15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πολυετές γλυκά μπιζέλια – φύτευση και φροντίδα αρωματικών θάμνων

Πείτε μου πώς να καλλιεργήσω πολυετή γλυκά μπιζέλια, φύτευση και φροντίδα, φωτογραφίες του φυτού. Θέλω να φυτέψω καλλιέργειες αναρρίχησης κοντά στο κιόσκι, μου το συμβούλεψε ένας γείτονας. Λέει ότι υφαίνει καλά στο στήριγμα και ανθίζει όμορφα. Πότε και πώς να σπείρετε σπόρους – μπορείτε πρώτα απευθείας στο έδαφος ή στα σπορόφυτα?

γλυκά μπιζέλια πολυετείς φωτογραφίες φύτευσης και φροντίδας Τα γοητευτικά φωτεινά λουλούδια του τραβούν αμέσως τα βλέμματα στο παρτέρι και οι βλαστοί του στις πτέρυγες μπορούν να αναρριχηθούν σε καμάρες και άλλα στηρίγματα. Ένα ανεπιτήδευτο φυτό αναπτύσσεται εξίσου καλά τόσο στο νότο όσο και στη μεσαία λωρίδα. Αυτά είναι πολυετή γλυκά μπιζέλια, φύτευση και φροντίδα (φωτογραφία) για τα οποία δεν είναι δύσκολο. Μόλις επιλέξετε ένα ηλιόλουστο σημείο για αυτόν στον ιστότοπο, θα θαυμάσετε τις λεπτές ταξιανθίες για πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα, μια ποικιλία ποικιλιών θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τόσο θάμνους που μοιάζουν με λιάνα όσο και κομψά είδη με μικρούς όρθιους μίσχους. Τέτοια μπιζέλια δεν είναι μόνο ασύγκριτα στον μπροστινό κήπο, αλλά είναι επίσης κατάλληλα για κοπή μπουκέτου.

Πολυετές γλυκά μπιζέλια – φύτευση και φροντίδα, φωτογραφία

αρωματικός βαθμός Ο πολιτισμός ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων και είναι ένας από τους εκπροσώπους της τάξης του γένους. Παρεμπιπτόντως, οι περισσότεροι κηπουροί τον αποκαλούν έτσι – μια αρωματική τάξη, η οποία είναι αρκετά δικαιολογημένη. Από τη φύση του, η βαθμίδα είναι ένα φυτό που αγαπά τη θερμότητα που ήρθε σε εμάς από τη ζεστή Μεσόγειο. Ωστόσο, τα πολυετή είδη έχουν αυξημένη αντοχή στον παγετό. Αντέχουν εύκολα τους παγετούς του φθινοπώρου και συνεχίζουν να ανθίζουν μέχρι τον Νοέμβριο, ακόμη και αντέχοντας τους μείον 5 ° С.

Τα πολυετή μπιζέλια έχουν περισσότερα από χίλια είδη. Υπάρχουν συμπαγείς χαμηλής ανάπτυξης ποικιλίες ύψους περίπου 45 εκατοστών και υπάρχουν αληθινά αμπέλια που αναπτύσσουν σγουρές βλεφαρίδες μήκους έως 3 μέτρα. Η τάξη αρχίζει να ανθίζει τον Ιούνιο, απελευθερώνοντας μακριές φούντες-ταξιανθίες με μάλλον μεγάλα λουλούδια που μοιάζουν με πεταλούδες.

Και παρόλο που τα μπιζέλια ονομάζονται γλυκά μπιζέλια, αυτό ισχύει περισσότερο για τα ετήσια είδη. Σε μια πολυετή τάξη, το άρωμα εκφράζεται ασθενώς, επιπλέον, το χρώμα του δεν είναι τόσο ποικίλο. Κυριαρχείται από διάφορες αποχρώσεις του ροζ, μοβ και μπλε..

Χρόνος και μέθοδοι φύτευσης

φύτευση αρακά σε ανοιχτό έδαφοςΤα μπιζέλια πολλαπλασιάζονται με σπόρους, χρησιμοποιώντας μία από τις τρεις επιλογές σποράς:

  1. Στο νότο, οι σπόροι μπορούν να σπαρθούν απευθείας στο έδαφος στα τέλη Απριλίου.
  2. Επίσης, καλό αποτέλεσμα δίνει η φθινοπωρινή σπορά, 2 εβδομάδες πριν τον παγετό. Οι σπόροι δεν φοβούνται το κρύο και την άνοιξη οι θάμνοι θα φυτρώσουν νωρίτερα και θα ανθίσουν πιο υπέροχα.
  3. Στη μεσαία λωρίδα, εξασκούνται σε αυξανόμενες τάξεις μέσω δενδρυλλίων, σπέρνοντας σπόρους στα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα μπιζέλια δεν ανέχονται καλά τη μεταμόσχευση και συχνά απλώνονται. Επομένως, είναι καλύτερο να φυτέψετε αμέσως τους σπόρους σε ξεχωριστά κύπελλα και να τους φωτίσετε. Και πραγματοποιήστε τη μεταμόσχευση μαζί με έναν σβώλο γης.

σπορόφυτα γλυκού μπιζελιού

Δεδομένου ότι το κέλυφος των φασολιών είναι πολύ πυκνό, οι σπόροι πρέπει να εμποτιστούν πριν από τη φύτευση. Μπορείτε επίσης να βλάψετε μηχανικά την ακεραιότητα των σπόρων τρυπώντας τους με βελόνα και τρίβοντάς τους με γυαλόχαρτο.

Πού να φυτέψετε μπιζέλια στον κήπο

πού να φυτέψετε μια αρωματική βαθμίδαΗ Κίνα αγαπά τον καλό φωτισμό, οπότε είναι καλύτερο να το φυτέψετε σε ηλιόλουστες περιοχές. Αλλά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στο έδαφος. Το μόνο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι τα μπιζέλια δεν ανέχονται υψηλή οξύτητα. Μια ανθισμένη καλλιέργεια θα ανταποκριθεί θετικά στην εφαρμογή ορυκτών λιπασμάτων. Το κύριο πράγμα είναι να μην χρησιμοποιείτε φρέσκια κοπριά, διαφορετικά οι θάμνοι θα είναι ευαίσθητοι στο φουζάριο.

Πώς να φροντίσετε τα πολυετή μπιζέλια

πώς να φροντίσετε τα πολυετή μπιζέλιαΗ φροντίδα για τον αρωματικό βαθμό είναι ελάχιστη:

  • τακτικό πότισμα, ειδικά σε ξηρά καλοκαίρια.
  • δημιουργία στήριξης για ψηλές ποικιλίες ύφανσης.

Ένα πολυετές μπορεί να κάνει χωρίς σίτιση. Εάν θέλετε, για πλούσια ανθοφορία, μπορείτε να γονιμοποιήσετε τους θάμνους με Agricola δύο φορές την εποχή, στην αρχή και στο τέλος του καλοκαιριού. Η βαθμίδα δεν χρειάζεται κλάδεμα, αρκεί να κόψετε τα ξεθωριασμένα λουλούδια για να διεγείρετε το σχηματισμό νέων μπουμπουκιών.

Καλλιέργεια πολυετούς γλυκού μπιζελιού

Previous Post
Megismerkedünk a csodálatos rudbeckia aranylabda ültetésének és gondozásának szabályaival
Next Post
Τι κρεατοελιές τρώνε στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια