15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ανασκόπηση των πιο ανεπιτήδευτων πολυετών πολυετών για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο με φωτογραφία

Ανθοφορία ανεπιτήδευτων πολυετών Το Dacha δεν είναι μόνο κρεβάτια κήπου, θάμνοι μούρων και οπωροφόρα δέντρα. Τα πολυετή λουλούδια βοηθούν στη δημιουργία ομορφιάς στον ιστότοπο. Για τον κήπο, τα ανεπιτήδευτα μακρόχρονα φυτά είναι απαραίτητα, ως ένα υπέροχο πλαίσιο για έναν καμβά που δημιουργήθηκε από την εργασία ενός καλοκαιρινού κατοίκου.

Μπορεί να φαίνεται στους αρχάριους κηπουρούς ότι η διάσπαση ενός ανθισμένου κήπου και η φροντίδα του είναι πολύ ενοχλητική. Αλλά με τις κατάλληλες καλλιέργειες, η φροντίδα των λουλουδιών δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο. Τα μπουμπούκια θα ανοίξουν από νωρίς την άνοιξη έως αργά το φθινόπωρο.

Δείτε επίσης το άρθρο: τριαντάφυλλα παιώνιας!

Τα πιο ανεπιτήδευτα πολυετή λουλούδια για την άνοιξη

Νωρίς την άνοιξη στη μεσαία λωρίδα δεν αρέσει με τα χρώματα. Τα ετήσια λουλούδια δεν έχουν ακόμη σπαρθεί, ακόμη και τα πιο ανεπιτήδευτα πολυετή φυτά για καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες εμφανίζονται μόλις κάτω από το έδαφος.

Υπάρχουν πραγματικά φυτά που είναι έτοιμα να ανθίσουν τις πρώτες ζεστές μέρες; Ναι, οι χειμωνιάτικες βολβοειδείς καλλιέργειες έχουν σχηματίσει τα στοιχειώδη μπουμπούκια από το φθινόπωρο. Και στις αρχές της άνοιξης, ο πρώτος που φώτισε τα παρτέρια με όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου.

Κρόκους

Ομαδική φύτευση κρόκων Crocus corollas από λευκό, μπλε, κίτρινο και ακόμη και ριγέ χρώματα εμφανίζονται σχεδόν κάτω από το χιόνι. Τα φυτά ύψους 7 έως 15 εκατοστών ανθίζουν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Μόνο αφού μαραθούν τα λουλούδια συνταξιοδοτούνται. Η φύτευση των βολβών πραγματοποιείται με τους παραδοσιακούς όρους για τα ανοιξιάτικα βολβοειδή φυτά, από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Το καλύτερο μέρος για κρόκους είναι σε καλά φωτισμένους χώρους ή μερική σκιά. Για παράδειγμα, κάτω από τις κορώνες θάμνων ή δέντρων που δεν έχουν ακόμη ανθίσει.

Τα φωτεινά λουλούδια κρόκου φαίνονται υπέροχα σε ομαδικές φυτεύσεις. Σχηματίζουν θεαματικά σημεία ανάμεσα σε πέτρες, σε αλπικές διαφάνειες ή σε παρτέρια. Τα μονά φυτά ζωντανεύουν την εμφάνιση ενός ανοιξιάτικου γκαζόν.

Μουσκάρι

Muscari - υάκινθος ποντικιούΑπό τον Απρίλιο έως σχεδόν τα τέλη Μαΐου, χαμηλά, από 10 έως 20 εκατοστά, εμφανίζονται στελέχη στα παρτέρια, στεφανωμένα με ταξιανθίες μικρών λουλουδιών σε σχήμα καμπάνας. Αυτό είναι muscari ή ποντίκι υάκινθος. Ένα μέτριο διακοσμητικό βολβώδες φυτό μπορεί δικαίως να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ανεπιτήδευτων λουλουδιών για εξοχικές κατοικίες και κήπους.

Φυτέψτε μερικούς πολύ μικρούς βολβούς μια μέρα κάτω από τις κορυφές των δέντρων του κήπου σας. Τοποθετήστε κάτω από μεγάλους θάμνους από λιλά ή ψεύτικο πορτοκάλι. Στη συνέχεια, με την πάροδο των ετών, θα παρατηρήσετε τη μαγευτική άνθηση του μοσχάρι. Κάθε χρόνο θα υπάρχουν όλο και περισσότερα.

Μπορείτε να φυτέψετε κατάφυτες συστάδες μοσχάρι τον Ιούνιο, όταν τα επιμήκη γραμμικά φύλλα και τα μπλε ή μπλε λουλούδια ξεθωριάσουν.

Η φύτευση πραγματοποιείται στα τέλη του καλοκαιριού ή τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου..

Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, τα φυτά χρειάζονται υγρασία. Ωστόσο, το muscari θα είναι σε θέση να συγκεντρώσει δύναμη σε καλά θερμαινόμενο ξηρό χώμα. Το πλεονέκτημα αυτών των ανεπιτήδευτων πολυετών λουλουδιών είναι η σταθερή ανθοφορία σε ένα μέρος. Είναι απαράδεκτοι να φροντίζουν και ταιριάζουν με άλλα παππούτσια..

Πουσκίνια

Ανεπιτήδευτα λουλούδια της πολυετούς PushkiniaΑπίστευτα όμορφες και φρέσκες πράσινες συστάδες της Pushkinia με μπλε, άσπρες και μπλε ταξιανθίες που υψώνονται πάνω από το φύλλωμα.

Αυτό το βολβώδες είδος ανθίζει τον Απρίλιο και τον Μάιο. Τα φυτά ύψους έως 20 εκατοστών αγαπούν τον ήλιο ή την ελαφριά μερική σκιά. Φαίνεται υπέροχο σε μαζικές φυτεύσεις, καθώς και σε γειτνίαση με πριμούρια, μεσαίου μεγέθους ποικιλίες νάρκισσους, λαξευμένα πράσινα δίκεντρα και πέτρες που χειμωνιάζουν κάτω από το χιόνι.

Τουλίπες

Ανοιξιάτικες ανθοφόρες τουλίπεςΗ τουλίπα δεν είναι μόνο τα πιο συνηθισμένα πολυετή φυτά σε εξοχικές κατοικίες, αλλά και τα πιο ανεπιτήδευτα λουλούδια. Σήμερα, οι λάτρεις των ανοιξιάτικων λουλουδιών έχουν στη διάθεσή τους εκατοντάδες και χιλιάδες υπέροχες ποικιλίες. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι αυτά τα φυτά κήπου ανήκουν σε διάφορα είδη, που διαφέρουν τόσο στην εμφάνιση όσο και στον χρόνο ανθοφορίας..

Επιλέγοντας επιδέξια ποικιλίες, με τη βοήθεια μόνο τουλίπας με ύψος 10 έως 50 cm, μπορείτε να διακοσμήσετε μια περιοχή από παρτέρια μέχρι μια αλπική διαφάνεια. Οι πρώτες τουλίπες ανθίζουν τον Μάρτιο και οι τελευταίες ποικιλίες μαραίνονται στα τέλη Μαΐου..

Οι βολβοί τουλίπας φυτεύονται το πρώτο μισό του φθινοπώρου σε ηλιόλουστες περιοχές με χαλαρό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της ανθοφορίας, τα φυτά χρειάζονται τακτικό πότισμα, το οποίο σταματά το καλοκαίρι όταν ξεκουράζονται οι βολβοί..

Βοτανικές τουλίπες χαμηλής ανάπτυξηςΤα είδη τουλίπας του κήπου αντιδρούν διαφορετικά στον παγετό. Στις νότιες περιοχές, οι πιο πλούσιες ποικιλίες terry και κρίνοι μπορούν να θεωρηθούν ανεπιτήδευτα φυτά για εξοχικές κατοικίες και κήπους. Στις βόρειες περιοχές, οι κοινές τουλίπες των Greig, Gesner και Foster πρέπει να σκάβονται ετησίως..

Βοτανικές τουλίπες ή τουλίπες Kaufman που χειμώνουν εύκολα σε οποιοδήποτε κλίμα θα βοηθήσουν στην αντικατάστασή τους..

Νάρκισσοι

Πολύχρωμοι νάρκισσοιΜαζί με τις τουλίπες, οι νάρκισσοι εμφανίζονται στα κρεβάτια του κήπου. Η ανθοφορία διαρκεί από τον Απρίλιο έως τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου. Ταυτόχρονα, τα λουλούδια φωτίζουν τον κήπο όχι μόνο με φωτεινές ηλιόλουστες αποχρώσεις, αλλά και με εξαιρετικό άρωμα..

Ανάλογα με την ποικιλία, τα φυτά φτάνουν σε ύψος 30 έως 60 εκ. Τα λουλούδια μπορεί να είναι απλά ή διπλά, με κοντό ή μακρύ στέμμα. Οι νάρκισσοι προτιμούν περιοχές με χαλαρό, εύφορο χώμα. Αναπτύσσονται καλά στον ήλιο και κάτω από τις κορώνες που ανοίγουν αυτή τη στιγμή. Το κύριο πράγμα είναι ότι το έδαφος στο οποίο φυτεύτηκαν οι βολβοί το φθινόπωρο δεν είναι υπερκορεσμένο με υγρασία..

Οι νάρκισσοι είναι μακρά ανθισμένα, ανεπιτήδευτα λουλούδια κήπου που χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε μικτές φυτεύσεις με τουλίπες, θυμίαμα, ποικιλίες φτέρης κήπου, dicentra και άλλα φυτά. Οι νάρκισσοι για αρκετά χρόνια αισθάνονται υπέροχα σε ένα μέρος. Μεγαλώνοντας, σχηματίζουν πολύ πυκνές συστάδες. Φυτεύονται αφού μαραθεί το φύλλωμα, δηλαδή στις αρχές του καλοκαιριού..

Οι χειμωνιάτικες βολβοειδείς καλλιέργειες εμφανίζονται σαν «από το πουθενά» την άνοιξη, είναι ανεπιτήδευτες και φωτεινές. Επιπλέον, το φύλλωμά τους δεν μπορεί να διατηρήσει τη διακοσμητικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πεθαίνει, εκθέτοντας τη θέση στο παρτέρι. Ένας κηπουρός πρέπει να φροντίσει για τη φύτευση εκ των προτέρων ορισμένων καλλιεργειών “αντικατάστασης”. Για παράδειγμα, θάμνοι παιώνιες, πολυετείς παπαρούνες ή υαλονήματα.

Μυρτιά

Ανθίζοντας πολυετές περικύκλιοΕίναι ένα πράγμα να μαζεύετε πολυετή πολυετή φυτά και ανεπιτήδευτα λουλούδια για έναν κήπο στον ήλιο. Ένα άλλο είναι να βρείτε τα ίδια φυτά τόσο για ανοιχτές όσο και για σκιερές περιοχές..

Δεν υπάρχουν τόσες πολλές ανθεκτικές στη σκιά κηπευτικές καλλιέργειες – ένα εντυπωσιακό παράδειγμα ενός από αυτά είναι το περικαλύκι. Ένα φυτό κάλυψης εδάφους ή μικροί θάμνοι ανθίζουν στη μέση της άνοιξης και εξαπλώνονται γρήγορα, ριζώνοντας χωρίς δυσκολία σε επαφή με το έδαφος.

Ποικίλη ποικιλία περιβραχιόνωνΟι ποικιλίες Periwinkle δημιουργούν εντυπωσιακές συστάδες φρέσκου πρασίνου, κηλιδωμένες σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, του λευκού, του ροζ και του μοβ. Στη διάθεση των κηπουρών, δείγματα με απλές και σκούρες κολόλες, λείο και πολύχρωμο φύλλωμα.

Dicenter

Η ραγισμένη καρδιάΠολλά καλλωπιστικά φυτά συνδέονται με ρομαντικούς θρύλους. Το Dicenter δεν αποτελεί εξαίρεση, το οποίο, χάρη σε μια τέτοια ιστορία, είναι περισσότερο γνωστό όχι με το πραγματικό του όνομα, αλλά ως μια “ραγισμένη καρδιά”.

Χάρη στα ισχυρά ριζώματα του κέντρου, ανέχεται το κρύο του χειμώνα χωρίς απώλειες. Το φύλλωμα που πεθαίνει το φθινόπωρο ανεβαίνει πάνω από το έδαφος με την άφιξη της ζέστης. Σε διαφορετικές ποικιλίες, φτάνει σε ύψος 30 έως 100 εκ. Τον Μάιο, ένα θεαματικό φυτό καλύπτεται με άσπρες, ροζ ή δίχρωμες στεφάνες που συλλέγονται σε ταξιανθίες ρακεμόζας με περίεργο σχήμα σε σχήμα καρδιάς. Η ανθοφορία διαρκεί περίπου ένα μήνα. Επιπλέον, κάτω από τη διαφανή σκιά του νεαρού φυλλώματος, οι κρεμαστές ταξιανθίες ενός ανεπιτήδευτου φυτού για καλοκαιρινή κατοικία και κήπο φαίνονται πιο φωτεινές και διαρκούν περισσότερο.

Το Dicentra θα είναι απαραίτητο σε ένα παρτέρι κοντά σε νήσους και νάρκισσους, μούσκαρι, φτέρες και διακοσμητικές ποικιλίες κρεμμυδιών.

Ένα ανθισμένο φυτό αξίζει θαυμασμού σε μια μόνο φύτευση και μετά το μαρασμό των ταξιανθιών θα γίνει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για άλλα λουλούδια.

κρίνος της κοιλάδας

ταξιανθία κρίνος της κοιλάδαςΤο κλασικό ανοιξιάτικο παρτέρι είναι δασικά κρίνα της κοιλάδας που ανθίζουν τον Μάιο. Χάρη στα ερπυστικά ριζώματα, τα φυτά αδρανοποιούν. Την άνοιξη, δερμάτινα φύλλα τυλιγμένα σε πυκνούς σωλήνες εμφανίζονται αρχικά στα παρτέρια, στη συνέχεια μίσχοι ύψους έως 30 εκατοστών πάνω από τις ξεδιπλωμένες ροζέτες. Κάθε ταξιανθία περιέχει από 6 έως 20 λευκές ή ροζ, αρωματικές καμπάνες. Η ανθοφορία διαρκεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού και στη συνέχεια εμφανίζονται κόκκινα στρογγυλεμένα μούρα στη θέση των λουλουδιών..

Το πλεονέκτημα αυτών των ανεπιτήδευτων πολυετών κήπων είναι τα λουλούδια που δεν χάνουν την ομορφιά τους στον ήλιο και στη σκιά, την ικανότητα να μεγαλώνουν σε ένα μέρος έως και 10 χρόνια.

Κούπαινα

ανθισμένη κουπέναΣτο δάσος, δίπλα στον κρίνο της κοιλάδας, μπορείτε να δείτε χαριτωμένα φυτά κουπένα. Ανθίζει από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, το πολυετές δεν είναι τόσο φωτεινό όσο άλλα ανοιξιάτικα λουλούδια..

Αλλά σε σκιερές περιοχές, κοντά σε κωνοφόρα και θάμνους, μια καλλιέργεια από 30 έως 80 εκατοστά με πεσμένα λευκά ή πρασινωπά λουλούδια καμπάνας είναι απλά αναντικατάστατη.

Μπρούνερ

Πολύχρωμο brunnerΟ Μάιος είναι ο μήνας του πιο λαμπρού πρασίνου και της ασυνήθιστα πλούσιας ανθοφορίας των πολυετών κήπων.

Αυτή τη στιγμή, κάτω από τις κορώνες των δέντρων, κοντά σε μονοπάτια και δεξαμενές, υπό την προστασία των τοίχων και των φράχτων, εμφανίζονται μπλε λουλούδια Brunner. Φυτά με ύψος 30 έως 50 cm, με διακοσμητικό φύλλωμα μυτερού σχήματος καρδιάς, προτιμούν να εγκατασταθούν σε μερική σκιά, όπου υπάρχει αρκετή υγρασία και θρέψη για πλούσιες φυλλοβόλες ροζέτες και ταξιανθίες που υψώνονται πάνω τους.

Λεπτά μπλε ανεπιτήδευτα λουλούδια κήπου ζωντανεύουν τις πιο σκιερές γωνιές, δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, χάρη στο ελκυστικό, συχνά ποικίλο φύλλωμα, προστατεύουν τη διακοσμητικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να γίνουν χωρίς μεταμόσχευση για πολλά χρόνια.

Σε ευνοϊκές συνθήκες, το brunner μεγαλώνει άριστα και αναπαράγεται διαιρώντας τον θάμνο.

Καλοκαίρι, όμορφα και ανεπιτήδευτα λουλούδια για δώρο

Φωτεινά, ταχέως αναπτυσσόμενα ετήσια μέσα σε 1-2 μήνες μετά τη σπορά παρτέρια στα πιο απίθανα χρώματα. Έρχεται όμως το φθινόπωρο και τα φυτά ολοκληρώνουν τη σύντομη ζωή τους. Την επόμενη άνοιξη, ο θερινός κάτοικος ξεκινά με την επιλογή ετήσιων, καλλωπιστικών καλλιεργειών, σπορά και φροντίδα για νεαρά σπορόφυτα. Αυτό απαιτεί πολύ πολύτιμο χρόνο, ο οποίος θα μπορούσε να αφιερωθεί σε σπορόφυτα λαχανικών, φροντίδα για φυτεύσεις φρούτων και μούρων..

Μακροχρόνια πολυετή φυτά ειδικά επιλεγμένα για τον κήπο, ανεπιτήδευτα λουλούδια που ανθίζουν σε διαφορετικές εποχές και δεν χρειάζονται επίπονη φροντίδα θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια. Αν και ανθίζουν μόνο το δεύτερο μισό του καλοκαιριού ή το δεύτερο έτος, ζουν σε ένα μέρος για αρκετά χρόνια χωρίς μεταμόσχευση..

Το καλοκαίρι είναι η πιο γόνιμη περίοδος για τα ανθισμένα φυτά. Ένας απίστευτος αριθμός ειδών είναι έτοιμοι να δώσουν τα λουλούδια τους στον καλοκαιρινό κάτοικο. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε από αυτά τα φυτά που δικαίως μπορούν να ονομαστούν μη ιδιότροπα και όμορφα.

Aquilegia

aquigeliaΌταν αργά τουλίπες και νάρκισσους ανθίζουν στον κήπο στα τέλη Μαΐου, το διακοσμητικό φύλλωμα της υδροληψίας ή των λεκανών απορροής αρχίζει να ανεβαίνει πάνω από το έδαφος. Φανταστικά κουδούνια αυτού, ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα πολυετή για να δώσετε, όπως στη φωτογραφία των λουλουδιών, αποκαλύπτονται σε ψηλούς όρθιους μίσχους.

Η ανθοφορία διαρκεί σχεδόν χωρίς διακοπή από τα τέλη Μαΐου έως τον Σεπτέμβριο. Και ακόμη και χωρίς λουλούδια, τα φυτά δεν χάνουν τη γοητεία τους. Τα φύλλα τους παίρνουν μωβ και μοβ τόνους μέχρι το φθινόπωρο. Ανάλογα με την ποικιλία, η υδροληψία μπορεί να αυξηθεί από 30 έως 80 εκατοστά σε ύψος. Όλα τα πολυετή φυτά αυτού του είδους αναπτύσσονται καλά στη σκιά και σε ανοιχτές περιοχές. Δη από το όνομα είναι σαφές ότι η λεκάνη αγαπά την υγρασία. Ωστόσο, ακόμη και με έλλειψη ποτίσματος, είναι σε θέση να βρει νερό χάρη στα ισχυρά ριζώματα ράβδου. Η Aquilegia αναπτύσσεται καλύτερα σε ελαφρά, στραγγιζόμενα εδάφη..

Τα λουλούδια εμφανίζονται στο δεύτερο έτος της ζωής. Τα ώριμα φυτά μπορούν να χωριστούν. Αυτό μπορεί να γίνει νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωρο..

Υπό ευνοϊκές συνθήκες, η υδαρυγία αναπαράγεται με αυτοσπορά. Μόνο που αυτή η μέθοδος δεν επιτρέπει τη διατήρηση των ιδιοτήτων των υβριδικών και ποικιλιακών δειγμάτων. Τα σπορόφυτα έχουν συχνότερα μοβ ή ροζ χρώμα. Μπορούν να γίνουν ένα είδος ζιζανίων εάν οι άγουροι λοβοί των σπόρων δεν αφαιρεθούν εγκαίρως ή αν δεν ξεριζωθούν τα παρτέρια..

Μαγιό

μαγιόΤο μαγιό που αγαπήθηκε από πολλούς καλοκαιρινούς κατοίκους ανήκει επίσης στα ανεπιτήδευτα λουλούδια κήπου που αγαπούν την υγρασία..

Τα κίτρινα ή πορτοκαλί άνθη του ανοίγουν τον Μάιο και, με τακτικό πότισμα, δεν εξαφανίζονται μέχρι το δεύτερο μισό του καλοκαιριού. Το φυτό, με ύψος 50 έως 90 cm, είναι αρκετά αισθητό για να οδηγήσει σε ομαδικές φυτεύσεις κοντά σε υδάτινα σώματα και σε σκιερές γωνιές του κήπου. Οι ψηλοί μίσχοι λουλουδιών θα είναι ασφαλείς δίπλα σε φράχτες και διακοσμητικούς θάμνους.

Arabis

αραβιαΑν και η ανθοφορία του Arabis ξεκινά το δεύτερο μισό της άνοιξης, αυτό το ανεπιτήδευτο πολυετές μπορεί δικαίως να θεωρηθεί καλοκαιρινό, καθώς η ανθοφορία του δεν τελειώνει μέχρι τους ίδιους τους παγετούς..

Λευκό-πράσινο διακοσμητικό φύλλωμα αράβηςΈνα φυτό ή ερπυστικό φυτό με μίσχους 20 έως 30 εκατοστά, το πεδίο φύτευσης σχηματίζει γρήγορα πυκνές κουρτίνες που μοιάζουν με μαξιλάρια καλυμμένες με συστάδες μικρών λευκών, ροζ ή μοβ λουλουδιών.

Το κόψιμο βοηθά στην παράταση της ανθοφορίας και στη διατήρηση του σχήματος των φυτεύσεων. Το Arabis αισθάνεται καλύτερα σε ανοιχτές περιοχές με ελαφρύ, αεριζόμενο χώμα. Αυτός ο πολιτισμός με ποικίλο φύλλωμα είναι απαραίτητος όταν διακοσμείτε σύνορα, διαφάνειες και άλλα μέρη του κήπου..

Doronicum

Ταξιανθία-καλάθι από κίτρινο doronicumΣτη συμβολή της άνοιξης και του καλοκαιριού, πολλά πολυετή ριζώματα παίρνουν τη σκυτάλη της ανθοφορίας σε βολβοειδή φυτά. Δεν αποτελεί εξαίρεση – ένα φωτεινό doronicum με μεγάλες κίτρινες ταξιανθίες -καλάθια, που θυμίζουν χαμομήλι. Τα λουλούδια ανοίγουν σε όρθιους, γυμνούς ή φυλλώδεις μίσχους ύψους 30–80 εκ. Ανεπιτήδευτα λουλούδια για εξοχικές κατοικίες και κήπους φυτεύονται στον ήλιο ή σε διαφανή σκιά, αλλά όχι κάτω από τις κορώνες δέντρων.

Τα φυτά Doronicum αγαπούν την υγρασία, προκειμένου να διατηρηθεί στο έδαφος κάτω από ανοιχτό πράσινο φύλλωμα, το έδαφος είναι πολτοποιημένο.

Όταν τελειώσει η άνθηση, τα πράσινα επίσης μαραίνονται. Διακοσμητικές φτέρες, κουρτίνες nivyanik και aquilegia θα σας βοηθήσουν να κρύψετε το κενό που σχηματίζεται στο παρτέρι, με το οποίο συνδυάζεται τέλεια το doronicum.

Astilba

astilbaΕίναι εκπληκτικό πώς ένα είδος πολυετών μπορεί να ομορφύνει έναν ολόκληρο κήπο. Αυτό είναι μέσα στη δύναμη των πολυάριθμων ποικιλιών astilba που ανθίζουν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Οι πλούσιες ταξιανθίες που είναι ρακεμόζες ή σαν πανικό δεν είναι η μόνη διακόσμηση αυτού του φυτού. Το σκαλιστό φύλλωμα του astilba που αντέχει στη σκιά ζωντανεύει την τοποθεσία. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να κόψετε εγκαίρως τους μίσχους με νεκρές ταξιανθίες..

Ανάλογα με την ποικιλία και το είδος, το ύψος των φυτών κυμαίνεται από 40 έως 120 εκ. Το Astilbe ανθίζει καλύτερα με τακτική υγρασία του εδάφους, αλλά δεν τους αρέσει η στάσιμη υγρασία. Σε φυτεύσεις κήπων, αυτά τα όμορφα και ανεπιτήδευτα λουλούδια για εξοχικές κατοικίες φαίνονται υπέροχα στο φόντο των κωνοφόρων και οι ίδιοι θα είναι ένα πολυτελές πλαίσιο για φυτά χαμηλής ανάπτυξης.

Γεράνι

γεράνι κήπουΠολλές ποικιλίες πολυετών κήπων είναι απόγονοι άγριων ειδών, που μπορούν να βρεθούν κυριολεκτικά πίσω από το φράχτη του καλοκαιρινού εξοχικού σπιτιού.

Από τον Μάιο έως το τέλος του καλοκαιριού, η ανθοφορία των εκπληκτικά ανατριχιαστικών γερανιών συνεχίζεται. Οι κορόλες όλων των αποχρώσεων του ροζ, μοβ, λιλά και μπλε, που απομονώνονται ή συλλέγονται σε ταξιανθίες, είναι βραχύβιες. Όλη την ημέρα, και ένα νέο εμφανίζεται στη θέση ενός μαραμένου λουλουδιού.

φθινοπωρινό γεράνι με φύλλωμαΌταν τελειώσει η περίοδος ανθοφορίας, ο κήπος δεν είναι άδειος χάρη στο διακοσμητικό κομμένο φύλλωμα των γερανιών. Μέχρι το φθινόπωρο, είναι βαμμένο σε φωτεινούς χρυσούς, πορτοκαλί και μοβ τόνους και αναβιώνει ξεθωριασμένα παρτέρια και λόφους μέχρι το χιόνι..

Το ύψος των πιο ανεπιτήδευτων πολυετών λουλουδιών για μια καλοκαιρινή κατοικία, ανάλογα με τον τύπο, είναι από 10 εκατοστά έως ένα μέτρο. Όλα τα φυτά είναι λιτά και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για το έδαφος, αναπτύσσονται στο φως και κάτω από τις κορώνες.

Loosestrife

Loosestrife ταξιανθία ταξινόμησηςΕάν υπάρχει μια θέση στον κήπο για ένα ερπυστικό πολυετές ή πρέπει να φυτέψετε ένα ψηλό φυτό με φωτεινά λουλούδια και τα ίδια διακοσμητικά φύλλα, μπορεί να υπάρξει μόνο μία απάντηση – χαλαρή ζωή (φωτογραφία)!

Πώς είναι αυτό δυνατόν? Μιλάμε για διαφορετικούς τύπους χαλαρής ζωής, εξίσου ανεπιτήδευτο και κατάλληλο για τη διακόσμηση ενός οικοπέδου..

Ανάλογα με την ποικιλία και το είδος, τα λουλούδια που προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες έχουν ύψος 20 έως 80 εκατοστά.

Ανατριχιαστική ποικιλία χαλαρής ζωήςΓια σκιερές γωνίες και μερική σκιά, μια χαλαρή βόλτα με λιβάδια ή με λιβάδια με μακριά ξαπλωμένα στελέχη καλυμμένα με στρογγυλεμένα φύλλα που μοιάζουν με κέρματα είναι τέλεια. Αυτή η κουλτούρα είναι απαραίτητη δίπλα σε μια δεξαμενή, σε υγρές περιοχές, η οποία θα αναβιώσει με επιτυχία από ανοιχτό πράσινο φύλλωμα και κίτρινα λουλούδια..

Το Verbeynik ποικίλοΓια να διακοσμήσετε παρτέρια, σύνορα και βραχώδεις λόφους, χρησιμοποιούνται όρθιοι τύποι χαλαρής ζωής με πράσινο ή πολύχρωμο φύλλωμα και κίτρινα λουλούδια, σχηματίζοντας εντυπωσιακές ταξιανθίες σε σχήμα ακίδας στο πάνω μέρος του στελέχους. Όλα τα χαλαρά ζώα είναι ανεπιτήδευτα, ανέχονται τέλεια τον παγετό και σπάνια επηρεάζονται από παράσιτα.

Πολυετές αραβοσίτου

Ταξιανθίες πολυετούς αραβοσίτουΤα ετήσια αραβοσίτου μεταφέρθηκαν σχετικά πρόσφατα από το λιβάδι στον κήπο. Ακολούθησαν οι αιώνιοι συγγενείς τους. Τα φυτά που ανθίζουν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σχηματίζουν θεαματικά, χάρη στο σκαλιστό, πλούσιο πράσινο φύλλωμα κουρτινών με ύψος 40 εκ. Έως ένα μέτρο.

Ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα πολυετή λουλούδια για εξοχικές κατοικίες, τα αραβοσίτου μεγαλώνουν καλά τόσο στον ήλιο όσο και σε μερική σκιά. Δεν επιβάλλουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στο έδαφος, τα πάνε καλά με άλλες καλλιέργειες και θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για παιώνιες, αραβοσίτου, μικρής ανθοφορίας και διακοσμητικά φυλλοβόλα φυτά σε παρτέρια.

Σήμερα, οι κηπουροί έχουν στη διάθεσή τους ποικιλίες αιώνιου αραβοσίτου με λουλούδια ιώδους-ροζ, λιλά, μοβ και λευκού. Το κορνφλάουρ με μεγάλες κεφαλές έχει χνουδωτά άνθη του αρχικού κίτρινου χρώματος.

Τουρκικό γαρίφαλο

Φωτεινά τουρκικά καπάκιαΤον Ιούνιο, αποκαλύπτονται τα πολύχρωμα καπάκια του τουρκικού γαρίφαλου. Τα φωτεινά λουλούδια με οδοντωτά πέταλα είναι πολύ μικρά, αλλά συγκεντρωμένα σε πυκνές ταξιανθίες, θα αναβιώσουν τέλεια το εξοχικό, θα δημιουργήσουν καλοκαιρινή διάθεση και θα βάψουν τα παρτέρια σε όλες τις αποχρώσεις από λευκό έως βαθύ μωβ.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του φυτού είναι η ανθοφορία που διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, η δυνατότητα αυτοσποράς και απίστευτοι συνδυασμοί χρωμάτων. Το ύψος ενός τουρκικού γαρίφαλου, ανάλογα με την ποικιλία, κυμαίνεται από 40 έως 60 εκατοστά. Τα φυτά επιδεικνύουν το μέγιστο διακοσμητικό αποτέλεσμα στο φως ή σε μερική σκιά, εάν φυτεύονται δίπλα σε διακοσμητικές φυλλώδεις καλλιέργειες.

Αγριος

άγριος

Τα λούπινα δεν είναι μόνο μεταξύ των πιο ανεπιτήδευτων λουλουδιών κήπου. Αυτή η πολυετής καλλιέργεια από μόνη της μπορεί να ανθίσει μια ολόκληρη περιοχή. Μπλε, λευκό, ροζ, μοβ και δίχρωμες ταξιανθίες με αιχμές εμφανίζονται το πρώτο μισό του Ιουνίου και στη συνέχεια αρχίζει η νέα ανθοφορία το δεύτερο μισό του καλοκαιριού.

Τα φυτά ύψους έως ενός μέτρου ανθίζουν πλούσια στον ήλιο, δεν τους αρέσουν τα πολύ γονιμοποιημένα εδάφη και, χάρη στο ισχυρό τους ρίζωμα, είναι σε θέση να επιβιώσουν σε συνθήκες έλλειψης υγρασίας. Στον κήπο, το λούπινο είναι ένας ιδανικός γείτονας για ένα καλαμποκάλευρο, πολύχρωμη ακουλίγια, πολυετείς παπαρούνες.

Παπαρούνα

Πολυετής παπαρούνα στην ομαδική φύτευσηΜε τη λαμπρότητα της ανθοφορίας, οι πολυετείς παπαρούνες μπορούν να συγκριθούν μόνο με παιώνιες. Ένα μόνο φυτό με κορώλες από κόκκινο, ροζ, λευκό και μοβ χρώμα είναι αρκετό για να αλλάξει την εμφάνιση της πιο αδιάκριτης γωνιάς του κήπου.

Παρά την εξωτική τους εμφάνιση, οι παπαρούνες είναι εντελώς ανεπιτήδευτες. Δεν φοβούνται τον παγετό, αναπτύσσονται άριστα σε οποιοδήποτε έδαφος και ανέχονται την ξηρασία χωρίς απώλειες. Αλλά αντιδρούν αρνητικά στην υπερβολική υγρασία. Μόλις εγκατασταθεί στην περιοχή, με τη βοήθεια πολύ μικρών σπόρων, η παπαρούνα μπορεί να εγκατασταθεί μόνη της, δημιουργώντας εντυπωσιακές συστάδες πυκνά εφήβων σκαλισμένων φυλλωμάτων.

Ίριδες

ανθισμένες ίριδεςΥπάρχουν περισσότερα από εκατό είδη ίριδων στον κόσμο, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται ενεργά ως διακοσμητικά φυτά. Η ανθοφορία των ποικιλιών κήπου ξεκινά στα σύνορα της άνοιξης και του καλοκαιριού και συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Ιουλίου..

Με διαφορά στο χρώμα, το μέγεθος, τον βιότοπο, αυτά τα πολυετή φυτά ριζώματος έχουν από κοινού την εμφάνιση μυτερών φύλλων xiphoid, που συλλέγονται σε ισοπεδωμένα τσαμπιά, καθώς και το χαριτωμένο σχήμα των λουλουδιών. Παρόλο που η στεφάνη των ίριδων, που ανοίγει για μια μέρα ή λίγο περισσότερο, δεν μπορεί να ονομαστεί μακρύ συκώτι, τα φυτά της αμίας ανθίζουν άφθονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα χάρη στις πολλές ταυτόχρονες ανερχόμενες μίσχους.

Στον κήπο, οι ίριδες ευνοούνται από φωτεινές ή ελάχιστα σκιασμένες περιοχές με ελαφρύ, χαλαρό χώμα..

Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και της ανθοφορίας, τα φυτά χρειάζονται τακτική υγρασία του εδάφους. Αλλά πρέπει να παρέμβετε προσεκτικά στην ανάπτυξη της κουρτίνας. Η χαλάρωση και το ζιζάνισμα μπορούν να επηρεάσουν ισχυρά ριζώματα κοντά στην επιφάνεια.

Οι ανθοφόροι βλαστοί των ίριδων υψώνονται 40-80 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Λευκά, κίτρινα, ροζ, μοβ, κρεμ, μπλε ή κυανό λουλούδια είναι ιδανικά για τη διακόσμηση του κήπου και είναι ιδανικά για κοπή.

Νιβιανίκ

nivyanikΤα χαμομήλια, μαζί με τα αραβοσίτου, παραδοσιακά θεωρούνται σύμβολο των ρωσικών ανοιχτών χώρων. Οι ποικιλίες κήπου της μαργαρίτας είναι το ίδιο χαμομήλι, μόνο πολύ μεγαλύτερες και πιο εκφραστικές. Απλές και διπλές ταξιανθίες-καλάθια στέφονται με όρθιους μίσχους με ύψος 30 έως 100 cm.

Στον κήπο, το φυτό του συκόμου προτιμά να αναπτύσσεται σε ανοιχτούς, καλά φωτισμένους χώρους με χαλαρό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά όχι πολύ ελαφρύ χώμα. Το φυτό ανταποκρίνεται στην έλλειψη υγρασίας και οργανικής ύλης με λουλούδια που συρρικνώνονται με την πάροδο του χρόνου και τον γρήγορο μαρασμό των καλαθιών.

Nivyanik με πέταλα φαντασίας Real NeatΗ μαργαρίτα αναπαράγεται με σπόρους, χωρίζοντας συστάδες ενηλίκων και επίσης με αυτοσπορά. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν όλες οι καλλιέργειες έχουν σαφώς καθορισμένα όρια σε παρτέρια και μικτά σύνορα. Για την πιο πλούσια ανθοφορία, συνιστάται να χωρίζετε τη ροζέτα της μαργαρίτας κάθε λίγα χρόνια..

Μορφή Terry ενός nivyanikΟι καλύτεροι γείτονες για ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα πολυετή φυτά για καλοκαιρινή κατοικία, όπως στη φωτογραφία, είναι λουλούδια λούπινου, γύψοφιλα, φωτεινές παπαρούνες και καμπάνες. Οι λευκές ταξιανθίες φαίνονται υπέροχες με φόντο το σκαλιστό πράσινο και τις ταξιανθίες αραβοσίτου, δίπλα σε διακοσμητικά δημητριακά και κρεμμύδια.

Κουδούνι

κουδούνι μεγάλου χρώματοςΔεν θα είναι δύσκολο ακόμη και για αρχάριους να μεγαλώσουν κουδούνια στη χώρα. Τα φυτά είναι ανεπιτήδευτα, ανθεκτικά σε ασθένειες και παράσιτα, χειμωνιάζουν καλά χωρίς καταφύγιο. Το μόνο που παρεμβαίνει στο πολυετές είναι μια περίσσεια υγρασίας και πυκνό, κακώς στραγγισμένο χώμα..

Στη φύση, υπάρχουν πολλοί τύποι κουδουνιών με απλά, ημι- και διπλά λουλούδια. Έρχονται σε λευκά, μπλουζ, λιλά, ροζ και βαθύ μοβ. Τα φυτά έχουν ύψος 20 έως 120 εκατοστά. Ανάλογα με τον τύπο και το σχήμα, βρίσκουν τη θέση τους στις τσουλήθρες και ως μέρος των ομαδικών φυτεύσεων με κορνφλάουρ, πυρέθρο, πλούσιες παιώνιες και αυστηρά δημητριακά.

Stock-rose

terry stock-roseΕύκολα ανεκτικό στην ξηρασία, με πολυτελές διακοσμητικό πράσινο και ταξιανθίες, η κάλτσα-τριαντάφυλλο μπορεί δικαίως να θεωρηθεί βασίλισσα της προαστιακής περιοχής. Τα φυτά ύψους έως 2 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα στους ρωσικούς κήπους. Υψώνονται πάνω από άλλα λουλούδια, ακόμη και θάμνους φρούτων..

Τα τριαντάφυλλα ή η μολόχα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν έναν ζωντανό τοίχο ή να γίνουν το κέντρο ενός πλούσιου παρτέρι. Όμορφα, ανεπιτήδευτα λουλούδια για εξοχικές κατοικίες αναπτύσσονται σε ελαφριά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη, πολλαπλασιάζονται με σπόρους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοσποράς. Αλλά η μεταφορά ενός μεγάλου φυτού σε άλλο μέρος θα είναι προβληματική. Η μεταμόσχευση εμποδίζεται από ισχυρά μακρά ριζώματα, βλάβη που οδηγεί στην αποδυνάμωση ή ακόμη και στο θάνατο της μολόχας.

Απλά και διπλά, λευκά, κίτρινα, ροζ και κόκκινα, μπορντό και φωτεινά κατακόκκινα λουλούδια σε ισχυρούς όρθιους μίσχους χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν φράχτες και τοίχους, σε παρτέρια και παρτέρια, ως φυτά φόντου. Οι ομαδικές φυτεύσεις μολόχας διαφορετικών αποχρώσεων είναι απίστευτα όμορφες. Μπροστά τους, μπορείτε να φυτέψετε τις ίδιες ανεπιτήδευτες φλόξες, κουδούνια, διακοσμητικές μορφές κρεμμυδιών, αραβοσίτου και χαμηλής ανάπτυξης ποικιλίες σπιραίων, καθώς και κάθε ετήσιο.

Πικάντικα-αρωματικά ανεπιτήδευτα πολυετή φυτά για εξοχικές κατοικίες

Ανθοπωλείο με monarda, δημητριακά και lofantΕπιλέγοντας μακρά ανθισμένα, ανεπιτήδευτα λουλούδια για τον κήπο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα φυτά που είναι συχνά δημοφιλή ως πικάντικα, φαρμακευτικά ή αρωματικά βότανα. Επιπλέον, πολλά από αυτά δεν είναι καθόλου κατώτερα από τα ανθισμένα πολυετή φυτά. Τα λουλούδια τους θα διακοσμήσουν παρτέρια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοπή.

Σήμερα, πολλές ποικιλίες μέντας, βάλσαμο λεμονιού, γάτα είναι διαθέσιμες στους κηπουρούς. Στην τοποθεσία, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να φυτέψετε υσώπη, θυμάρι και ακόμη και λεβάντα. Αυτά τα φυτά φαίνονται υπέροχα σε ένα ξεχωριστό κρεβάτι “φαρμακείου”. Ωστόσο, είναι εύκολο να τα φανταστεί κανείς ως μέρος ενός mixborder, σε ένα παρτέρι αγροτικού στιλ ή με τη μορφή δωρεάν κουρτινών κοντά σε έναν φράκτη ή τοίχο ενός σπιτιού..

Τα ανεπιτήδευτα και χρήσιμα πολυετή φυτά, χάρη στο πλούσιο πράσινο, είναι διακοσμητικά από την άνοιξη έως τον παγετό. Και κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, προσελκύουν πολλές μέλισσες και άλλα επικονιαστικά έντομα..

Ρίγανη

ρίγανηΗ ρίγανη είναι γηγενής κάτοικος του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας. Το φυτό είναι γνωστό σε πολλούς για το χαρακτηριστικό άρωμα του πρασίνου και τα ροζ-λιλά καπάκια των ταξιανθιών. Προτιμά να εγκατασταθεί σε ανοιχτούς, καλά φωτισμένους χώρους με ελαφρύ χώμα. Στη φύση, η ρίγανη μπορεί να παρατηρηθεί σε ξέφωτα και δασικές άκρες, σε δάση βελανιδιάς και σε ξερά λιβάδια..

Τα πρώτα χόρτα ρίγανης εμφανίζονται τον Μάρτιο, κυριολεκτικά από κάτω από το χιόνι. Μέχρι τον Ιούνιο, το φυτό σχηματίζει ένα πλούσιο καπάκι από πυκνά φυλλώδεις βλαστούς ύψους 20 έως 50 εκατοστών. Και ένα μήνα αργότερα, οι μίσχοι με τις λεπτές ταξιανθίες-καλάθια ανεβαίνουν πάνω από τα πράσινα.

Ολόκληρο το εναέριο μέρος του φυτού, απίστευτα σεβαστό στη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, έχει πικάντικο άρωμα..

Εδώ η ρίγανη καλλιεργείται ως φυσικό καρύκευμα για:

  • σάλτσες?
  • σαλάτες?
  • ζυμαρικά;
  • κρέας πουλερικών?
  • αρτοσκευάσματα, ιδίως πίτσα.

Το τσάι με βότανα και λουλούδια ρίγανης δεν είναι λιγότερο νόστιμο. Η συλλογή ρίγανης ή ρίγανης πραγματοποιείται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ενώ η πολυετής άνθηση.

Οι ποώδεις θάμνοι ρίγανης σπαρμένες με λουλούδια είναι υπέροχοι παρέα με αραβοσιτέλ, λούπινα, ρουντμπέκια, σύννεφα ροζ-λευκής γυψοφίλας και δημητριακών.

Lofant

Γλυκάνισο lofantΈνα lofant ή πολύμορφο με λιλά-μοβ ή λευκές ταξιανθίες σε σχήμα ακίδας είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα φαρμακευτικά και διακοσμητικά πολυετή φυτά. Στον κήπο, ο πολιτισμός μπορεί εύκολα να κατοικήσει στις πιο ελαφριές περιοχές. Δεν αισθάνεται δυσφορία ακόμη και στον ίδιο τον ήλιο και αδρανοποιεί καλά. Earlyδη από νωρίς την άνοιξη, δείχνει σε όλους τα πρώτα πράσινα με μοβ ή γαλαζωπή απόχρωση.

Το Lofant είναι τόσο ανεπιτήδευτο που μεγαλώνει και ανθίζει όχι μόνο με έλλειψη υγρασίας, αλλά και σε φτωχά εδάφη. Χρειάζεται απλή φροντίδα και λίγη προσοχή. Ένα ανεπιτήδευτο φυτό θα μοιραστεί απλόχερα με τον καλοκαιρινό κάτοικο ένα αρωματικό, άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο ή γλυκόριζα, γρασίδι. Είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια και είναι χρήσιμο για κρυολογήματα, παθήσεις του πεπτικού συστήματος και του ουροποιητικού συστήματος..

Στον κήπο, οι εντυπωσιακές ταξιανθίες του lofant δεν θα περάσουν απαρατήρητες ούτε από ανθρώπους ούτε από μέλισσες. Το φυτό, που ανθίζει από τον Ιούνιο έως τα τέλη του καλοκαιριού, είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση των μπροστινών κήπων και ανέχεται εύκολα το κόψιμο.

Monarda

Monarda στον κήποΗ Monarda με λευκές, ροζ, μοβ και μοβ ταξιανθίες είναι επίσης κάτοικος ηλιόλουστων, προστατευμένων από τον άνεμο γωνιών του κήπου με ελαφρύ χώμα.

Για διακοσμητικούς σκοπούς, αυτό το αρωματικό πολυετές φυτεύεται δίπλα σε άλλα παρόμοια φυτά, καθώς και κοντά σε coreopsis και rudbeckia, αραβοσίτου και χαμηλής καλλιέργειας καλοκαιρινά φυτά, για τα οποία μια μονάρδα ύψους έως ένα μέτρο θα είναι ένα πολυτελές φόντο.

Ένας ενδιαφέρων συνδυασμός αυτού του φυτού με ένα ετήσιο δελφίνιο, μπλε και άσπρα κουδούνια μεγάλου άνθους, πέτρες και άλλες καλλιέργειες, επιτρέποντάς σας να μιμηθείτε μια γωνιά ενός άγριου λιβαδιού στον κήπο.

