15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Καλλιέργεια εξωτικής μπανάνας στο σπίτι

δέντρο μπανάνας στο σπίτι Οι έμπειροι καλλιεργητές λουλουδιών συχνά συμπληρώνουν τον “εσωτερικό κήπο” τους με ασυνήθιστους πολιτισμούς από τις τροπικές περιοχές. Μεγαλώνουν επιτυχώς την μπανάνα στο σπίτι και τρώνε ακόμη και τους καρπούς. Αν και πρόκειται για μια προβληματική επιχείρηση, η εφαρμογή ορισμένων αγρονομικών κανόνων θα βοηθήσει στην επίτευξη του αγαπημένου στόχου. Αλλά πρώτα, ας εξοικειωθούμε με μια εξωτική κουλτούρα από ζεστές χώρες. Εξετάστε κατάλληλες ποικιλίες για εσωτερικές συνθήκες και συνθήκες καλλιέργειας.

Βοτανική περιγραφή και ποικιλίες

ποικιλίες μπανάνας Πριν εξετάσουμε πώς μοιάζει μια μπανάνα από το πλάι, σημειώνουμε ότι, στην πραγματικότητα, είναι γρασίδι. Στο φυσικό του περιβάλλον, έχει ένα ισχυρό ρίζωμα. Ένα στέλεχος βγαίνει από αυτό, φτάνοντας σε ύψος 20 μέτρα και διάμετρο περίπου 40 εκατοστά. Γύρω του αναπτύσσονται γιγάντιες πλάκες φύλλων, μήκους περίπου 2 μέτρων. Το μέγιστο πλάτος φτάνει το 1 μέτρο.

Ανάλογα με την ποικιλία, είναι:

 • μονοφωνικο?
 • στιγματισμένος;
 • δίχρωμο.

Η ανθοφορία διαρκεί περίπου 8 ή 10 μήνες. Αυτή τη στιγμή, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο, σχηματίζεται ένας ισχυρός μίσχος, βαμμένος σε σκούρο μοβ χρώμα. Από όλες τις πλευρές περιβάλλεται από όμορφα μπουμπούκια που μετατρέπονται σε εξαίσια φρούτα. Έτσι μοιάζει ο πολιτισμός στη φύση.

σπιτικό δέντρο μπανάναςΜια μπανάνα που καλλιεργείται στο σπίτι είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος. Το ύψος της καλλιέργειας δεν υπερβαίνει τα 2 μ. Το μήκος των πλακών είναι περίπου 1,5 μ., Το πλάτος δεν υπερβαίνει τα 30 εκ. Στη βάση, τα φύλλα είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, σχηματίζοντας έναν φανταστικό κορμό. Το πραγματικό μέρος του στελέχους είναι κρυμμένο κάτω από το υπόστρωμα. Είναι επίσης το υποκείμενο της μπανάνας. Μια ταξιανθία με πολλά μπουμπούκια αναπτύσσεται από το κέντρο της. Μετά την καρποφορία, στεγνώνει εντελώς..μια μπανάνα ανθίζει

Διακοσμητικές ποικιλίες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός κομψού εσωτερικού χώρου.:

 • Λεβάντα;
 • Βελουδένιος;
 • Φωτεινό κόκκινο;
 • Κινεζικός νάνος.

Ως καλλιέργεια φρούτων, καλλιεργούνται η Pointed Banana, Kiev Superdwarf ή Dwarf Cavendish. Ωστόσο, η όλη διαδικασία απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια και υπομονή από τον καλλιεργητή. Η ανταμοιβή θα είναι εξωτικά κίτρινα φρούτα με λεπτή γεύση ή πλούσια τροπικά χόρτα.

Δεδομένου ότι ένα δωμάτιο εξωτικό είναι σε θέση να ξεπεράσει ένα ύψος 2 m, είναι σκόπιμο να το τοποθετήσετε στο αντίστοιχο διαμέρισμα..

Πώς να μεγαλώσετε μια μπανάνα στο σπίτι

πώς να καλλιεργήσετε μια μπανάνα στο σπίτιΤο πρώτο βήμα προς τον στόχο σας είναι ποιοτικό υλικό φύτευσης. Αγοράζεται στο κατάστημα ή λαμβάνεται από άγριες μπανάνες, οι οποίες μερικές φορές πωλούνται σε σούπερ μάρκετ. Είναι μικρά σε μέγεθος. Μέσα στον πολτό υπάρχουν “πολύτιμοι” μαύροι σπόροι.άγριες μπανάνες

Για την καλλιέργεια μιας μπανάνας στο σπίτι, είναι κατάλληλα φρούτα με τέλεια φλούδα.

