15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Meet – csillagpelargoniumok fajtái fotókkal és leírásokkal

Virágzik egy fiatal növény A csillagos vagy csillagos pelargonium csodálatos, ellentétben a növény klasszikus fajtáival, amelyeket a legtöbb termelő még nem ismer fel és nem értékel..

Pelargonium Lotta Lundberg

Pelargonium Lotta Lundberg A Lotta Lundberg frottír pelargonium virágzását nem lehet figyelmen kívül hagyni. Mintha gazdag rózsaszín árnyalattal világítana, a csillag alakú virágokat kerek, sűrű virágzatba gyűjtik. Az erős barnás kocsányok és a sötét zónájú kifejező levelek csak dekorativitást kölcsönöznek ennek a fajtának..

Virágzó frottír pelargonium Lotta LundbergA bokrok kompaktak, miniatűrek, alkalmasak lakásban való tartásra, de nem maradnak észrevétlenek a kertben, egy sziklás domb közelében vagy egy virágcserépben.

Pelargonium bronz pillangó

Pelargonium bronz pillangóEgy másik látványos csillag a Pelargonium Bronze Butterfly, amelyet lazac színű csillagvirágok és dekoratív levelek fényes virágzása jellemez, sötét göndör zónával a levéllemez közepén.

A pelargonium bronz pillangó finom virágaA csillag alakú pelargoniumokat, beleértve ezt az érdekes fajtát, nem lehet összetéveszteni a kettős virágot termelő növényekkel, vagy a rózsás vagy tulipánszerű fajtákkal. A korona alakja ebben az esetben a legközelebb áll a szegfűhöz. A félig dupla virágok tollas, lazacszínű szirmokból állnak, amelyeket a szélük mentén boncolnak.

A növény akkor éri el a legnagyobb hatást, ha virágágyásba, jól megvilágított helyre ültetik, gondos gondozással és metszéssel.

Pelargonium Richard Hodgson

Pelargonium Richard HodgsonRichard Hodgson csillag alakú zónás pelargoniumának kompakt bokrait sok beltéri növénybarát szereti, míg a virágtermesztők szerint a fajta a csillag alakú és a klasszikus növények legjobb tulajdonságait is magába szívta.

Virágzó csillag alakú zónás pelargonium Richard HodgsonA bokrok nem igényelnek gondos gondozást és alakítást, a növény önállóan ad oldalhajtásokat és jó formát tart. A bokrok virágzat nélkül is vonzónak tűnnek a jellegzetes “karmos” csillagok miatt, a levéllemez közepén sötét kontrasztos zónával. De amikor a kocsányok megjelennek, a növény megmutatja minden varázsát..

Ennek a fajta pelargoniumnak a virágai, mint a képen, összetett színűek. Fehér vagy rózsaszín alapon, amely teltebb lesz a szirmok hegyénél, világos csíkok, foltok vagy nagyon kiterjedt vörös vagy kárminos területek láthatók. Ugyanakkor, mint minden csillag, Richard Hodgson szirmai is fogazottak. A Corolla nagyon szellős, frottír, észrevehető vörös porzókkal.

Pelargonium Flecks

Pelargonium FlecksFinom, remegő Flecks pelargonium egy miniatűr csillag alakú növény, amely félig dupla virágokkal-meleg rózsaszín-lazac árnyalatú csillagokkal-gyönyörködteti a termelőt. A virág közepe világosodik, és a figurás szirmok szélei felé a hang meleg, telített lesz.

Pelargonium Flecks a tereprendezésbenEgy kis, gondozott bokron, apró levelekkel borítva, nagy terjedelmes virágzatok jól néznek ki. A fajta válogatós, könnyen virágzik, és sokáig nem hullat virágot..

Pelargonium Gosbrook Robyn Louise

Pelargonium Gosbrook Robyn LouiseA Gosbrook Robyn Louise törpepelargonium nagyszerű választás otthonába. Ennek a fajta pelargoniumnak a kicsi, tiszta bokrai, mint a képen, bőségesen virágoznak, és bármilyen ablakpárkányt díszíthetnek.

Ápolt Pelargonium Bush Gosbrook Robyn LouiseA növény nem különbözik a magas növekedési ütemtől, nem törekszik felfelé növekedni, a hajtások sűrű terjedő koronát képeznek. Ennek a fajta pelargoniumnak a levelei, akárcsak más csillagok, komolyan eltérnek a klasszikus zónás fajták lekerekített lombjától. De ez csak varázslatot kölcsönöz a bokroknak, amíg kettős rózsaszín és lila virágok jelennek meg felettük. A koronák jellegzetes vonása az apró csónakra emlékeztető homorú szirmok.

Pelargonium Hulverstone

Pelargonium HulverstoneA csillagvirágú törpepelargoniumok közül nem lehet figyelmen kívül hagyni a Hulverstone fajtát. A Hulverstone pelargonium nemcsak gondozást nem igényel, szinte egymástól függetlenül kompakt koronát képez, a fajta fényes, majdnem sárga, világos lombozatával tűnik ki, ami miatt a növény szó szerint ragyog az ablakpárkányon.

Törpe pelargonium HulverstoneA virágzat nagyon bolyhos pelargonium, hasonlóan a fehér-rózsaszín pomponokhoz. Egyedi virágok – dupla, halványabb központtal és világos, sárgarépa -lazac göndör szirmokkal.

Pelargonium Elmfield

Pelargonium ElmfieldA miniatűr Elmfield pelargoniumot nemcsak közepes méretű, sűrű vörös virágzat díszíti, ezüstös pöttyökkel és félig dupla virág csíkokkal, hanem gazdag zöld lombozat, lila foltokkal minden szegfűszegen.

A növény nagyon szokatlan megjelenése, valamint az a képesség, hogy jól elágazik, és nem siet a függőleges növekedéssel, a virágtermesztők fokozott figyelmét vonzza a fajtára..

Pelargonium Kitbridge Vic Caws június Patricia

Pelargonium Kitbridge Vic Caws június PatriciaKitbridge Vic Caws június Patricia törpe, élénk skarlátvörös virágokkal istenáldozat az ablakpárkányon. A “karácsonyi csillagokra” emlékeztető virágzat még nyáron sem engedi elfelejteni kedvenc ünnepét, és a lombozat, amely a fényben minden dekoratív jelet mutat, télen örömet okoz..

Jó fényben csokoládé színű foltok tökéletesen láthatók a levéllemezeken. A bokor könnyen formálható és bőségesen virágzik.

Pelargonium Rushmoor arany fodrok

Pelargonium Rushmoor arany fodrokIgazi miniatűrként a Pelargonium Rushmoor Golden Ruffles nagyon lassan nő, készségesen csírázik és bőségesen virágzik..

A fajta joggal sorolható tarka színűnek, mivel a pelargonium apró arany levelei sötét narancssárga-barna zónát mutatnak a napon. A virágzat finom rózsaszín-lazac csillag alakú virág, hosszúkás hasított szirmokkal. A korona színe nem egyenletes. A bonyolultan ívelt szirmok középpontja és szélei körül az árnyék elveszíti intenzitását. A virág közepén élénk narancssárga porzó látható.

A Pelargonium Rushmoor arany fodrok bőséges virágzásaA fajta ideális otthoni termesztéshez, és könnyen elfér egy lakás ablakpárkányán.

Pelargonium csillagvihar

Pelargonium csillagviharA Pelargonium Starstorm rengeteg foltos kettős virággal istenáldozat azoknak a termelőknek, akiknek nincs szabad helyük a virágcserepek számára, de szeretnének ilyen szokatlan növényt szerezni. Ennek a fajtának a bokrai nagyon kicsik, tökéletesen elágazóak és szerények.

Fancy Starstorm Pelargonium virágokEnnek a pelargoniumnak a virágzása rekordnak nevezhető. Hófehér virágok, skarlátvörös foltokkal és csíkokkal váltakoznak majdnem teljesen vörös koronákkal, ami csak további varázst kölcsönöz a bokroknak.

Pelargonium Vancouver Centennial

Pelargonium Vancouver CentennialA szokatlan tarka Pelargonium Vancouver Centennial nem hasonlít a leírt növényekhez. A virágüzletek egy része fő előnyének tartja a kecses esernyő alakú virágzatot, szegfű alakú apró skarlátvörös virágokkal. És egyesek inkább a világos bordó-lila leveleket részesítik előnyben, zöld szegéllyel a lemez széle mentén és az erek mentén. A virágzás sokáig bőséges, a lombozat egész évben kellemes a szemnek..

Tarka Pelargonium Vancouver CentennialA Pelargonium tiszta cserjéket képez, amelyek nem igényelnek hosszú formázást, és minden előnyüket teljes erővel mutatják ki a napon. A fajta otthoni termesztésre és kertben történő ültetésre egyaránt alkalmas, például szegélyútként. Világos foltok a kövek között vagy a díszcserjék és tűlevelűek hátterében.

Borthwood Star Pelargonium videó

Previous Post
Meztelen hölgy Dél -Afrikából – szelíd amaryllis
Next Post
Πώς να φυτέψετε και να φροντίσετε το δαμάσκηνο κερασιού στην κεντρική Ρωσία