Σε εξοχικές κατοικίες, μπορείτε συχνά να βρείτε λεμόνι monarda. Το πράσινο του κατά την περίοδο της ανθοφορίας, δηλαδή από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, συγκεντρώνει πολλά αιθέρια έλαια κοντά στα έλαια από βάλσαμο λεμονιού, υσώπη, βασιλικό και άλλα πικάντικα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της οικογένειας Yasnotkov..

Ανεπιτήδευτα φθινοπωρινά λουλούδια: πολυετή πολυετή φυτά για τον κήπο

Με την έναρξη του Σεπτεμβρίου, το φθινόπωρο έρχεται από μόνο του όλο και πιο γρήγορα. Είναι όμως πολύ νωρίς για να χωρίσουμε με την ομορφιά του κήπου. Μέχρι να πέσει το χιόνι, εκπλήσσονται με το παιχνίδι των φωτεινών χρωμάτων των συστάδων γερανιών κήπων. Το Badan ντύνεται σε μοβ τόνους. Στις διαφάνειες και τα κράσπεδα, οι πέτρες είναι εκπληκτικές με περίεργες μορφές. Υπάρχουν πολλά ανεπιτήδευτα πολυετή φυτά στον κήπο και λουλούδια.

Είδος φυτού και άνθους

phlox paniculataΈνα από τα πιο φωτεινά “αστέρια” του φθινοπωρινού παρτέρι είναι το phlox. Αυτά τα φυτά χειμωνιάζουν άριστα στις περισσότερες περιοχές, σχηματίζοντας πράσινες συστάδες την άνοιξη. Ανθίζουν το δεύτερο μισό του καλοκαιριού, σχεδόν μέχρι τον Οκτώβριο, διατηρώντας μια απίστευτη ποικιλία χρωμάτων και λαμπρότητα ταξιανθιών.

Ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλία, τα φλοξ θα είναι απαραίτητα σε αλπικές διαφάνειες και παραδοσιακά παρτέρια. Είναι τέλεια κοντά σε μικρά υδάτινα σώματα και κοντά σε κτίρια. Τα ψηλά φυτά τους είναι ιδανικά για διακόσμηση ανά πάσα στιγμή του χρόνου..

phlox subulateΟ κατάλογος των εξημερωμένων φλοξ σήμερα περιλαμβάνει περισσότερα από τέσσερα ντουζίνα είδη, μεταξύ των οποίων μόνο η φλοξ του Drummond είναι ετήσια. Όλες οι άλλες ερπυστικές, θάμνοι, ημι-ξαπλωμένες φόρμες με μίσχους από 20 έως 150 εκατοστά σε ύψος είναι έτοιμες να εγκατασταθούν για πολλά χρόνια στον κήπο ενός εραστή των διακοσμητικών και ανεπιτήδευτων πολυετών λουλουδιών.

Πολυετείς αστέρες

Πολυετείς ταξιανθίες-καλάθια αστεριώνΟι ετήσιοι αστέρες είναι οι σταθεροί ηγέτες στη λίστα των καλοκαιρινών εξοχικών κήπων και κήπων. Ωστόσο, οι αληθινοί ή αιώνιοι αστέρες συχνά και ανεπιφύλακτα ξεχνιούνται..

Από τον Αύγουστο μέχρι το πολύ χιόνι, αυτά τα φυτά ανθίζουν, φωτίζοντας ολόκληρη την περιοχή με λάμψεις μπλε, λευκού, ροζ, μοβ. Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι πολυετών αστέρων, που διαφέρουν σε μέγεθος, τρόπο ζωής και σχήμα. Ο Αλπικός αστέρας είναι πολύ μικρός. Οι ταξιανθίες-καλάθια του βρίσκονται σε ποώδη όρθια στελέχη, που μοιάζουν με το γνωστό χαμομήλι. Και στην ιταλική ποικιλία – τη μορφή ενός ποώδους, πυκνά φυλλώδους θάμνου, πλήρως καλυμμένου με μεσαίου μεγέθους λουλούδια. Επιπλέον, όλοι οι τύποι είναι εξαιρετικά διακοσμητικοί και όχι ιδιότροποι..

Το ύψος των πολυετών αστέρων ποικίλλει από 20 εκατοστά έως ενάμιση μέτρο. Τα λουλούδια μπορούν να είναι όχι μόνο σε διαφορετικά χρώματα, αλλά απλά και διπλά. Αυτά τα πολυετή φυτά σχηματίζουν πυκνές σκούρες πράσινες συστάδες από την άνοιξη. Το καλοκαίρι, ανέχονται εύκολα το υπερβολικό φως και το έλλειμμα υγρασίας. Και το φθινόπωρο μεταμορφώνουν εντελώς τον κήπο.

Θαμνώδης πολυετής αστέρας σε άνθισηΟι μορφές Μπους προσφέρονται για διαμόρφωση, με τη βοήθειά τους μπορείτε να δημιουργήσετε πυκνά όρια και γραφικές ομάδες με άλλα φθινοπωρινά φυτά.

Το μόνο μειονέκτημα των πολυετών αστέρων είναι εγγενές σε πολλές πολυετείς καλλιέργειες. Ένα φυτό που ριζώνει στον κήπο αρχίζει να πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα, αποκτώντας γρήγορα νέες περιοχές. Για να αποτρέψετε το πολύχρωμο παρτέρι να μετατραπεί στο “βασίλειο” των αστέρων, θα πρέπει να παρακολουθείτε την εγκατάσταση του θάμνου και να αφαιρείτε τακτικά τους βλαστούς.

Κάθε ένα από τα 30 καλλωπιστικά φυτά που περιγράφονται μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο ανεπιτήδευτου πολυετούς λουλουδιού για μια καλοκαιρινή κατοικία. Όλα είναι όμορφα και εκπληκτικά με τον τρόπο τους. Στην πραγματικότητα, ο κατάλογος των μη ιδιότροπων πολιτισμών που απαιτούν ελάχιστη προσοχή και μοιράζονται γενναιόδωρα την ομορφιά τους δεν είναι τρεις δωδεκάδες, αλλά πολύ περισσότερο. Αρκεί να κοιτάξει κανείς γύρω του, να παρατηρήσει και να μεταφέρει ένα ενδιαφέρον φυτό στον κήπο. Προ-επιλέξτε ένα κατάλληλο μέρος και γειτονιά για ένα λουλούδι.

Σας προσκαλούμε αγαπητοί αναγνώστες να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τα αγαπημένα σας πολυετή φυτά.

Πολυετή λουλούδια εδάφους στον κήπο – βίντεο

Previous Post
Függöny a hálószobához: 265+ (Fotó) Újdonságok a modern dizájnhoz
Next Post
Θα μάθουμε από έμπειρους κηπουρούς 12 μυστικά της καλλιέργειας σπορόφυτων λάχανου