15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διακοσμητική αμπελώδης φράουλα Tristan – τι θα ευχαριστήσει το υβρίδιο και σε ποια είδη ανήκει

Πόσες φορές η φράουλα Tristan καρποφορεί και πότε ωριμάζει; Αγόρασα σπορόφυτα μέσω Διαδικτύου την άνοιξη, υποσχέθηκαν ότι η ποικιλία θα ήταν βιώσιμη και παραγωγική. Αλλά μέχρι τώρα ανυπομονώ να δω τουλάχιστον τα μούρα. Μερικοί θάμνοι άρχισαν να ανθίζουν και με ασυνήθιστο τρόπο, όχι λευκά λουλούδια, αλλά ροζ. Υπάρχουν μούρα, αλλά είναι ακόμα πράσινα. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αγόρασα αργά και, κατά συνέπεια, έπεσα αργά.

τριστάνη φράουλα Οι καινοτομίες της σύγχρονης εκτροφής μερικές φορές όχι μόνο μας εκπλήσσουν με την αντοχή και τη σταθερότητα τους, αλλά και μας εκπλήσσουν με τις δυνατότητες και την εμφάνισή τους. Αυτά τα πρωτότυπα περιλαμβάνουν τη φράουλα Tristan – ένα ευέλικτο υβρίδιο που μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Εάν έχετε ζεστό κλίμα και μεγάλη περιοχή, καλλιεργήστε το στα κρεβάτια. Εάν ζείτε στις βόρειες περιοχές, μπορείτε ακόμα να φυτέψετε με ασφάλεια φράουλες σε ανοιχτό έδαφος, απλώς να τις καλύψετε το χειμώνα. Δεν υπάρχει θέση στον κήπο ή στον κήπο ή ζείτε σε διαμέρισμα – και αυτό δεν είναι πρόβλημα, επειδή το υβρίδιο δίνει υψηλές αποδόσεις ακόμη και όταν καλλιεργείται σε γλάστρες. Επιπλέον, οι αμπελώδεις θάμνοι φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν για αυτό, ειδικά επειδή έχουν ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό χαρακτηριστικό. Θέλετε να μάθετε ποια; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην ποικιλία.

Φράουλα Tristan – χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας

ampel φράουλα τριστάν Η ποικιλία οφείλει την εμφάνισή της στους Ολλανδούς κτηνοτρόφους. Το Tristan είναι η πρώτη γενιά υβριδικών φραουλών με υψηλή αντοχή σε αντίξοες συνθήκες και ισχυρή ανοσία. Οι ίδιοι οι θάμνοι θα σας εκπλήξουν – είναι συμπαγείς, το πολύ 30 εκατοστά σε ύψος, ενώ είναι επίσης αμπελώδεις. Οι μακριές φούντες με τα μούρα κρέμονται υπέροχα από μια κατσαρόλα ή ζαρντινιέρα. Και ακόμη νωρίτερα, κατά την περίοδο της ανθοφορίας, τα φυτά θα σας καταπλήξουν με ασυνήθιστα, μεγάλα και σκούρα ροζ λουλούδια. Οι φράουλες ανθίζουν πιο κοντά στη δεύτερη δεκαετία του Μαΐου.

Η ιδιαιτερότητα του ολλανδικού υβριδίου είναι ένας πολύ μικρός αριθμός μουστακιών, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την αναπαραγωγή του. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αραιώσετε την ποικιλία διαιρώντας τους θάμνους, αλλά κινδυνεύετε να χάσετε τη διακοσμητικότητα και την παραγωγικότητα. Είναι καλύτερο να πολλαπλασιάσετε το υβρίδιο με σπόρους, όχι να το συλλέξετε, αλλά να το αγοράσετε. Το υλικό φύτευσης δεν διατηρεί ποικιλιακά χαρακτηριστικά.

Η ολλανδική υβριδική φράουλα κήπου δεν είναι μόνο όμορφη αλλά και σκληρή. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, επειδή οι θάμνοι είναι ανθεκτικοί στην ξηρασία και ανθεκτικοί στη σκιά. Χειμωνιάζει καλά, σπάνια αρρωσταίνει ακόμη και με γκρίζα σήψη και σχεδόν δεν επηρεάζεται από παράσιτα.

Παραγωγικότητα και γεύση

τριστάνη φράουλαΤο υβρίδιο Tristan ανήκει στο είδος που επανασυνδέεται. Επιπλέον, η καρποφορία του διαρκεί σχεδόν συνεχώς από τα μέσα Ιουνίου και έως και τέσσερις συνεχόμενους μήνες. Σε ζεστές περιοχές, θα έχετε μούρα μέχρι τον πολύ παγετό και η απόδοση της ποικιλίας φτάνει το 1 κιλό από κάθε συμπαγή θάμνο. Τα μούρα είναι επίσης πολύ όμορφα, μακρόστενα, μάλλον μεγάλα – ζυγίζουν έως 30 γρ. Οι σκούρες κόκκινες φράουλες είναι γλυκές και η περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν εξαρτάται από το καθεστώς θερμοκρασίας. Και η πυκνή δομή σας επιτρέπει να καλλιεργείτε φράουλες προς πώληση, επειδή δεν χάνουν το σχήμα τους κατά τη μεταφορά..

Τα υπέρ και τα κατά των ολλανδικών φραουλών

υπέρ και κατά της τριστάνης φράουλαςΟι φράουλες Tristan έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές ποικιλίες:

  • διακοσμητική εμφάνιση λόγω ασυνήθιστων ροζ λουλουδιών.
  • τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με οποιονδήποτε τρόπο, από ανοιχτό έδαφος έως γλάστρες και κουτιά.
  • υψηλή ανοσία σε μεγάλες ασθένειες των καλλιεργειών και προσβολή από παράσιτα ·
  • απόδοση παραγωγής;
  • μεγάλα μεγέθη μούρων ασυνήθιστου σχήματος, γλυκιά γεύση και λεπτό άρωμα.

Η ποικιλία δεν έχει σημαντικά μειονεκτήματα, εκτός από ένα. Αυτές είναι δυσκολίες αναπαραγωγής λόγω του μικρού αριθμού μουστάκια και της απώλειας ποικιλομορφικών χαρακτηριστικών κατά τη συλλογή των δικών τους σπόρων..

Η πιο νόστιμη φράουλα Tristan

Previous Post
Otthon kevés karbantartást igénylő virágokat termesztünk
Next Post
Σπιτική φροντίδα για ένα μοναδικό πεπόνι
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org