15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A park rózsa titkai Abraham Derby

rose abraham derby A csodálatos rózsa, Abraham Derby jogosan foglalja el méltó helyét a kerti virágok világában. Megjelenését D. Austin angol tenyésztőnek köszönheti. Sikeresen keresztezte a Sárga párna floribundát az élénkvörös göndör Alohával. A botanikus az így kapott hibridet a világ első öntöttvas hidat építő brit mérnökről nevezte el..

A növény külső jellemzői

rózsabokor Ábrahám derbi A kertkultúrát nagyra értékelték az orosz tájtervezők. Ez egy buja cserje, sűrű, kerek koronával, körülbelül 1,2 m széles. Magassága körülbelül 1,5 m. Ha a curling változatot rózsából alakítják ki egy tartó segítségével, akkor a hajtásokat 3 m -ig nyújtják..

Az Abraham Derby rózsa botanikai leírása szerint kecses, de sűrű ágai bőségesen fényes lombokkal vannak borítva. A lemez bőrfelülete mélyzöld árnyalatú.nagy illatos virágok

A buja rügyek csodálatosnak tűnnek a háttérben, amelyek különböznek:

 • nagy méretek (átmérő 12-15 cm);
 • kiváló dekorativitás;
 • szirmok frottír szerkezete.

A virágok június elején jelennek meg a bokrokon, és ősz közepéig folyamatosan cserélik egymást. A sűrű rügyek csészés vagy serleg alakúak, és 140 finom sziromból állnak. Tömege miatt kissé a talaj felé dőlnek. A bokrokon a virágok külön-külön vagy kompakt kefékben helyezkednek el, 3-4 darabból állnak.színe az időjárástól függően

Az időjárási körülményektől függően az angol rózsa Abraham Derby szirmai megváltoztatják színüket.

Ha hűvös és borult, széleik halvány rózsaszínűek, a középső rész sárgás. A nyári melegben a rózsa sárgabarack vagy őszibarack árnyalatot vesz fel. A szirmok hátsó része arany-fehér, tövében mély rózsaszín. A virágok finom illatot árasztanak, amely citrusfélék és eper keverékére emlékeztet.

A gyakori esőzések a szirmok csomósodásához vezetnek, de a virág akkor sem veszíti el vonzerejét..

A fajta előnyei és hátrányai

angol rose abraham derbyAz angol rózsa Abraham Derby példátlan népszerűségre tett szert a kertészek körében szerte a világon.

Fő előnyei a tényezők:

 • a bokor tömörsége;
 • hosszú virágzási időszak;
 • a szirmok eredeti színe;
 • a rügyek kifejezett aromája.

Ezenkívül a rózsa csodálatosan tolerálja a hideg telet. Nem fél a forró nyártól és a nedves tavasztól. A növény sikeresen ellenáll a különböző betegségeknek, és tolerálja a szezonális metszést.

Az Abraham Derby rózsa hátrányai közé tartozik a talaj tápanyaghiányával szembeni érzékenység..

Gyakran előfordul, hogy a bokrokat kártevők érintik. A kedvezőtlen éghajlati viszonyok miatt a rózsa elveszíti dekoratív hatását. Ennek ellenére a fajtát boldogan termesztik mind vidéki, mind városi virágágyásokban..

Rose Abraham Derby a tájtervezésben

Rózsa Ábrahám derbi tájtervezésbenA kultúrát aktívan használják a virágágyás fő díszítéseként. Csoportosan ültetik a buja növényzet hátterében, vagy fényűző bokorként a pavilon közelében.

A fajta harmonikusan kombinálódik a virágzó cserjékkel:

 • halványlila;
 • jázmin;
 • spirea;
 • madárcseresznye;
 • magnólia.

magas cserjék rózsa abraham derbyA klasszikus mixborders létrehozásakor a tervezők magas Abraham Derby rózsabokrokat használnak, amelyeket a háttérben lévő virágágyásokba ültetnek. Az első sorokat alacsony növekedésű, korai virágzási időszakú gyógynövények díszítik. A göndör opciókat pavilonok közelében ültetik pihenésre, bejárati ívekre vagy a veranda ablakai alá.

Célszerű a parkrózsa Abraham Derby -t igénytelen virágok mellett termeszteni.

Hibrid rózsaültetési szabályok

a rózsa ültetésére vonatkozó szabályokA növényeket kora ősszel ültetik, hogy legyen ideje gyökeret verni és felkészülni a hidegre. Gyorsan alkalmazkodik a csökkenő hőmérséklethez. Már a következő szezonban pompásan nő, és nagy rügyeket dob ​​ki. Mielőtt azonban megkezdené az Abraham Derby rózsa ültetését és gondozását, válasszon egy megfelelő helyet.

Ideális hely “a felhők alatt”

hely kiválasztása a rózsák számáraMivel a növény nagyon szereti a rengeteg fényt, a virágágyás közepére vagy nyílt területre helyezzük. Örömmel fog „napozni” az egész szezonban, sok rügyet elengedve. Ezenkívül a rózsa termesztésének helyét védeni kell a huzat ellen..

