη χώρα
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org