15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Επιλέγουμε ένα ροδόδενδρο για τον κήπο μας, το φυτεύουμε και μαθαίνουμε πώς να φροντίζουμε το φυτό

ροδόδεντρα στον κήπο Θάμνοι και δέντρα, που σχηματίζουν το πολυάριθμο γένος ροδόδεντρων, προσελκύουν κηπουρούς με λουλούδια διαφορετικών μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων. Αλλά αν ο καλοκαιρινός κάτοικος άρεσε το ροδόδενδρο, η φύτευση και η φροντίδα στο ανοιχτό πεδίο θα τον αναγκάσουν να παραδοθεί εντελώς σε αυτήν την επιχείρηση. Το φυτό θα ανταποκριθεί μόνο στην κατάλληλη και προσεκτική φροντίδα με ανάπτυξη και όμορφη ανθοφορία..

Στη φύση, τα ροδόδεντρα βρίσκονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Άπω Ανατολή, ο Καύκασος ​​και η Σιβηρία φιλοξενούν αρκετά είδη που είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες. Τα πιο ανθεκτικά στο χειμώνα χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια ροδόδενδρου σε εξωτερικούς χώρους στα Ουράλια και σε άλλες περιοχές με σκληρές κλιματολογικές συνθήκες..

Χρόνος και τόπος για τη φύτευση ροδόδενδρου στο έδαφος

σπορόφυτα από ροδόδεντρα Με βάση τα πιο όμορφα είδη άγριας ανάπτυξης, οι κτηνοτρόφοι δημιούργησαν πολλές ποικιλίες. Τέτοια φυτά, κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, είναι διασκορπισμένα με άσπρα, ροζ, μοβ, μερικές φορές αρωματικά στεφάνια. Τα ποικιλόμορφα ροδόδεντρα φυτεύονται συχνότερα σε κήπους, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετά ανθεκτικά.

Προκειμένου να φυτέψετε ένα ροδόδενδρο στη μεσαία λωρίδα και να το φροντίσετε στο ανοιχτό πεδίο, πρέπει να επιλέξετε όχι μόνο θεαματικά, αλλά και ανθεκτικά φυτά.

Υπάρχουν δύο ευνοϊκές περίοδοι για τη φύτευση θάμνων στο έδαφος:

 • άνοιξη, από τον Απρίλιο έως τα μέσα Μαΐου.
 • φθινόπωρο, από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη περίοδος επιλέγεται με βάση τις κλιματολογικές και καιρικές συνθήκες της περιοχής. Όσο πιο νότια, τόσο νωρίτερα το χώμα θερμαίνεται μετά τον χειμώνα και αργότερα έρχεται ο χειμώνας. Στις βόρειες περιοχές:

 • εάν φυτέψετε ένα δενδρύλλιο νωρίς, θα παγώσει από τον παγετό.
 • αν καθυστερήσετε το φθινόπωρο, το φυτό δεν θα έχει χρόνο να εγκλιματιστεί και δεν θα μπορέσει να επιβιώσει το χειμώνα.

Στα Ουράλια, στη Σιβηρία, στα βορειοδυτικά, τα σπορόφυτα που έχουν πέσει στον κήπο την άνοιξη και έχουν λάβει την πιο προσεκτική φροντίδα το καλοκαίρι ριζώνουν καλύτερα. Στο νότο, θάμνοι φυτεύονται το καλοκαίρι, αλλά μόνο όταν δεν υπάρχουν λουλούδια πάνω τους..

ροδόδενδρο ανθίζει στο παρτέριΤα φυτά αυτού του γένους έχουν επιφανειακό ριζικό σύστημα. Από τη μία πλευρά, αυτό τους βοηθά να αποκτήσουν μια βάση στις πλαγιές, αλλά από την άλλη, περιπλέκει τη φροντίδα του ροδόδενδρου μετά τη φύτευση στο ανοιχτό πεδίο και επιδεινώνει τη θέση άλλων ειδών που αναπτύσσονται στην περιοχή. Για να περιοριστεί η ανάπτυξη των ριζών, η περιοχή που διατίθεται για το ροδόδενδρο περιφράσσεται με σκάψιμο σε σχιστόλιθο, υλικό στέγης, πυκνό υλικό για στεγανοποίηση.

