15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πανέμορφος και ανεπιτήδευτος ψεύτικος φοίνικας cordilina – φροντίδα στο σπίτι, φωτογραφία

Η κοιμισμένη περίοδος της κορδιλίνης, της φροντίδας στο σπίτι (φωτογραφία του φυτού, αν είναι δυνατόν) περνά πολύ δύσκολα; Ένας νεαρός θάμνος με ένα πολύχρωμο μάτσο φύλλα μου παρουσιάστηκε από έναν φίλο. Το έβαλα όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος – στο βόρειο παράθυρο, αλλά ο κορεσμός χρώματος άρχισε να εξαφανίζεται. Το μετέφερα στην ανατολική πλευρά και ο θάμνος ζωντάνεψε ξανά. Και τι να το κάνεις το χειμώνα, να το διατηρήσεις ζεστό ή χρειάζεσαι δροσιά; Αυτή είναι η πρώτη μου κορδιλίνα, δεν ξέρω καν τι της αρέσει.

φωτογραφία σπιτικής φροντίδας cordilina Οι ψεύτικες παλάμες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους καλλιεργητές λουλουδιών που τους αρέσει να οργανώνουν τροπική ζούγκλα στο σπίτι. Σε αντίθεση με τις πραγματικές παλάμες, είναι λιγότερο ανεπιτήδευτες και έχουν συμπαγές μέγεθος που τους επιτρέπει να καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Μία από αυτές τις ομορφιές είναι η κορδιλίνα, φροντίδα στο σπίτι (η φωτογραφία θα είναι περαιτέρω στο άρθρο) για την οποία είναι απολύτως απλή. Και παρόλο που δεν μπορούν όλες οι ποικιλίες του να αναπτυχθούν σε γλάστρες, συμπαγείς και ανεπιτήδευτες ποικιλίες κορδιλίνας ευδοκιμούν μεταξύ φυτών εσωτερικού χώρου. Δεν έχουν ειδικές απαιτήσεις για τη θερμοκρασία του περιεχομένου, επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις κορδιλίνες είναι ανθεκτικές στο κρύο. Το μόνο που χρειάζονται είναι η υψηλή υγρασία στην οποία έχουν συνηθίσει στις τοπικές τροπικές περιοχές. Και σε ευγνωμοσύνη, τα δέντρα που μοιάζουν με φοίνικες θα σας ευχαριστήσουν με ένα πλούσιο καπάκι από φωτεινά φύλλα.

Παρεμπιπτόντως, η cordilina συγχέεται πολύ συχνά με τη dracaena, η οποία θεωρείται επίσης ψεύτικος φοίνικας. Είναι εύκολο να τα διακρίνουμε από τη δομή του ριζικού συστήματος: στο πρώτο, οι ρίζες είναι λευκές, με πυκνωμένους όζους και στο δεύτερο, είναι ομοιόμορφες και καφέ. Επιπλέον, τα φύλλα της κορδιλίνας είναι μίσχοι και έχουν κεντρική φλέβα. Και στη dracaena, αναπτύσσονται αμέσως από το στέλεχος και οι φλέβες είναι διαμήκεις.

Θερμοκρασία περιεχομένου και φωτισμός για ψεύτικες παλάμες Cordilin

συνθήκες διαβίωσης του cordilina στο σπίτι Στη δομή τους, οι κορδιλίνες μοιάζουν πραγματικά με φοίνικες. Έχουν κορμό και τα κάτω φύλλα πέφτουν με την ηλικία, λόγω του οποίου σχηματίζεται μια κορυφή με ένα καπάκι νεαρού φυλλώματος. Ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί να είναι στενό ή φαρδύ, συμπαγές πράσινο ή πολύχρωμο.

Ο τύπος του προϊόντος καθορίζει επίσης την ποιότητα του φωτισμού. Οι φοίνικες με συμπαγές φύλλωμα είναι λιγότερο ιδιότροποι και μπορούν να αναπτυχθούν σε ελαφριά μερική σκιά. Ενώ οι ποικίλες καλλιέργειες χρειάζονται ηλιακό φως, ωστόσο, διαχέονται για να αποφευχθούν εγκαύματα. Επιπλέον, για τέτοιες κορδιλίνες, οι ώρες της ημέρας πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να μην εξαφανιστεί η ποικιλία.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, όλες οι κορδιλίνες αισθάνονται καλά σε μέτρια θερμότητα, 20-25 ° C. Δεν έχουν περίοδο αδράνειας, επομένως, οι θάμνοι συνεχίζουν να αναπτύσσονται το χειμώνα, αν και με πιο αργό ρυθμό. Ταυτόχρονα, για όλες τις ποικιλίες και τα είδη, είναι σημαντικό να διατηρείται υγρασία τουλάχιστον 70%.

Ορισμένες υποτροπικές κορδιλίνες μπορούν να αντέξουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το χειμώνα, σε μια δροσερή βεράντα ή μπαλκόνι στους 10-12 ° C, η cordilina δεν θα εξαφανιστεί και θα γίνει κόκκινη, ευθεία, αδιαίρετη, νότια και τράπεζες.

Cordilina – φροντίδα στο σπίτι, φωτογραφία

πώς να φροντίσετε την κορδιλίναΕίναι εύκολο να φροντίσετε τις ψεύτικες παλάμες:

  • όλο το χρόνο, οργανώνουν συχνά διαδικασίες νερού κάτω από το ντους ή με ψεκασμό, με εξαίρεση έναν δροσερό χειμώνα.
  • νερό άφθονο το καλοκαίρι, εμποδίζοντας το χώμα να στεγνώσει, και μέτρια – κατά τη δροσερή εποχή.
  • κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου (άνοιξη-καλοκαίρι) δύο φορές το μήνα, ταΐστε με ένα ορυκτό σύμπλεγμα.
  • εάν είναι απαραίτητο, κλαδέψτε και σχηματίστε ένα πλούσιο στέμμα εάν ο κορμός είναι εκτεταμένος.

Τα ενήλικα κορδόνια μπορούν να φτάσουν σε ύψος 2 μ. Κάτω από το βαρύ φυλλοβόλο καπάκι, ο κορμός τους συχνά λυγίζει και μπορεί ακόμη και να σπάσει. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα στήριγμα εγκαίρως που θα στηρίξει τον φοίνικα..

Πώς να σχηματίσετε την κορδιλίνα

Previous Post
A 16 legjobb korai virág választéka nyaraló díszítésére
Next Post
Παρατηρούμε τη σωστή γειτονιά στα κρεβάτια, δημιουργώντας μικτές φυτεύσεις λαχανικών