15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A nyári lakosok körében népszerű retekfajták

Különféle retekfajták a piacon A korai retek termesztéséhez és a friss gyökérnövények gyűjtésének hosszú ideig történő meghosszabbításához különböző érési periódusú fajtákat kell használnia. Különösen fontos tudni a fajtatulajdonságokat a zöldség utolsó vetéskor történő vetésénél annak érdekében, hogy a betakarítás a hideg időjárás kezdete előtt megtörténjen. Üvegházakban termesztve nem lőhető fajtát kell használni, kiváló kereskedelmi minőségű gyümölccsel..

Olvassa el a cikket is: mit használ a retek az emberek számára?

A retek termesztésének jellemzői

Francia reggeli retek betakarítása Mindenki kedvenc zöldsége, a retek a keresztesvirágúak családjába tartozik. Három növénycsoportot képvisel. Amit reteknek nevezünk, a japán retek csoportjába tartozik. Vannak kínai és európai retek is. A kis gyümölcsű csoport 60 grammig európai. A korai gyökérzöldség diétás termékként szolgál, amely nagyszámú elemet tartalmaz az ember számára..

A kultúrát I. Péter hozta Európából, de a retket jóval később értékelték. A 18. század végén a zöldséget elismerték Oroszországban, bár a fekete reteket sokkal korábban termesztették..

A hidegálló növény nagyon igényes a fejlődés minden aspektusának való megfelelésre, és csak akkor lesz korai érésű, ha a feltételek teljesülnek:

  • a talaj termékenysége;
  • hőmérsékleti rendszer a fejlődés szakaszaiban;
  • megvilágítás és a nappali órák hossza;
  • a megfelelő öntözés és a talaj lazítása.

Csak az összes követelménynek való megfelelés lehetővé teszi a gyökérnövények jó termését. A legfontosabb feltétel a legjobb retekfajták használata.

A retek kedvenc fajtái

Daikon retek betakarításaA növényeket az érési időszak szerint csoportosíthatjuk:

  • korai érés – 18-20 nap;
  • korai érés – akár 30 nap;
  • szezon közepe – akár 40 nap;
  • késői érés – több mint 40 nap.

Ezenkívül a retek a gyökérnövények színében és alakjában különböznek. A korai zöldség íze a mustárolaj -tartalomtól függ. A lédús gyökérzöldség csípős ízű lehet, és nem nagyon, és néha a keserűség teljesen észrevehetetlen. Ezen jellemzők alapján a termelők kiválasztják a megfelelő magokat. A nyári lakosok gyakran több fajtát vetnek egymásba, hogy kinyújtsák az első zöldséget, mielőtt az asztalra kerülnek a vitaminok..

Sora retek

Sora retekA gyökérnövény a holland szelekció korai fajtái közé tartozik. Fő előnye, hogy a hosszú nappal nem kell fényképezni. Ezért a fajtát márciustól szeptemberig vetésre használják, és nyár közepén nem kell fedezni. Jó öntözés mellett termései kiegyenlítettek, lédúsak, kerekek és eléri a 25 grammot. Kis rozetta levelek, sötétvörös gyümölcsök.

Retek Daikon

Daikon retekA zöldség a japán retek csoportjába tartozik. Ez egy retek, nevezzük édes reteknek. A zöldség értéke abban rejlik, hogy a daikonot azok fogyaszthatják, akiknek árt a közönséges fűszeres retek pépének irritáló hatása. És sok hasznos anyag van a gyökérnövényben. Kálium- és kalciumsókat tartalmaz. Ezenkívül a zöldség baktériumölő anyagai előnyösek a gyomor -bél traktus számára..

A Daikon frissen főzés vagy tartósítás nélkül semlegesíti a radioaktív szennyezés hatásait, állítják egyes kutatók.

A tenyészet kevésbé szeszélyes a talaj tápanyagaira. Lőve a gyökérnövény megőrzi lédússágát. A daikon retek különböző formájú lehet, és eléri a 3 kg -ot a gyökérnövényből. Méretei lenyűgözőek. A választás jellemzőitől függően a rúd daikon hossza akár 60 cm is lehet.

Retek Duro

Retek DuroGyorsan növekvő szezonközi gyökérnövény. A nyári lakosok számára vonzó, mivel szinte nem lő, és alkalmas a nyár magasságában menedék nélkül való termesztésre. A gyökérnövények gyorsan fejlődnek. Mivel a retek normál gondossággal eléri az 50 mm átmérőt, ritkán kell vetni, 10 cm távolságra a növények között.

Normál öntözés esetén a retek nagyon lédús, enyhe keserűséggel. A bőr élénkvörös, vékony. A Duro retek pépje nem hámlik, lédús marad. Ez a retek alkalmas egész éves termesztésre. Szezonon kívül jól nő az üvegházakban. A gyökérnövényt eltávolítás után 30 napig tárolják a minőség romlása nélkül. A fajta ellenáll a bakteriális betegségeknek.

Retek francia reggeli

Retek francia reggeliA hosszú, gyönyörű színű gyümölcsöket mindenki szereti. A felfelé növekvő fényes kis henger betakarítása türelmetlenül vár az első teli ujjal, és kissé öblítés után rögtön megeszi. Ebben a retekben minden ehető. Egy finom, nem durva levél csak salátát kér. A háziasszonyok szeretik a változatosságot kényelmes alakja és finom íze miatt. Kertészek igénytelenségük és gyors töltésük miatt. A fajta nyílt terepen ajánlott, azonban a nyári lakosok gyakran tömörítik az üvegházhatású paradicsomültetvényeket ezzel a gyökérnövénnyel. A retek érési ideje A francia reggeli legfeljebb 25 nap, a levelek rozettája kompakt. A legjobb eredményt kora tavaszi termesztéssel érhetjük el..

Retek óriás

Retek Vörös ÓriásA gyökérnövény, más néven vörös óriás, a távol -keleti kísérleti állomás régi fajtája. A fajta 1958 -ban kapott útlevelet. Későn érő fajta. A gyökérnövény kifejlődéséhez több mint 45 nap szükséges. Erre a retekre azonban érdemes várni és csodálkozni a növényvilág sokszínűségén. Eleinte egy tapasztalatlan kertész egy hónap alatt ki tudja húzni az üvegházból, mivel nem talál semmit, csak a magas törékeny leveleket. De egy hónap elteltével a gyökér megtelik, és 15 cm hosszú hengeres gyökérnövényké alakul.

Itt van egy ilyen vörös óriásDe ha az óriás retek nem leszedik a földről, akkor tovább nő, eléri a sárgarépa méretét. Ugyanakkor nem petyhüdt, nem dob ki kocsit. Az üvegházban történő tömörítéskor az első uborkát és gyökérnövényt egyszerre távolítják el. A legjobb az egészben, hogy a retek növekedése során szedheti leveleit salátának. Nagyon finomak és könnyen letörnek. A gyökérzöldséget legfeljebb két hónapig tárolják a hűtőszekrényben.

Retek Jégcsap

Retek JégcsapEz a fajta különösen népszerű a nyári lakosok körében. Értékelik a finom lágy ízét, a gyökérnövény nagy méretét. Ezt a gyökérnövényt 35-40 napig termesztik. Egy orsó alakú zöldség 15 cm-es vagy annál hosszabb hosszúságú nő. A fajta jó, mert a nyár folyamán nem nyúlik a szár. A jégcsap -retket április óta termesztik, a teljes meleg időszakban, két hét múlva vetik. A növény jól tolerálja a meleget, nem ereszkedik és lédús marad. A gyökér súlya átlagosan 20 gramm.

A retek sok fajtája nem teszi lehetővé mindegyik részletes leírását. De minden nyári lakosnak van kedvenc fajtája, amelyet a boltok polcain keres. És sok szerencsét mosolyogjon mindenkinek.

A legjobb retekfajták – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org