15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Για να βοηθήσετε το φυτό, πρέπει να ξέρετε γιατί τα φύλλα βέλους γίνονται κίτρινα.

βέλος στο σπίτι

Το Arrowroot είναι το αγαπημένο πολλών καλλιεργητών λουλουδιών, αλλά αυτό το φυτό απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Κατά τη διαδικασία της καλλιέργειάς του, συχνά τίθεται το ερώτημα γιατί τα φύλλα του βέλους γίνονται κίτρινα. Το κύριο πράγμα είναι να εντοπίσουμε τους αρνητικούς παράγοντες που προκάλεσαν αυτό το φαινόμενο και να τους εξαλείψουμε.

Περιγραφή

προσευχή λουλούδι Μάραντα

Το Arrowroot είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φυτό, αλλά ταυτόχρονα ιδιότροπο. Με σωστή φροντίδα, θα ευχαριστήσει το μάτι με όμορφα φύλλα. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες του λουλουδιού, αλλά η πιο συνηθισμένη είναι το λευκοκέφαλο βέλος. Στο πάνω μέρος του φύλλου υπάρχουν κηλίδες σκούρου πράσινου χρώματος και λευκές λωρίδες που εκτείνονται από την κεντρική φλέβα, κάτω από το χρώμα των φύλλων είναι γαλαζοπράσινο. Τα άνθη βέλους δεν είναι εμφανή, σχηματίζονται μεταξύ των φύλλων.

Μέχρι το βράδυ, τα φύλλα βέλους ανεβαίνουν στην κορυφή και διπλώνονται μεταξύ τους. Και το πρωί, τα φύλλα ισιώνουν ξανά και παίρνουν τη συνήθη θέση τους. Για αυτό το χαρακτηριστικό, οι Βρετανοί αποκαλούν το βέλος “φυτό προσευχής”.

Η πατρίδα της είναι τα τροπικά βραζιλιάνικα δάση και το φυτό πήρε το όνομά του από τον γιατρό Bartolomeo Maranta.

Τα φύλλα βέλους μερικές φορές κιτρινίζουν. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επιτακτική ανάγκη να αναλυθούν εξωτερικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το φυτό..

Η διαδικασία φροντίδας του βέλους στο σπίτι

γιατί τα φύλλα βέλους γίνονται κίτρινα

Εάν διατηρείτε βέλος στο σπίτι, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρούς κανόνες για τη φροντίδα του. Το κύριο πράγμα είναι να διατηρηθούν οι απαραίτητες συνθήκες:

 • φωτισμός;
 • καθεστώς θερμοκρασίας?
 • υγρασία;
 • σύνθεση εδάφους ·
 • αποδεκτή χωρητικότητα.

Κάθε κριτήριο περιγράφεται λεπτομερέστερα παρακάτω..

Φωτισμός, θερμοκρασία, υγρασία

συνθήκες διατήρησης του βέλους

Αυτοί οι παράγοντες αποτελούν τη βάση για το σωστό περιεχόμενο του βέλους. Δεν της αρέσουν τα ρεύματα και οι αλλαγές θερμοκρασίας. Ο ισχυρός φωτισμός μπορεί να προκαλέσει το χρώμα των φύλλων να είναι λιγότερο κορεσμένο και το μέγεθος των φύλλων των φύλλων να μειωθεί. Επομένως, συνιστάται να το διατηρείτε σε διάχυτο φως, αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως. Το Arrowroot είναι πολύ καλό στον τεχνητό φωτισμό. Ο καλλιεργητής μπορεί να χρησιμοποιήσει συμβατικούς λαμπτήρες φθορισμού, παρέχοντας έτσι στο φυτό φως έως και 16 ώρες την ημέρα..

Μερικές φορές το βέλος σταματά να σηκώνει φύλλα. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να βρεθούν οι επιζήμιοι παράγοντες..

Η βέλτιστη θερμοκρασία για τη διατήρηση του βέλους είναι 23-24 ° C.

Το πότισμα των φυτών το χειμώνα πρέπει να είναι περιορισμένο, το νερό πρέπει να έχει μέτρια απαλότητα και θερμοκρασία δωματίου. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να βλάψει τις ρίζες. Τα φύλλα που έχουν μαραθεί ή στεγνώσει πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ψεκάσετε το λουλούδι με ένα ειδικό ψεκασμό, έτσι ώστε οι σταγόνες νερού να μην αφήνουν σημάδια στα φύλλα..

Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη του θάμνου, είναι απαραίτητο να τον κόψετε. Τα μοσχεύματα κόβονται μαζί με τον κόμπο από τον οποίο μεγαλώνουν τα φύλλα. Αυτό το μέτρο συμβάλλει στον ταχύτερο σχηματισμό νέων φύλλων..

Δεν είναι ασυνήθιστο το βέλος να στεγνώνει τις άκρες των φύλλων. Αυτό είναι το πρώτο σημάδι ότι το κύριο φύλλωμα θα μαραθεί σύντομα. Ο εντοπισμός της αιτίας είναι το κύριο καθήκον του ιδιοκτήτη λουλουδιών. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με πιθανούς αρνητικούς παράγοντες περιγράφονται παρακάτω..

Χώμα και χωρητικότητα

το βέλος ανθίζει

Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε σύνθεση, αλλά η παρουσία ασβέστη είναι απαράδεκτη. Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο με pH περίπου 6.

