15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Αντιμετωπίζουμε τον κήπο με εντομοκτόνα – μια λίστα με δημοφιλή φάρμακα

Έχουμε έναν μικρό κήπο στο dacha μας, αλλά φέτος δεν μας άρεσε με τη συγκομιδή. Στις μηλιές τα φύλλα έστριβαν, τα δαμάσκηνα ήταν σκουλήκια και δεν υπήρχε τίποτα να πω για τα ροδάκινα. Φυσικά, από πολλές απόψεις φταίνε, γιατί ήταν άρρωστοι και συχνά δεν μπορούσαν να έρθουν να δουλέψουν τα δέντρα. Ελπίζουμε ότι η υγεία δεν θα σας απογοητεύσει την επόμενη σεζόν και θα είναι δυνατή η εξοικονόμηση της σοδειάς. Παρακαλούμε δώστε μια λίστα με τα πιο αποτελεσματικά σκευάσματα κήπου από τον τομέα των εντομοκτόνων. Θα ήθελα να απαλλαγώ από τα παράσιτα.

εντομοκτόνα Ο έλεγχος των παρασίτων παίζει σημαντικό ρόλο στην κηπουρική. Ακόμη και με την κατάλληλη φροντίδα, οι καλλιέργειες κήπου συχνά επιτίθενται από επιβλαβή έντομα που προέρχονται από τη γειτονική περιοχή. Όχι μόνο τρώνε τα φύλλα, στερώντας τα φυτά από τροφή, αλλά επίσης χαλούν τη μελλοντική συγκομιδή..

Για να προστατέψετε τον κήπο και να φροντίσετε για τη μελλοντική συγκομιδή φρούτων και μούρων, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τις φυτεύσεις εγκαίρως για πρόληψη και να αρχίσετε να καταστρέφετε τα παράσιτα στα αρχικά στάδια, πριν αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται. Σήμερα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία εντομοκτόνων και ο κατάλογος των φαρμάκων για τον κήπο μπορεί να απαριθμηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα..

Από την πρακτική των κηπουρών, μερικά από τα πιο αποτελεσματικά εντομοκτόνα είναι:

  • Ακαρίν?
  • Engio;
  • Decis?
  • Είδος χορού των δυτικών ινδίων.

Όποιο φάρμακο και αν χρησιμοποιείται, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επεξεργασία των δέντρων και των θάμνων πρέπει να σταματήσει πριν από τη συγκομιδή, διαφορετικά καθίσταται άχρηστη και επικίνδυνη για κατανάλωση. Ο χρόνος της τελευταίας θεραπείας εξαρτάται από το συγκεκριμένο εντομοκτόνο: ορισμένα προϊόντα μπορούν να εφαρμοστούν έως και 3 ημέρες πριν τη συγκομιδή, ενώ άλλα – το αργότερο δύο εβδομάδες πριν από αυτό.

Ακαρίνακαρίνη

Ένα βιολογικό προϊόν που έχει διπλή επίδραση τόσο όταν έρχεται σε άμεση επαφή με έντομα όσο και όταν τρώνε φύλλα. Η μέγιστη απόδοση επιτυγχάνεται σε ζεστό καιρό, σε περίπτωση βροχής ξεπλένεται εντελώς.

Τα φύλλα ψεκάζονται και στις δύο πλευρές με διάλυμα εργασίας, η συγκέντρωση του οποίου εξαρτάται από το συγκεκριμένο παράσιτο. Για 1 λίτρο νερό, προσθέστε από 2 έως 6 ml εντομοκτόνο.

Το πλεονέκτημα του Akarin είναι η γρήγορη αποσύνθεσή του – μετά από 3 ημέρες, μπορούν να καταναλωθούν φρούτα ή μούρα.

Engioengio

Συστηματικό εντομοκτόνο επαφής με μακροχρόνια προστασία (έως 20 ημέρες μετά τη θεραπεία). Για ψεκασμό, αραιώστε 1 συσκευασία (3,6 ml) σε ένα κουβά με νερό. Δύο ψεκασμοί είναι αρκετοί ανά σεζόν.

Από τα πλεονεκτήματα του φαρμάκου, αξίζει ότι όταν εισέρχεται στο έδαφος, διεισδύει στο ριζικό σύστημα, προστατεύοντάς το από τα παράσιτα.

Decisαποφασίζω

Αποτελεσματικό κατά των περισσότερων παρασίτων, καθώς και των προνυμφών τους. Λειτουργεί για δύο εβδομάδες χωρίς να συσσωρεύεται στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, πραγματοποιούνται δύο θεραπείες πριν από την ανθοφορία, αραιώνοντας 1 g εντομοκτόνου σε ένα κουβά με νερό.

Είδος χορού των δυτικών ινδίωνείδος χορού των δυτικών ινδίων

Για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 1 μήνα) προστατεύει το μήλο και τα σταφύλια από τα ροκανιστικά έντομα λόγω επαφής, συστηματικών και εντερικών επιδράσεων.

Το Calypso είναι πρακτικά ακίνδυνο για τα έντομα που επικονιάζουν.

Ένα διάλυμα 1 αμπούλας (6 ml) και κουβάδες νερού ψεκάζονται με φυτεύσεις όχι περισσότερο από δύο φορές ανά εποχή.

Προετοιμασίες εντόμων εντόμων στον κήπο – βίντεο

Previous Post
Ismerkedés a gabonafélékkel
Next Post
Πώς αναπαράγεται το barberry;