15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A kompakt gloxinia bokor kialakításának titkai

fiatal gloxinia A gloxinia tenyésztésekor gyakori hiba a növény normális fejlődésének megsértése, nevezetesen akkor, amikor a bokor felborul. A virág hajtásai nyúlni kezdenek, és maga a virág az oldalára esik. Ez bizonyos kényelmetlenségeket okoz a karbantartásban, ráadásul a persely elveszíti kompakt megjelenését, és akár el is törhet. Mi az oka ennek a jelenségnek, és hogyan lehet segíteni a növénynek?

A “zilált” gloxinia okai

Ha a gloxinia bokor elveszti alakját és nyúlik, akkor nem kell messze keresni az okot. Leggyakrabban ez a fogva tartás feltételeinek megsértése miatt következik be, nevezetesen két tényező együttes hatására:

  • elégtelen világítás;
  • magas levegő hőmérséklet.

Ez a kombináció a téli időszakra jellemző, amikor a fűtőelemek működni kezdenek, és jelentősen csökken a nappali órák hossza. Éppen abban az időszakban, amikor a gumók felébrednek, a bokor alakja nagymértékben meghatározott..

A Gloxinia buja és gyönyörű lesz, ha a gumók csírázásának kezdetétől a virágzásig kényelmes hőmérsékletet és jó megvilágítást biztosít.

Hogyan lehet megakadályozni a gloxinia nyújtását??

A virág számára a legalkalmasabb hely a délnyugati ablakpárkány. Ha az edény az északi ablakon van, télen további világítást kell biztosítani a növény számára, hogy ne nyúljon fényt keresve..

A nappali órának legalább 12 órának kell lennie.

Ami a hőmérsékletet illeti, nem kívánatos a virágot a radiátor mellé helyezni – forró és száraz levegő árad belőle. Jobb, ha a helyiség levegőjének hőmérséklete, ahol a gloxinia nő, 18-20 fok.

Hogyan lehet visszanyerni a Gloxinia kompakt megjelenését?

Ha nem lehetett megmenteni a virágot, és még mindig elvesztette alakját, ez nem jelenti azt, hogy búcsút mondhat a bokornak. Szerencsére a helyzet egyszerű módszerrel korrigálható..

Tehát mit kell tenni a hosszúkás bokorral? A tavasz végén, az első virágzás után, a növény földi részét le kell vágni. A többit (gumót) nedvesítse meg, és tegye az edényt világos helyre. Jobb, ha nem nyíló ablakot választ, hogy megvédje a virágot az esetleges huzattól.

Nyár elejére új hajtások kelnek ki a gumóból. Mivel ebben az időszakban elegendő fény van, az új bokor kompakt és buja lesz..

A gloxinia kialakulása – videó

Previous Post
תמיכה אמינה בגפנים – עשה זאת בעצמך סורג גינה
Next Post
Πώς να ταΐσετε τον άνηθο εάν αναπτύσσεται άσχημα
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org