15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Για τι είναι γνωστή η ποικιλία σταφυλιών Romeo – τύπος, χρόνος ωρίμανσης και γεύση

Πείτε μου, τι χειμερινή ανθεκτικότητα έχει η ποικιλία σταφυλιών Romeo και σε τι είδους ωριμότητα ανήκει; Μόλις αγοράσαμε μερικές δέσμες στην αγορά, τα μεγάλα σκούρα μούρα φαίνονταν πολύ ελκυστικά. Δεν μου άρεσε για το γούστο μου, ξινό, αλλά η γυναίκα μου είπε ότι ήθελε να φυτέψει κι αυτή στο σπίτι. Σκέφτομαι να παραγγείλω σπορόφυτα για το φθινόπωρο, αλλά με ενδιαφέρει πώς χειμωνιάζει η ποικιλία.

ποικιλία σταφυλιών romeo Ο στόχος των κτηνοτρόφων είναι πάντα να αποκτήσουν πιο νόστιμα ή πιο ανθεκτικά σταφύλια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα νέα υβρίδια είναι πράγματι ανώτερα από τους γονείς τους. Η ποικιλία σταφυλιών Romeo δεν έχει λάβει ακόμη ένα σαφές θετικό χαρακτηριστικό λόγω της “νεότητας” της. Αυτό το εγχώριο υβριδικό υποείδος αντιπροσωπεύει την αρχική σειρά ποικιλιών και είναι γνωστό για λίγο περισσότερο από 10 χρόνια. Μπορούμε μόνο να πούμε με σιγουριά ότι λίγες ποικιλίες μπορούν να καυχηθούν για ένα τόσο όμορφο σχήμα και χρώμα μιας δέσμης. Ωστόσο, είναι ανέφικτο να το καλλιεργήσετε προς πώληση λόγω της αδύναμης στερέωσης των μούρων. Τα υπόλοιπα σταφύλια μελετώνται ακόμη από ερασιτέχνες..

Ποικιλία σταφυλιών Romeo – γενικά χαρακτηριστικά

θάμνος σταφυλιών romeo Οι γονείς του υβριδικού ήταν τα σταφύλια Νίστρου και Δήμητρα. Ο συγγραφέας της εφεύρεσης είναι ο εγχώριος ερασιτέχνης αμπελουργός Yevgeny Pavlovsky. Μεσαία όψιμη ποικιλία, ωριμάζει σε 130 ημέρες, πιο κοντά στον Σεπτέμβριο. Οι έντονοι θάμνοι αναπτύσσουν γρήγορα ένα μακρύ αμπέλι με καφετί φλοιό, καλυμμένο με μεγάλα σκούρα φύλλα. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την επικονίαση της ποικιλίας, καθώς οι ταξιανθίες των φυτών είναι αμφιφυλόφιλες.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος της σεζόν το αμπέλι είναι σχεδόν πλήρως ώριμο, η χειμερινή αντοχή του Romeo είναι μόνο μείον 23 ° C. Η ποικιλία μεγαλώνει χωρίς προβλήματα στις ζεστές νότιες περιοχές, αλλά αν το κλίμα είναι πιο έντονο, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να προστατέψετε τους θάμνους. Αλλά ο Romeo θα σας ευχαριστήσει με υψηλή ασυλία στο ωίδιο, το ωίδιο και τη γκρίζα σήψη. Φυσικά, αν τον φροντίζεις σωστά.

Οι θάμνοι διακρίνονται από καλή γονιμότητα και συχνά πάνω τους σχηματίζονται περισσότερες ωοθήκες από ό, τι το φυτό μπορεί να «ταΐσει». Αλλά, το πιο εκπληκτικό, πολλοί καλλιεργητές παρατηρούν ότι ο θάμνος “ομαλοποιείται” και ρίχνει περιττά μούρα. Εάν, παρ ‘όλα αυτά, για να το κάνετε αυτό με το ζόρι, τότε αρχικά, όταν κλαδεύετε σε έναν ενήλικο θάμνο, είναι καλύτερο να αφήσετε όχι περισσότερα από 35 μάτια.

Ποιότητες γεύσης

romeo σταφύλιαΤα τσαμπιά σταφυλιών Romeo είναι όμορφα, μεγάλα, ζυγίζουν κατά μέσο όρο έως 1 κιλό, αλλά υπάρχουν και 2 κιλά. Το κωνικό σχήμα είναι σχεδόν τέλειο, ενώ το μάτσο είναι καλά γεμιστό, αλλά όχι πάρα πολύ. Τα μούρα τα ξεπερνούν ακόμη και σε “μέγεθος”: το βάρος κάθε επιμήκους σταφυλιού με μυτερή άκρη είναι από 10 έως 18 γρ. Το πολύ πυκνό δέρμα δεν μπορεί να αλλάξει χρώμα ανάλογα με το επίπεδο φωτισμού της περιοχής όπου μεγαλώνει ο θάμνος. Όσο περισσότερο ήλιο δέχεται, τόσο πιο σκούρα τα σταφύλια, σε μαύρο-μοβ χρώμα. Με έλλειψη φωτισμού, το χρώμα των μούρων “φεύγει” προς το ροζ.

Τα σταφύλια έχουν μέση γεύση. Ο πολτός έχει σαρκώδη-γλοιώδη υφή, αλλά η ξινίλα είναι πιο διαδεδομένη σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αίσθηση. Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη της ποικιλίας δεν υπερβαίνει το 18%. Τα σταφύλια είναι επιτραπέζιες ποικιλίες. Χρησιμοποιείται κυρίως φρέσκο, για την παρασκευή κομπόστες, μερικές φορές σε μείγμα κόκκινου κρασιού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εγχώριας καινοτομίας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σταφυλιών RomeoΣήμερα, μπορούν να διακριθούν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα της ποικιλίας, επιβεβαιωμένα από την πρακτική των αμπελουργών:

  • καλή παραγωγικότητα?
  • όμορφα τσαμπιά με μεγάλα μούρα.
  • έλλειψη μπιζελιών?
  • ασυλία ασθένειας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορα ζητήματα για τα οποία μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωσή τους. Για παράδειγμα, ένα ανεπαρκώς υψηλό επίπεδο χειμωνιάτικης ανθεκτικότητας περιορίζει την περιοχή καλλιέργειας σταφυλιών. Or φέρνει επιπλέον προβλήματα για να το κρύψετε. Δεν θα λειτουργήσει η καλλιέργεια της ποικιλίας Romeo προς πώληση, αφού δεν ανέχεται απολύτως τη μεταφορά. Τα μούρα πασπαλίζονται ακόμη και αν είναι υπερβολικά εκτεθειμένα στον θάμνο και ένα ανεπαρκώς παχύ δέρμα δεν τα προστατεύει από ζημιές κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, εάν η συγκομιδή δεν συγκομιστεί εγκαίρως, τα μούρα θα σπάσουν. Και η «τελευταία πινελιά» είναι η γεύση. Δεν αρέσει σε όλους ακόμη και η μαρμελάδα, αλλά ο ξινός πολτός.

Βίντεο ανασκόπηση της συγκομιδής σταφυλιών Romeo

Previous Post
Otthon kevés karbantartást igénylő virágokat termesztünk
Next Post
Σπιτική φροντίδα για ένα μοναδικό πεπόνι
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org