15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A medve elleni küzdelem a kertben az egészséges növények termesztésének egyik kötelező szakasza.

Harc a medvével a kertben Sok kertész, miután palántákat ültetett a földbe, először pihen. Azt gondolják, hogy a fő munka elkészült, most csak öntözni és gyomlálni kell az ágyakat időben. Úgy tűnik, hogy a növények már a megfelelő állandó helyen vannak, miután átmentek az ideiglenes cserépből a szabad helyre, de ez nem így volt. Másnap néhányuk sérült. Nézzük meg, hogyan lehet megvédeni a finom éretlen növényeket egy hívatlan vendégtől – egy medvétől.

Mikor kerül sor a medve elleni küzdelemre a kertben? A betolakodó jelenlétének jelei

A Medvedka egy nagyon nagy rovar, sötét gesztenye színű, fényes árnyalattal. Egyes kártevők 6-7 cm hosszúak. Erős héjának és fejlett mellső végtagjainak köszönhetően többszörös ásatást ás a talaj felső rétegeiben, ami nagy kárt okoz, károsítja a növények és a termett gyümölcsök gyökereit. Ez észrevehetővé válik a tavaszi munka kezdetén, és különösen a palánták ültetése után. Nagyon fontos, hogy időben elkezdjük a harcot a medve ellen a kertben (április végén – májusban), a rovar párzási ideje előtt és a fiatal egyedek megjelenése előtt. Előfordulhat, hogy a fiatal növény a következő okok miatt hervadt el:

  • harapott szár;
  • sérült gyökerek;
  • több kiemelt földes barázda jelenléte;
  • lyukak a talajban a szár közelében, amelyekbe öntözéskor gyorsan távozik a víz.

A fentiek mindegyike jelzi a medve jelenlétét a webhelyén.

Alapvető módszerek a medve kezelésére a kertben

hogyan kell bánni a medvével a kertben? Az általános átfogó megközelítés a medve elleni küzdelemhez a kertben magában foglalja az előkészítő munkát (a talaj előkészítésekor) és a növények védelmét az ültetés során. Az összes leírt intézkedés nagyon hasznos lesz gyakorlati szempontból:

  • A föld kiásása. Az áttelelt lárvákat véletlenül felfedezhetik. A medve különösen szereti a szerves trágyák (trágya, komposzt stb.) Keverékét..
  • Speciális eszközök használata. Közülük nagyon hatékony a bórsav, amely sok helyen szétszóródik a kertben..
  • A palánták gyökereinek védelme ültetéskor. Ehhez eldobható papírpohárban termesztik fenék nélkül. A vékony falak (amelyek ezután fokozatosan feloldódnak és a talajba kerülnek) kiváló akadályt jelentenek a medve elleni küzdelemben a kertben. A kártevő harapása már nem lesz annyira veszélyes a növények megkeményedett szárára..

Ezen kívül sok népi jogorvoslat létezik, de ezek nem olyan hatékonyak, mint a vegyi anyagok, amelyeket kifejezetten a kert medve elleni küzdelemre terveztek.

Fontos, hogy a medve elleni küzdelem a kertben helyesen és időben történjen. Vegye figyelembe és alkalmazza a hasznos tippeket, különösen akkor, amikor tavaszi munkát kezd a helyszínen, és fiatal növények palántáját ülteti.

A videóban biztonságos módszerek a medve kezelésére

Previous Post
Ismerkedés a gabonafélékkel
Next Post
Πώς αναπαράγεται το barberry;