15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Φροντίδα κήπου τον Αύγουστο

Την άνοιξη αγοράσαμε ένα εξοχικό σπίτι με ένα μικρό λαχανόκηπο, φυτέψαμε μερικά λαχανικά και βότανα. Για την οικογένειά μας, αυτή είναι η πρώτη εμπειρία εργασίας στη γη (ζούμε σε μια πόλη σε ένα διαμέρισμα), οπότε δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά τις περιπλοκές της καλλιέργειας φορτηγών. Πείτε μου τι είδους φροντίδα χρειάζεται για τον κήπο τον Αύγουστο?

Με την άφιξη του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, η εργασία στον κήπο δεν τελειώνει. Μπορούμε να πούμε ότι αυξάνεται μόνο. Εκτός από τη συγκομιδή μιας καλλιέργειας που ωριμάζει, πρέπει επίσης να διατηρείται από ασθένειες και να προστατεύεται από τα ζιζάνια..

λαχανόκηπος σε λαχανόκηπο

Πρέπει επίσης να έχετε χρόνο να φυτέψετε καλλιέργειες το φθινόπωρο και να συλλέξετε σπόρους για το επόμενο έτος. Έτσι, τι είδους συντήρηση κήπου χρειάζεται τον Αύγουστο και τι δουλειά πρέπει να γίνει?

Έλεγχος ζιζανίων και πότισμα

καταπολέμηση ζιζανίων τον Αύγουστο

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και τα ζιζάνια συνεχίζουν ακόμη ενεργά την ανάπτυξή τους. Οι καλλιέργειες ζιζανίων πρέπει να ζιζανίζονται τακτικά.

Σε ζεστά και ξηρά καλοκαίρια, ο κήπος χρειάζεται πότισμα. Μετά το πότισμα, μην ξεχάσετε να χαλαρώσετε το έδαφος έτσι ώστε να μην σχηματιστεί μια κρούστα και να γλιστρήσετε. Είναι καλύτερα να ποτίζετε στη ρίζα το βράδυ, αποφεύγοντας την είσοδο νερού στα φύλλα..

poliv-ogoroda

Λίγες εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή σκόρδου και κρεμμυδιών, σταματήστε το πότισμα.

Συγκομιδή

συγκομιδή

Το κύριο μέλημα του Αυγούστου είναι η έγκαιρη συγκομιδή. Πρέπει να αφήσετε μόνο εκείνες τις καλλιέργειες που προορίζονται για την ωρίμανση των σπόρων..

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη των βολβών και να σπάσουν οι σκελίδες σκόρδου, σκάβονται τον Αύγουστο. Πριν στείλετε καλλιέργειες για αποθήκευση, στεγνώνουν σε σκιερό, καλά αεριζόμενο μέρος..

συγκομιδή σκόρδου

Είναι επίσης καιρός να αφαιρέσετε τις πατάτες, διαφορετικά οι κόνδυλοι θα ψηθούν και θα σαπίσουν σταδιακά, ακόμη και μετά το σκάψιμο. Οι πατάτες μπορούν να βλαστήσουν το βροχερό καλοκαίρι.

συγκομιδή πατάτας

Ελέγξτε για τα φασόλια ωρίμανσης (συμπεριλαμβανομένων των σπαραγγιών) και το καλαμπόκι, όταν είναι ώριμα – αφαιρέστε από τον θάμνο.

Οι καλλιέργειες που αφήνονται για το σχηματισμό σπόρων συλλέγονται προσεκτικά και αφήνονται να στεγνώσουν..

Μέτρα προστασίας από παράσιτα και ασθένειες

επεξεργασία ντομάτας

Για να αποφύγετε την απώλεια των φυλλωμάτων των φυτών λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών, τροφοδοτούνται με λιπάσματα, για παράδειγμα, μπορείτε να ψεκάσετε το “Uniflor-Bud”.

Ο Αύγουστος είναι η ώρα για την επεξεργασία όψιμων ποικιλιών λάχανου και ντομάτας από παράσιτα και ασθένειες. Πρέπει να ψεκάσετε το βράδυ ή το πρωί, όταν είναι ακόμα δροσερό. Επίσης, τα κάτω φύλλα και τα περιττά τέκνα αφαιρούνται από τους θάμνους ντομάτας για να αποφευχθεί η καθυστερημένη μόλυνση. Για να μην δηλητηριάσετε τη μελλοντική καλλιέργεια με χημικά, μπορείτε να ψεκάσετε τις ντομάτες με διάλυμα ιωδίου (για 1 κουβά νερό 50 ml ιωδίου 5%). Φροντίστε να επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από μερικές ημέρες..

Τα παντζάρια με ραπανάκι απαιτούν επίσης προσοχή – αυτή τη στιγμή οι ψύλλοι μπορούν να τους επιτεθούν. Για προστασία από τα παράσιτα, πασπαλίστε τα λαχανικά με τέφρα ξύλου ή καλύψτε με μη υφασμένο ύφασμα (λευκό).

Τα πεπόνια στο τέλος του καλοκαιριού πρέπει να τσιμπηθούν μετά από 5 φύλλα για να εξομαλυνθούν τα φρούτα και επίσης να αφαιρεθούν οι γυναικείες ταξιανθίες.

Επαναφύτευση καλλιεργειών

χειμερινή σπορά σκόρδου

Στα οικόπεδα που απελευθερώθηκαν μετά τη συγκομιδή λαχανικών, μπορείτε να σπείρετε άνηθο, σαλάτες, λάχανο Πεκίνου, ρόκα. Πριν από το χειμώνα, φυτεύεται επίσης το ραπανάκι, καθώς και μαϊντανός και ξινή για να πάρουν χόρτα νωρίς την άνοιξη.

Ο ελεύθερος χώρος στον κήπο, εάν είναι επιθυμητό, ​​σπέρνεται με φυτά κοπριάς (φασέλεια, μουστάρδα, μπιζέλια). Στο μέλλον, οι πράσινοι βλαστοί το φθινόπωρο πρέπει να ξεθάψουν.

Μερικοί κηπουροί φυτεύουν σκόρδο πριν από το χειμώνα τον Αύγουστο, τις τελευταίες μέρες του. Πρέπει να φυτέψετε βαθύτερα έτσι ώστε το φθινόπωρο να μην φυτρώσει, αλλά να σχηματίσει μόνο ένα ισχυρό ριζικό σύστημα για το χειμώνα.

Τι μπορεί να σπαρθεί στον κήπο στο τέλος του καλοκαιριού – βίντεο

Previous Post
Zephyranthes ültetése és gondozása otthon
Next Post
Φωτογραφία, περιγραφή και μέσα ελέγχου παρασίτων σταφυλιών