15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ismerkedjünk meg a lonc fajtáival Közép -Oroszország számára

Virágzó lonc Oroszország középső részén A lonc csodálatos gyógyító bogyó, amely magabiztosan bővíti élőhelyének csillogását hazánk egyre nagyobb területén, és méltán népszerű a kertészek és a gazdák körében. Ma egy kis kiterjedt cserje gyakran megtalálható honfitársaink kertjében, és a tenyésztési intézetek nem fáradnak el azzal, hogy örömet szerezzenek új, sikeres loncfajtákkal Közép -Oroszország és más régiók számára.

A loncfajták előnyei Oroszország középső részén

Mézesbokor bokor tavasszal A kertészek már régóta megjegyezték a lonc előnyeit más bogyós bokrokkal szemben, és büszkék arra, hogy kertjükben helyet kapjanak, bővítve az új ígéretes fajták termesztésének területét.

A lonc előnyei:

 1. Magas télállóság. A legtöbb fajta ellenáll a -47 fokos hőmérsékletnek. A fagy által érintett növények gyorsan felépülnek a visszatérő fagyokból, és örülnek az illatos gyümölcsöknek, amikor más bogyós növények elveszítik termésük 90% -át.
 2. Hosszú élettartam. A lonc bokor 30 évig képes teljes mértékben gyümölcsöt teremni.
 3. A termés magas jövedelmezősége lehetővé teszi, hogy a terület egy kis területe évente (több évtizede) magas hozamot kapjon a piacon keresett bogyókból.
 4. A lonc a korai termesztésű növények közé tartozik, és sok fajta képes az ültetés utáni első évben gyümölcsökkel kedveskedni..
 5. Hazánk középső sávjában az első bogyókat júniusban lehet szedni, amikor az eper, a málna még virágzási szakaszban van..

Mézeskalács gyümölcsA kártevőkkel és betegségekkel szembeni ellenállás, a könnyű gondozás szinte minden nyári lakos számára elérhetővé teszi a loncot. Magas immunitása miatt a növény nem igényel vegyi kezelést, és értékes termék a bébiétel számára.

A legjobb loncfajták Oroszország középső részén

Tekintettel arra, hogy Közép -Oroszország éghajlata ideális a lonc termesztésére, a tenyésztők sikeresen dolgoznak új és a régi szeretett fajták fejlesztésén..

A lonc a sikeres terméshez a beporzó növény közelségét igényli. Jobb, ha egy adott területen kiadott fajták közül választja..

Mézeskalács “Hosszú gyümölcsű”

Hosszú gyümölcsű fajtaEz a fajta a Smolinskaya lonc beporzásának eredményeként keletkezett. A Dlinnoplodnaya lonc legjobb beporzója a Chelyabinka. Célszerű egy bokor ütemével ültetni a fő fajta tíz palántájához.

A “Hosszú gyümölcsű” loncfajtát a következők jellemzik:

 • gyengén növekvő bokor;
 • ágak szétterítése vékony, gyenge, lila színű hajtásokkal;
 • üdítő, édes ízű hosszú kék csomós bogyók.

A “Hosszú gyümölcsű” loncot a korai termés és a szüret békés visszatérése különbözteti meg (május 25-ig). Ennek a fajtának a sajátossága és értéke az, hogy könnyen tolerálja a súlyos fagyokat, és nem érinti a lisztharmat, jól nő árnyékban és részleges árnyékban, nem igényes a talajra, nem hajlamos a gyümölcsök lehullására..

A legjobban a Cseljabinszki régióban alakult ki, de jó odafigyeléssel kiváló eredményeket mutat és gazdag terméssel rendelkezik Oroszország középső területén..

A Blue Spindle fajta előnyei és hátrányai

Kék orsó fajtaA lonc szibériai csoportja a leggyakoribb az amatőrök és a profik körében. A Blue Spindle fajta külön dicséretet érdemel, amelyet a következők különböztetnek meg:

 • magas hozam;
 • kompakt bokor közepes magasságú, sűrű fordított kúpos korona;
 • ovális, hegyes erejű levelek;
 • a bogyók korai érése;
 • hosszúkás fekete gyümölcsök, kékes virágzással borítva;
 • a fajta hajlamos a lehullásra.

A Blue Spindle fajta gyümölcseit feldolgozásra, fagyasztásra használják, mint az aszalt gyümölcsöket. A növény megköveteli a beporzókat, hogy gyümölcsöt teremjenek. A legmegfelelőbbek számára az olyan fajták, mint a “Tomichka”, “Kamchadalka”, “Blue Bird”, “Morena”.

