15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gyomirtó szerek burgonyához: milyen készítményeket használnak a parcellák kezelésére csírázás után

Jól karbantartott burgonyatábla A burgonya széles sorú növény. A gumók ültetésének pillanatától az első hajtásokig általában 10-25 napig tart, fajtától függően. Ez a tényező befolyásolja azt a tényt, hogy a burgonya nagyon gyengén ellenáll a gyomok agressziójának. Ha a burgonya gyomirtó szerét csírázás után nem használták, akkor a hozam 75-80%-kal csökkenhet. Ezenkívül a gyomok olyan betegségek hordozói, amelyek elpusztíthatják az egész burgonyaültetvényt..

Milyen hatása van a herbicid kezelésnek?

Gyomirtás A gyomirtó szerek használatának ötlete sószemcsés. A mechanikus feldolgozás nem zárja ki a fertőző szennyeződés lehetőségét, ha a burgonyabokor zöld részei megsérülnek. Ezenkívül, ha levágja a gyom tetejét, nem kap teljes garanciát a megsemmisítésére. Sok gyomnövény még nagyobb lendülettel kezd növekedni..

Fontos, hogy helyesen válasszuk ki a megfelelő herbicidet, ismerkedjünk meg a felhasználási feltételekkel, és gondoljuk át, hogy a permetezéshez szükséges keverék mely szerves összetevőként kerülhet be.

A herbicid tényleges alkalmazása előtt meg kell győződnie arról, hogy a sikeres kezeléshez a következő feltételek teljesülnek:

  • A gyomlálás után hulladéklerakó formájában maradt földhalomnak minden bizonnyal meg kell telepednie;
  • A gumók talajba ültetésekor legalább tíz centiméter mélységben kell lenniük. Ellenkező esetben a hatóanyag bejuthat a burgonya gőzök zónájába;
  • A megművelt talaj szerkezetének finomnak kell lennie, omlósnak kell lennie, ami elősegíti a herbicidek egyenletes eloszlását vastagságában;
  • A talaj nedvességtartalmának 80%-on belül kell lennie, csak ebben az esetben az anyag teljes hatékonyságával nyilvánul meg.

A terület térképeinek kezelése gyomirtó szerekkel A gyomirtó szer alkalmazásának módja és megválasztása a burgonya tenyészidejétől és az irtandó gyomirtó szerektől függ. A burgonya gyomnövényeiből kiválóak a készítmények, amelyekkel a korai kelés utáni időszakban lehet ültetvényeket kezelni. A gyomok és a kétszikű növények elleni küzdelemre tervezték őket.

A mezőgazdasági piacon az új generációs herbicidek széles körben képviseltetik magukat, ezek a talaj expozíciójának készítményei, amelyekben a fő hatóanyag a proszulfokarb. A korán kialakuló kezelések része, és sok éves gyomnövény növekedését gátolja. Hogyan lehet megszabadulni a nyírfáktól a burgonyakertekben? Hogyan lehet eltávolítani az ágyból a megragadó ágyat és a fekete hálóinget? Minden nagyon egyszerű – elegendő a gyomirtó szer használata abban a pillanatban, amikor a gyomok kialakítják az első hajtásokat..

A herbicid kezelés előnyei

A burgonya kézi gyomlálásaMinden nyári lakos tudja, hogy a gyomirtó szerek rendszeres használata burgonyaültetvényeken jó eredményeket hoz, és hatékony a gyomok széles skálája ellen. De még ebben az esetben sem lehetett kivételek nélkül. A legnehezebben kezelhető a füves, amely nemcsak zavarja a gumók teljes növekedését, hanem elnyomja a bokor légi részét is, fonva szőlőjével. Régiónkban ez a probléma különösen aktuális, és sok burgonyaültetés emiatt rendszeres gyomlálást igényel..

Titus gyógyszerA “Titus” kiváló minőségű gyomirtó szer, amelynek fő célja az egynyári és évelő füvek. De rajtuk kívül sikeresen kiküszöböli az évelő növények, nevezetesen a mezei nyír sűrűségének mászásának problémáját. Ez a gyógyszer önmagában és a metribuzin csoportba tartozó anyagokkal együtt is alkalmazható. A növények permetezésekor a vegyszer nem árt nekik, kizárólag a gyomokra hat. A talajrétegbe jutás – gyorsan lebomlik és elveszíti tulajdonságait. Felhős időben is feldolgozhatja a parcellákat, az aktivitás nem csökken, még akkor sem, ha az alkalmazás után 30 perccel esik.

A “Titus” herbicid a burgonyaágyakon nagyon hatékony hatóanyagának – a rimszulfuronnak köszönhetően. A piacon vízben oldódó granulátum formájában szállítják. A burgonyán kívül paradicsom- és kukoricatáblák feldolgozására is használják. Szelektív hatású, kelés utáni herbicidként van besorolva.

Az abszorpció a levél felületén keresztül történik, ezt követően a sejtek osztódási képessége blokkolva van a növényben. A gyomnövény gyakorlati növekedése azonnal leáll, és maga a pusztulás a permetezés pillanatától számított öt napon belül megfigyelhető. Nem károsítja a környezetet, ezért teljesen biztonságos.

Mielőtt eltávolítaná a füvet a burgonyatábláról, alaposan olvassa el a herbicidhez mellékelt utasításokat..

A gyógyszer előnyei közül megemlíthetjük azt a tényt, hogy használata teljesen helyettesíti a kezelést a kelés előtti és a vetés előtti szerekkel. A gyomok egy permetezés után elpusztulnak, az újbóli alkalmazás gyakran felesleges. A felezési idő, amely alatt a gyógyszer biológiailag lebomlik a talajban, tíz nap.

Gyomlálja a Lapis LazulitA “Lazurit” burgonyatáblákhoz nem ritkábban használják, mint az ilyen hatásspektrum más készítményeit. Hatását szisztémásként, az úgynevezett biztosítási összetételként lehet jellemezni. Ez egy szelektív talajgyomirtó szer, más szóval szelektív talajkészítmény. Mind a pre-emergencia, mind a poszt-emergens szerként használják. Szabadalmaztatott és Oroszországban gyártott, nedvesíthető por formájában, kis csomagolású műanyag edényekbe csomagolva. A “Lazurit” vitathatatlan előnye a gyomokra gyakorolt ​​aktív hatás időszaka.

Egyszeri kezelés után ebben a szezonban már nem jelennek meg a bosszantó növények a kezelt területen. Serkenti mind a már kifejlett gyomnövények pusztulását, mind a kihajtott tuskók halálát. A szükséges dózist a gyomok terjedésének mértéke, a megművelt talaj állapota és a földterület nagysága alapján határozzák meg. A fő hatóanyag a metribuzin, amely két héten belül képes megszüntetni a gabonaféléket, a kétszikű egynyári növényeket. Nehéz esetekben szükség lehet az újrafeldolgozásra, amelyet egy hónappal az első után végeznek száraz és meleg időben, és két hét múlva – magas páratartalom és eső esetén..

Gyomirtás gyomirtó szerekkel – videó

Previous Post
Milyen szigetelés jobb a keretházhoz: válassza a legmegbízhatóbbat
Next Post
Σωστή καλλιέργεια ρόκας σε ανοιχτό χωράφι και μετά από 20-30 ημέρες είναι στο τραπέζι σας