15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kutyafa fajták kiválasztása kedvenc kertjébe

dogwood fajták nyaralókhoz Nem mindenki szereti ennek az egyedülálló cserjéknek a gyümölcseit, de előnyös tulajdonságai arra ösztönzik a kertészeket, hogy gondoljanak a termesztésére. Mielőtt belekezdenénk az üzletbe, bölcs dolog lenne megvizsgálni azokat a javasolt kutyafajtákat, amelyek sikeresen meghozzák termésüket a környékünkön. És ha van tudás, könnyebb választani..

Ismerkedés a megfizethető egzotikumokkal

egészséges bogyók a kertben Kora tavasszal, amikor a fák még csak most kezdenek ébredezni, finom virágok nyílnak a kutyafa ágain. Félelmetes illat árad belőlük, és a megfigyelők nem szűnnek meg örülni a természet szépségének. Ez a cserje jelzi az évszakok változását és a természet ébredését..

A kutyafa lombhullató cserje vagy kicsi fa. A növény nevét nagy valószínűséggel egyedi gyümölcseinek színéről kapta, amelyek augusztus végén vagy kora ősszel érnek. A török ​​nyelvből lefordítva a “kizil” szó “vöröset” jelent. A természetben a kutyafa különféle fajtái találhatók a területen:

 • Európa;
 • Kisázsia;
 • Kína;
 • Japán.

A cserjét az ókori Görögországban és Rómában kezdték termeszteni. Ehhez a kertészek kiválasztották a legjobb lehetőségeket, majd a telekre ültették őket. A középső szélességi fokokon már a 17. században is termesztettek különféle fajta kutyákat. Mivel az akkor uralkodó király élénken érdeklődött az egzotikus növények iránt.

Egyes történészek szerint az amerikai kontinens első telepesei kutyát használtak fogaik mosására. Fájából a bennszülöttek nyilakat, idővel háztartási cikkeket készítettek..

termő kutyafaA kutyafa jellemzően eléri a 2,5 m magasságot. Koronája fényes vörös vagy narancssárga hajtásokból áll. Ha egy ág érintkezésbe kerül a talajjal, akkor rövid idő alatt képes letenni a gyökereket, és új cserjévé alakulni. A növény számos hajtását az ellenkező jellegű lombozat koronázza meg, amely sötétzöld színű. Attól függően, hogy az éghajlati viszonyok a területen, ahol a kutyafa nő, a virágzási időszak különböző időpontokban kezdődik..

dogwood bogyók különböző színekbenA bokron való sikeres beporzás után a gyümölcsök csonthéj formájában jelennek meg, színekkel festve:

 • mélyvörös;
 • Narancssárga;
 • Sötétkék;
 • fekete;
 • fekete és kék;
 • rózsaszín;
 • sárga;
 • lila.

fehér dogwoodKülönösen lenyűgöző a kertészek számára a fehér kutyafa, kemény kéreggel és finom hússal.. Az érés augusztusban kezdődik, de a gyümölcsök az első fagy után különleges ízt kapnak. Formailag ezek:

 • hosszúkás hengeres;
 • körte alakú;
 • kerek;
 • hordó alakú.

Ezenkívül a különböző típusú bogyók ízükben különböznek. Néhányuk enyhén száraz, mások lédúsak. Fanyar utóízzel vagy sós édességgel fordulhat elő.

Kutyafa fajták minden ízléshez

érett dogwoodNapjainkban körülbelül 50 különböző fajta kutyafa ismert.. Mindegyiknek megvannak a sajátosságai:

 • cserje magassága;
 • korona átmérője;
 • virágzási idő;
 • a gyümölcs érési ideje;
 • csonthéjas íz;
 • ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek;
 • élőhely;
 • távozás módjai.

Ezen elvek fényében figyelembe vesszük azokat a népszerű fajtákat, amelyeket saját nyaralójában lehet termeszteni..

Semyon

fajta SemyonEgy csodálatos fa kompakt, de sűrű ovális alakú koronával lédús gyümölcsökkel örvendezteti meg rajongóit az őszi szüret során. Későn érő kutyafajtáról beszélünk – Semyon, amelynek leírását érdemeiből kezdjük.

A fa csodálatosan tolerálja a téli hideget és a nyári aszályos időszakokat. Kellően ellenáll a betegségeknek és kártevőknek. A fajtát a Krímben fejlesztették ki a múlt században. A kutyabogyó körte alakú, körülbelül 8 g súlyú, sötétvörös színű, fényes, sűrű héjjal. A csonthéj pépje sűrű. Íze édes -savanyú, jellegzetes aromával. A körte alakú kutyafa augusztus végén érik, ezt követően széles körben használják konzervezéshez, lekvár és különféle italok készítéséhez.

Az első fagy után a gyümölcsök különleges ízt kapnak. Ezért egyes kertészek szándékosan nem szednek gyümölcsöt a fáról, várva a hideg időjárást..

Szentjánosbogár

fokozatú FireflyEnnek a fajnak a kifejlett fája körülbelül 50 kg gyümölcsöt termel egy szezonban. Édes -savanyú ízűek, a Kizilov családban rejlő finom fanyarsággal. A csonthéjak alakja miniatűr körtékre hasonlít, amelyek súlya körülbelül 8 gramm. A külső héja sötét cseresznye színű. És a közepes sűrűségű pépet soha nem látott lédússág jellemzi. A gyümölcsök szeptember elején érnek, és tavasszal nem omlanak össze.

A Dogwood Firefly fagyálló növény, amely akár -30 ° C -ig is ellenáll. Csinos, piramis szerkezetű koronája van, amely sok fényes levélből áll. Kora tavasszal virágzik, élénk rügyekkel, kellemes aromával.

Lukjanovszkij

Lukyanovsky fajtaEnnek a fajtának a cserjeit nagy termelékenység, fagyállóság és nyári aszály jellemzi. A növény kompakt, kerek koronát képez, amely harmonikusan illeszkedik más kerti fákhoz. A Cornelian fajta Lukyanovsky körte alakú gyümölcsökkel rendelkezik. Némelyikük hasonló méretű miniatűr palackokhoz hasonlít. A bogyók külső héja sötétvörös, és amikor elérik a teljes érést, szinte feketék lesznek.

Borostyán

fokozatú BorostyánEzt a csodálatos cserjét 1982 -ben tenyésztették. Ez egy termő növény piramis koronával, amelyen minden évben élénk sárga bogyók jelennek meg. Amikor elérik a teljes érettséget, szinte átlátszóvá válnak. És még egy csont is átragyog a napon.

A borostyán borjúfa leírása külön figyelmet érdemel, mivel ebből a fajtából csodálatos desszerteket kapnak. Finom sárga pép, fanyar aromát árasztva, még a legelőnyösebb ínyenceknek is tetszeni fog.

Helena

Elena fokozatA növényt az északi szélességek lakói számára tenyésztették, ahol a téli fagyok eléri a 35 fokot. Az Elena kutyafajtát két faj keresztezésével szerezték be: Vydubitsky és Starokievsky 1975 -ben. A gyümölcs érése augusztusban következik be. Egy felnőtt fáról szezonban akár 40 kg bogyót is betakarítanak. Általában csészés, mélyvörös színűek, fényes kéreggel..

A sűrű pép csodálatosan elmarad a kő mögött, ami különösen fontos a télre történő gyümölcs betakarításakor.

Elegáns

évfolyam ElegánsA fajtát olyan fa formájában mutatják be, amely akár 2 m magasra is megnőhet. Ritkán csupaszított koronája van. Szélessége elérheti a 2,5 m -t. Ezért kapta a fajta az Elegant dogwood nevet. A növény gyümölcseinek leírása rettegésben hagyja a megfigyelőket. Végül is bogyók jelennek meg előttük, amelyek szűkített nyakú miniatűr palackokhoz hasonlítanak. A bogyók egyenletesen oszlanak el a fán, ami szintén csodálatra méltó. Amikor megérik, sötét cseresznyévé válnak, majdnem feketévé.

Bár a somfa jól tolerálja a teleket, nem szabad elfelejteni, hogy a 30 fok alatti fagyok károsíthatják a bokor fiatal hajtásait. Az ilyen területeken a növény további menedéket igényel..

Kedves

fokozat FinomEgy elegáns cserje, ritka koronájú, ovális-piramis alakú, akár 2 méter magasra is megnő. A külvárosi terület igazi díszítésévé válhat. A Dogwood Tender -t sárga bogyók különböztetik meg, amelyek üvegszerűek. A gyümölcs fényes héja nagyon vékony. Néha úgy ragyog át, hogy látszó csont látható. Az érés augusztus utolsó hetében következik be. Ez az illatos sárga kutyafa gyümölcs sok értékes egészségfejlesztő elemet tartalmaz. A hőkezelés során a bogyók megőrzik jótékony tulajdonságaikat..