κομμένες μπανάνεςΟι αγορασμένες εξωτικές πρώτες ύλες τοποθετούνται σε μια πλαστική σακούλα και κλείνονται καλά για να εμποδίσουν την πρόσβαση του οξυγόνου. Όταν η φλούδα σκουρύνει, αφαιρείται προσεκτικά. Ο πολτός κόβεται στη μέση, οι σπόροι αφαιρούνται με ένα κοφτερό μαχαίρι και απλώνονται σε χαρτί. Τα επίπεδα δείγματα αφαιρούνται, αφήνοντας μόνο στρογγυλεμένους κόκκους.

Ακολουθείται από ένα απλό μοτίβο:

 • το υλικό φύτευσης πλένεται καλά ·
 • βάλτε σε γυάλινο δοχείο.
 • ρίξτε σε καθαρό νερό.
 • άδεια για 3 ημέρες.

εξαγωγή σπόρων μπανάναςΣτο τέλος της περιόδου, οι σπόροι πλένονται ξανά και απλώνονται σε χαρτί για να στεγνώσουν. Προετοιμάστε ένα υπόστρωμα από καρύδα ή σφάγκο. Τις περισσότερες φορές αγοράζεται σε ανθοπωλεία. Προθέρμανση υπό ατμό πριν από τη χρήση. Όταν κρυώσει, αναμειγνύεται με περλίτη και στη συνέχεια ποτίζεται με υπερμαγγανικό κάλιο. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να προετοιμάσετε το χώμα μόνοι σας από χοντρή άμμο και τύρφη (1: 3). Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε πώς να φυτέψουμε σωστά μια μπανάνα στο σπίτι για να διακοσμήσουμε το εσωτερικό ή να πάρουμε νόστιμα φρούτα..

Συνιστάται να αγοράσετε σπορόφυτα καρποφόρων ποικιλιών δέντρων μπανάνας σε εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής..

Τεχνολογία προσγείωσης

φυτρώνουν σπόρους μπανάναςΔεδομένου ότι το κέλυφος σπόρων μιας μπανάνας έχει πυκνή δομή, τρίβεται απαλά με γυαλόχαρτο ή λίμα καρφιών. Χάρη σε αυτό, θα βλαστήσουν πιο γρήγορα. Στη συνέχεια βυθίζεται στο προετοιμασμένο υπόστρωμα. Όταν, μετά από 2-3 μήνες, εμφανίζονται βλαστάρια, αρχίζουν να φυτεύουν μια μπανάνα στο σπίτι χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία.

θρεπτικό υπόστρωμα και νεαρό δενδρύλλιοΑρχικά, προετοιμάστε ένα κατάλληλο χώμα. Από κάτω από σημύδα, φλαμουριά, φουντουκιά ή ακακία, πάρτε το ανώτερο στρώμα χώματος (περίπου 7 εκατοστά).

Προσθέστε σε αυτό:

 • άμμος (1:10)?
 • τέφρα ξύλου (1: 0,5).
 • χούμο (1: 2).

Η καλά αναμεμειγμένη σύνθεση τοποθετείται σε προθερμασμένο φούρνο στους 55 ° C για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χύνεται αποστράγγιση στον πάτο της κατσαρόλας. Στην κορυφή του είναι βρεγμένη άμμος και ζεσταμένο χώμα. Ο βλαστημένος σπόρος θάβεται περίπου 2 εκ. Πασπαλίστε απαλά με γη και υγράνετε άφθονα. Η ριζωμένη καλλιέργεια μεταμοσχεύεται σε ένα δοχείο με μεγάλο όγκο και όμορφο σχέδιο.

Για την πρώτη φύτευση ενός δενδρυλλίου μπανάνας, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό δοχείο..

Κανόνες εξωτικής φροντίδας

φροντίδα δέντρου μπανάνας

Για έναν πραγματικό λάτρη των φυτών εσωτερικού χώρου, δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να βλέπεις μια μπανάνα να μεγαλώνει στο σπίτι και να τη φροντίζεις επιμελώς:

 1. Πρώτα απ ‘όλα, ο πολιτισμός παρέχεται με ένα ιδανικό μικροκλίμα. Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία δωματίου δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από + 26 ° C και το χειμώνα – περίπου + 20 ° C.σωστή φροντίδα της μπανάνας
 2. Το φως του ήλιου είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχή ανάπτυξη του πολιτισμού. Τοποθετείται στα νότια και νοτιοανατολικά περβάζια παραθύρων. Για να αποφύγετε τις πλάκες από ηλιακά εγκαύματα, σε ζεστούς καιρούς, τα παράθυρα καλύπτονται με χαρτί..εσωτερικό δέντρο μπανάνας
 3. Η σωστή φροντίδα μιας μπανάνας στο σπίτι περιλαμβάνει άφθονο πότισμα και ψεκασμό. Δεδομένου ότι η κορυφαία σφαίρα του εδάφους δεν πρέπει ποτέ να στεγνώσει, το φυτό ποτίζεται 3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και 1 φορά το χειμώνα..
 4. Ανεξάρτητα από την εποχή, το φυτό ψεκάζεται τακτικά με ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ντους. Η διαδικασία πραγματοποιείται 3 φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας ζεστό νερό.

Ταΐζοντας μια μπανάνα

λίπασμα για δέντρο μπανάναςΤα ορυκτά και οργανικά λιπάσματα είναι ένας θαυμάσιος διεγερτής ανάπτυξης των καλλιεργειών. Αραιώνονται με νερό και εισάγονται κατά το πότισμα. Μετά τη διαδικασία, η μπανάνα αφαιρείται από το περβάζι για 24 ώρες για να προστατευθεί από το άμεσο ηλιακό φως..

Τα ανθοπωλεία πωλούν έτοιμα χημικά για τη σίτιση εξωτικών φυτών.

Υποχρεωτική μεταμόσχευση

ετήσια μεταμόσχευση μπανάναςΚάθε χρόνο η μπανάνα μεταφέρεται σε νέο δοχείο. Οι διαστάσεις του πρέπει να είναι 4-5 εκατοστά μεγαλύτερες από το προηγούμενο. Αρχικά, σκουπίστε το δοχείο με οινόπνευμα ή ξεπλύνετε με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Ένα στρώμα αποστράγγισης και κάποιο υπόστρωμα τοποθετούνται στον πυθμένα. Το φυτό μεταφέρεται προσεκτικά (μαζί με τον γήινο σβώλο) σε ένα νέο δοχείο. Τα κενά γεμίζουν με χώμα, συμπιέζονται και ποτίζονται άφθονα. Μετά από 2 ημέρες, το ανώτερο στρώμα χαλαρώνει και μετά από 7 ημέρες, τροφοδοτείται με λιπάσματα.

Επίλυση πιθανών προβλημάτων

αφήνει στεγνάΥπάρχουν διάφοροι παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη μιας μπανάνας. Λόγω έλλειψης ηλιακού φωτός ή σφιχτού δοχείου, σταματά να αναπτύσσεται. Το πρόβλημα λύνεται με τη βοήθεια μιας μεταμόσχευσης καλλιέργειας και την επιλογή ενός κατάλληλου περβάζι παραθύρου.

κατάλληλη φροντίδαΟι αποξηραμένες πλάκες στις άκρες δείχνουν χαμηλό επίπεδο υγρασίας. Μια τέτοια καλλιέργεια ψεκάζεται συχνά χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Από την άλλη, λόγω υπερβολικής υγρασίας, εμφανίζονται μαύρα-καφέ κηλίδες στα φύλλα και οι ρίζες αρχίζουν να σαπίζουν. Μια μεταμόσχευση καλλιέργειας θα την σώσει από βέβαιο θάνατο..

Όπως μπορείτε να δείτε, η καλλιέργεια μιας μπανάνας στο σπίτι είναι μια επίπονη διαδικασία. Πρώτον, αποκτούν και φυτρώνουν σπόρους χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνολογία. Τα σπορόφυτα μεταφέρονται σε μεγαλύτερα δοχεία. Το ριζωμένο εξωτικό ποτίζεται άφθονο, τρέφεται τακτικά και ψεκάζεται με ζεστό νερό. Το αποτέλεσμα είναι μια κομψή καλλιέργεια με υπέροχα λουλούδια και βρώσιμα φρούτα..

Πώς να μεγαλώσετε μια μπανάνα στο σπίτι – βίντεο

Previous Post
Beltéri növényi euphorbia – látványos és szerény ablakpárkány dekoráció
Next Post
Ασθένειες φραγκοστάφυλου και θεραπεία τους
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org