15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Szamócát hajtunk ki az ablakpárkányon való termesztésre

eper az ablakpárkányon Sok kertész csak télen nevel palántákat a következő ültetési szezonban. De kevesen tudják, hogy az ablakpárkányon termő növények termeszthetők. A közönséges zöld virágok helyett eper vagy más bogyós bokrokat ültethet a cserépbe. Természetesen az ablakpárkányon való termesztésre csak a javítható fajtájú eper vagy eper alkalmas. A legjobb, ha kifejezetten üvegházhatású körülmények között tenyésztett fajtákat termesztünk. A megfelelő fajta kiválasztása – 80% -os siker a növények ablakpárkányon történő termesztésekor. Az eperfajta kiválasztásakor ügyeljen az árnyéktűrésére. Az epernek el kell viselnie az erős árnyékot, mivel télen a növényeknek nem lesz elegendő napfényük..

A fényhiányt ellenfénnyel lehet kompenzálni. Csak fluoreszkáló fénycsöveket használjon, csak akkor léphet be az eper bokor a termési időszakba.

A palánták előkészítése az edényben való ültetéshez

Az epret csíráztatni kell, mielőtt cserepbe ültetik. Ehhez a magokat nedves vattába helyezzük. Amikor a magok kikelnek, műanyag zacskókból készült edényekbe kerülnek. Ezeknek a tartályoknak az elkészítéséhez hengert kell készítenie kartonból vagy vastag papírból. Műanyag zacskót kell tekerni a henger körül, interferencia illesztéssel..

Jobb, ha celofánt használunk tekercsben.

Alul, a táska széleit össze kell hajtani és ragasztóval kell rögzíteni. Ezután el kell távolítania a kapott tartályt a kartonpapírból, és meg kell töltenie termékeny keverékkel. Az eper termesztéséhez fahamu, homok, tőzeg és semleges talaj keveredik. Ezután egy csírázott magot ültetnek ilyen tartályokba. A celofán tekercseket edénybe vagy tálba helyezzük, és ablakpárkányra helyezzük. A talajt nedvesítjük, ha meleg vízzel permetezzük palackból. A talajt kétnaponta meg kell nedvesíteni, minden tekercset csírázott magvakkal permetezve.

Annak érdekében, hogy a közvetlen napfény ne károsítsa a hétlevelű leveleket, helyezze a tartályt részleges árnyékba a délnyugati ablakhoz.

Egy hónap múlva az eper palánták készen állnak az edénybe ültetésre. Az epernek ekkorra már két igazi levele lesz. Ha a szamóca a termesztés során elegendő fényt kap az ablakpárkányon, a levelek sötétzöldek lesznek. Ha a levelek világoszöldek, akkor helyezze a cserépbe az átültetett növényt a déli ablakba, és a háttérvilágítás segítségével 4 órával növelje a nappali órákat. Amikor a levelek sötétzöldre válnak, a lámpa eltávolítható..

Previous Post
Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?
Next Post
Συγκομιδή ντομάτας Maryina Roshcha για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο