15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tavasz illata volt, vagy a kertben egy nyári lakos márciusi munkái

március hónap a kertben, a dachában Kint még mindig hideg van, éjszaka, vagy akár napközben fagy, elégedetlenül repedezik, nem akar visszavonulni, és még mindig fehér hótakaró van a földön, de az első tavaszi nap hevesen néz az ablakon, és kiált nyári lakosok, akik télen pihentek. És valóban, elég egy meleg és hangulatos karosszékben ülni, mert az igazi tavasz nincs messze, és márciusban sok gond van a háztartási nyári lakosok számára a kertben. Tehát hol is kezdjük?

Havas kerti munkák

hó a kertben És kezdjük a hóval, mert a legtöbb régióban tavasz elején még elég magas a borítása. Ne várja meg, amíg a hó magától elolvad, különösen akkor, ha a csapadék mennyisége meghaladta a normát, különben a fagypont hatására meglazult és nehéz hó bajt okozhat.

Ha a tavasz kora és meleg van a környéken, és március elején hó helyett az első fiatal fű lobog a földön, akkor hagyja ki ezt a pontot, és lépjen tovább a következő fejezethez. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy déli éghajlaton él..

Mit kezdjünk a hóval? Hosszú pálcával és lapáttal felfegyverkezve (miért az utóbbi, majd később megtudja), a kertbe megyünk, és elkezdünk huligánkodni:

 1. Egy bottal leütjük a hófedőket a fákról, különösen a fiataloktól – súlya alatt gyakran törnek a rugalmas és fagyott ágak.
 2. A lehullott havat lapáttal (ami jól jött) átvisszük a szamócás ágyásokba, a málnaligetbe, és kirakjuk a törzs közeli körbe a fák alá. Felfüggeszti a gyökérzet kiolvadását, ami segít megvédeni a gyökereket és gallyakat, amelyekben a nedvek áramlása korán megindulhat, az ismétlődő fagyoktól..
 3. Az ősszel ásott dugványokkal és hajtásokkal havat is adunk az ágyakhoz. Öntsön fűrészport a hó tetejére, hogy lassítsa a hótakaró olvadását.
 4. Belenézünk a kert alacsony fekvésű oldalába, ahol vízelvezetés van, és megtisztítjuk a szerkezetet, ugyanakkor eltávolítjuk a havat erről a területről, amíg el nem olvad és hozzáadja a felesleges nedvességet.
 5. De ha van egy erős lejtésű telek, akkor éppen ellenkezőleg, lebontjuk a maradék havat, és vízszintesen egy aknára hasonlítunk a téren. Egy ilyen hógát megakadályozza a nedvesség gyors elvezetését, és elősegíti a föld telítettségét..

Dugványok főzése

Ha az őszi nyüzsgésben nem volt elég idő a dugványok előkészítésére, akkor ezt márciusban teheti meg. Ott, a kertben “temetjük” őket hótakaró alá, és fűrészporral borítjuk be.

A dugványok tavaszi betakarítását nem szabad elvégezni, ha a téli fagyok 25 fok alatt voltak.

Megmentjük a fákat a tavaszi égéstől

fák meszelése tavasszalA kertészeti munkák közül márciusban a legfontosabb esemény a fák tavaszi meszelése. Legtöbbünk a melegebb napokat várja, és április végére halasztja, hogy a húsvéti ünnepek előtt a kert hófehér törzsekkel ragyogjon. Ezt azonban nem szabad megtenni, mivel addigra a meszelés tisztán esztétikai jellegű lesz, tehát a szépség érdekében. Március első napjaiban volt, amíg meg nem kezdődött a hőmérséklet -ingadozás (nappal – plusz, éjszaka – mínusz), meg kell védeni a fákat a napfénytől és a jövőbeni égési sérülésektől és fagyszünetektől.

Tehát egy csendes, meleg és nyugodt napot választunk, felfegyverkezünk egy ecsettel és egy vödör lime -szal, és rohanunk a kertbe, amíg ismét hidegebb nem lesz. Egyébként, ha nincs kedve meszeléssel meszelni, a kertészeti központokban vagy üzletekben erre a célra speciális festéket árulnak..

Ne felejtse el megnézni a virágágyást olyan tűlevelű növényekhez, mint a tuja és a boróka – ezek az elsők között szenvednek a naptól. Nem szükséges fehéríteni őket, de nem árt, ha egy ideig nem szőtt anyaggal borítja be őket..

tűlevelűeket védünk

Kezdés egy tavaszi hajvágással

egészségügyi metszésMárcius közepe felé, amikor a napi hőmérséklet nulla felett van, veszünk egy éles metszőt és egy nagy kést, és elindulunk, hogy megvizsgáljuk kertjeinket, nevezetesen:

 • a tél folyamán a törzseken kialakult fagylyukakat megtisztítjuk élő szövetektől;
 • a fákon levágjuk a fagyott és törött ágakat, valamint azokat, amelyek a korona belsejében nőnek, vagy metszik egymást;
 • egresen és ribizlön kivágjuk a régi hajtásokat;
 • ha ősszel nem vágták le a málnát, akkor a málnában is gazdálkodunk, eltávolítjuk a termést hozó hajtásokat és lerövidítjük a fiatal ágakat;
 • díszcserjékre is tekintünk, hogy elvégezzük az egészségügyi metszést.díszcserjék metszése

Nem felejtjük el, hogy a fákon lévő összes megtisztított sebet és a levágott ágakból származó kendert kerti szurokkal fedjük le. Ezenkívül a sebeket feldolgozzuk, mielőtt réz -szulfáttal felvesszük..

Felkészülés a kártevők és betegségek támadására

kártevő írtásAmikor a tél végre elhagyja, és a tavaszi nap felmelegíti a levegőt legalább 5 Celsius -fokra, megkezdheti a megelőző permetezést – ez egy másik fontos esemény a kertészi márciusi bajok között. A fákat rovarölő szerekkel és a betegségek megelőzésére szolgáló eszközökkel, valamint cserjéket és bogyós ágyakat (eper) kezelik – csak forró vízzel.

A permetezés mellett érdemes más védelmi módszereket is alkalmazni a különböző kártevők ellen:

 • a pácolt gabonát egerekre rakjuk ki a kertben (de úgy, hogy a madarak ne rágják);
 • a fatörzseken csapdázó öveket húzunk fel;
 • akasztunk fel pár madárházat, hogy vonzzák a kertet kísérő madarakat.madárházak a kertben

Egy legfeljebb 10 hektáros kis kerthez két ház elegendő. A nagyobb birtokok sürgősen több madárházat igényelnek (itt egy másik lecke a nyári lakos számára márciusban).

A nyári lakó márciusi házimunkájának végén a kertben a hónap végén minden ültetvényt nitrogén műtrágyákkal etetünk, hogy gyorsabban növekedjenek. És még valami: ha teljes tavasz érkezett a környékedre, kinyitjuk a télen védett szőlőt, és tiszta lelkiismerettel megyünk pihenni áprilisig. És akkor újult erővel ismét folytatjuk a nehéz, de kellemes és ízletes és hasznos eredményeket hozó nyári lakos munkáját.

Kertészet márciusban – videó

Previous Post
Tápfajták macskáknak, tanácsok az ételek kiválasztásához
Next Post
Τα φύλλα Spathiphyllum γίνονται μαύρα και κίτρινα: γιατί και τι να κάνετε