15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ένας απαλός επισκέπτης από μακρινά ζεστά εδάφη – lapazheria, πώς να αναπτυχθεί ένα κουδούνι της Χιλής από σπόρους

Πώς να καλλιεργήσετε ένα κουδούνι της Χιλής στο σπίτι από σπόρους; Ονειρευόμουν ένα τέτοιο φυτό για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορούσα να βρω σπόρους με κανέναν τρόπο. Δεν τα πουλάμε για κάποιο λόγο, οπότε έπρεπε να ρωτήσω έναν φίλο. Πήγε για μια επίσκεψη στο εξωτερικό και μου έφερε μια σακούλα με λευκούς σπόρους κουδουνιού. Πώς να τα σπείρετε σωστά – πρέπει να μουλιάσετε πριν από τη φύτευση?

κουδούνι σπόρων της Χιλής Δεν θα δείτε αυτή τη αειθαλή λιάνα στους ρωσικούς κήπους, και ακόμη λιγότερο στην άγρια ​​φύση. Το θερμόφιλο και πολύ απαιτητικό Lapazheria στο κλίμα μας μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο στο σπίτι ή σε θερμοκήπια, όπου είναι πάντα ζεστό και υγρό. Εάν πέσατε επίσης κάτω από τη γοητεία των υπέροχων ταξιανθιών του, τότε η πιο προσιτή επιλογή είναι να καλλιεργήσετε ένα κουδούνι της Χιλής από σπόρους. Γιατί από σπόρο; Γιατί η απόκτηση σπόρων στην εποχή μας, όταν υπάρχουν ηλεκτρονικά καταστήματα, είναι πολύ πιο εύκολη από τα μοσχεύματα. Ακόμα και ώριμα φυτά σε γλάστρες πωλούνται σπάνια. Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ Lapagheria και Χιλιανού κουδουνιού; Είναι πολύ απλό – είναι ο ίδιος πολιτισμός..

Τι είναι φυτό

λαπαγερία Η βοτανική ονομασία του αμπελιού είναι Lapageria, την οποία έλαβε προς τιμήν της γυναίκας του Γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, Josephine. Μάλλον, το φυτό ονομάστηκε με το παρθενικό της όνομα (de la Pagerie). Η Λιάνα ανήκει στη φιλέσια οικογένεια και είναι η μόνη εκπρόσωπος του ομώνυμου γένους της. Η λιάνα ονομάζεται καμπάνα για το χαρακτηριστικό σχήμα των ταξιανθιών. Και έλαβε “άδεια διαμονής της Χιλής” για το γεγονός ότι υπό φυσικές συνθήκες αναπτύσσεται μόνο σε ένα ομοιόμορφο, ζεστό και υγρό κλίμα της Χιλής.

Στο έδαφος της πατρίδας μας, το Lapazheria καλλιεργείται κυρίως ως φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι αμπέλι ύψους έως 3 μ., Αειθαλές, σγουρό, με ξυλώδεις βλαστούς. Έχει όμορφα δερμάτινα επιμήκη φύλλα μήκους έως 15 εκατοστά, σκούρο πράσινο χρώμα, με γυαλιστερή γυαλάδα. Οι ταξιανθίες Lapazheria έχουν σχήμα καμπάνας: αποτελούνται από 6 πυκνά πέταλα λιωμένα στο πάνω μέρος. Σε αυτή την περίπτωση, τα πέταλα βρίσκονται σε δύο σειρές, τρία κομμάτια το καθένα. Το χρώμα των λουλουδιών είναι βασικά όλες οι αποχρώσεις του ροζ, αλλά υπάρχουν και λευκές ανθισμένες ποικιλίες.

Στο σπίτι, η Lapazheria ανθίζει τον Φεβρουάριο. Στο κλίμα μας, τα αμπέλια εσωτερικού και θερμοκηπίου ανθίζουν στα μέσα του καλοκαιριού..

Χιλιανό κουδούνι σπόρων – χαρακτηριστικά σποράς

κουδούνι της Χιλής

Η μέθοδος εκτροφής σπόρων λαπαγερίας θα απαιτήσει υπομονή από εσάς. Οι σπόροι φυτρώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, περισσότερο από 2 μήνες, τα σπορόφυτα αναπτύσσονται αργά και μπορείτε να δείτε την ανθοφορία όχι νωρίτερα από 5 χρόνια μετά τη σπορά. Αλλά η απόκτηση σπόρων είναι πολλές φορές ευκολότερη από το φυτικό υλικό..

Η βασική τεχνολογία για την καλλιέργεια δενδρυλλίων της Χιλιανής καμπάνας είναι η ίδια με εκείνη άλλων φυτών. Οι αποχρώσεις εξαρτώνται από τους σπόρους που έχετε, φρέσκους ή αποξηραμένους:

  1. Οι φρέσκοι σπόροι μπορούν να φυτευτούν αμέσως. Προετοιμάστε το υπόστρωμα ελαφρύ και όξινο (με την προσθήκη τύρφης), δεδομένου ότι η Lapazheria λατρεύει ένα όξινο περιβάλλον. Βυθίστε τους σπόρους ελαφρώς σε βρεγμένο χώμα και καλύψτε το δοχείο με πλαστική μεμβράνη ή καπάκι. Πρέπει να βλαστήσουν σε συνθήκες θερμοκηπίου..
  2. Οι ξηροί σπόροι χρειάζονται προκαταρκτική διαστρωμάτωση. Μουλιάστε τα σε νερό για 2 ημέρες, προσθέτοντας ένα διεγερτικό ανάπτυξης. Στη συνέχεια, ανακατέψτε με υγρή άμμο και ψύξτε στο κάτω ράφι για 2 μήνες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, φυτέψτε με τον ίδιο τρόπο όπως οι φρέσκοι σπόροι..

Συνιστάται να φυλάσσετε τα σπορόφυτα της καμπάνης της Χιλής σε ένα θερμοκήπιο μέχρι την ίδια τη μεταμόσχευση. Εκτελείται 8 μήνες μετά τη βλάστηση..

Οι λεπτότητες της καλλιέργειας ενός κουδουνιού της Χιλής – lapazheria

Previous Post
Orchidea betegségek és növénymentési technikák feltárása
Next Post
איך לגדל תפוחי אדמה לפי מיטלידר בקוטג ‘קיץ קטן