15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Saját kezünkkel látványos rózsakertet hozunk létre az országban

csináld magad rózsakert az országban A “virágkirálynő” igazi ínyencei a “három kilenc földre” utaznak, hogy megcsodálják csoportos ültetéseit. Sokan azonban saját kezűleg készítettek hasonló rózsakertet az országban, összpontosítva az általánosan elfogadott sémákra. Egyedülálló szépsége kerítést vagy falat nemesít. Újjáéleszti a leírhatatlan zöld gyepet. A tájtervezés élettel teli nagyszerűséget kölcsönöz.

Vannak emberek, akik nem hajlandók pihenni egy ilyen öröm -oázisban? Találjuk ki, hogyan készítsünk rózsakertet saját kezünkkel egy vidéki ház területén. Milyen árnyalatokat kell figyelembe venni a helyszín és a talaj előkészítésekor? Megtudjuk a növények és a megfelelő fajták ültetésének szabályait. Tekintsük a bevált rendszereket, amelyeket kifejezetten a “virágok királynője” számára terveztek. A megszerzett tudás segít határozottan munkához látnunk.

DIY elbűvölő rózsakert az országban: lépésről lépésre

Még egy tapasztalatlan kertész is létrehozhat egy darab paradicsomot a webhelyén. Dédelgetett célját könnyű elérni, ha követi a szakértők tanácsait. Vegye figyelembe néhány alapvető szabályt.

Kényelmes terület

csináld magad rózsakert a vidéki házban az üdülőterületen Először is javasolják a nyaraló megfelelő zónájának kiválasztását..

Meg kell felelnie a következő kritériumoknak:

 • jól megvilágítja a napfény;
 • viharos széltől védve kell lenni;
 • kiváló minőségű termékeny földdel.

Amikor saját kezűleg rózsakertet hoz létre az országban, emlékezni kell arra, hogy a növény nem szereti a vizes élőhelyeket. Távol található az ágazó fáktól és magas épületektől, amelyek széles árnyékot teremtenek. A sikeres fejlődés érdekében a rózsákat tágas helyekre ültetik..

Lehet:

 • csoportos virágágyások a gyepen;
 • elegáns virágágyások mesterséges tározók közelében;
 • sövény a nyaraló kerülete körül.

Az alacsony növésű rózsafajtákat a kerti sikátorok hangsúlyozására használják. A göndör fajták csodálatosan illeszkednek egy lugas vagy pavilon kialakításába. Tökéletesen elrejtik egy régi épületet vagy egy fa kerítést. A standard jellegű rózsák egy unalmas területet látványos pihenőhellyé varázsolhatnak. A kultúra magas fajtáit gyakran a kert bejáratánál helyezik el. Ennek köszönhetően nagyon ünnepélyesen és királyi módon néz ki. Ezenkívül a virágzás időszakában a kert tele van isteni illattal..

Megfelelő stílus és terményfajták

a külvárosi terület díszítése rózsákkalA nyaraló táj sikeres díszítése közvetlenül függ a korábban átgondolt kompozíciótól. Ezért, mielőtt rózsakertet hoz létre az országban, a szakértők azt tanácsolják, hogy válassza ki a megfelelő stílust..rózsafüzér monokróm stílusban

Tekintsünk több lehetőséget:

 1. Rabatki. A virágágyásokat szökőkút, szobor vagy pad körül helyezik el. Leggyakrabban tágas területeken használják.
 2. Táj típusú rózsakert. A növényeket véletlen sorrendben ültetik.
 3. Fekete -fehér stílusú “Miro”. Vörös, bordó vagy skarlát rózsákat használnak.
 4. Virágkötészet 3D. A hegymászó és cserjés növények elegáns tandemjét jelenti. A segédszerkezetek fából vagy fém elemekből készülnek.

csináld magad rózsakert az országbanSok kertész rózsákat ültet sorba, lépcsőzetesen vagy körbe. Az ilyen virágágyásokat évelők, tűlevelűek és virágzó cserjék egészítik ki. A rózsakert helyes elrendezésében azonban a fő szerepet a “virágkirálynő” fajtái játsszák.különböző fajtájú rózsák a rózsakert kialakításában

Ilyen formában érkezik:

 • bokor;
 • tea szoba;
 • miniatűr;
 • alapértelmezett;
 • göndör;
 • talajtakaró;
 • floribunda.

elegáns rózsa kompozíció

A stílusos kompozíció megszerzéséhez fontos figyelembe venni a rózsák más kerti virágokkal való kompatibilitását. Például a kultúra csodálatosnak tűnik a boróka, a törpefenyő vagy az alulméretezett tuja hátterében. A kora tavasszal virágzó nárciszok és tulipánok a “virágok királynőjének” pótolhatatlan társai.

Célszerű legfeljebb 4 fajta rózsát ültetni egy virágágyásra, hogy stílusos legyen.

Virágoskert elrendezés

fiatal rózsakertA látványos virágágyás létrehozásának fontos eleme a jól átgondolt rózsakerti terv. Először a helyszínen határozzák meg a határait..rózsakert elrendezés

A tájékozódási pontok általában:

 • járdaszegélyek;
 • kerítés;
 • alulméretezett cserjék;
 • fák.

rózsakert terv papíronMinden információ papírra kerül. A virágágyás mérete és távolsága a területen található legközelebbi épületektől is itt látható. A lényeg az, hogy a rózsakert ne zavarja az emberek és a háziállatok mozgását. A telek mérete alapján határozzák meg a bokrok jövőbeni elhelyezkedését. Gondolja át a további növények és színek kompatibilitását. Például a szakértők nem tanácsolják hideg és meleg színek ültetését ugyanazon a helyen. Az eredmény inharmonikus és töredezett kép. Első pillantásra az összeférhetetlen árnyalatokat hófehér rózsa virágzatával hígítják.különböző rózsafajták összetétele

Ezenkívül vannak kész sémák a rózsakertek ültetéséhez, amelyek jelzik a növények helyét, méretét és magasságát..

