15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να φροντίσετε τις φράουλες την άνοιξη: καθαρισμός, πότισμα, σίτιση και άλλες απαραίτητες δραστηριότητες

Πείτε μας πώς να φροντίσουμε τις φράουλες την άνοιξη; Φυτέψαμε δενδρύλλια σε έναν νεαρό κήπο, ενώ όλα είναι ζωντανά και πράσινα. Ελπίζουμε να επιβιώσουν καλά το χειμώνα, ειδικά επειδή σχεδιάζουμε να τα καλύψουμε με φύλλωμα από τα δέντρα. Οι φράουλες δεν έχουν καλλιεργηθεί ακόμα, αυτή είναι η πρώτη μας εμπειρία. Τι πρέπει να κάνετε με αυτό την άνοιξη για να έχετε μια καλή σοδειά?

πώς να φροντίσετε τις φράουλες την άνοιξη Αρωματικές, γλυκές και ζουμερές φράουλες, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, είναι το όνειρο κάθε κηπουρού που τις έχει στον ιστότοπό τους. Είναι πολύ προσβλητικό όταν το πράσινο φύλλωμα καμαρώνει στα κρεβάτια, αλλά δεν υπάρχει συγκομιδή. Άλλωστε, ο κύριος στόχος της καλλιέργειας φράουλας είναι η σταθεροποίηση, από χρόνο σε χρόνο, καρποφορίας και αφθονίας μεγάλων, γλυκών μούρων. Για να το πετύχετε αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε τις φράουλες σας την άνοιξη. Είναι αυτή η περίοδος που επηρεάζει την περαιτέρω ανάπτυξη και παραγωγικότητα του φυτού. Η έγκαιρη σίτιση και πότισμα θα σας βοηθήσουν να δώσετε στους θάμνους την απαραίτητη διατροφή που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και το σχηματισμό των ωοθηκών. Ωστόσο, ας δούμε όλες τις διαδικασίες με τη σειρά..

Πώς να φροντίσετε τις φράουλες την άνοιξη: ανταύγειες

Έτσι, η ανοιξιάτικη φροντίδα για κρεβάτια φράουλας περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • απομάκρυνση του χειμερινού καταφυγίου και καθαρισμός οργανικών υπολειμμάτων (παγωμένοι θάμνοι, ξερά φύλλα και ζιζάνια).
  • χαλάρωση των αποστάσεων των σειρών και των θάμνων (αν χρειαστεί).
  • πότισμα;
  • πολτοποίηση
  • άνοιξη σίτιση?
  • προληπτική θεραπεία ενάντια σε παράσιτα και ασθένειες ·
  • κλάδεμα.

Αφαίρεση του καταφυγίου και καθαρισμός των κρεβατιών

καθαρίζοντας τα κρεβάτια Μόλις λιώσει το τελευταίο χιόνι και το χώμα στεγνώσει αρκετά για να περπατήσει, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τις φράουλες. Πρώτον, αφαιρείται η μεμβράνη ή η βλάστηση, η οποία κάλυψε τα κρεβάτια για το χειμώνα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να τα καθαρίζετε: τραβήξτε απαλά τους ξηρούς θάμνους και κόψτε το ξηρό φύλλωμα, καθώς και διαλέξτε υπολείμματα ζιζανίων. Εάν αυτό δεν γίνει, δημιουργείται ένα ιδανικό μικροκλίμα στα υπολείμματα των φυτών για την ανάπτυξη μυκήτων και την εμφάνιση παρασίτων. Επιπλέον, η καθαρισμένη γη θερμαίνεται καλύτερα από τον ήλιο και τα φυτά ζωντανεύουν και αρχίζουν να μεγαλώνουν γρηγορότερα..

Ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας, ο χρόνος για το πότε μπορούν να ανοίξουν οι φράουλες ποικίλλει επίσης. Εάν στο νότο αυτό γίνεται ήδη στις αρχές Μαρτίου, τότε στη βόρεια λωρίδα είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Χαλάρωση και χαλάρωση

χαλάρωσηΌταν τα κρεβάτια φράουλας είναι απαλλαγμένα από ξηρά συντρίμμια, οι διάδρομοι πρέπει να χαλαρώσουν προσεκτικά. Αυτό εξασφαλίζει πρόσβαση αέρα στις ρίζες και επίσης αποτρέπει την ταχεία ξήρανση του εδάφους και την εμφάνιση κρούστας..

