15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Milyen körülmények között kell tartani a brojlercsirkéket?

brojlercsirkék A brojlercsirke olyan hibrid baromfi, amelyet kifejezetten nagy mennyiségű hús előállítására tenyésztettek. Kétféle hibrid brojler létezik: „Cobb-500” és „Ross 308”. Vannak olyan húsfajtájú csirkék is, mint a habart. A brojlerek gyorsabb izomtömegben különböznek a húsfajtáktól. Ha a csirkék húsfajtáját 4-6 hónapig termesztik, akkor a brojlereket már az 52. tartási napon megverik. Ezért, ha csirkéket szeretne indítani, de nincs ideje hosszú távú tenyésztésre, a brojlercsirkék a legjobb megoldás az Ön számára..

A fogva tartás feltételei

A brojlereket legjobban hálós padlón lévő tenyésztőkben lehet tartani, mivel kevesebb ammóniát lélegeznek be és megbetegszenek. A naposcsibék megvásárolhatók a keltetőben, de akkor a brojlercsirkéknek további gondozásra lesz szükségük. Jobb, ha a kezdő baromfitenyésztők 10 napos-két hetes csirkéket vásárolnak, mivel ebben a korban a baromfitelepen sok betegség ellen oltják be őket.

A kéthetes csibék tartásának hátránya, hogy már csak száraz ételek fogyasztására fogják kiképezni őket. Az ilyen csirkéket nem tanácsos fűvel etetni..

A csirkéknek mindig tiszta vízzel kell rendelkezniük a tenyésztőben, mechanikus szűrővel kell szűrni, vagy kémiailag fertőtleníteni kell oxidálószerekkel. Ha a brojlereket kútból származó kezeletlen vízzel eteti, nagy a kockázata a csirkék fertőző betegségeinek. Cserélje ki a vizet minden nap, vagy inkább vásároljon mellbimbót.

A brojlercsirkék kezelése és a betegségek megelőzése

A betegségek megelőzése érdekében biztosítsa a légáramlást és a napfényt a csirkeszárnyas tenyésztőknek. Így megszabadulsz a rickettől, a haláltól a lábadon. A napos csirkéknek antibiotikumot kell inni. A felnőtt csirkék betegségeinek megelőzésére keverje össze a vodkával áztatott kölest az összetett takarmányban. Adjunk hozzá 50 gramm vodkát a köles kilogrammjához, keverjük össze és hagyjuk egy napig főzni szobahőmérsékleten.

Fontos megjegyezni, hogy ezt a kölest a brojlercsirkéknek egyszerre kell adni, különben megégetik a nyelőcsövet. Az ilyen köles segít a kokcidiosis és más parazita betegségek ellen..

Ne töltse fel teljesen a fajtát, hagyjon teret a brojlerek mozgatására, különben meggyengülnek és elkezdenek lehullani..

Ha a brojler kinyújtja a nyakát, sürgősen távolítsa el a többi állatállományból, és adjon neki antibiotikumot. Adjon egy beteg brojlernek jód és kálium -permanganát oldatot is.

Previous Post
Beltéri növényi euphorbia – látványos és szerény ablakpárkány dekoráció
Next Post
Ασθένειες φραγκοστάφυλου και θεραπεία τους