Όταν φυτεύετε βέλος, μπορείτε να προσθέσετε μερικά κομμάτια κάρβουνο, φλοιό ή μερικές χούφτες άμμο στο μείγμα του εδάφους για να το κάνετε πιο ελαφρύ και πιο αέρινο..

Στην εκτός εποχής, συνιστάται να τροφοδοτείτε το λουλούδι με λιπάσματα για οικιακά φυτά μερικές φορές το μήνα..

Το Arrowroot έχει ερπυστικές ρίζες, επομένως συνιστάται να το διατηρείτε σε φαρδιά, ρηχά δοχεία. Τα πιάτα πρέπει να στραγγίζουν καλά. Κάθε επόμενο δοχείο κατά τη μεταμόσχευση πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-3 εκατοστά μεγαλύτερο από το προηγούμενο..

Η μεταμόσχευση βέλους πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο ή δύο χρόνια την άνοιξη..

Εάν το βέλος αφήνει να κουλουριαστεί, αυτό οφείλεται σε παραβίαση των όρων για τη συντήρησή του. Κάθε ένα από αυτά πρέπει να ελεγχθεί και να επανέλθει στο φυσιολογικό..

Αναπαραγωγή

αναπαραγωγή βέλους

Τις περισσότερες φορές, το βέλος πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα. Μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο χώμα και να καλυφθούν με οποιοδήποτε δοχείο (βάζο, πλαστικό μπουκάλι ή κανονική σακούλα). Επιτρέπεται επίσης η τοποθέτηση της κοπής σε νερό πριν εμφανιστούν οι ρίζες. Στο σπίτι, το βέλος ριζώνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα..

Συνιστάται να λάβετε πολλά μοσχεύματα για καλλιέργεια ταυτόχρονα και να τα τοποθετήσετε σε συνθήκες υψηλής υγρασίας..

Μια άλλη μέθοδος αναπαραγωγής είναι η διαίρεση του ίδιου του θάμνου. Σε αυτή την περίπτωση, η καλλιέργεια ενός νέου φυτού είναι κάπως ευκολότερη..

Τι κι αν πεθάνει το βέλος; Για διάφορους λόγους, το φυτό μπορεί να ξεθωριάσει, να μαραθεί ή να κιτρινίσει. Τότε είναι καλύτερο να το κόψετε στη ρίζα. Συνιστάται να το κάνετε αυτό πιο κοντά στο χειμώνα. Συνιστάται να αφαιρείτε το κομμένο φυτό σε σκοτεινό μέρος και να το ποτίζετε περιοδικά. Μέσα σε 1-1,5 μήνες, το βέλος θα δώσει νέα φύλλα. Μετά από μια τέτοια κουρά, ο θάμνος θα γίνει πιο πλούσιος με μεγάλα φύλλα..

Γιατί τα φύλλα βέλους γίνονται κίτρινα

τα φύλλα βέλους γίνονται κίτρινα και κυρτώνουν

Ότι τα φύλλα του βέλους θα κιτρινίσουν σύντομα, το φυτό θα “προειδοποιήσει” τον καλλιεργητή εκ των προτέρων. Αρχικά, οι άκρες των φύλλων θα γίνουν ελαφρώς χλωμές, μετά από τις οποίες θα γίνουν ελαφρώς κίτρινες. Αυτή η σκιά θα εξαπλωθεί σταδιακά σε ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου..

Κατά κανόνα, ο λόγος για τον οποίο τα φύλλα του βέλους κιτρινίζουν είναι η ακατάλληλη φροντίδα του:

 1. Κατά τη μεταφύτευση ή ακόμα και απλά τη μετακίνηση της γλάστρας με το φυτό, αγχώνεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κιτρίνισμα των φύλλων. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να περιμένετε μέχρι το λουλούδι να προσαρμοστεί και να επιστρέψει στο φυσιολογικό..
 2. Πολύ χαμηλή θερμοκρασία αέρα και κρύα ρεύματα έχουν εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στο φύλλωμα του φυτού..
 3. Εάν το βέλος βρίσκεται σε ηλιόλουστο μέρος, το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να είναι η αιτία του κιτρινίσματος. Το φύλλωμα του λουλουδιού είναι πολύ ευαίσθητο στις καυτές ακτίνες..
 4. Το ανεπαρκές πότισμα και ο ψεκασμός έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στη γενική κατάσταση του φυτού όσο και στην εμφάνιση των φύλλων..
 5. Η υπερβολική υγρασία στο έδαφος μπορεί επίσης να είναι η αιτία, με αποτέλεσμα οι ρίζες να αρχίζουν να σαπίζουν. Σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να ποτίζετε το λουλούδι λιγότερο συχνά..
 6. Η προσβολή από παράσιτα είναι ο πιο προφανής παράγοντας. Τα έντομα φαίνονται με γυμνό μάτι. Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστάται να πλένετε τα φύλλα με σαπουνόνερο. Σε ακραίες περιπτώσεις, η θεραπεία με εντομοκτόνους φειδωλούς παράγοντες θα βοηθήσει..

το φυτό χρειάζεται βοήθεια

Έτσι, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες για τους οποίους τα φύλλα βέλους γίνονται κίτρινα. Πρέπει να εντοπιστούν εγκαίρως και να προσπαθήσουν να εξαλείψουν. Η σωστή φροντίδα θα επιτρέψει στο λουλούδι να γίνει ισχυρότερο και θα ευχαριστήσει το μάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Νοσηλεύουμε βέλος – βίντεο

Previous Post
Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba
Next Post
Πώς να ποτίσετε σωστά ανθούριο στο σπίτι;