15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Javaslatok és tippek a lonc ápolására ősszel

Mézeskalács betakarítása a kertben A loncot sokan ismerik. Hazánk lakói személyes parcellájukba ültetik. Az érték nemcsak a bogyók ízében, hanem gyógyító tulajdonságaiban is rejlik. A lonc gyümölcsök segíthetnek megbirkózni sok betegséggel. Különösen értékesek a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára. A bogyók erősítik a hajszálerek falát, segítenek az érelmeszesedésben, a magas vérnyomásban és sok más, a testben jelentkező problémában. Azok az emberek, akik magas sugárzási háttérrel rendelkeznek, egyszerűen szükségesek.

De sokan azok közül, akik loncot ültetnek a területükön, szembesülnek egy problémával – a bogyók alacsony hozamával. A tény az, hogy ennek a cserjének a termesztése saját jellemzőkkel rendelkezik. Minden fő lépést ősszel kell elvégezni, amikor a növény nyugalmi állapotba kerül. Ez a cikk megvitatja, hogyan kell megfelelően gondozni a loncot ősszel, valamint ültetni és átültetni. Miért szükséges minden munkát ezzel a cserjével ősszel elvégezni? Tavasszal a lonc aktívan növekszik és új ágakat képez. Ezért a transzplantáció és a metszés ellenjavallt számára ebben az időszakban. Ellenkező esetben nem kell várnia a bogyós termésre..

A loncápolás ősszel

A tulajdonos gondozására szükség van mind az újonnan ültetett cserjéhez, mind pedig ahhoz, amelyik már évek óta növekszik a helyszínen. És valójában, és egy másik esetben a távozás a következő lépéseket tartalmazza.

Locsolás

Öntözés és talajtakarás lonc

A cserje körüli talajt folyamatosan meg kell nedvesíteni, különösen a termés időszakában. A szükséges vízmennyiség 1-1,5 vödör, és száraz nyáron 2-2,5 vödörre lesz szüksége egy bokor alatti öntözéshez.

A talajnak nedvesnek kell lennie, de túl sok víz nem kívánatos. A lonc kategorikusan nem szereti a szárazságot vagy a túlzott nedvességet..

Metszés

A lonc dekoratív metszéseEz egy fontos szakasz a cserje termesztésében, amelynek saját jellemzői vannak. A loncmetszés fajtától függően másképp történik. A telepen sövényként szolgáló cserjék különösen fiatalításra szorulnak. A metszés gyönyörű megjelenést kölcsönöz a dekoratív fajtáknak, elősegíti a zöld tömeg intenzív növekedését, gyógyít és erőt ad. Ebben az esetben minden ősszel el kell végezni. Nyáron csak a megjelenést rontó, kiálló ágakat vágja le. Az első alkalommal a metszést a kívánt méretre végzik, majd ahogy nő, hogy megőrizze alakját. Ezenkívül elősegíti a cserje intenzívebb virágzását. Az ehető fajták esetében a jobb termés érdekében metszésre van szükség.

A legjobb, ha nem vágjuk az ehető loncot 5-7 éves koráig. Ezenkívül a metszést ebben az esetben nagyon óvatosan kell elvégezni, mert a cserje nagyon lassan nő..

A lonc őszi fiatalításaNyolc év élet után egy szezon után meg kell fiatalítani a loncot, miközben intenzív ritkítást kell végezni. Az ehető lonc megfiatalításához le kell vágnia a régi csontvázágak tetejét, és el kell távolítania a száraz ágakat és a földön fekve. A metszést csak ősszel hajtják végre, és miután a cserje elhagyta az összes levelet. Ahhoz, hogy megértsük ezt a problémát, és ne kövessünk el hibákat, jobb, ha tematikus videót nézünk a lonc metszéséről ősszel.

Felső öltözködés

Takarmány előkészítése loncraAnnak érdekében, hogy a lonc intenzív zöldtömeget és gyümölcsöt teremjen, három -négy évente szerves trágyát kell kijuttatni. Ehhez tökéletes a trágya, a komposzt, a humusz vagy a csirke ürülék..