Korall

korall dogwoodEgy évelő fa akár 3 méter magasra is megnőhet, ha nem vágják le időben. A Cornel Coral 3 évig kezd gyümölcsöt teremni az állandó helyre történő ültetés után. 50 évig szüntelenül bogyókkal örvendezteti meg rajongóit. A kaukázusi országok kulináris szakértői gyümölcsöt adnak a húsételekhez, salátákhoz és pilafhoz. Ízére a korall burstin dogwood némileg egy még meg nem érő cseresznyére emlékeztet. Amikor bogyók jelennek meg a fán, úgy tűnik, mintha valaki szétszórt volna korallgyöngyöket a buja növényzet hátterében. Igazán csodálatos látvány.

Egzotikus

fajta ExoticA növényt a tenyésztők gondos munkájának eredményeként szerezték be. Az Exotic dogwood fajta részletes leírása lehetővé teszi, hogy elképzeljük ezt a gyönyörű cserjét. A gyümölcsök augusztus végén érnek rajta, ami lehetővé teszi a lélek táplálását velük a tél kezdete előtt. A növény bogyói gyakorlatilag azonos méretű miniatűr bowlingcsapokhoz hasonlítanak. Eleinte vörös-zöldre vannak festve, és teljesen érlelve sötétvörös egységes színt kapnak. Az ilyen kutyafa pép édes -savanyú és lédús. Finom illata van.

Épít egy

építési fokozatEgy kicsi, kompakt fa sűrű ovális koronával nemcsak díszítheti a kertet, hanem nagy előnyöket is hozhat tulajdonosainak. A Bild dogwood fajta egyszerű leírása segít beleszeretni gyümölcseibe. Mind ugyanolyan méretűek, mintha valaki leült volna és kivágta volna őket. Az eredeti bordázott körteforma csodálatra méltó. A miniatűr szerelmesei irigyelhetik az ilyen műalkotást. A sűrű, de lédús pép édes -savanyú ízű. Könnyen leválik a fusiform csontról. Az érés augusztus végén következik be, de a bogyók késő őszig maradhatnak a fán. Tehát a dogwood rajongóinak mindig kéznél van egy friss vitaminkészlet..

Vladimirsky

Vladimir fajtaA növény híres nagy fekete és piros bogyóiról és magas hozamáról. Egy 20 éves fáról akár 60 kg gyümölcs is betakarítható. A Kizil Vladimirsky -t több fajta kiválasztása eredményeként szerezték be. Ezért gyümölcsei különösen érdekesek a kertészek számára. Egyforma méretű, fényes a napon, élénk színű, édes ízű. Mi kell még a teljes boldogsághoz? Ezenkívül nyár végén érnek, kiegészítve a vitaminok arzenálját, amelyeket fontos a télre felhalmozni..

Vydubitsky

kutyafa VydubitskyAz egyik legstabilabb fajta, amely minden évben gyümölcsöt hoz, a Vydubitsky dogwood. Egy fáról legfeljebb 60 kg bogyót takarítanak be. Külsőleg kis körtére hasonlítanak. Sötétvörös tónusokkal festett. A gyümölcs íze édes -savanyú, különleges fanyar jegyekkel. Az érett termést szeptember második felében szüretelik.

Tengerpart

Cornel PrimorskyTélálló fa, amely csodával határos módon tűri a szélességi kör közepén fekvő teleket, minden évben finom gyümölcsöket ad a tulajdonosainak. A Cornelian Primorsky szezonközi fajtának számít, mivel a bogyók július végén fogyaszthatók. Általában azonos méretűek és szinte egyszerre érnek. Először is, a gyümölcsök mélyvörös színűek. És idővel szinte feketévé válnak, ami ennek a fajtának a fénypontja..

Mosfir

somfa MosfirA kutyafa egyes fajtáit kis mennyiségben termesztik a kísérleti állomásokon. Az egyik a mogyorófa Mosfir. Ez egy terjedő fa, akár 3 méter magas. Körte alakú, sötétvörös színű gyümölcsöket hordoz. Az érés augusztus közepén történik, ezért a bogyókat aktívan használják konzervként.

Kiválasztjuk a kutyafa új fajtáit – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja az otthoni adenium típusait és fajtáit
Next Post
Πώς να προσδιορίσετε τα νιτρικά άλατα στο καρπούζι;
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org