Πώς να φυτέψετε ένα ροδόδενδρο σε εξωτερικούς χώρους

τόπος φύτευσης ροδόδενδρωνΜια τρύπα βάθους περίπου 40 εκατοστών και πλάτους 60 εκατοστών σκάβεται κάτω από το ροδόδεντρο. Ο πυθμένας, εάν είναι απαραίτητο, καλύπτεται με ένα στρώμα αποστράγγισης και πάνω του χύνεται ένας κώνος από το μείγμα:

 • 3 μέρη ξινή τύρφη με υψηλή πρόσδεση.
 • 1 μέρος γης από κωνοφόρες καλλιέργειες.
 • 2 μέρη χώματος κήπου.
 • 1 μέρος πλυμένη χοντρή άμμος.

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από το υπόστρωμα με υψηλή οξύτητα, το φυτό χρειάζεται μέταλλα. Προστίθενται ως σύνθετο λίπασμα..

Εάν ο θάμνος ροδόδενδρου ήταν χωρίς νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τη φύτευση στο έδαφος, το ριζικό σύστημα βυθίζεται στο νερό για αρκετές ώρες. Θα φτιάξει το φυτό και θα εγκλιματιστεί γρήγορα σε ένα νέο μέρος.

Το δενδρύλλιο τοποθετείται πάνω από έναν τεχνητό τύμβο έτσι ώστε το κολάρο της ρίζας, όταν ξαναγεμίζει, να μην είναι χαμηλότερο από το επίπεδο του εδάφους. Οι ρίζες ξεμπλέκονται απαλά και απλώνονται σε υγρό χώμα. Όταν γεμίσει ο λάκκος, το χώμα συμπιέζεται και ποτίζεται ξανά για να απορροφήσει το έδαφος κατά τουλάχιστον 20 εκατοστά.

πολτοποίηση κύκλου κορμούΜετά τη φύτευση, ο κύκλος του κορμού καλύπτεται πυκνά με σάπια φύλλα που βασίζονται σε τύρφη, πευκοβελόνες, θρυμματισμένο βρύα, φλοιό πεύκου ή φύλλωμα βελανιδιάς. Τον πρώτο χρόνο, δεν χρειάζεται να αφήσετε τον θάμνο να ανθίσει. Αυτό το φυτό θα απαιτήσει πολλές πολύτιμες δυνάμεις απαραίτητες για τη ριζοβολία. Επομένως, όλοι οι αναδυόμενοι οφθαλμοί κόβονται τακτοποιημένα και η φροντίδα ενός ροδόδενδρου στο ανοιχτό πεδίο μετά τη φύτευση την άνοιξη ξεκινά με την εγκατάσταση ενός στηρίγματος που θα σώσει το ακόμη αδύναμο στέμμα από τον άνεμο και άλλους παράγοντες κινδύνου.

Υπαίθρια φροντίδα ροδόδεντρων μετά τη φύτευση

πότισμα ροδόδενδροΗ φροντίδα ενός ροδόδεντρου στον κήπο δεν διαφέρει πολύ από τη φροντίδα άλλων καλλωπιστικών θάμνων. Το φυτό απαιτεί:

 • υγρασία εδάφους:
 • κανονικό, αλλά πολύ προσεκτικό, ώστε να μην καταστραφεί το ριζικό σύστημα, αφαιρώντας τα ζιζάνια.
 • η ίδια ήπια χαλάρωση του κύκλου του κορμού.
 • λίπανση του εδάφους.
 • βοήθεια με επιθέσεις παρασίτων.

