15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Λουλούδι ουράνιο τόξο lantana camara – τι είναι ξεχωριστό σε αυτό και πώς να το μεγαλώσετε

Πείτε μας τι είναι το lantana camara και πώς να το φροντίσετε. Αγόρασα μια ρίζα κοπή, οπότε δεν ξέρω καν πώς θα μεγαλώσει, μεγάλη ή όχι. Αυτό το φυτό ανθίζει ή καλλιεργείται μόνο ως διακοσμητικό?

lantana camara Είναι σε θέση να μεγαλώσει κλαδιά και να δέσει μπουμπούκια πάνω τους σε μόλις δύο μήνες, από την ανθοφορία των οποίων είναι απλά εκθαμβωτική στα μάτια. Ένα από τα πιο όμορφα φυτά, το lantana camara, έγινε πρώτα απ ‘όλα διάσημο για τις αρχικές ταξιανθίες του. Και καθόλου από το μεγάλο τους μέγεθος, αλλά από την ικανότητα αλλαγής χρώματος, επιπλέον, ριζικά. Φαίνεται ότι χθες είδατε λευκά λουλούδια, αλλά σήμερα έγιναν ξαφνικά κίτρινα ή μοβ. Και παρόλο που η λαντάνα δεν μπορεί να ονομαστεί εντελώς ανεπιτήδευτη, αλλά στην ομορφιά της ανθοφορίας, καθώς και στη διάρκεια της, λίγοι μπορούν να συγκριθούν με αυτήν..

Lantana camara – χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του φυτού

ανθισμένη lantana camara Η Lantana ανήκει στην οικογένεια των vervain. Προέρχεται από τις υποτροπικές περιοχές, όπου αναπτύσσεται σχεδόν σαν ζιζάνιο. Σε φυσικές συνθήκες, υπάρχουν έως 150 ποικιλίες πολιτισμού. Αλλά μόνο δύο είδη καλλιεργούνται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Και το πιο δημοφιλές από αυτά είναι η lantana camara. Σχεδόν όλες οι ποικιλίες που πωλούνται σε ανθοπωλεία ανήκουν στον τύπο “Camara”.

Το Lantana camara είναι επίσης αξιοσημείωτο για το γεγονός ότι μπορεί να έχει πολύ διαφορετικό σχήμα. Χάρη στο κλάδεμα, οι διακλαδισμένοι βλαστοί μπορούν να σχηματιστούν τόσο με τη μορφή ενός πλούσιου θάμνου όσο και ως δέντρο σε κορμό. Αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, ενώ η λιγνοποίηση είναι εξαιρετικά αργή. Ένα καλά ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα παρέχει επαρκή διατροφή σε οποιοδήποτε εναέριο τμήμα, μικρό και μεγάλο..

Τα κλαδιά Camara είναι καλυμμένα με μικρά αγκάθια και διακοσμημένα με πολλά φύλλα σε μακριά στελέχη. Οι πλάκες των φύλλων φαίνονται διακοσμητικές: ζαρωμένες, με ανάγλυφες φλέβες, με οδοντωτές άκρες και εφηβεία. Μοιάζουν λίγο με φύλλωμα τσουκνίδας. Και όταν τρίβονται, εκπέμπουν ένα μοναδικό άρωμα, κοφτερό, δροσιστικό και ταυτόχρονα ελαφρώς αποκρουστικό.lantana camara σε μια κατσαρόλα

Αλλά η κύρια διακόσμηση του φυτού είναι η άφθονη και μακρά ανθοφορία. Σωληνωτά αρωματικά λουλούδια με επίπεδη στεφάνη συλλέγονται σε ταξιανθίες-ασπίδες. Ανοίγουν πρώτα κατά μήκος της άκρης του αυλακιού, οι τελευταίοι που ανθίζουν είναι οι κεντρικοί οφθαλμοί. Επιπλέον, καθώς μεγαλώνουν, τα λουλούδια γίνονται πιο σκούρα, αλλάζοντας χρώμα τρεις φορές. Χάρη σε αυτό, αποδεικνύεται ότι σε μια ταξιανθία υπάρχουν μπουμπούκια διαφορετικών χρωμάτων.

Οι λεπτότητες της καλλιέργειας της lantana camara στο σπίτι

πώς να καλλιεργήσετε lantana camara στο σπίτιΑπό τη φύση τους, όλοι οι τύποι λαντάνα είναι πολυετείς. Αλλά, δεδομένης της εξαιρετικά υψηλής θερμοφιλικότητάς τους, στο κλίμα μας αυτό το φυτό καλλιεργείται κυρίως ως φυτό γλάστρας. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μόνο για μια σεζόν..

Για να ανθίσει η κάμαρα, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες:

  1. Παρέχετε θάμνους με καλό φωτισμό, ακόμη και το χειμώνα.
  2. Αερίζετε το δωμάτιο τακτικά.
  3. Οργανώστε ένα δροσερό χειμώνα (θερμοκρασία 10-12 ° C).
  4. Κούρεμα τακτικά, επειδή οι λαντάνες ανθίζουν μόνο σε νεαρή ανάπτυξη.

Πολλαπλασιασμός της λαντάνας με μοσχεύματα

Previous Post
Homoktövis olaj: gyógyító tulajdonságok és használati szabályok az egészségre
Next Post
Το πεπόνι Bukharka είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας