15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kártevők – talajfészek a beltéri virágokon és palántákon

keszeg a szobanövényeken A talajkagylók, vagy más néven szúnyogok, olyan kártevők, amelyek szeretik a nedves talajt, és tojásokat raknak bele. Ezért, ha talajszúnyogok vannak, akkor túlcsordul a növénye. A talajlegyek lárvái fehér férgek, amelyek a talaj felső rétegében mászkálnak. Új talajjal hozhatók be, ha rosszul fertőtlenítették. A keszegfélék károsítják kedvenc szobanövényeit, de különösen veszélyesek a palántákra..

A talajpuska elleni küzdelem módjai

Fontolja meg a kártevők elleni védekezés módját.

Az öntözés csökkentése

A rovarok csak nedves talajban jelennek meg és élnek. Csökkentse az öntözéshez szükséges víz mennyiségét, ha a beltéri virágot kártevők fertőzik meg. Csak akkor öntözze a növényt, ha a termőtalaj száraz. A talajhalmok lárvái nem tudnak túlélni száraz talajban, és néhány órán belül elpusztulnak.

Talajtakarás

A kártevők csak a talajrétegben raknak tojást, ezért a növényt talajtakarással kell ellátni. Talajtakaróként használhat mohát, homokot, bármilyen gyorsan száradó anyagot..

Ha folyami homokot használ, akkor kalcinálja a mikrohullámú sütőben, hogy fertőtlenítse..

A talaj teljes felületét 1 cm -nél nagyobb rétegű talajtakaróval kell lefedni. Száraz mulcsban a lárvák nem maradnak életben, és a talajszúnyogok nem raknak új tojásokat a talajba.

A vegyszerek használata

Ha a kesztyűk palántákkal ellátott kazettákban jelennek meg, akkor a talajt nem szabad túlszárítani, hogy ne károsítsa a növényeket. Ezért ragasztószalagot kell használnia a talajszúnyogok elkapásához, csemeték vagy beltéri virágok mellé akasztva. A beltéri növényekhez a Mukhoyar spray -t is használhatja. Szükséges a talaj felszínére permetezni, és azonnal fedje le az edényt celofánnal. A spray elpusztítja a talajszúnyogokat.

Dohány infúzió

Dohány infúzióval harcolhat a szúnyogok ellen. Két evőkanál dohányt készítünk literenként. A dohányt fel kell önteni forró vízzel, és egy éjszakán át kell hagyni. Miután az infúzió lehűlt, egy nagy edénybe kell helyezni az edényt a fertőzött növénysel, és fel kell önteni a dohányoldatot úgy, hogy a folyadék teljesen lefedje a talajt. A növénynek dohány infúzióban kell állnia több órán keresztül, amíg minden kártevő és lárvájuk el nem pusztul.

Kén és kéntartalmú készítmények

A talajszúnyogok elpusztítására jó módszer a kén hozzáadása a talajhoz. A rovarlárvák gyorsan elpusztulnak tőle. Használhat szokásos gyufákat, kénfejekkel a földbe ragasztva. Használhat kéntartalmú készítményeket is. Ilyen eszközök a Tiovit Jet. Ez egy kén alapú gombaölő és rovarölő szer. A szer talajra történő felhordása után kissé meg kell lazítani.

Fumigátor

Ha sok fertőzött növény van, akkor jobb, ha füstölőt és szúnyoglemezeket használ. A kártevők néhány órán belül elpusztulnak, és a beltéri virágok biztonságban lesznek.

Previous Post
Télálló és produktív édes cseresznye Julia – lesznek -e gyümölcsök további beporzás nélkül
Next Post
Στην καταπολέμηση των παρασίτων των δαμάσκηνων, οι φωτογραφίες με περιγραφές θα βοηθήσουν