A függőleges kompozíciókat a kert hatékony díszítésének tekintik, amelyeket keretek, tetők vagy keresztlécek segítségével alakítanak ki..

A kialakítás sikeresen elfedi a megsemmisült falvakolatot vagy a csúnya fatörzset. A virágokat pavilonok, oszlopok és speciálisan telepített rácsok mellé ültetik.

A rózsafüzérek segítségével elvégzik a webhely zónázását, és a következőket kapják:

 • félreeső olvasótér;
 • ünnepi sarok, ahol teapartikat rendeznek;
 • hangulatos hely, ahol “újraegyesülhet” a természettel.

rózsákat ültetni az ösvényenA mászórózsa sok virágzatával tarkított virágfolyosó pompásan néz ki. Néha egyoldalas, a hajtásokat a kerítés mentén irányítja. Az alacsony termésű növényeket szegély “keretként” használják. A rózsabokrokat konténerekbe ültetve mobil virágágyásokat hoznak létre. Általában egy lakóépület bejárati ajtaja közelében, teraszokon vagy kerti sikátorok mentén helyezik el őket..

Talaj előkészítése

a leszálló gödör előkészítéseA talaj változatossága alapvető szerepet játszik a kiváló minőségű virágágyás kialakításában. Végül is a rózsa meglehetősen szeszélyes és furcsa növénynek számít. Ha nehéz agyagos talaj van a helyszínen, akkor vízelvezető anyagokkal hígítják.

Általában használja:

 • kavics;
 • expandált agyag;
 • durva homok.

A homokos típusú talajt agyaggal kevert humusszal trágyázzák. Termékeny talajt készítenek a rózsakert kialakításához. Az eljárás legfeljebb 3 hónappal a növények ültetése előtt kezdődik. A nyár közepe táján óvatosan kiássák a helyszínt. A talaj lazításának mélysége körülbelül 60 cm. Ugyanakkor a műtrágyázást úgy végzik el, hogy a föld hasznos összetevőkkel “telített” legyen..

Leszállási séma

rózsák ültetéseEgy gyönyörű virágágyás egy nyaralóban nagy örömet okoz tulajdonosainak. E cél elérése érdekében azonban fontos betartani a rózsakert ültetésének szabályait a kijelölt területen..

Egyszerű eljárások sorozatából állnak:

 • a gyökérzet bőségesen hidratált;
 • távolítsa el az elrontott tippeket;
 • vágja le a növény földi részét;
 • maximum 3 ágat hagyjon lombozat és rügyek nélkül.

a palánta öntözéseÁss egy lyukat az előre megjelölt helyeken. Mélységének meg kell egyeznie a gyökerek hosszával. A bokrot szigorúan függőlegesen helyezzük el, és megpróbáljuk ebben a helyzetben tartani az eljárás végéig. A lyukban keletkező hely tele van talajjal. A felületet gondosan le kell ragasztani. Ezután a talajt kissé meglazítják, öntözik és teljesen fűrészporral vagy tőzeggel borítják. Az ültetést októberben, a hideg időjárás kezdete előtt végezzük. Kora tavasszal a bokrokat gondosan megvizsgálják. Szükség esetén vágja le és takarja le nedves tőzeggel vagy fakéreggel.

A rózsapalánták ültetésekor a gyökerek hegyét nem szabad felfelé hajlítani.

A kultúra fajtáitól függően a bokrok közötti távolság eltérő. Például a törpefajtáknál 50 cm elegendő. A hibrid tea rózsák 100 cm távolságban érzik magukat..

Szeretetteljes gondoskodás a virágágyásról

gondozza a rózsakertet a nyaralóban

Amikor a rózsafüzér lebomlása véget ért, ideje a szisztematikus távozásra gondolni.:

 1. Ez magában foglalja a termőtalaj mérsékelt öntözését. Különös figyelmet fordítanak a szárítás sebességére és a növény növekedési időszakában eső csapadék mennyiségére..
 2. A tavaszi metszést száraz, napsütéses napokon végzik, figyelembe véve a növények változatosságát.
 3. A télre való felkészülés során a bokrokat bőségesen foszfor -műtrágyákkal táplálják, és megbízható menedéket is építenek..

rózsák kompozícióiMint kiderült, rózsakert létrehozása saját kezűleg a dachában lenyűgöző üzlet. Komoly felkészülést igényel. Először egy megfelelő webhelyet kell kiválasztani. Ezután elkészítik a kultúrák tervét és elrendezését. Határozza meg a rózsafajtákat és kezdje el az ültetést az agronómiai szabályok szerint. Annak érdekében, hogy a királyi virágok látványos völgye megjelenhessen a dachában, megfelelő ellátást kap. És életünk útja rózsaszirmokkal van tele.

Saját kezünkkel feltörünk egy rózsakertet az országban – videó

Previous Post
A magvak személyes telekről történő gyűjtésének és tárolásának szabályai
Next Post
Αρμόδια φύτευση και φροντίδα του πεύκου κέδρου της Σιβηρίας στο εξοχικό τους