Az Abraham Derby fajta rózsa nem szereti az átültetéseket, célszerű azonnal állandó helyre tenni.

A tenyészet nem tolerálja a túlzott nedvességet. Ezért nem ajánlott ültetni síkvidékre, ahol gyakran olvadék vagy esővíz gyűlik össze. A fajta nem fejlődik jól egy régi rózsa helyén, amelyet eltávolítottak a virágágyásból. Rovar kártevők vagy kórokozó mikroorganizmusok maradhatnak a talajban.

Palánták vásárlása és ültetési terv

rózsa palánták az óvodábólA bokrokat speciális üzletekben vagy óvodákban vásárolják. Az egészséges példányokat lédús hajtások különböztetik meg. A központi területen lignified jellegűek. A lassú palánták az ültetés után megjelenő lehetséges betegségeket jelzik..

A megvásárolt bokrokat megvizsgálják, majd levágják. Az Abraham Derby angol rózsa sikeres kifejlesztéséhez legfeljebb 6 minőségi rügy marad. Ezután elkészül a gyökérzet. Az egészséges “szőrszálakat” körülbelül 2 cm -rel lerövidítik, a sérült és szárazakat pedig teljesen eltávolítják. A kész bokrokat 3 órára egy tiszta víz edénybe helyezzük..

öntözés rózsák közvetlenül az ültetés utánEkkor lyukat ásnak. A gyökérzet méretének megfelelően készül. Teljesen bele kell merülnie ebbe. A vízelvezetést a lyuk aljára öntik, amely kavicsokból, kerámia szilánkokból vagy apró kavicsokból áll. Ezután jön a tápanyag -hordozó.

Általában összetevőkből készül:

 • tőzeg;
 • homok;
 • humusz;
 • kerti föld.

A bokrot lyukba helyezzük úgy, hogy a gyökérnyakát körülbelül 5 cm -rel talaj borítsa be.A föld felső golyóját bőségesen öntözik, tamponozzák és széna, fűrészpor vagy frissen vágott fű borítja. A mulcs elősegíti a kert szépségének növekedését, és megtartja a nedvességet a gyökérzet számára.

Gondoskodás

gondoskodó gondoskodás eredményeMint tudják, az angol tenyésztő nem a középső szélességekre tenyésztette a parkrózsa Abraham Derbyt. Ezért különös figyelmet igényel önmagára. Például száraz időben a gyökérzet kissé kilóg. A talaj fellazításakor rendkívül óvatosnak kell lennie, hogy ne sértse meg. Ezenkívül a növény heti öntözést igényel. 10 liter szobahőmérsékletű vizet öntünk egy bokor alá.

Trágyázás

tápanyag talajAz ültetés utáni első szezonban a rózsát nem táplálják, mivel értékes anyagokat kap az előkészített szubsztrátumból. De a következő évben, kora tavasszal, vízzel hígított madárürüléket öntenek a bokor alá 1–20 arányban. Ezután 21 nap múlva ásványi anyagokat tartalmazó műtrágyákat adnak hozzá.

Bármilyen műtrágyát használnak a rózsákhoz naplemente után.

Tervezett metszés

metsző rózsákA termést minden évben metszik, eltávolítják a sérült elemeket. A bokor koronájának kialakításakor először a támasztóágakat határozzák meg. Ez segít szabályozni a növény magasságát. A felesleges hajtásokat biztonságosan eltávolítják. Az eljárást kora tavasszal hajtják végre. Az ágakat körülbelül 45 ° -os szögben vágják le, majd kerti szurokkal kezelik.

“Váratlan vendégek”

levéltetvek a rózsákonGyakran a növényt kártevők érintik. Jelenlétüket deformált lemezlemezek jelzik lyukakkal és pókháló elemekkel. Látva az “ellenségek inváziója” jeleit, a növény érintett részeit eltávolítják. Ezután a bokrot rovarölő szerekkel kezelik.

További menedék

menedék rózsák a télreKéső ősszel a rózsákat felkészítik a telelésre. Először a bokrokat metszik, és eltávolítják a maradék lombozatot. Ezután a növényeket alaposan homokkal és száraz talajjal borítják. Ebben az esetben nem használnak szalmát vagy tőzeget, hogy minimális nedvesség legyen a talajban. Azokban a régiókban, ahol kemény tél van, a rózsát agroszálas, rongyos vagy műanyag borítás borítja. A hó további védelmet is nyújt..

Mint látható, az Abraham Derby rózsa termesztése nem igényel különleges készségeket. A legfontosabb, hogy jobban megismerje őt. Vásároljon minőségi palántát, majd kövesse a szakértők által megadott egyszerű sémát. Díszítsük kertjeinket egy csodálatos virággal, eredetileg a távoli Angliából.

A legillatosabb rózsa Abraham Derby az Ön webhelyére – videó

Previous Post
A magvak személyes telekről történő gyűjtésének és tárolásának szabályai
Next Post
Αρμόδια φύτευση και φροντίδα του πεύκου κέδρου της Σιβηρίας στο εξοχικό τους