15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bobovnik – φύτευση και φροντίδα, φωτογραφία της πιο γοητευτικής “χρυσής βροχής”

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι είναι ένα όσπριο ενήλικα, φύτευση και φροντίδα, μια φωτογραφία αυτού του φυτού. Φύτεψα ένα νεαρό δενδρύλλιο την περασμένη άνοιξη, ο άντρας μου το έφερε από την έκθεση. Ξεκίνησε, ακόμη και μεγάλωσε νέα κλαδιά για το χειμώνα, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για θάμνο ή δέντρο. Και θα ανθίσει; Το δικό μου δεν έχει ανθίσει ακόμα, ίσως ο χώρος προσγείωσης δεν είναι κατάλληλος?

φωτογραφίες φύτευσης και φροντίδας φασολιών Για όλο τον Μάιο, στέκεται, στολισμένο με υπέροχες μακριές φούντες με πολλά χρυσά λουλούδια. Αυτό είναι το όνειρο ενός κηπουρού – ένα αξεπέραστο φασόλι, φύτευση και φροντίδα, μια φωτογραφία του οποίου ενδιαφέρει πολλούς. Κέρδισε τη δημοτικότητά του ακριβώς λόγω της υπέροχης ανθοφορίας του. Μια τέτοια αφθονία φωτεινών ταξιανθιών μπορεί να ζηλέψει άλλες καλλιέργειες κήπου. Αλλά η καλλιέργεια οσπρίων, και ακόμη περισσότερο χωρίς καταφύγιο, δεν θα λειτουργήσει παντού, επειδή τα περισσότερα από τα είδη του δεν ανέχονται τον παγετό. Ποιο είναι το μυστικό της άφθονης ανθοφορίας και πώς να φροντίσετε ένα τέτοιο δέντρο στον κήπο?

Σύντομα βοτανικά χαρακτηριστικά του φασολιού

φασόλι Το φασόλι ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια οσπρίων και αναπτύσσεται ως φυλλοβόλος θάμνος ή δέντρο. Δεν διαθέτει πλούσια ποικιλία ειδών, έχει μόνο δύο είδη και πολλά υβρίδια, αλλά έχει πολλές ποικιλίες. Διαφέρουν, πρώτα απ ‘όλα, στο ύψος του δέντρου ή του θάμνου, καθώς και στο μήκος των ταξιανθιών και στο χρόνο ανθοφορίας..

Ανάλογα με το είδος, το ύψος του φασολιού μπορεί να είναι από 3 έως 7 μέτρα και τα κλαδιά του είναι όρθια ή κρεμαστά. Στα περισσότερα είδη, τριφυλλοειδή ωοειδή φύλλα είναι εφηβικά στην πλάτη. Τα όσπρια ανθίζουν πιο κοντά στο μήνα Μάιο και ανθίζουν για περίπου 4 εβδομάδες. Μικρά κίτρινα λουλούδια συλλέγονται σε ταξιανθίες ρακεμόζης με μήκος 15 εκ. Υπάρχουν ποικιλίες, οι βούρτσες των οποίων φτάνουν σε μήκος έως 0,5 μ..

Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, το φασόλι είναι τόσο σπαρμένο με ταξιανθίες που τα φύλλα και ακόμη και τα κλαδιά δεν είναι ορατά κάτω από αυτά. Γι ‘αυτό ονομάζεται δημοφιλώς “χρυσή βροχή”.

Bobovnik – φύτευση και φροντίδα, φωτογραφία του φυτού

μπουμπούκια φασολιώνΤις περισσότερες φορές, τα όσπρια καλλιεργούνται σε περιοχές με ζεστό κλίμα. Παρόλο που ορισμένα από τα είδη του μπορούν να ανεχθούν τον παγετό έως μείον 25 ° C. Ωστόσο, όπου και αν αναπτυχθεί, μια κατάσταση παραμένει αμετάβλητη – ο χώρος προσγείωσης πρέπει να είναι ευρύχωρος και καλά φωτισμένος. Είναι ανεπιθύμητο να φυτεύετε όσπρια κοντά σε ψηλές καλλιέργειες, έτσι ώστε να μην το σκιάζουν.

Για φύτευση, είναι καλύτερο να αγοράσετε μικρά σπορόφυτα με κλειστό ριζικό σύστημα. Μπορούν να φυτευτούν νωρίς το φθινόπωρο ή την άνοιξη, αν μιλάμε για τη νότια λωρίδα. Σε ψυχρότερα κλίματα, τα φασόλια φυτεύονται μόνο την άνοιξη..

Πώς να φροντίσετε ένα φασόλι στον κήπο

πώς να φροντίσετε το φασόλιΣε γενικές γραμμές, η φροντίδα της “χρυσής βροχής” δεν είναι δύσκολη και κάθε κηπουρός μπορεί να την αντιμετωπίσει. Εάν φυτέψετε αμέσως ένα δενδρύλλιο σε μια ζεστή και φωτισμένη περιοχή, τότε θα χρειαστεί μόνο να υποστηρίζετε περιοδικά την ανάπτυξή του με τέτοιες δραστηριότητες:

  1. Ποτίζετε συχνά, αλλά μόνο νεαρά δενδρύλλια. Τα ενήλικα φυτά ανέχονται καλά την ξηρασία και χρειάζονται πότισμα μόνο όταν δεν υπάρχει βροχή για πολύ καιρό.
  2. Τροφοδοτήστε δύο φορές την εποχή: την άνοιξη – με λίπασμα, το φθινόπωρο – με λιπάσματα καλίου -φωσφόρου.
  3. Καλύψτε τα νεαρά φυτά για το χειμώνα, ειδικά σε δροσερά κλίματα. Στο νότο, τα ενήλικα φυτά φασολιών αναπτύσσονται χωρίς καταφύγιο. Αλλά, για παράδειγμα, στην περιοχή της Μόσχας, μπορεί να υποφέρουν από χειμερινούς παγετούς και παγετούς την άνοιξη, ειδικά θερμόφιλες ποικιλίες. Ως εκ τούτου, συνιστάται η κατασκευή ενός προστατευτικού καταφυγίου για αυτούς το φθινόπωρο..

Το όσπριο πολλαπλασιάζεται με σπόρους, μοσχεύματα ή στρώσεις. Η τελευταία επιλογή χρησιμοποιείται για μορφές θάμνου που δίνουν πλάγιους βλαστούς..

Χαρακτηριστικά της καλλιέργειας οσπρίων στην περιοχή του Λένινγκραντ

Previous Post
A 16 legjobb korai virág választéka nyaraló díszítésére
Next Post
Παρατηρούμε τη σωστή γειτονιά στα κρεβάτια, δημιουργώντας μικτές φυτεύσεις λαχανικών