15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A jázmin megfelelő ültetése, gondozása és metszése a bőséges virágzás kulcsa

finom jázminvirágzás A trópusi növények kulturális „kérései” egyszerűek, de következetességet igényelnek a termesztőtől. A jázmin cserje (fotó) ültetése és elhagyása olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ha megfigyelik, a növény örömét leli bőséges virágzásban, amint az a képen látható, és finom aromával.

Miért kell metszeni egy bokrot

erős jázmin metszés A jázmin intenzív kerti aromájára és gyönyörű, finom virágaira termesztik. A tavaszi jázminmetszésnek egyszerre több célja van:

 • javítja a növény megjelenését;
 • gyógyítani és megfiatalítani a bokrot;
 • meghosszabbítja a virágzási időszakot;
 • növelje a virágzat számát és méretét.

A jázmin hosszú ágainak eltávolítása segíthet a kívánt szimmetria vagy alak kialakításában. Az erősen benőtt bokrokat ritkítják, hogy fiatal erős hajtásokat kapjanak. A mintegy 40 cm hosszú ágak végeit levágják, vagy teljesen eltávolítják a talaj szintjén. A 10 év feletti hajtásokat le kell vágni.

A jázmin metszése után a vágásokat kerti szurokkal kell lezárni a bokor egészségének megőrzése érdekében..

száraz hajtások eltávolításaA növény termesztése a kertben rendszeres karbantartást igényel, a jázmin rendszeresen megszabadul a régi virágzatoktól és a felesleges hajtásoktól. Tél után a fagyott ágakat levágják, gyökerei a föld felszínén.

A jázmin tavaszi formáló metszése felkészíti a növényt a virágzásra, és növeli a fiatal hajtások számát, amelyek pompát adnak neki és elrejtik a csupasz törzseket. Tavasszal, mielőtt a növény metszőollóval “felébred”, a régi ágakat a talajjal egybe vágva vagy a hossz harmadával lerövidítik..

A jázmin tavaszi metszése formát ad a növénynek, eltávolítja a gyenge és lerövidíti a túl hosszú ágakat, lehetővé teszi új hajtások megszerzését, amelyek növelik a bokor pompáját..

Idővel, minél “öregebb” lesz a növény, annál “vadabb” hajtások jelennek meg, amelyek nem viselnek terhelést, de aktívan táplálkoznak a gyökerekből. Ez nagyban befolyásolja a növény esztétikáját és egészségét. Tavasszal vagy ősszel eltávolítják a felesleges gallyakat, a bokor belső terét elvékonyítják.

jázminbokor fiatalításA jázmin metszésének jellemzői:

 1. Végezze el a jázmin elsődleges “hajvágását” 3 évvel az állandó helyre való leszállás után.
 2. A tavaszi munka a rügyek megjelenése előtt kezdődik.
 3. A kétéves hajtások nem érintkeznek, ők felelősek a gyökérzet fejlődéséért, a korona kialakításáért és a virágágyások felszabadításáért.
 4. A szép és kiváló minőségű korona megszerzéséhez a bokor magassága körülbelül 2 méter..
 5. Metszéskor először a száraz, beteg, görbe hajtásokat és három évnél régebbi, virágzó rügyek nélküli ágakat távolítják el.
 6. A hét éves és idősebb bokrokat metszeni kell a fiatalításhoz. Hagyjon egészséges és erős törzset (1/3) akár fél méter magasra, a többit eltávolítják a gyökérnél, kerti szurokkal lezárják. Ez biztosítja a napfényt és serkenti az új ágak növekedését. A következő évben a hátrahagyott régi törzsek egyharmadát levágják, a harmadik év végére be kell fejezni a régi ágak metszését..
 7. A talajtól a bokor oldaláig terjedő hajtásokat levágják, nem alkalmasak növényképzésre.

Leszállás a földben

illatos jázmin virágokA webhely díszítéséhez válassza ki a célnak megfelelő fajtát:

 • sövény;
 • pázsitdíszítés;
 • pavilonok díszítése.

A jázmin magassága 1-3 méter között változik. A szőlő úgy nő, mint a szőlő. A növény remekül érzi magát rácsos vagy rácsos teraszon.

Időzítés

A jázmin ültetése nyílt talajra tavasszal, amikor stabil az időjárás, vagy szeptemberben ajánlott, hogy a bokor megfelelő gondozásban részesüljön, és gyökeret verjen a közelgő teleléshez.

A növény kevesebb stresszt fog tapasztalni, ha az esést este, esőben vagy felhős időben hajtják végre..

Megjegyezték, hogy a jázmin tavaszi ültetése előnyösebb, a fagy valószínűsége csökken, és elegendő idő áll rendelkezésre a gyökerezéshez. Fontos, hogy a palántát a földre vigyük, mielőtt az első levelek virágoznak, különben sebezhető és meghalhat.

Ülésválasztás

jázmin nő a nyaralójukbanA cserjeültetés helyén lévő talajnak jó vízelvezetésű, nedves és közepesen termékeny talajra van szüksége. A jázminnak legalább napi 4 órára napsütésre van szüksége, hosszú fény esetén a virágzás bőséges és hosszú lesz. Az árnyékba ültetett cserjék rosszabbul fejlesztik a koronát, a virágok ritkák és kicsik.

Minden növénynek legalább 3 méter területre van szüksége az egészséges gyökérfejlődéshez és a függőleges növények koronaképződéséhez. Élő kerítés létrehozásakor 50 cm -enként bokrokat helyeznek el.

A jázmin életciklusa legalább 10 év, ezért gondosan válassza ki a bokor ültetésének helyét.

A gödör előkészítése

Tavasszal vagy ősszel a jázmin ültetése előtt készítsen elő egy gödröt. A kátyú mélysége eléri a 70 cm -t, a szélessége akár a 60 cm -t is. Több napba telik, hogy ebben az állapotban ellenálljon a gödörnek, hogy felmelegedjen a nap által..

A jázmin ültetésekor a gyökereket talaj borítja, amely magában foglalja:

 • tőzeg;
 • hamu;
 • humusz;
 • fekete talaj;
 • homok.

A jázminfajta kiválasztásakor vegye figyelembe a virágzási időszakot. Néhány cserje júniustól augusztusig virágzik, mások áprilistól júniusig.

Palántanevelési folyamat

jázmin cserje a ház közelébenA döntő pillanatot, amelytől a jázmin állapota függ, gondosan elő kell készíteni:

 1. Az elkészített földkeveréket az ásott lyukba öntik, hogy halmot képezzenek.
 2. Vizsgálja meg a palánták gyökérzetét. A száraz, sérült folyamatokat metszőollóval távolítják el.
 3. A gyökereket a föld felszínére fektetik és eltemetik. A gyökérnyak a talaj szintjén van, elfogadhatatlan, hogy 3 cm -nél nagyobb mértékben engedje le a talajba.
 4. Beleöntik a földet és tömörítik a lyukat.
 5. Öntsön vizet bokronként 2 vödör vízzel.
 6. Megszórjuk talajtakaróval, hogy megtartsuk a nedvességet és megakadályozzuk a gyomnövekedést. Használjon tűt, tőzeg vagy fűrészpor.

Bush ellátás

A kertben virágzó jázmin egy kertész büszkesége, akinek a gondozás és a művelés nem csak szavak. A bokor szerény, de ez nem jelenti azt, hogy nem igényel gondozást..

Trágyázza meg a növényt, mielőtt felkészülne a növekedésre (tavasszal). Ásványi műtrágyákat használnak. Összetétel 10 liter vízhez:

 • szuperfoszfát 30 g;
 • karbamid 15 g;
 • kálium -szulfid 15 g.

Ez az éltető koktél 2 bokorhoz elegendő. Nem szabad elhanyagolni a hígtrágyát, amely tartalmazza a szükséges nyomelemeket és anyagokat. Előkeverés 1:10 arányban (trágya / víz), néhány napig állnia kell, és meg kell öntöznie a bokrot.

A jázmin hamuval táplálkozik, amelyet gyümölcsfák ágaival rendelkező kandallókból nyernek. A cserjét rendszeresen kell öntözni a virágzás időszakában.

Reprodukció

jázmin dugványok szaporításraA jázmin magvakból, dugványokból és dugványokból termeszthető.

Ha minél hamarabb szeretne szép, fehér virágú jázmincserjét szerezni, válasszon egyszerű megoldásokat: rétegeket és dugványokat.

Nem hatékony a jázmin magvak földbe ültetése, ha arra törekszik, hogy illatos virágok tengerét kapja a bokorra. A virágzás csak 7 év után lehetséges. Könnyebb a rétegezési technika használata, amelyben nagy valószínűséggel teljes értékű másolatot kapunk.

A jázmin tavaszi dugványokkal történő reprodukálása a legnépszerűbb módja egy új növény tanításának, amely nem igényel emberi energiafogyasztást. A virágzatos oldalsó hajtásokat levágják, 5 cm -re rövidítik, de győződjön meg arról, hogy az ágon legalább két csomópont és két pár levél található.

gyökeres jázminvágásokAz ültetéshez és a későbbi ápoláshoz gyökeret ereszthet a kerti jázmin vágásán, ha körülbelül 2 hétig leülepedett vízben vagy homok-tőzeg keverékben tartja. A dugványokat szögben a talajba temetik, majd műanyag edényekkel vagy polietilénnel borítják az állandó páratartalom és hőmérséklet fenntartása érdekében.

A gyökérzet fejlődése érdekében a talajt rendszeresen öntözik és lazítják. Nyár végén új jázmin példány készül, amelyet ősszel ültetnek állandó helyre..

kedvenc fajta jázminMielőtt jázmincserjét szaporítana, nézze meg a különböző fajták fényképeit. Talán van értelme más fajokat ültetni és gondozni a helyszínen, amelyek eltérnek a virágok méretétől, színétől és a bokor magasságától.

Videó a jázmin rétegzéssel történő reprodukciójáról

Previous Post
Fotók és pozsgás növények nevei az otthoni termesztéshez
Next Post
Πέργκολα σταφυλιών Diy