Lazítás és gyomlálás

Öntözés után minden alkalommal meg kell lazítani a bokrok körüli talajt. Ezenkívül el kell távolítania az összes gyomnövényt. Amikor azonban ősszel gondozza a loncot, ne távolítsa el a lombozatot a gyökérzet körüli talajból. Segíti a cserjéket, hogy jól tolerálják a hideg időjárást, és további táplálkozást is biztosít..

Hogyan kell megfelelően ültetni a loncot ősszel

Hely előkészítése a lonc ültetéséhezHa korábban nem ültette el ezt a cserjét személyes parcelláján, akkor az alábbi információk hasznosak lesznek. Valójában, mint fentebb említettük, nem mindenkinek sikerül jó termésű loncot szerezni. Leggyakrabban ezek több bogyó egy bokorból. A helyzet az, hogy ennek a növénynek a termesztése saját jellemzőkkel rendelkezik..

Tehát a következő megválaszolandó kérdés az, hogyan kell megfelelően ültetni a loncot ősszel. Ehhez be kell tartania a következő ajánlásokat:

  1. Az első dolog, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet. A lonc nem szereti a nedves talajt, azokat a területeket, ahol rossz a napfény. Ha azt szeretné, hogy cserje zöld tömeget és jó termést hozzon, akkor próbáljon olyan helyet találni a helyszínen, ahol a lonc felső része a napon, az alsó része pedig részleges árnyékban lesz..
  2. A talaj. A lonc nem szereti a rosszul szellőző és rossz talajokat. A legjobb, ha a talaj jól lecsapolt, homokos és enyhén savas. Ha nincs, akkor az ültetés során tőzeg, homok és gyepföld keverékét kell önteni a gödörbe..
  3. Szomszédság. A harmadik pont azt jelenti, hogy a lonc azokhoz a növényekhez tartozik, amelyek önállóan nem hozhatnak létre gyümölcsöt. A bogyók betakarításához több cserjét kell ültetni a közelben..
  4. Idő. Az ültetés legjobb ideje szeptember közepe..

Hogyan ültessük a loncot?

Az ősszel ültetett lonc virágzikEhhez elő kell készítenie egy 45 x 45 cm méretű gödröt. Adjunk hozzá humuszt, majd ültessük. Továbbá a cserjét jól öntözni kell. Talajtakaró a tetején. Célszerű a szomszédos bokrokat legalább egy méter távolságra ültetni. Ebben az esetben legfeljebb másfél.

Annak érdekében, hogy a lonc jó termést hozzon, az ültetés előtt a gyökérzetet műtrágyaoldatban kell áztatni. Ültetéskor ügyeljen arra, hogy minden gyökeret kiegyenesítsen, nehogy összefonódjanak vagy meghajoljanak.

A loncátültetés ősszel

Mézeskalács betakarításaAz átvitel során végzett műveletek hasonlóak azokhoz, amelyeket leszálláskor hajtanak végre. A cserjéket úgy kell elhelyezni, hogy a köztük lévő távolság legalább egy méter legyen. Ásni egy lyukat 45-50 cm mélyen. Ezután adjunk hozzá szuperfoszfátot vagy káliumsót. Szerves műtrágyák előzetesen kijuttathatók.

Ügyeljen arra, hogy a gyökérnyak a talaj szintjén legyen.

A loncátültetést ősszel a legjobb nyár végén vagy szeptember elején elvégezni. Ezen a ponton a cserje kinövi a növekedést. Ezek mind az alapvető ajánlások, amelyeket követve jó termést kaphat a lonc. Ezenkívül kiváló sövényt biztosít a helyszínen.

A lonc metszése – videó

Previous Post
Fotók és pozsgás növények nevei az otthoni termesztéshez
Next Post
Πέργκολα σταφυλιών Diy
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org