15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να καλλιεργήσετε πατάτες σε σακούλες;

Έχω dacha, αλλά το οικόπεδο είναι μικρό. Υπάρχει μόνο αρκετός χώρος για πράσινο και ντομάτες, δεν υπάρχει πλέον χώρος για πατάτες. Ένας γνωστός της συμβούλεψε να την βάλει σε τσάντες, γιατί δεν χρειάζονται καν κρεβάτια για αυτές. Πείτε μου πώς να καλλιεργήσω πατάτες σε σακούλες?

Οι πατάτες είναι το κύριο συστατικό της διατροφής, επομένως οι φυτεύσεις τους καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου στον κήπο. Είναι καλό αν έχει αξιοπρεπές μέγεθος και εύφορο έδαφος. Και τι γίνεται με εκείνους τους κηπουρούς των οποίων τα υπάρχοντα βρίσκονται σε φτωχό έδαφος ή πολύ μικρά; Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να μάθετε πώς να καλλιεργείτε πατάτες σε σακούλες. Αυτή η μέθοδος θα σας επιτρέψει να πάρετε μια καλλιέργεια, ακόμη και χωρίς να έχετε χώρο για φύτευση, επιπλέον, δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια..

Πλεονεκτήματα της μεθόδου

βλαστοί πατάτας

Η καλλιέργεια πατάτας σε σακούλες είναι η λιγότερο δαπανηρή μέθοδος, τόσο οικονομικά όσο και σωματικά:

  • Τέτοια “κρεβάτια” δεν χρειάζεται να ξεριζώνονται και να μαζεύονται συνεχώς.
  • δεν υπάρχει κόστος για το ετήσιο όργωμα ·
  • οι πατάτες δεν υπόκεινται σε ασθένειες του εδάφους.
  • η φύτευση δεν επηρεάζει τα παράσιτα που ζουν σε χώμα κήπου σε συνηθισμένα κρεβάτια.
  • οι βλαστοί φυτρώνουν πιο φιλικά και γίνονται πιο ισχυροί από τους βλαστούς του κήπου.
  • οι ρίζες δεν σαπίζουν.
  • η συγκομιδή είναι πολύ πιο εύκολη και γρηγορότερη.

Και φυσικά, μετά τη συγκομιδή των πατατών, το μείγμα του εδάφους παραμένει στις σακούλες. Μπορεί να χυθεί σε παρτέρι κάτω από λουλούδια ή κάτω από καλλιέργειες σε παρτέρια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κοινές ασθένειες με τις πατάτες..

Όσον αφορά τις αρνητικές πτυχές αυτής της μεθόδου, πρακτικά δεν υπάρχουν. Εκτός εάν πρόκειται για καλλιέργεια, θα χρειαστείτε πολύ υπόστρωμα και συνεχή έλεγχο της υγρασίας στις σακούλες..

Προετοιμασία χώματος και “κρεβατιών”

τσάντες

Για την καλλιέργεια πατάτας, μπορείτε να αγοράσετε ειδικές σακούλες που έχουν βαλβίδα για συγκομιδή και αερισμό. Για να ελαχιστοποιηθεί το κόστος υλικού, οι κόνδυλοι φυτεύονται σε συνηθισμένους σάκους για ζάχαρη ή αλεύρι..

Εάν ο σάκος είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό υλικό που δεν αφήνει να περάσει νερό, θα πρέπει να γίνουν μικρές τρύπες στο κάτω μέρος του πριν από τη φύτευση. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε η υπερβολική υγρασία να μπορεί να στραγγίσει ελεύθερα.

Για να γεμίσετε τις σακούλες, χρησιμοποιήστε το χώμα από τον κήπο, αναμειγνύοντάς το με χούμο (σάπιο πριονίδι ή φύλλα, κοπριά). Είναι επίσης καλό να προσθέσετε λίγο πηλό – αυτό θα αποστραγγίσει το νερό πιο αργά και το χώμα δεν θα στεγνώσει..

Μην χρησιμοποιείτε χώμα από μια περιοχή όπου καλλιεργήθηκαν καλλιέργειες της οικογένειας Solanaceae. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε μέρη όπου ζει η αρκούδα, για να μην φέρετε το παράσιτο από έξω..

Η τεχνολογία της φύτευσης πατάτας σε σακούλες

προσγείωση σε σακούλες

Οι πατάτες φυτεύονται στα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου. Για να γίνει αυτό, ο σάκος είναι ελαφρώς μαζεμένος και το πρώτο στρώμα χώματος χύνεται στον πυθμένα. Το πάχος του στρώματος εξαρτάται από το μέγεθος της τσάντας (10-35 cm).

Η προσγείωση πραγματοποιείται με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Σε ένα στρώμα. 5-6 πατάτες που έχουν φυτρώσει απλώνονται στο μείγμα του εδάφους (τα μάτια ψηλά), πασπαλίζονται με λίγο χώμα και ποτίζονται.φύτευση σε ένα στρώμα
  2. Σε πολλά στρώματα. Οι κόνδυλοι τοποθετούνται σε δύο επίπεδα με ένα στρώμα εδάφους μεταξύ τους.προσγείωση σε δύο στρώματα

Όταν τα φύτρα έχουν ύψος 7 εκατοστά, προσθέστε γη μέχρι να τα καλύψει. Μόνο οι κορυφές των φύλλων παραμένουν στην κορυφή. Καθώς οι θάμνοι μεγαλώνουν, προστίθεται επίσης χώμα έως ότου ο σάκος φτάσει τα 2/3 του ύψους του.

Μερικοί κηπουροί γεμίζουν τις σακούλες εντελώς, τις βάζουν (αντί να τις βάζουν) στο έδαφος και κάνουν τομές σε σχήμα σταυρού, όπου φυτεύουν τους κονδύλους..

Οι σακούλες με πατάτες πρέπει να τοποθετούνται σε ηλιόλουστο μέρος και να ποτίζονται τακτικά για να μην στεγνώσει το χώμα..

Πατάτες σε σακούλες: προσθήκη χώματος – βίντεο

Previous Post
Ridomil Gold: használati utasítás, a termék leírása
Next Post
Καλλιεργούμε στη χώρα ένα αρωματικό ανατολίτικο μπαχαρικό dzhusay κρεμμύδι