“Kék madár” a nyaralójukban

Honeysuckle BluebirdEz a fajta sok lonc szerelmese kedveli kiváló télállóságának és magas termésének köszönhetően. Elég gyakran kevésbé sikeres fajtákat árulnak ezzel az álcával. Annak érdekében, hogy ne tévedjen a választás során, meg kell ismernie a “Blue Bird” lonc leírását.

A fajta jellemzői:

 • korai érés;
 • magas szintű ellenállás a kártevőkkel és betegségekkel szemben;
 • gyenge gyümölcshullás;
 • beporzókat igényel;
 • alacsony, terjedő bokorú, serdülő hajtásokkal rendelkezik;

A fekete bogyókat kék árnyalat, ovális forma, édes íz és kellemes illat jellemzi. A fajta válogatós az ültetési helyen, és a napos, védett területeket részesíti előnyben. Jól termel gazdag talajban, és vízelvezető rendszert igényel. Nedvesség hiányában a növény leejtheti gyümölcseit. Ezért a lonc alatti földet talajtakaróval kell öntözni a melegben..

A Blue Bird fajta nem tolerálja a savas talajt: rosszul fejlődik és gyümölcsöt hoz. A probléma megoldásához az ültetési területet mésszel kell feldolgozni..

A palánták csoportos ültetése, 8-10 bokor beporzó bokronként (legfeljebb 1,5 méterre egymástól), évente bőséges termést biztosít. A “Blue Bird” loncfajta jól reagál a tavaszi ammónium -nitrát trágyázásra, fellazítja a talajt, fahamut és komposztot ad az ültetőgödörbe.

A lonc “Tomichka”: a termesztés előnyei és hátrányai

Tomichka fajtaA “Tomichka” fajta a szibériai válogatás csoportjába tartozik, magas hozammal és kiváló minőségű gyümölcsökkel különbözik, amelyeket feldolgozásra, fagyasztásra, friss fogyasztásra, diétás és bébiételekhez használnak. A Tomichka fajta gyümölcsei könnyen megkülönböztethetők más lonc bogyóktól. Nyomott hegyük, cseppszerű alakjuk, fekete, kékes színük, gumós membránjuk és vékony bőrük jellemzi őket. A növény bokra magas, terjed, a hajtások serdülő.

A fajta fő hátránya a gyümölcshullás magas aránya. Egy bokorból legfeljebb 2 kg gyümölcsöt lehet betakarítani. A fajta nem nevezhető magas hozamúnak, gondozása azonban igénytelen, szegény, agyagos talajon is nő és termik. A növény beporzókat igényel a gyümölcsterméshez. “Kék orsó”, “Hamupipőke”, “Pavlovskaya” – ezek a fajták a legalkalmasabbak a “Tomichka” beporzásához.

Lombos fajta “Pavlovskaya”

Mézeskalács PavlovskayaE fajta közeli rokona a közönséges kamcsatkai lonc. Az Összoroszországi Kutatóintézet Pavlovszki Kísérleti Állomásán tenyésztették, V.I. N.I. Vavilov. A növény a közepes érésű fajtákhoz tartozik, jó télállósággal és meglehetősen nagy méretű (legfeljebb 1,6 g) bogyók barátságos érlelésével különböztethető meg. A fajta sajátossága, hogy a bogyók a hajtásokhoz tapadnak és ritkán omlanak össze, sok C -vitamint tartalmaznak, és desszert, kellemes savanykás ízűek. Egy bokorból legfeljebb 2 kg gyümölcsöt lehet betakarítani. A fajta ellenáll az ismétlődő fagyoknak és a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak.

A növény beporzókat igényel, és a „Tomichka”, „Blue Bird”, „Universal”, „Blue Spindle” fajták teszik a legjobban ezt a feladatot. A “Pavlovskaya” loncot 1987 -ben regisztrálták, de csak 2000 -ben zónázták hazánk területén.

Közép -Oroszország ideális hely a lonc termesztésére, csak ki kell választania a megfelelő fajtákat, és egy kis szeretetet, törődést és figyelmet kell adnia nekik..

Videó az ehető loncfajtákról

Previous Post
A legjobb gyógynövényeket hozzáadjuk a malacka bankunkhoz
Next Post
Βιολογικό παρασκεύασμα Trichoderma Veride – ένα μοναδικό μέσο προστασίας των φυτών κήπου