15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A legnagyobb gyümölcsű diófajták-óriások kiválasztása a szuper betakarításhoz

nagy gyümölcsű diófajták A dió palánták vásárlásakor a kis parcellák tulajdonosai inkább a csökevényes fajokat részesítik előnyben. De ha a webhely mérete lehetővé teszi, kétségtelenül a termés mellett dönt, ha nagy gyümölcsű diófajtákat vásárol. Köztük vannak meglehetősen kompakt növények is, de az ilyen fajok fő előnye a méretük. Gyümölcseik többször nagyobbak, ráadásul legtöbbjük vékony héjjal és nagy maggal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az ilyen növények hozama magas lesz..

Az egyes fajták előnyeinek értékeléséhez vegye figyelembe, hogy a hagyományos dió átlagos súlya körülbelül 10 g..

Nagy gyümölcsű diófajták

Azok a fajták közül, amelyek jó termést hoznak nagyon nagy gyümölcsökből, érdemes megjegyezni a következő diókat:

  • Óriás;
  • Bukovinai bomba;
  • Kalarashsky;
  • Astakhovsky;
  • Minov emléke.

Legtöbbjük meglehetősen erőteljes fák, és sok kerti helyet foglalnak el. De néhányuk nagyon alkalmas magánparcellák termesztésére..

Dió óriás

Közepes méretű késői fajta, legfeljebb 9 m magas. A korona széles és sűrű. Későn, május második évtizedében virágzik, így nincs fenyegetés veszélye. Termés az élet 6. évében szeptember-októberben az ágak tetején, 2-3 diót megkötve. A fajta fagyálló.

Egy felnőtt, 15 évesnél idősebb fáról akár 40 kg dió is betakarítható, nettó tömeggel, héj nélkül. A gyümölcsök nagyon nagyok, átlagosan körülbelül 6 cm hosszúak és legfeljebb 40 g súlyúak. A mag szabadon helyezkedik el a héjon belül, és vékony válaszfalakkal rendelkezik, így könnyen egészben kapható. Tejfehér, barna hegyekkel, édes. Maga a héja meglehetősen laza, könnyen törik. A dió tavaszig jól megmarad anélkül, hogy elveszítené édes ízét.

A fajta válogatós a nedvesség szempontjából. Ha a fát nem öntözik, a mag hátsó része kiszárad.

Dió Bukovina bomba

Szezonközi, erőteljes faj, jó termelékenységgel és télállósággal. Egy gömb alakú koronával rendelkező érett fa több mint 35 kg diót hoz. Legfeljebb 20 g súlyú, könnyű maggal rendelkező gyümölcsök, amelyek egészében könnyen eltávolíthatók. A héja elég vastag, de könnyen törik. Betakarítás – szeptember második felétől.

A vetőmag szaporításával a fajtajellemzők megmaradnak.

Kalarashsky dió

Szezonközi fajta, magas fa, sűrű, lekerekített koronával. A virágzás május második felében következik be. Átlagos télállóság. A gyümölcsök kerekek, enyhén bordázottak. A héja kemény, de jól reped. Egy dió tömege 15–19 g, a mag olajos, ízletes, egész elválik.

A fajta érzékeny a barna foltos betegségekre magas páratartalom mellett..

Astakhovsky anya

Korai fajta, amely ellenáll a betegségeknek és kártevőknek. A télállóság jó, ha lefagy, gyorsan helyreáll. A fa magassága eléri a 10 m -t, a korona kerek. A hosszúkás dió szeptember közepén érik, súlya 23 g. A héja vékony, a mag fehér, lédús, édes.

Jobb, ha diót ültetünk a helyszín szélére, mivel gyorsan növekszik.

Dió -emlék Minovról

Szezonközi fajta, erőteljes fa, közepes sűrűségű szurok alakú koronával. A palánta ültetése után 5 évig terem. A dió kissé lapított, tompa tetejű. Átlagos tömege körülbelül 15 g, a héja vékony, a mag sárga. Szeptember végén érik.

Milyen diófajtáknak van a legnagyobb gyümölcse – videó

Previous Post
Melyek a kurkuma előnyös tulajdonságai és a használat ellenjavallatai
Next Post
Η Μολδαβική πιπεριά Gogoshary έχει ασυνήθιστο σχήμα και γεύση