15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY virágoskert – kontrasztot teremtve a virágokkal

csináld magad virágoskert Ha van egy szép négyzet alakú telek az országban, akkor saját kezűleg imádnivaló virágoskertet készíthet belőle. A lényeg az, hogy a növényeket eredeti módon terjesszék, méretüktől és színeiktől függően. Akkor marad, hogy csak a képzeletére hallgasson.

Néhányan háromszintes virágágyásokat készítenek, és mindenféle árnyalatú petúniát vagy lobéliát ültetnek rájuk. A nagy vagy kis kaliberű fényes virágzás elképesztő színforrást hoz létre. De egy ilyen piramis lábánál az élő növények “tározóját” helyezik el.

DIY virágoskert – színes tó a kertben

Először is érdemes eldönteni, hogy mi lesz az előkert. Sokan szeretik a monokróm vagy monokróm lehetőségeket, mások örülnek a kontrasztos kompozícióknak. A kertészek sikeresen kombinálnak két vagy több színsémát. Miután ezt eldöntötték, négy zónára osztják a helyszínt. Alternatív megoldásként húzzon két vonalat átlósan. Barkácsoljon egy ilyen virágos kertben:

  • óriás petúniák “Mistral Pearly” halvány rózsaszín kiegészítés, ő volt az, aki a népszerűség csúcsán volt az elmúlt szezonban (hivatalos neve a balett pointe cipő színe);
  • cineraria térfogati felhő formájában;
  • gazania csodálatos virágokkal, sárga és bordó csíkokkal festve;
  • petúnia “Supercascading Rose”, elbűvölő szirmai, amelyek gazdag, sőt savas, málna árnyalattal lepnek meg.

Az azonos színű petúniákat egymással szemben lévő szektorokba helyezik. Javasoljuk, hogy a virágzást cineraria bokrokkal különítsék el, amelyek később leváltják a hervadt rügyeket. Ugyanakkor célszerű az utolsó termést a középső zónába ültetni, mert e fajták között gyakran a túlélésért folyik küzdelem. Gazániákat helyeznek el a kerület mentén, amelyek fenséges bokrai később virágoznak, mint mindenki más..

A szőnyegkompozíció létrehozásához nagy színű petúniákat ültetnek 25 cm távolságra. Ha közelebb ülteti őket, az eredmény sokkal gyorsabb lesz.

Háromszintű csoda létrehozása

Az első lépés három nagy doboz elkészítése, hasonlóan a homokozóhoz. Minden következő méretét 50 cm -rel növelik. Segítségükkel piramis épül:

  1. Muskátlikat ültetnek a tetejére. Vannak, akik azt tanácsolják, hogy közvetlenül az edényben hagyják. Körülötte (a sarkokban) “Super Cascade Rose” petúniák vannak elhelyezve.
  2. A következő szint égszínkék lobélia és málna színű muskátli dugvány.
  3. Az előkert tövében sok halvány rózsaszín daru nő, lila lobélia kíséretében. Ezek a bokrok elkezdenek elágazni, ezáltal lefedve a dobozok csúnya oldalát..

Egy ilyen virágkert saját kezű tervezésével elképesztően kontrasztos képet érhet el. Ennek ellenére a siker oroszlánrésze attól függ, hogy a növények hogyan gyökereznek egy ilyen virágágyásban..

Previous Post
Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?
Next Post
Πολλαπλασιασμός φραγκοστάφυλου στη χώρα