Μεταξύ των θάμνων για χαλάρωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό κλαδί και να μην σκάβετε βαθιά με αυτό. Αυτό μπορεί να βλάψει τις ρίζες που αναπτύσσονται στα ανώτερα στρώματα του εδάφους. Αλλά ανάμεσα στα κρεβάτια μπορείτε να περπατήσετε με μια σκαπάνη.

Εάν κατά τη διάρκεια του χειμώνα κάποια φυτά έχουν γυμνώσει, πρέπει να μαζευτούν, καλύπτοντας τις ρίζες, διαφορετικά οι θάμνοι μπορεί να στεγνώσουν. Αλλά εκείνοι των οποίων το σημείο ανάπτυξης έχει βαθεί, αντίθετα, θα πρέπει να σπάσουν ελαφρώς.

Πότισμα και πολτοποίηση

πότισμαΣτις αρχές της άνοιξης, υπάρχει ακόμα αρκετή υγρασία στο έδαφος, αλλά εξατμίζεται γρήγορα κάτω από το ζεστό ηλιακό φως και από τον άνεμο. Είναι σημαντικό να ποτίζετε τις φράουλες εγκαίρως για να τις «φορτίσετε» με ζωογόνο υγρασία. Όταν τα κρεβάτια στεγνώσουν, ποτίζονται άφθονα. Αρκεί να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα, το πρωί ή το βράδυ..

Πριν από την ανθοφορία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεκασμό, αλλά με την έναρξή του, είναι καλύτερο να μεταβείτε σε στάγδην άρδευση. Το νερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με φύλλα, λουλούδια και μούρα..

πολτοποίησηΗ πολτοποίηση θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στα κρεβάτια και θα τα προστατεύσει από τα ζιζάνια. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιείται τύρφη, άχυρο, καθώς και ένα ειδικό υλικό λευκού ή μαύρου χρώματος..

Λίπανση φράουλας την άνοιξη

σίτισηΓια να αυξήσετε την καρποφορία και να βελτιώσετε τη γεύση της καλλιέργειας, συνιστάται να τροφοδοτείτε φράουλες 3 φορές κατά την ανοιξιάτικη περίοδο:

  • όταν πολλά νεαρά φύλλα μεγαλώνουν στους θάμνους.
  • πριν την ανθοφορία?
  • με την έναρξη του καρπού.

Για λίπανση φράουλας, οργανικής ύλης (έγχυση περιττωμάτων πουλιών ή κοπριάς), καθώς και ορυκτών συμπλεγμάτων.

Προληπτικά μέτρα και κλάδεμα

κλάδεμαΈνα άλλο καθήκον του κηπουρού είναι να προστατεύσει τις φράουλες από ασθένειες και έντομα που μπορούν να καταστρέψουν τη συγκομιδή. Την πρώτη φορά που οι θάμνοι αντιμετωπίζονται για προφύλαξη αμέσως μετά τον καθαρισμό των κρεβατιών, χρησιμοποιώντας υγρό Μπορντό. Η δεύτερη θεραπεία πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από την ανθοφορία, χρησιμοποιώντας λαϊκές εγχύσεις (αψιθιά, πικραλίδα, καπνός). Βιολογικά προϊόντα όπως η Fitosporin και η Actellic είναι επίσης κατάλληλα..

Για να μεγαλώσουν τα μούρα, είναι σημαντικό να κόψετε το μουστάκι εγκαίρως, το οποίο οι θάμνοι έχουν μεγαλώσει από το φθινόπωρο. Αυτό γίνεται πριν από την ανθοφορία και στο μέλλον, το νεαρό μουστάκι κόβεται επίσης. Φυσικά, αν δεν σκοπεύετε να πολλαπλασιάσετε φράουλες μαζί τους.

Βίντεο σχετικά με την ανοιξιάτικη φροντίδα και τη σίτιση των φραουλών

Previous Post
Az eperfa család képviselőivel való közeli ismeretség az egész világon ismert
Next Post
Πότε να φυτέψετε τριαντάφυλλα σε ανοιχτό έδαφος ή πώς να καθορίσετε τις βέλτιστες ημερομηνίες φύτευσης