15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γοητευτικοί πρίγκιπες – φύτευση και φροντίδα για την πιο ανεπιτήδευτη λιάνα στο ανοιχτό πεδίο

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε πρίγκιπες, η φύτευση και η φροντίδα τους σε ανοιχτό χωράφι είναι κάπως διαφορετική από την καλλιέργεια clematis; Το τελευταίο καλλιεργώ έως και πέντε ποικιλίες, τόσο απλές όσο και αρωματικές. Και χθες μια γειτόνισσα μου πρόσφερε τους λευκούς της πρίγκιπες. Τα κοιτάζω πολύ καιρό και μου αρέσουν πολύ τα μικρά, αλλά ευαίσθητα λουλούδια τους. Απλώς έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χώρο στον μπροστινό κήπο, αλλά κατά μήκος του τοίχου του σπιτιού και υπάρχει μερική σκιά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Μπορείτε να φυτέψετε έναν πρίγκιπα εκεί και ανθίσει σε τέτοιες συνθήκες?

πρίγκιπες που φυτεύουν και φροντίζουν σε ανοιχτό χωράφι Δεν έχουν τέτοια ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων όπως το clematis, αλλά αυτά τα αμπέλια έχουν πιο ανεπιτήδευτο και σταθερό χαρακτήρα. Φροντίστε να αποκτήσετε μερικούς γοητευτικούς πρίγκιπες, η φύτευση και η φροντίδα τους στο ανοιχτό πεδίο είναι όσο το δυνατόν πιο απλά. Πρώτα απ ‘όλα, για τον λόγο ότι, σε αντίθεση με τους συγγενείς κλεμάτες τους, οι πρίγκιπες είναι ανθεκτικοί στον παγετό. Δεν απαιτούν καταφύγιο για το χειμώνα και το χειμώνα καλά, ακόμη και αν δεν τα αφαιρέσετε από το στήριγμα. Επιπλέον, τα αμπέλια είναι γοητευτικά για τη φυσική τους ομορφιά. Και μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν οπουδήποτε, από άποψη φωτισμού, σίγουρα.

Knyazhiki – φύτευση και φροντίδα σε ανοιχτό πεδίο

λευκοί πρίγκιπες Αρχικά από την οικογένεια των πεταλούδων, οι πρίγκιπες είναι ένα πολυετές θάμνο. Το ξυλώδες στέλεχος του είναι σταθερά προσαρτημένο σε κάθε στήριγμα με ειδικά μίσχους στις άκρες των φύλλων. Το μήκος κάθε βλαστού μπορεί να ξεπεράσει τα 3 m, αλλά χάρη στη διακλάδωση, το αμπέλι δημιουργεί έναν σχεδόν συμπαγή πράσινο τοίχο. Οι πρίγκιπες ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού για σχεδόν ένα μήνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να φυτέψετε πολλές διαφορετικές ποικιλίες και στη συνέχεια θα αντικαταστήσουν η μία την άλλη με τα μπουμπούκια τους. Τα λουλούδια των πριγκίπων είναι μικρά και μοιάζουν με επιμήκεις χαλαρές καμπάνες. Η κύρια διακόσμησή τους δεν είναι μικρά πέταλα μέσα στο μπουμπούκι, αλλά χρωματιστά επιμήκη σέπαλα.

Το Clematis δεν έχει καθόλου πέταλα. Και αυτό που τους λέγαμε είναι επίσης σέπαλα, μόνο ευρύτερα από αυτά των πρίγκιπα.

Η επιλογή ενός τόπου για τους πρίγκιπες δεν θα προκαλέσει προβλήματα

πού να φυτέψεις πρίγκιπεςΟι Lianas δεν είναι απολύτως απαιτητικές όσον αφορά τον φωτισμό. Επιπλέον, στις νότιες περιοχές, συνιστάται γενικά η φύτευση τους από τη βόρεια πλευρά, προκειμένου να προστατευθούν από εγκαύματα. Οι θάμνοι θα αναπτυχθούν καλά οπουδήποτε, το μόνο πράγμα που εξαρτάται από την ανθοφορία τους. Όσο περισσότερο ήλιο, τόσο νωρίτερα θα ξεκινήσει, αλλά και θα τελειώσει γρήγορα. Και όσο πιο παχιά είναι η σκιά, τόσο λιγότερα μπουμπούκια θα υπάρχουν και θα ανοίξουν πολύ αργότερα. Αλλά ο χρόνος ανθοφορίας θα αυξηθεί.

Perhapsσως η μόνη απαίτηση των πριγκίπων στον τόπο προσγείωσης θα είναι η υγρασία του εδάφους. Οι Λιάνας δεν ανέχονται απολύτως τους υγρότοπους και πεθαίνουν εκεί. Η καλλιέργεια δεν έχει ειδικές συνθήκες για τη σύνθεση του εδάφους..

Η φροντίδα για πρίγκιπες στον κήπο είναι απλή και όχι επαχθής

πώς να φροντίσετε τους πρίγκιπες στον κήποΤο πιο σημαντικό μέρος της καλλιέργειας ενός αμπελιού είναι να βρούμε αμέσως ένα μόνιμο μέρος για αυτό. Δεδομένου ότι το ριζικό σύστημα του φυτού είναι εύθραυστο, δεν του αρέσει η μεταφύτευση και δεν το ανέχεται καλά..

Αλλά οι ριζωμένοι πρίγκιπες θα αναπτυχθούν σχεδόν ανεξάρτητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

  • μερικές φορές ποτίστε τους θάμνους.
  • τους παρέχει υποστήριξη ·
  • εάν είναι απαραίτητο, κατευθύνετε τη διαφυγή προς τη σωστή κατεύθυνση ή συνδέστε την.
  • συνιστάται η εφαρμογή ορυκτών λιπασμάτων τουλάχιστον δύο φορές την εποχή (την άνοιξη και πριν από την ανθοφορία).

Όπως ήδη σημειώθηκε, οι πρίγκιπες δεν χρειάζονται καταφύγιο για το χειμώνα και μπορούν να το επιβιώσουν με στήριγμα. Δεν υπάρχει ούτε διαμορφωτικό κλάδεμα. Αφαιρέστε τα ξερά κλαδιά εγκαίρως και μία φορά κάθε 5-6 χρόνια, αναζωογονήστε τον θάμνο, συντομεύοντας σημαντικά τους βλαστούς του.

Πώς να αναπτυχθεί το πιο ανεπιτήδευτο αμπέλι – πρίγκιπας

Previous Post
Zöld oázisok megmentése: hogyan és mit válasszunk virágot az irodába
Next Post
Απριλιακές δουλειές στα κρεβάτια του κήπου