15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A cseresznye betakarításának megőrzése érdekében megtanuljuk megvédeni őket a madaraktól

a cseresznye védelme a madarak ellen A kertben érő cseresznyebogyókat nemcsak emberek, hanem tollas ínyencek is lelkesen nézik. Hogyan lehet megvédeni a cseresznyét a madaraktól, megvédeni a fák betakarítását és egészségét a személyes parcellákban? Ezek a kérdések sok nyári lakót és vidéki háztartás tulajdonosát foglalkoztatják..

A gyümölcs- és bogyós növények kulturális ültetése sokaknak, különösen a meleg évszakban nyüzsgő madaraknak, kedvenc etetővé válik. A madárlátogatások azonban nem mindig okoznak örömöt a nyári lakosnak. Nagyszerű, ha az állomány segít megbirkózni a rovar kártevőkkel. És egy teljesen más kérdés – a kerti eperből, az irgából, a loncból és természetesen a cseresznyéből profitálni vágyó madarak.

A cseresznye tollas ellenségei: kik ők és miért veszélyesek?

az édes bogyók szerelmese Leggyakrabban verebek és cinegék, viaszszárnyak és szajkók “legelnek” a gyümölcsfákon és bokrokon. A cseresznye, amely korábban érik, mint más csonthéjas gyümölcsök, nagyon vonzó a seregélyek számára..

Milyen kárt okoznak a madarak, és hogyan lehet megvédeni a cseresznyét a madaraktól, legyen az seregély vagy más szárnyas rokona? Amellett, hogy a nyáj gyakorlatilag néhány óra alatt megtisztítja az érett bogyók ágait, a madarak:

  • megtörni a fiatal növekedési és csokorhíreket, amelyeken a következő év termésének meg kell jelennie;
  • hagyja a sérült gyümölcsöket, amelyek vonzzák a rovarokat és a kórokozó gombákat.

Minél nagyobbak a madarak és minél több a nyáj, annál észrevehetőbb a kár. De a madarak nem természeti katasztrófák! Még csekély költséggel vagy akár otthoni gyógymódokkal is kiváló védelmet nyújthat a cseresznye madarak ellen..

A növényvédelmi intézkedések két kategóriába sorolhatók. Egyes módszerek megvédik az egész fát, és megakadályozzák, hogy a madarak közel kerüljenek a dédelgetett bogyókhoz. Más tevékenységek célja a szárnyas ínyencek elriasztása.

Hogyan lehet elriasztani a madarakat a cseresznyétől?

korongok a madarak ellenA nyáj madarai sokkal bátrabban viselkednek, mint a magányos madarak. Pedig egyetlen bátrabb seregély sem kezdheti el az étkezést, ha zavaró hangok, erős fények vagy a fényes tárgyak zavartalan villogása elvonja a figyelmét..

Ezeket a technikákat alkalmazzák arra, hogy elrettentsék a seregélyeket a cseresznyétől, mind a gyümölcsfák egyedi ültetéseiben, mind a nagy kertekben. A legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőségek a következők:

  • suhogó vagy susogó tárgyak lógtak a koronán, például háztartási táskák, csomagolócsillám vagy -fólia;
  • lazán rögzített, mozgatható tárgyak, amelyek fényvisszaverő, fényes, fényes anyagokból készültek, például újévi talmi töredékek, szükségtelen számítógépes lemezek, az ágak között lógó vastag élelmiszerfólia -csomók;
  • házi forgóasztalok és csörgők, amelyek gyermekjátékok elvén készültek, de tartósan ijesztő hatással vannak a madarakra.

Ezek a módszerek jók, mert segítenek megmenteni a cseresznyét a seregélyektől, és elutasítják a drága eszközök és berendezések további költségeit.

A tapasztalt kertészek azonban tudják, hogy a madarak végül alkalmazkodnak a legravaszabb elrettentési módszerekhez, ezért a nagyobb hatás érdekében jobb kombinálni több technikát, és időnként megváltoztatni az ijesztő madarak helyét..

Hogyan védhetjük meggyet a seregélyektől menedékekkel?

a cseresznye védelme a madarak előlEgy másik gyakori védekezési módszer a korona menedéke, amely nem akadályozza a nap, a levegő és a nedvesség behatolását, ugyanakkor nem teszi lehetővé, hogy a madarak lédús bogyós ágakon üljenek..

Hogyan lehet ezzel a módszerrel megvédeni a cseresznyét a madaraktól? A közelmúltig egy ilyen esemény alig volt megvalósítható, de ma a kereskedés sok érdekes és meglehetősen megfizethető lehetőséget kínál:

  1. Az alacsony sűrűségű, nem szőtt anyag, például a növekvő növények takarására szolgál, nem zavarja a növények légzését, teljesen átadja az esőt és az öntözés nedvességét és napfényét. A könnyű vászon nem károsítja az ágakat, de megbízható védelem lesz a madarak ellen a cseresznye kis kompakt koronájával.
  2. Nagyobb fák esetén kényelmes speciális durva műanyag hálót használni. Az ilyen burkolat alatti korona nem sérül, és a madarak, még a fán ülve sem tudnak mélyen behatolni az ágakba, ahol a legédesebb bogyók lógnak. Ezenkívül a zöld háló szinte láthatatlan oldalról, és nem rontja a kert látványát..

Más módok a cseresznye madarak elleni védelmére

seregélyek által károsított bogyók

Azok a nyári lakosok, akik nem bíznak jobban a házi készítményekben, hanem inkább a növényvédelem innovatív módszereiben, ultrahangos elektronikus eszközöket vásárolhatnak a madarak elriasztására..

A kertben elhelyezett eszközök ember által hallhatatlan rezgéseket bocsátanak ki, amelyeket a madarak egyértelmű riasztójelként érzékelnek. Ez lehetővé teszi, hogy elriasztja a madarakat a cseresznyétől, mind a kis nyaralókban, mind a tömeges ültetvényekben. A hatótávolság a készülék teljesítményétől és egyéb műszaki jellemzőitől függ..

Bizonyos esetekben a kertészek fokhagymán, csípős paprikán, citrushéjon és más, éles ízű és aromájú növények illatos gyógynövény -főzeteit használják a madarak számára. A módszer nem nevezhető megbízhatónak, mivel az első eső lemossa a védelmet, és száraz időben a természetes illóolajok gyorsan eloszlanak.

Egy részletes videó arról, hogyan lehet megvédeni a cseresznyét a madaraktól, megismerteti a kertészt az összes rendelkezésre álló lehetőséggel. A hozzáférhető anyag segít kiválasztani a leghatékonyabb és egyben elérhető módszert. A tollas ínyencektől megőrzött bogyó pedig minden bizonnyal örömet okoz majd a nyári lakosnak és családtagjainak.

Az egyik módja annak, hogyan kell kezelni a madarat a cseresznyén – videó

Previous Post
Mi vonzza a gazdák figyelmét a Tason szőlőfajtával
Next Post
Επιλεκτικός βοηθός κηπουρών – πυροσβέστης σκαθαριών