15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Το Forest Marigold θα σας ευχαριστήσει με την πρώιμη ανθοφορία και το υπέροχο φύλλωμα

Πείτε μου πόσο ιδιότροπος είναι ο κατιφές του δάσους. Ο σύζυγός μου εκπλήρωσε τελικά το όνειρό μου και έφτιαξε μια μικρή λίμνη στην αυλή. Τώρα μένει να διακοσμήσω: έχω ήδη εγκαταστήσει έναν διακοσμητικό κύκνο, εξαρτάται από τα φυτά. Μια φίλη μου συμβούλεψε να φυτέψει έναν κατιφέ, λέει, μεγαλώνει πολύ κοντά στο νερό. Μετά βίας βρήκα τα σπορόφυτα στο Διαδίκτυο και τα έχω φυτέψει ήδη. Τώρα ανησυχώ: το φθινόπωρο έρχεται σύντομα και οι χειμώνες μας δεν είναι ιδιαίτερα ζεστοί. Θα παγώσει?

δασικό κατιφέ

Τα ανθισμένα φυτά απολαμβάνουν ιδιαίτερη προσοχή των κηπουρών, αλλά θέλετε πάντα να παραμένουν διακοσμητικά μετά την ανθοφορία. Το Forest Marigold είναι μια από τις ανεπιτήδευτες καλλιέργειες που ανθίζει νωρίς την άνοιξη, αλλά διατηρεί επίσης μια υπέροχη εμφάνιση καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεδομένης της υψηλής αντοχής του χειμώνα, μπορεί να καλλιεργηθεί όχι μόνο στη ζεστή νότια λωρίδα. Το μόνο που χρειάζεται ο κατιφές είναι υγρασία. Εάν έχετε μια φυσική ή τεχνητή δεξαμενή στον ιστότοπό σας, τότε σίγουρα πρέπει να το φυτέψετε.

Σε φυσικές συνθήκες, οι θάμνοι έχουν επιλέξει υγρά βαλτώδη μέρη. Γι ‘αυτό, ονομάζονται δημοφιλώς βιολετί του βάλτου, φρύνος, κωπηλασία, ακόμη και βάλσιμη νυχτερινή τύφλωση..

Τι είναι φυτό

ανθίζοντας κατιφέ Ο πολιτισμός ανήκει στην οικογένεια των πεταλούδων και είναι ένα από τα 40 είδη καλαμποκιού με έλος. Φαίνεται γοητευτική και δεν μοιάζει καθόλου με καλλιεργημένα λουλούδια. Αντίθετα, οι θάμνοι μοιάζουν casual και μοιάζουν περισσότερο με άγριους. Ποώδες πολυετές έχει σαρκώδη ίσιο μίσχο και ινώδεις ρηχές ρίζες.

Το μέγιστο ύψος του θάμνου δεν υπερβαίνει τα 60 cm και τα φύλλα του δίνουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα. Η διάμετρος της πλάκας φύλλων μπορεί να φτάσει τα 18 cm και οι άκρες είναι χαριτωμένα κυματιστές. Εάν ο θάμνος βρίσκεται κάτω από τον έντονο ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πλάκες κουλουριάζονται. Το φύλλο έχει βαθύ καφέ – πράσινο χρώμα, επιπλέον, καλύπτεται με γυαλάδα. Τα κάτω φύλλα είναι προσαρτημένα στο στέλεχος σε μακριά μίσχους (έως 15 cm). Όσο ψηλότερα μεγαλώνουν τα φύλλα, τόσο μικρότερα είναι τα μίσχα τους και το άνω φύλλωμα είναι γενικά άφυτο. Έτσι, ολόκληρο το φυλλώδες καπάκι φωτίζεται καλά από τον ήλιο..

Με την πάροδο του χρόνου, τα κάτω φύλλα στεγνώνουν και πέφτουν, αλλά τα ίδια τα μίσχοι παραμένουν. Με αυτά τα μαύρα ινώδη υπολείμματα, μπορείτε να αναγνωρίσετε το δάσος κατιφέ.

Οι θάμνοι ανθίζουν νωρίς και όχι για πολύ: οι πρώτοι οφθαλμοί ανθίζουν στα τέλη Απριλίου. Τα ίδια τα λουλούδια δεν είναι πολύ μεγάλα, το πολύ 5 εκατοστά σε διάμετρο. Είναι όμως φωτεινά, χρυσοκίτρινα, μονόχρωμα ή συγκεντρωμένα σε μικρές ομάδες. Στις αρχές του καλοκαιριού, ο κατιφές στρώνει σπόρους σε πολύφυλλα.

Το φυτό έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, αλλά είναι δηλητηριώδες. Ωστόσο, μετά από θερμική επεξεργασία του τμήματος του φυτού, το δηλητήριο καταστρέφεται.

Δάσος κατιφέ – απλά μυστικά της καλλιέργειας

κατιφέ στο νερόΔεδομένης της φυσικής ανάγκης για ένα φυτό για υγρασία, είναι καλύτερο να το φυτέψετε κοντά σε υδάτινα σώματα. Στον κήπο ή σε ένα παρτέρι, ο κατιφές θα ριζώσει επίσης, αλλά μόνο με την προϋπόθεση του συχνού και άφθονου ποτίσματος.

Το βιολετί του βάλτου δεν έχει μειονεκτήματα, μερικά πλεονεκτήματα:

  • δεν αρρωσταίνει?
  • τα παράσιτα δεν της αρέσουν.
  • αδρανοποιεί χωρίς καταφύγιο και δεν φοβάται ούτε τον παγετό 35 °.
  • ανέχεται καλά τη μεταμόσχευση (παρεμπιπτόντως, είναι σκόπιμο να φυτέψετε τους θάμνους μετά από 4 – 5 χρόνια).
  • μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά και στον ήλιο.

Ο κατιφές αναπαράγεται συχνότερα με φυτικό τρόπο διαιρώντας τον θάμνο ή με μοσχεύματα. Εάν θέλετε, μπορείτε να σπείρετε σπόρους (την άνοιξη ή πριν από το χειμώνα). Στην τελευταία περίπτωση, θα ανθίσει μόνο μετά από 3 χρόνια..

Χρήσιμες ιδιότητες και χρήση κατιφέ – βίντεο

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org