15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A méhek rétegződésének kialakulása

méhcsalád kialakulása A méhészet sok kertész hobbija. Vannak, akik 4-5 méhcsaládot tartanak, hogy családjukat mézzel lássák el, míg mások szisztematikusan méhészetet fejlesztenek, ami 100-ra növeli a kaptárak számát. Egy személy száz kaptárról gondoskodhat..

Erős méhcsalád kialakulása

A méhészet fejlesztését az „erős” méhcsalád kialakulásával kell kezdeni tavasszal, még a fiatal méhek távozása előtt. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a méhek az első repülést a szezonban egy héttel a virágzás kezdete előtt teszik meg..

Az első szezonban már lehet mézet szivattyúzni a kaptárból, de két alapot kell hagyni az új méhlárvák kifejlődéséhez. 2 év után, amikor elegendő méh van a kaptárban, körülbelül 8-10 sejt, a családot erősnek tekintik. Egy ilyen kaptárban két -három királynősejt jön létre minden évszakban. A méh gubó méhpempővel, amelyben új méh fejlődik ki. Miután a királynősejt teljesen kialakult, az alapozást és több méhkapcsot át kell helyezni egy új kaptárba. Az alapítványból származó méheket csirkézni kell, hogy a lárváknak lehetőségük legyen a jó fejlődésre. A lárvák mézzel fognak táplálkozni. Ekkor a méh kikel, és így új kaptár keletkezik..

Új méhkas

Az új kaptárnak jól szigeteltnek kell lennie. Ehhez használhat egy pehelypárnát, amelyet a kaptár fala és a méhsejt közé kell felszerelni. Annak érdekében, hogy helye legyen a méz felhalmozódásához, üres keretet kell telepíteni a kaptárba. Ezután a kaptárt szorosan lezárjuk egy fedéllel. A méhcsalád fejlődését egész tavasszal figyelemmel kísérik, amíg a fiatal méhek fekete -sárga színt nem kapnak..

Ezután akár 10-15 viaszt is behelyezhet a kaptárba. 2-4 cm távolságot kell hagyni közöttük.Mikor a méhek érnek, szükség lesz a kaptár füsttel történő feldolgozására. Ezenkívül a védelem érdekében hosszú ujjú ruhákat és méhész maszkot kell viselnie, ez különösen fontos tavasszal, amikor a méhek elkezdik gyűjteni a nedűt..

Új méhcsalád kialakításakor el kell pusztítani az extra királynősejteket, és alaposan meg kell vizsgálni a kaptárt, mivel ha a méhek már kialakították a királynő gubójukat, akkor nem fogadnak be újabb királynőt a kolóniába..

A fiatal méheknek először el kell repülniük, de ha gyakran esik az eső májusban, akkor a repülés több hétig késhet, akkor füstölnie kell a kaptárt, ki kell húznia a fésűket, és manuálisan le kell szednie a méheket.

Ha betartja ezeket a szabályokat, akkor erős réteget képezzen a méhcsaládból. A méhészet nemcsak a hobbiddá válhat, hanem a plusz pénzszerzés módjává is.

Previous Post
Beltéri növényi euphorbia – látványos és szerény ablakpárkány dekoráció
Next Post
Ασθένειες φραγκοστάφυλου και θεραπεία τους
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org