υπαίθρια φροντίδα για ροδόδενδροΚατά τη δημιουργία και την ανθοφορία των οφθαλμών, τα ροδόδεντρα πρέπει να λαμβάνουν αρκετή υγρασία σε τακτική βάση. Εάν ένα φυτό βρίσκεται σε συνθήκες ξηρασίας, όχι μόνο ανθίζει χειρότερα φέτος, αλλά αποδεικνύεται και απροετοίμαστο για την επόμενη σεζόν. Η βέλτιστη οξύτητα του εδάφους για φύτευση ροδόδενδρου σε ανοιχτό έδαφος στην περιοχή της Μόσχας ή σε άλλη περιοχή είναι 4,5-5 μονάδες. Είναι χρήσιμο να προσθέσετε σάπια βελόνες από τα απορρίμματα του δάσους ή μη όξινη τύρφη στο νερό άρδευσης για αυτήν τη διακοσμητική καλλιέργεια..

Μπορείτε να καθορίσετε τη στιγμή που το ροδόδενδρο χρειάζεται πότισμα δίνοντας προσοχή στα φύλλα. Αν έχουν χάσει τον τόνο και τη γυαλάδα τους, μη διστάσετε! Άφθονο πότισμα και άρδευση του στέμματος θα επιστρέψει το φυτό στην προηγούμενη ομορφιά του.

Τα ροδόδεντρα γονιμοποιούνται από νωρίς την άνοιξη έως το τέλος της ανθοφορίας στο δεύτερο μισό του καλοκαιριού. Αξίζει επίσης να ταΐσετε τους θάμνους πριν από την ανθοφορία και τα λιπάσματα πρέπει να εφαρμοστούν στο υγρό χώμα μετά το πότισμα.

τα ροδόδεντρα μεγαλώνουνΩς κορυφαία σάλτσα, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε προϊόντα με όξινη αντίδραση, καθώς και οργανικά, συμπεριλαμβανομένων:

 • κοπριά;
 • κομπόστ με την προσθήκη σάπιας δασικής απορριμμάτων.
 • κερατώδες γεύμα από κόκαλα.

Τα ροδόδεντρα σχεδόν δεν χρειάζονται κλάδεμα, η υγειονομική κοπή των παλαιών, που έχουν πληγεί από παγετό ή αποξηραμένους βλαστούς πραγματοποιείται νωρίς την άνοιξη, πριν αρχίσουν να κινούνται οι χυμοί.

Το καλοκαίρι, όταν η ανθοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τις ξεθωριασμένες ταξιανθίες για να εξοικονομήσετε τη δύναμη του θάμνου για την τοποθέτηση μπουμπουκιών το επόμενο έτος.

Κατά τη φύτευση και τη φροντίδα του ροδόδενδρου σε ανοιχτό πεδίο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η καλλιέργεια είναι θερμόφιλη το χειμώνα, χωρίς καταφύγιο μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά. Η προστασία από τον παγετό προετοιμάζεται εκ των προτέρων. Byδη από τον Οκτώβριο στα βόρεια και τον Νοέμβριο στη μεσαία λωρίδα, η ριζική ζώνη πασπαλίζεται με τύρφη και στη συνέχεια, πριν από την επίθεση, το στέμμα είναι δεμένο και καλύπτεται με κλαδιά ερυθρελάτης και λινάτσα. Θα είναι δυνατή η αφαίρεση του καταφυγίου μόνο νωρίς την άνοιξη, κατά προτίμηση σε μια συννεφιασμένη ημέρα, προκειμένου να αποφευχθεί το ηλιακό έγκαυμα και το σπάσιμο του φλοιού.

Βίντεο σχετικά με την επιλογή ενός χώρου και τη φύτευση ροδόδεντρων

Previous Post
A legjobb rágcsálóirtó szerek kiválasztása a rágcsálóirtáshoz
Next Post
Φύτευση και φροντίδα για μια στήλη μηλιάς